Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Moralinizi hic bozmayin hersey tecrubedir. Ilk is deneyiminizmis bunlar normal seyler. Herseyi icsellestirip takinti yapmayin. Rahat olun kendinize guvenin gerisi gelir zaten. Herkes herseyi bilerek dogmadi hergun yeni bir tecrubeniz olacak hicbirimiz dort dortluk olmadik olamayiz cunku insaniz.
Tecrübe kazanmak istediğini söylemişsin ya hani, işte bunlar hep tecrübe :) üzme kendini. Ben de hep çalıştığım yerlerde yaş olarak küçük oldum. Hem de epey küçük :) ilk yıllar ben de bu yüzden çok üzüldüm kendimi yetersiz hissettim ama yaptığım işi en iyi şekilde yapmaya çalıştım hep. Şimdi 7. Yilimi çalışıyorum. Bu işin kurdu değilim. Ama birşeyler öğreniyorum. Hepsi ama hepsi tecrübe :) en üst amirimin yanında hıçkıra hıçkıra ağlamışligim bile var .Hey gidi günler :) iyiki de yaşamışim hepsini...
Bir kere kucuksun, hayatı yeni tanıyorsun bu kadar helak etme kendini. Kim ne düşünür kısmına çok kafayı takmamaya çalış. Bazı şeyler yanlış yaparak öğrenilir. Memnun olmadığın meseleleri tek tek değiştir. Kibarlık hoş bir haslet ama söylemen gerekenlerin önüne geçmemeli. Yani hem kibar hem ozguvenli olabilirsin. Bunlar çelişen şeyler değil. İse gireli daha 1 ay olmuş. 6 aya kadar gümbür gumbur konusursun. Kendine zaman tanı. İnan aradan aylar yıllar geçince kimse senin o gün o telefonda nasıl konuştuğunu hatirlamayacak. Yolun açık olsun küçük kardes.
iş hayatında mahçup olacağın durumlar, her zaman olacaktır, bu gayet normal..müdür konumunda olanlar bilr, ne fırçalara yiyor amirlerinden..profosyonel düşüneceksin ve kişisel algılamayacaksın söylenenleri...işinle ilgili eleştirmiş seni ve çok yerinde olmuş...çok hanım hanımcık ve naif insanlar biraz daha fazla eziliyor iş hayatında...çünkü naif insanlara daha kolay laf söyleniyor, çok agarsif bir karşılık görmeyeceklerini bildikleri için...ilk tecrüben gayet normal, herkes ezile ezile bityerlere
geliyor...eleştiren kişi, çok iyi gözlemciymiş, seni uyarmış, iyide yapmış..bunlar hep tecrübe...ilerde o hocanın dediklerini gülerek anlatacaksın herkese...yılmak yok öyle 2 sözle..
Öncelikle 20 yaşında bunların farkında olduğun için vallahi bravo... Gerçekten. Ben 20 yaşında özgüven ne onu bile bilmiyordum. Şu an 34 yaşımdayim 10 yıl öğretmenlik yapptim senin yaşında senin bilincinde değildim aslaaa. Tecrube denilen şey böyle böyle kazaniliyor işte,hiç üzülme yaşın daha çok küçük,asla vazgecme moralini bozma bir kaç yıla hepsini cebinden çıkartırsın.
Sosyal fobi de olabilir sizdeki bende acayip eziktim. Baktım bu durum insanların da beni ezmesine sebep oluyor. Kendimi daha da ezik hissediyordum. Yeri geliyor benden küçükler bile beni ezebiliyordu. Bu surecte doktor tavsiyesiylecipralex kullandım . Kendim de cabalayarak üstesinden geldim.
Bana durumunuz gayet normal geldi ya.
Bu konuda bi eziklik vs. Goremedim ben.
Staj yaparken bende telefon gorusmeleri yapmaya utaniyordum baskasi yanimdayken gorusemezdim konusamazdim falan.
Ama onlarin da ilk basta gorusmeleri nasil yapacaginizi gostermeleri de lazimdi.
Zamanla gorusme yapa yapa kendinize guveniniz gelir bence hic kafanizi yormayin.
Ne hatalar yaptim neler geldi o gorusmelerde basima simdi guluyorum mesela :) acemiliktenmis hepsi :)
Tabiki de naif olun ben de seviyorum naif kisilikleri, benim icinde kurumda ayni seyi soylerlerdi fakat yeri gelince de ağırlığı koymak lazim.
Ama zamanla olacak, tecrubeyle olacak şeyler. Bu da bir süreç işte.
İlk çalıştığım işleri düşündüm de ne hatalar yapmışım meğer oralarda. Çok komik hatta çok rezil anılarım var. Herkesin başına geliyor.
Hanım hanım olma takıntınızın sebebini anlayamadım ama. Kadınlara alttan alta aşılanan bir hanımefendilik misyonu var bizim toplumda. Bunu aşın. İş ortamlarında çok ezilirsiniz. Hanımefendi olunca kimse size madalya vermiyor, sizi takdir etmiyor; herkes anca tepenize biniyor. Gerçi ne desek boş, zamanla anlar ve siz de çarka uyarsınız.
çok gereksiz konuşmuşlar. sen zaten çalışa çalışa, tecrübe sahibi olucaksın. her insanın yapısı farklıdır ama sana soyle soylıyım, bu ulkenın ınsanları nezaketten anlamıyor o yuzden hıc kımseden korkma demişler kısaca onlarda senin benim gibi insanlar kendilerinden biliyorlar :) bu ulkede nezaket aptallık olarak algılanıyor, saflık vs. artık hangı damgayı yapıştırırlarsa. hiç bi şey bilmeyen insanlar cahil özgüveniyle bi yerlerde şuan sen de tanık olmuşsundur :) o yüzden dediğim gibi basa basa konuş. yapamıyosan da taklit yap :)
Moralinizi hic bozmayin hersey tecrubedir. Ilk is deneyiminizmis bunlar normal seyler. Herseyi icsellestirip takinti yapmayin. Rahat olun kendinize guvenin gerisi gelir zaten. Herkes herseyi bilerek dogmadi hergun yeni bir tecrubeniz olacak hicbirimiz dort dortluk olmadik olamayiz cunku insaniz.
Tecrübe kazanmak istediğini söylemişsin ya hani, işte bunlar hep tecrübe :) üzme kendini. Ben de hep çalıştığım yerlerde yaş olarak küçük oldum. Hem de epey küçük :) ilk yıllar ben de bu yüzden çok üzüldüm kendimi yetersiz hissettim ama yaptığım işi en iyi şekilde yapmaya çalıştım hep. Şimdi 7. Yilimi çalışıyorum. Bu işin kurdu değilim. Ama birşeyler öğreniyorum. Hepsi ama hepsi tecrübe :) en üst amirimin yanında hıçkıra hıçkıra ağlamışligim bile var .Hey gidi günler :) iyiki de yaşamışim hepsini...
Bir kere kucuksun, hayatı yeni tanıyorsun bu kadar helak etme kendini. Kim ne düşünür kısmına çok kafayı takmamaya çalış. Bazı şeyler yanlış yaparak öğrenilir. Memnun olmadığın meseleleri tek tek değiştir. Kibarlık hoş bir haslet ama söylemen gerekenlerin önüne geçmemeli. Yani hem kibar hem ozguvenli olabilirsin. Bunlar çelişen şeyler değil. İse gireli daha 1 ay olmuş. 6 aya kadar gümbür gumbur konusursun. Kendine zaman tanı. İnan aradan aylar yıllar geçince kimse senin o gün o telefonda nasıl konuştuğunu hatirlamayacak. Yolun açık olsun küçük kardes.
iş hayatında mahçup olacağın durumlar, her zaman olacaktır, bu gayet normal..müdür konumunda olanlar bilr, ne fırçalara yiyor amirlerinden..profosyonel düşüneceksin ve kişisel algılamayacaksın söylenenleri...işinle ilgili eleştirmiş seni ve çok yerinde olmuş...çok hanım hanımcık ve naif insanlar biraz daha fazla eziliyor iş hayatında...çünkü naif insanlara daha kolay laf söyleniyor, çok agarsif bir karşılık görmeyeceklerini bildikleri için...ilk tecrüben gayet normal, herkes ezile ezile bityerlere
geliyor...eleştiren kişi, çok iyi gözlemciymiş, seni uyarmış, iyide yapmış..bunlar hep tecrübe...ilerde o hocanın dediklerini gülerek anlatacaksın herkese...yılmak yok öyle 2 sözle..
Öncelikle 20 yaşında bunların farkında olduğun için vallahi bravo... Gerçekten. Ben 20 yaşında özgüven ne onu bile bilmiyordum. Şu an 34 yaşımdayim 10 yıl öğretmenlik yapptim senin yaşında senin bilincinde değildim aslaaa. Tecrube denilen şey böyle böyle kazaniliyor işte,hiç üzülme yaşın daha çok küçük,asla vazgecme moralini bozma bir kaç yıla hepsini cebinden çıkartırsın.
Sosyal fobi de olabilir sizdeki bende acayip eziktim. Baktım bu durum insanların da beni ezmesine sebep oluyor. Kendimi daha da ezik hissediyordum. Yeri geliyor benden küçükler bile beni ezebiliyordu. Bu surecte doktor tavsiyesiylecipralex kullandım . Kendim de cabalayarak üstesinden geldim.
Bana durumunuz gayet normal geldi ya.
Bu konuda bi eziklik vs. Goremedim ben.
Staj yaparken bende telefon gorusmeleri yapmaya utaniyordum baskasi yanimdayken gorusemezdim konusamazdim falan.
Ama onlarin da ilk basta gorusmeleri nasil yapacaginizi gostermeleri de lazimdi.
Zamanla gorusme yapa yapa kendinize guveniniz gelir bence hic kafanizi yormayin.
Ne hatalar yaptim neler geldi o gorusmelerde basima simdi guluyorum mesela :) acemiliktenmis hepsi :)
Tabiki de naif olun ben de seviyorum naif kisilikleri, benim icinde kurumda ayni seyi soylerlerdi fakat yeri gelince de ağırlığı koymak lazim.
Ama zamanla olacak, tecrubeyle olacak şeyler. Bu da bir süreç işte.
İlk çalıştığım işleri düşündüm de ne hatalar yapmışım meğer oralarda. Çok komik hatta çok rezil anılarım var. Herkesin başına geliyor.
Hanım hanım olma takıntınızın sebebini anlayamadım ama. Kadınlara alttan alta aşılanan bir hanımefendilik misyonu var bizim toplumda. Bunu aşın. İş ortamlarında çok ezilirsiniz. Hanımefendi olunca kimse size madalya vermiyor, sizi takdir etmiyor; herkes anca tepenize biniyor. Gerçi ne desek boş, zamanla anlar ve siz de çarka uyarsınız.
Tam ustune bastiniz, miy miy konusmak.Aynen oyle..Yok yani boyle sesim yuksek ozguvenli ciksin istiyorum olmuyor..Bugun bir toplanti vardi mesela ben sonradan katilim sagladim.Iceri girdim hoca tanitti beni.Icimden tokalassam mi tokalasmasam mi diye 2 3. Sn gecirdim.4 erkekti ve herkes oturuyordu hani rahatszi edemezdim.Merhaba dedim ama cikan sesimi duymaniz lazim.Utangac utangac bir de herkes bana bakiyor.Mesela orda isterdim ki yuksek sesle merhaba hosgeldiniz demeyi ama olmadihiç bozma moralini bunlar zamanla olacak şeyler şuan adaptasyon sürecindesin üstelik tecrübesizsin. stajdaki beni gördüm bir an
ben de 22 yaşındayım, okul öncesi öğretmeniyim ve şuan bulunduğum konumun stajdaki sweetos’la uzaktan yakından alakası yok. üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen maaşım kat be kat fazla kendini geliştirmek önemli olan. çok takma yani kafaya ama kendine güvenmekten de asla geri durma. ilk adım özgüvenli bir ses tonu. mıymıy konuşmak senin kendine olan saygını da yitirir zamanla. zaten gerisi çorap söküğü gibi gelir. kariyerinde yükselebileceğin bir hayat diliyorum sana :)
ya bu ben sdglgkfdgjdfh güldüğüme bakma lise sondaki ilk stajdaki halimi görüyorum. velilere öğrenci bilgisi vermeye bile çekiniyordum. kesinlikle tecrübesizlik bu, aşacağına inanıyorum yeter ki kendine güven ve işini sevTam ustune bastiniz, miy miy konusmak.Aynen oyle..Yok yani boyle sesim yuksek ozguvenli ciksin istiyorum olmuyor..Bugun bir toplanti vardi mesela ben sonradan katilim sagladim.Iceri girdim hoca tanitti beni.Icimden tokalassam mi tokalasmasam mi diye 2 3. Sn gecirdim.4 erkekti ve herkes oturuyordu hani rahatszi edemezdim.Merhaba dedim ama cikan sesimi duymaniz lazim.Utangac utangac bir de herkes bana bakiyor.Mesela orda isterdim ki yuksek sesle merhaba hosgeldiniz demeyi ama olmadi![]()
Merhaba.Çok tatlı ve samimi anlatmışsınMerhaba kızlar. Bugün çok moralimi bozacak bir olay yaşadım. Ben yaklasık 1 aydır yeni bir işe girdim. 20 yasındayım. İlk işim bu. İlk iş deneyimim. Girdiğim yer bir eğitim kurumu. Ben 2 yıllık bir bölüm okudum. Kendimi geliştirmek ve bir deneyimim olması adına girdim. Su an hocaların yanında çalışıyorum. Fakat ben yapı gereği çok kibar, hanım hanım olduğumdan dışarıdan bu eziklik olarak ya da özgüvensiz olarak gözüküyor ve bu durum canımı çok sıkmaya basladı. Hocaların yanında telefon görüsmesi yaptım bir kisi ille.Bireysel, özel bir telefon görüşmesi değildi. Kurumsaldı. Bende iste konuya direk girdim. Yanımızda da da bir misafir hoca vardı. Telefonu kapattım ve hoca bana dedi ki bak mhayall telefonu açtıgin zaman kendini tanıtacaksın, burdan burdanım diyeceksin. İsmini soyleyeceksin. Böyle yapmazsan iki saat seni telefonda bekletirle, ordan oraya aktarirlar ve yine ekledi telefon konuşmaların uzerinde calışman lazım. Çok güvensiz konusuyorsun dedi. Ben orada yıkıldım.Haklı mıydı? Çok haklıydı.. Kötü niyetle mi söyledi asla..Fakat kendimden o kadar utandım ki ve o kadar kızdim ki kendime .. Daha telefonla adam akilli konusmayi beceremiyorum ve en kotusu misafir hoca ve misafir ogrencinin yaninda dustugum konum.. Sonucta ben o kurumda calisiyorum ve o insanlarla yuz yuze gelicem. Benim hakkimda dusunmezler mi ya bu kı daha telefonla konusmayi beceremiyor ve isin en kotusu artik ben bu huyumu duzeltmek istiyorum. Sesim çıksın istiyorum ozguvenli gozukeyim istiyorum ama bunlari yaparken de hanimligimdan gitsin istemiyorum. Cunku beceremiyorum, ortasini bulamiyorum..Kibar, hanim hanim gozurken bir yandan ozguvensiz de gozukuyormusum ve yasim kucuk oldugu icin insanlar beni bu hareketlerimle yasimin kucuk oldugunu hemen kavrayabiliyorlar ve bana kucuk kiz muamelesi yapiyorlar. Hanim hanim gozukurken sevimli gozukuyorum bu durum kucuk olan yasimi cok belirgin etmeme neden oluyor. Moralim cok bozuldu bugunku olanlardan sonra. Kendimi nasil degistirebilirim bu konuda. Cidden cok yoruldum.
Insallah :) Tesekkur ederimm verdiginiz moral icin :)ya bu ben sdglgkfdgjdfh güldüğüme bakma lise sondaki ilk stajdaki halimi görüyorum. velilere öğrenci bilgisi vermeye bile çekiniyordum. kesinlikle tecrübesizlik bu, aşacağına inanıyorum yeter ki kendine güven ve işini sev![]()
Evet, hanim hanimcik kaygisi var neden derseniz cunku istemeden miy miy gozkuyormusum bugun bunun farkina vardim.Yani ben telefonda konusurken hankm hanim konustugumu dysunurken megersem miy miy gozukuyormusum...O yuzden bilemiyorum yani hem hanimefendi cizgimi bozmak istemiyorum hem de ozguvenli olmak istiyorum.Sorun bu ince cizgiyi bilememem.Merhaba.Çok tatlı ve samimi anlatmışsınKendini hiç strese sokma.Emin ol herkes bu tarz tecrübesizlikler yaşıyor.Yıllar bir çok deneyim katıcak hem karakterine hem bilgilerine herşeyin zamanı var.En güzeli olduğun gibi doğal kalıp kendini geliştirebilmek.Seni ikaz eden hoca bir tecrübe mesela.Bir de birazcık hanım hanımcık gözükme kaygın var gibi geldi.Sıkma kendini rahat ol.
Bence tüm sorun bu kaygıdan kaynaklanıyor.Kendini ne kadar “başkaları ne düşünür” diye adapte etmezsen aynı orantıda kendine güvenirsin.Çünkü doğal olursun buda netlik ve güven getirir.Bence ilk önce bu kaygıdan kurtulmaya çalış.Yaş aldıkça bırakıcaksın zaten insanlar ne düşünür kaygısını ama farkındayken erken bırakman yararına olur.Evet, hanim hanimcik kaygisi var neden derseniz cunku istemeden miy miy gozkuyormusum bugun bunun farkina vardim.Yani ben telefonda konusurken hankm hanim konustugumu dysunurken megersem miy miy gozukuyormusum...O yuzden bilemiyorum yani hem hanimefendi cizgimi bozmak istemiyorum hem de ozguvenli olmak istiyorum.Sorun bu ince cizgiyi bilememem.