Bu eziklikten nasıl kurtulabilirim?

daha sonra o hocayı görürsen, git teşekkür et...iş hayatında başarılar....

Moralinizi hic bozmayin hersey tecrubedir. Ilk is deneyiminizmis bunlar normal seyler. Herseyi icsellestirip takinti yapmayin. Rahat olun kendinize guvenin gerisi gelir zaten. Herkes herseyi bilerek dogmadi hergun yeni bir tecrubeniz olacak hicbirimiz dort dortluk olmadik olamayiz cunku insaniz.

Tecrübe kazanmak istediğini söylemişsin ya hani, işte bunlar hep tecrübe :) üzme kendini. Ben de hep çalıştığım yerlerde yaş olarak küçük oldum. Hem de epey küçük :) ilk yıllar ben de bu yüzden çok üzüldüm kendimi yetersiz hissettim ama yaptığım işi en iyi şekilde yapmaya çalıştım hep. Şimdi 7. Yilimi çalışıyorum. Bu işin kurdu değilim. Ama birşeyler öğreniyorum. Hepsi ama hepsi tecrübe :) en üst amirimin yanında hıçkıra hıçkıra ağlamışligim bile var .Hey gidi günler :) iyiki de yaşamışim hepsini...

Bir kere kucuksun, hayatı yeni tanıyorsun bu kadar helak etme kendini. Kim ne düşünür kısmına çok kafayı takmamaya çalış. Bazı şeyler yanlış yaparak öğrenilir. Memnun olmadığın meseleleri tek tek değiştir. Kibarlık hoş bir haslet ama söylemen gerekenlerin önüne geçmemeli. Yani hem kibar hem ozguvenli olabilirsin. Bunlar çelişen şeyler değil. İse gireli daha 1 ay olmuş. 6 aya kadar gümbür gumbur konusursun. Kendine zaman tanı. İnan aradan aylar yıllar geçince kimse senin o gün o telefonda nasıl konuştuğunu hatirlamayacak. Yolun açık olsun küçük kardes.

iş hayatında mahçup olacağın durumlar, her zaman olacaktır, bu gayet normal..müdür konumunda olanlar bilr, ne fırçalara yiyor amirlerinden..profosyonel düşüneceksin ve kişisel algılamayacaksın söylenenleri...işinle ilgili eleştirmiş seni ve çok yerinde olmuş...çok hanım hanımcık ve naif insanlar biraz daha fazla eziliyor iş hayatında...çünkü naif insanlara daha kolay laf söyleniyor, çok agarsif bir karşılık görmeyeceklerini bildikleri için...ilk tecrüben gayet normal, herkes ezile ezile bityerlere
geliyor...eleştiren kişi, çok iyi gözlemciymiş, seni uyarmış, iyide yapmış..bunlar hep tecrübe...ilerde o hocanın dediklerini gülerek anlatacaksın herkese...yılmak yok öyle 2 sözle..

Öncelikle 20 yaşında bunların farkında olduğun için vallahi bravo... Gerçekten. Ben 20 yaşında özgüven ne onu bile bilmiyordum. Şu an 34 yaşımdayim 10 yıl öğretmenlik yapptim senin yaşında senin bilincinde değildim aslaaa. Tecrube denilen şey böyle böyle kazaniliyor işte,hiç üzülme yaşın daha çok küçük,asla vazgecme moralini bozma bir kaç yıla hepsini cebinden çıkartırsın.

Sosyal fobi de olabilir sizdeki bende acayip eziktim. Baktım bu durum insanların da beni ezmesine sebep oluyor. Kendimi daha da ezik hissediyordum. Yeri geliyor benden küçükler bile beni ezebiliyordu. Bu surecte doktor tavsiyesiylecipralex kullandım . Kendim de cabalayarak üstesinden geldim.

Bana durumunuz gayet normal geldi ya.
Bu konuda bi eziklik vs. Goremedim ben.
Staj yaparken bende telefon gorusmeleri yapmaya utaniyordum baskasi yanimdayken gorusemezdim konusamazdim falan.
Ama onlarin da ilk basta gorusmeleri nasil yapacaginizi gostermeleri de lazimdi.
Zamanla gorusme yapa yapa kendinize guveniniz gelir bence hic kafanizi yormayin.
Ne hatalar yaptim neler geldi o gorusmelerde basima simdi guluyorum mesela :) acemiliktenmis hepsi :)

Tabiki de naif olun ben de seviyorum naif kisilikleri, benim icinde kurumda ayni seyi soylerlerdi fakat yeri gelince de ağırlığı koymak lazim.
Ama zamanla olacak, tecrubeyle olacak şeyler. Bu da bir süreç işte.

İlk çalıştığım işleri düşündüm de ne hatalar yapmışım meğer oralarda. Çok komik hatta çok rezil anılarım var. Herkesin başına geliyor.
Hanım hanım olma takıntınızın sebebini anlayamadım ama. Kadınlara alttan alta aşılanan bir hanımefendilik misyonu var bizim toplumda. Bunu aşın. İş ortamlarında çok ezilirsiniz. Hanımefendi olunca kimse size madalya vermiyor, sizi takdir etmiyor; herkes anca tepenize biniyor. Gerçi ne desek boş, zamanla anlar ve siz de çarka uyarsınız.

çok gereksiz konuşmuşlar. sen zaten çalışa çalışa, tecrübe sahibi olucaksın. her insanın yapısı farklıdır ama sana soyle soylıyım, bu ulkenın ınsanları nezaketten anlamıyor o yuzden hıc kımseden korkma demişler kısaca onlarda senin benim gibi insanlar kendilerinden biliyorlar :) bu ulkede nezaket aptallık olarak algılanıyor, saflık vs. artık hangı damgayı yapıştırırlarsa. hiç bi şey bilmeyen insanlar cahil özgüveniyle bi yerlerde şuan sen de tanık olmuşsundur :) o yüzden dediğim gibi basa basa konuş. yapamıyosan da taklit yap :)
  1. Oncelikle hepinize cok tesekkur ederim 5 dk da moralim yerine geldi :) evet haklisiniz fakat ne bilim hoca oyle yabanci kisilerin yaninda deyince bir de dedigi sey de sanki benim bilmem gereken bir seymis gibi dusundum.Yani kendime kizdim nasil bilmem diye.. Yas itibariyle de benden en az 15 yas buyuk insanlar e bben de yanlarinda 20 yasinda kalinca kendimi her konuda acayip yetersiz cahil hissediyorum.Bu durum bir yandan beni iyi etkiliyor ( kendimi gelistirmeme vesile oluyor) bir yandan yetersiz hissetmeme neden oluyor. Asamiyorum yani bir turlu.Mesela bugun hocanin o telefon mevzusundan sonra cok utandim. Hani telefinla konusmayi illaki is hayatinda degil gundelik hayatta bile bilmem gerekiyordu.Aslinda telefonla konusamamaktan cok hocanin guvensiz konusuyorsun demesi biraz silkeledi beni.Demek ki oyle bir izlenim veriyorum :KK43:

2 dakika önceDüzenleŞikayet EtFavori
    + Çoklu AlıntıCevapla

1 dakika önce
    Konu Sahibi : mhayall

2. mhayallÜyeÜye

Moralinizi hic bozmayin hersey tecrubedir. Ilk is deneyiminizmis bunlar normal seyler. Herseyi icsellestirip takinti yapmayin. Rahat olun kendinize guvenin gerisi gelir zaten. Herkes herseyi bilerek dogmadi hergun yeni bir tecrubeniz olacak hicbirimiz dort dortluk olmadik olamayiz cunku insaniz.

Tecrübe kazanmak istediğini söylemişsin ya hani, işte bunlar hep tecrübe :) üzme kendini. Ben de hep çalıştığım yerlerde yaş olarak küçük oldum. Hem de epey küçük :) ilk yıllar ben de bu yüzden çok üzüldüm kendimi yetersiz hissettim ama yaptığım işi en iyi şekilde yapmaya çalıştım hep. Şimdi 7. Yilimi çalışıyorum. Bu işin kurdu değilim. Ama birşeyler öğreniyorum. Hepsi ama hepsi tecrübe :) en üst amirimin yanında hıçkıra hıçkıra ağlamışligim bile var .Hey gidi günler :) iyiki de yaşamışim hepsini...
    Genişletmek için tıkla...

Bir kere kucuksun, hayatı yeni tanıyorsun bu kadar helak etme kendini. Kim ne düşünür kısmına çok kafayı takmamaya çalış. Bazı şeyler yanlış yaparak öğrenilir. Memnun olmadığın meseleleri tek tek değiştir. Kibarlık hoş bir haslet ama söylemen gerekenlerin önüne geçmemeli. Yani hem kibar hem ozguvenli olabilirsin. Bunlar çelişen şeyler değil. İse gireli daha 1 ay olmuş. 6 aya kadar gümbür gumbur konusursun. Kendine zaman tanı. İnan aradan aylar yıllar geçince kimse senin o gün o telefonda nasıl konuştuğunu hatirlamayacak. Yolun açık olsun küçük kardes.

iş hayatında mahçup olacağın durumlar, her zaman olacaktır, bu gayet normal..müdür konumunda olanlar bilr, ne fırçalara yiyor amirlerinden..profosyonel düşüneceksin ve kişisel algılamayacaksın söylenenleri...işinle ilgili eleştirmiş seni ve çok yerinde olmuş...çok hanım hanımcık ve naif insanlar biraz daha fazla eziliyor iş hayatında...çünkü naif insanlara daha kolay laf söyleniyor, çok agarsif bir karşılık görmeyeceklerini bildikleri için...ilk tecrüben gayet normal, herkes ezile ezile bityerlere
    geliyor...eleştiren kişi, çok iyi gözlemciymiş, seni uyarmış, iyide yapmış..bunlar hep tecrübe...ilerde o hocanın dediklerini gülerek anlatacaksın herkese...yılmak yok öyle 2 sözle..

Staj yaparken bende telefon gorusmeleri yapmaya utaniyordum baskasi yanimdayken gorusemezdim konusamazdim falan.
    Ama onlarin da ilk basta gorusmeleri nasil yapacaginizi gostermeleri de lazimdi.
    Zamanla gorusme yapa yapa kendinize guveniniz gelir bence hic kafanizi yormayin.
    Ne hatalar yaptim neler geldi o gorusmelerde basima simdi guluyorum mesela :) acemiliktenmis hepsi :)

Tabiki de naif olun ben de seviyorum naif kisilikleri, benim icinde kurumda ayni seyi soylerlerdi fakat yeri gelince de ağırlığı koymak lazim.

Gayet doğal bir süreçten geçiyorsun eziklik değil zamanla aşarsın.

Oncelikle hepinize cok tesekkur ederim 5 dk da moralim yerine geldi :) evet haklisiniz fakat ne bilim hoca oyle yabanci kisilerin yaninda deyince bir de dedigi sey de sanki benim bilmem gereken bir seymis gibi dusundum.Yani kendime kizdim nasil bilmem diye.. Yas itibariyle de benden en az 15 yas buyuk insanlar e bben de yanlarinda 20 yasinda kalinca kendimi her konuda acayip yetersiz cahil hissediyorum.Bu durum bir yandan beni iyi etkiliyor ( kendimi gelistirmeme vesile oluyor) bir yandan yetersiz hissetmeme neden oluyor. Asamiyorum yani bir turlu.Mesela bugun hocanin o telefon mevzusundan sonra cok utandim. Hani telefinla konusmayi illaki is hayatinda degil gundelik hayatta bile bilmem gerekiyordu.Aslinda telefonla konusamamaktan cok hocanin guvensiz konusuyorsun demesi biraz silkeledi beni.Demek ki oyle bir izlenim veriyorum

1 dakika önceDüzenleŞikayet EtFavori
    + Çoklu AlıntıCevapla
< Önceki12
    • Girintiyi Arttır" class="redactor_btn_indent" unselectable="on" tabindex="-1" style="color: rgb(174, 26, 71); border: 1px solid transparent; border-radius: 3px; box-sizing: border-box; display: block; line-height: 0; cursor: pointer; zoom: 1; outline: none; text-indent: -9999px; width: 24px; height: 24px; background-image: url("styles/default/xenforo/editor/icons.png?redactor"); background-repeat: no-repeat; background-position: 3px -1309px;">
Mesajınızı yazınız...

Öncelikle 20 yaşında bunların farkında olduğun için vallahi bravo... Gerçekten. Ben 20 yaşında özgüven ne onu bile bilmiyordum. Şu an 34 yaşımdayim 10 yıl öğretmenlik yapptim senin yaşında senin bilincinde değildim aslaaa. Tecrube denilen şey böyle böyle kazaniliyor işte,hiç üzülme yaşın daha çok küçük,asla vazgecme moralini bozma bir kaç yıla hepsini cebinden çıkartırsın.

Sosyal fobi de olabilir sizdeki bende acayip eziktim. Baktım bu durum insanların da beni ezmesine sebep oluyor. Kendimi daha da ezik hissediyordum. Yeri geliyor benden küçükler bile beni ezebiliyordu. Bu surecte doktor tavsiyesiylecipralex kullandım . Kendim de cabalayarak üstesinden geldim.

İlk çalıştığım işleri düşündüm de ne hatalar yapmışım meğer oralarda. Çok komik hatta çok rezil anılarım var. Herkesin başına geliyor.
Hanım hanım olma takıntınızın sebebini anlayamadım ama. Kadınlara alttan alta aşılanan bir hanımefendilik misyonu var bizim toplumda. Bunu aşın. İş ortamlarında çok ezilirsiniz. Hanımefendi olunca kimse size madalya vermiyor, sizi takdir etmiyor; herkes anca tepenize biniyor. Gerçi ne desek boş, zamanla anlar ve siz de çarka uyarsınız.
  1. Oncelikle hepinize cok tesekkur ederim 5 dk da moralim yerine geldi :) evet haklisiniz fakat ne bilim hoca oyle yabanci kisilerin yaninda deyince bir de dedigi sey de sanki benim bilmem gereken bir seymis gibi dusundum.Yani kendime kizdim nasil bilmem diye.. Yas itibariyle de benden en az 15 yas buyuk insanlar e bben de yanlarinda 20 yasinda kalinca kendimi her konuda acayip yetersiz cahil hissediyorum.Bu durum bir yandan beni iyi etkiliyor ( kendimi gelistirmeme vesile oluyor) bir yandan yetersiz hissetmeme neden oluyor. Asamiyorum yani bir turlu.Mesela bugun hocanin o telefon mevzusundan sonra cok utandim. Hani telefinla konusmayi illaki is hayatinda degil gundelik hayatta bile bilmem gerekiyordu.Aslinda telefonla konusamamaktan cok hocanin guvensiz konusuyorsun demesi biraz silkeledi beni.Demek ki oyle bir izlenim veriyorum :KK43:

2 dakika önceDüzenleŞikayet EtFavori
    + Çoklu AlıntıCevapla

1 dakika önce
    Konu Sahibi : mhayall

2. mhayallÜyeÜye

Gayet doğal bir süreçten geçiyorsun eziklik değil zamanla aşarsın.

Oncelikle hepinize cok tesekkur ederim 5 dk da moralim yerine geldi :) evet haklisiniz fakat ne bilim hoca oyle yabanci kisilerin yaninda deyince bir de dedigi sey de sanki benim bilmem gereken bir seymis gibi dusundum.Yani kendime kizdim nasil bilmem diye.. Yas itibariyle de benden en az 15 yas buyuk insanlar e bben de yanlarinda 20 yasinda kalinca kendimi her konuda acayip yetersiz cahil hissediyorum.Bu durum bir yandan beni iyi etkiliyor ( kendimi gelistirmeme vesile oluyor) bir yandan yetersiz hissetmeme neden oluyor. Asamiyorum yani bir turlu.Mesela bugun hocanin o telefon mevzusundan sonra cok utandim. Hani telefinla konusmayi illaki is hayatinda degil gundelik hayatta bile bilmem gerekiyordu.Aslinda telefonla konusamamaktan cok hocanin guvensiz konusuyorsun demesi biraz silkeledi beni.Demek ki oyle bir izlenim veriyorum

1 dakika önceDüzenleŞikayet EtFavori
    + Çoklu AlıntıCevapla
< Önceki12
    • Girintiyi Arttır" class="redactor_btn_indent" unselectable="on" tabindex="-1" style="color: rgb(174, 26, 71); border: 1px solid transparent; border-radius: 3px; box-sizing: border-box; display: block; line-height: 0; cursor: pointer; zoom: 1; outline: none; text-indent: -9999px; width: 24px; height: 24px; background-image: url("styles/default/xenforo/editor/icons.png?redactor"); background-repeat: no-repeat; background-position: 3px -1309px;">
Mesajınızı yazınız...

mutlaka burdaki her kadin ilk is gununu hatırlayıp kendiyle dalga geçecektir :) ben baya prova yapmıştım ev arkadaşlarıma o zaman stresliydi simdi komik :))
boyle bir sey yaşadığında lütfen dur ve kendine sor 5 yıl sonra hatta 1 yil sonra bile bu yaşadığın olay için uzulmene deger mi?
çoğuna hayır deriz muhtemelen. .
kendini geliştirmek istemen çok güzel youtube bakmadim ama illaki birseyler çıkar diye düşünüyorum.. okumaktan her zaman zevk aldigim tek tur kisisel gelişimdir videolara bak sonra biraz kitap arastir istersen oneri istersen de yazabilirsin de..
hayırlı olsun yeni işin :)

hiç bozma moralini bunlar zamanla olacak şeyler şuan adaptasyon sürecindesin üstelik tecrübesizsin. stajdaki beni gördüm bir an:olamaz:

ben de 22 yaşındayım, okul öncesi öğretmeniyim ve şuan bulunduğum konumun stajdaki sweetos’la uzaktan yakından alakası yok. üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen maaşım kat be kat fazla kendini geliştirmek önemli olan. çok takma yani kafaya ama kendine güvenmekten de asla geri durma. ilk adım özgüvenli bir ses tonu. mıymıy konuşmak senin kendine olan saygını da yitirir zamanla. zaten gerisi çorap söküğü gibi gelir. kariyerinde yükselebileceğin bir hayat diliyorum sana :)
Tam ustune bastiniz, miy miy konusmak.Aynen oyle..Yok yani boyle sesim yuksek ozguvenli ciksin istiyorum olmuyor..Bugun bir toplanti vardi mesela ben sonradan katilim sagladim.Iceri girdim hoca tanitti beni.Icimden tokalassam mi tokalasmasam mi diye 2 3. Sn gecirdim.4 erkekti ve herkes oturuyordu hani rahatszi edemezdim.Merhaba dedim ama cikan sesimi duymaniz lazim.Utangac utangac bir de herkes bana bakiyor.Mesela orda isterdim ki yuksek sesle merhaba hosgeldiniz demeyi ama olmadi :(

Ezik falan degilsin, 20 yasinda genc bir kizsin. 10 yildir isortamlarina giren, toplantilara katilan bir insan gibi one cikip elini uzatip kendini tanitmayi ya da telefon acip isgorusmesi minvali konusmayi falan hemen bekleme. Zamanla hepsi olur.

Tam ustune bastiniz, miy miy konusmak.Aynen oyle..Yok yani boyle sesim yuksek ozguvenli ciksin istiyorum olmuyor..Bugun bir toplanti vardi mesela ben sonradan katilim sagladim.Iceri girdim hoca tanitti beni.Icimden tokalassam mi tokalasmasam mi diye 2 3. Sn gecirdim.4 erkekti ve herkes oturuyordu hani rahatszi edemezdim.Merhaba dedim ama cikan sesimi duymaniz lazim.Utangac utangac bir de herkes bana bakiyor.Mesela orda isterdim ki yuksek sesle merhaba hosgeldiniz demeyi ama olmadi :KK43:
ya bu ben sdglgkfdgjdfh güldüğüme bakma lise sondaki ilk stajdaki halimi görüyorum. velilere öğrenci bilgisi vermeye bile çekiniyordum. kesinlikle tecrübesizlik bu, aşacağına inanıyorum yeter ki kendine güven ve işini sev:KK50:

Merhaba kızlar. Bugün çok moralimi bozacak bir olay yaşadım. Ben yaklasık 1 aydır yeni bir işe girdim. 20 yasındayım. İlk işim bu. İlk iş deneyimim. Girdiğim yer bir eğitim kurumu. Ben 2 yıllık bir bölüm okudum. Kendimi geliştirmek ve bir deneyimim olması adına girdim. Su an hocaların yanında çalışıyorum. Fakat ben yapı gereği çok kibar, hanım hanım olduğumdan dışarıdan bu eziklik olarak ya da özgüvensiz olarak gözüküyor ve bu durum canımı çok sıkmaya basladı. Hocaların yanında telefon görüsmesi yaptım bir kisi ille.Bireysel, özel bir telefon görüşmesi değildi. Kurumsaldı. Bende iste konuya direk girdim. Yanımızda da da bir misafir hoca vardı. Telefonu kapattım ve hoca bana dedi ki bak mhayall telefonu açtıgin zaman kendini tanıtacaksın, burdan burdanım diyeceksin. İsmini soyleyeceksin. Böyle yapmazsan iki saat seni telefonda bekletirle, ordan oraya aktarirlar ve yine ekledi telefon konuşmaların uzerinde calışman lazım. Çok güvensiz konusuyorsun dedi. Ben orada yıkıldım.Haklı mıydı? Çok haklıydı.. Kötü niyetle mi söyledi asla..Fakat kendimden o kadar utandım ki ve o kadar kızdim ki kendime .. Daha telefonla adam akilli konusmayi beceremiyorum ve en kotusu misafir hoca ve misafir ogrencinin yaninda dustugum konum.. Sonucta ben o kurumda calisiyorum ve o insanlarla yuz yuze gelicem. Benim hakkimda dusunmezler mi ya bu kı daha telefonla konusmayi beceremiyor ve isin en kotusu artik ben bu huyumu duzeltmek istiyorum. Sesim çıksın istiyorum ozguvenli gozukeyim istiyorum ama bunlari yaparken de hanimligimdan gitsin istemiyorum. Cunku beceremiyorum, ortasini bulamiyorum..Kibar, hanim hanim gozurken bir yandan ozguvensiz de gozukuyormusum ve yasim kucuk oldugu icin insanlar beni bu hareketlerimle yasimin kucuk oldugunu hemen kavrayabiliyorlar ve bana kucuk kiz muamelesi yapiyorlar. Hanim hanim gozukurken sevimli gozukuyorum bu durum kucuk olan yasimi cok belirgin etmeme neden oluyor. Moralim cok bozuldu bugunku olanlardan sonra. Kendimi nasil degistirebilirim bu konuda. Cidden cok yoruldum.
Merhaba.Çok tatlı ve samimi anlatmışsın :KK200: Kendini hiç strese sokma.Emin ol herkes bu tarz tecrübesizlikler yaşıyor.Yıllar bir çok deneyim katıcak hem karakterine hem bilgilerine herşeyin zamanı var.En güzeli olduğun gibi doğal kalıp kendini geliştirebilmek.Seni ikaz eden hoca bir tecrübe mesela.Bir de birazcık hanım hanımcık gözükme kaygın var gibi geldi.Sıkma kendini rahat ol.

ya bu ben sdglgkfdgjdfh güldüğüme bakma lise sondaki ilk stajdaki halimi görüyorum. velilere öğrenci bilgisi vermeye bile çekiniyordum. kesinlikle tecrübesizlik bu, aşacağına inanıyorum yeter ki kendine güven ve işini sev:KK50:
Insallah :) Tesekkur ederimm verdiginiz moral icin :)

Merhaba.Çok tatlı ve samimi anlatmışsın :KK200: Kendini hiç strese sokma.Emin ol herkes bu tarz tecrübesizlikler yaşıyor.Yıllar bir çok deneyim katıcak hem karakterine hem bilgilerine herşeyin zamanı var.En güzeli olduğun gibi doğal kalıp kendini geliştirebilmek.Seni ikaz eden hoca bir tecrübe mesela.Bir de birazcık hanım hanımcık gözükme kaygın var gibi geldi.Sıkma kendini rahat ol.
Evet, hanim hanimcik kaygisi var neden derseniz cunku istemeden miy miy gozkuyormusum bugun bunun farkina vardim.Yani ben telefonda konusurken hankm hanim konustugumu dysunurken megersem miy miy gozukuyormusum...O yuzden bilemiyorum yani hem hanimefendi cizgimi bozmak istemiyorum hem de ozguvenli olmak istiyorum.Sorun bu ince cizgiyi bilememem.

Yaaaa..
İlk iiş görüşmem geldi aklımaaa öyle ünlü bir spor mağazasının ilgili binasına gittim .
Başvuru yaptım lise yeni bitti görüştüm beni kabul etti ama firmaya gidip görüşmem gerektiğini söyledi ..
Gittim başvuru yapan herkes burdamı diye isimleri tekrarladı sonra benim adımı soyadımı söyledi ben direk Evet diye çıkıştım.
Meğerse görüşme için odaya çağırıyormuş ..
Bende ozaman buyrun diceksin dedim adımla her seslenene gitmiyorum gibi bişey söyledim ( yaaaaaa)
İçeri girdim ama bir Afra tafra yapıyorummmm üfff.
Sekreter sanmıştım görüşüceğim bayan oymuş beni başından atmaya çalışmıştı bide üstüne hep böyle asabimisin demişti bende çıkarken sadece konuşmaya üşenenlere sanırım bu tavrım diyip çıkmıştım ( 3 saatlik mesafe geri döndüm tıpıış tıpışşş )

Evet, hanim hanimcik kaygisi var neden derseniz cunku istemeden miy miy gozkuyormusum bugun bunun farkina vardim.Yani ben telefonda konusurken hankm hanim konustugumu dysunurken megersem miy miy gozukuyormusum...O yuzden bilemiyorum yani hem hanimefendi cizgimi bozmak istemiyorum hem de ozguvenli olmak istiyorum.Sorun bu ince cizgiyi bilememem.
Bence tüm sorun bu kaygıdan kaynaklanıyor.Kendini ne kadar “başkaları ne düşünür” diye adapte etmezsen aynı orantıda kendine güvenirsin.Çünkü doğal olursun buda netlik ve güven getirir.Bence ilk önce bu kaygıdan kurtulmaya çalış.Yaş aldıkça bırakıcaksın zaten insanlar ne düşünür kaygısını ama farkındayken erken bırakman yararına olur.

İlk görev yerimde sınıfla girdim ve 5. Sınıf öğrencilerimden korktuğumu ve utandığımı hatırlıyorum. Sanki onlar öğretmen ben öğrenci. O gün öyle utandım öyle üzüldüm ki kendime. Ama çalıştıkça ve etrafımda tecrübeli olanları izledikçe bu duygu geçti gitti. Şimdi sadece gülüyorum. Hepsi geçer merak etme. Daha küçüksün ve bu ilk iş deneyimin. Zamanla güzelleşir her şey :)

Oncelikle size sunu soyleyeyim bu eziklik degil,siz naif bir insansiniz.Soylediklerime kulak verin cunku anlattiklarinizda bir donem kendimi buldum:)
Ben de sizin gibiyim.Hanim hanim,sessiz sakin,sesi ince ve yumusak,citi piti :)
Sosyal hayatimda ve ozel hayatimda karakterimin bana bir eksisi olmadi.Boyle mutluyum.
Ama is hayatinda insanlar sinsi,kotu ,ahlaksiz..
Hele ki yaptiginiz meslek zorlu ,insanlaela ugrastiran bir meslekse.
Ben meslegimin ilk zamanlarinda bu kibarligimin ve nezaketimin cok zararini gordum.
İcra dairesine girdigimde kimse benim isimi yapmiuordu,zaten is yaptirmak zordur.Ben saygili olmama ragmen,benim gibi saygili ve nezaketli insanlarij degil,yuzsuz ve cirkef insanlarin islerini yaptilarini nihayet anladim.
Cok caliskan olmama ragmen, dosyalarda ve durusmalarda disiplinli bir calisma gostermeme ragmen,ofisteki diger bayanlar (ne yazik ki ozellikle hemcinslerim yapti bunu) benim gizliden gizliye kuyumu kazarak beni gozden dusurduler.
Hicbir erkek calisma arkadasimlansorun yasamadim ama bayanlar hep skntiliydi.
Kendi yapmadigim seylerden sorumlu tutuldum.
Dayamayip agladigim pes etrigim oldu.
Hep duydugum sey" sen avukat olamazsin!"Ozellikle o kadin soylerdi bunu bana. Patronumla hic sorun yasamadim.Ama hep bu meslek icim yetersiz oldugum soylendi.Oysaki hic bir durusmaya gec kalmadim,kimseye yalan soylemedim,kendimi uste cikarmaya calismadim,dosyalari titizlikle takip ettim.Zamanla is yaptirmayi da insanlara kendimi sevdirerek cozmustum.
Ama hep ezik damgasi yedim .Peki neden?
Cunku ben naiftim ben kibardim.Ben oldugum gibiydim.Benim onde olma cabam yoktu.Kimseye sesimi yukseltmez kimseyle kavga etmezdim
Bu yuzden beni ezmek kolaydi.
Hep yuzume gulup arkamdan konustular.
Pes edip ayrildim oradan.
Zamanla anladim neden bana oyle yapriklarini.
Eger caliskansaniz,sizden kidemlilerden daha fazla parlama ve onde olma ihtimaliniz varsa kesinlikle istemiyorlar sizi orada.Sizi her turlu mobbingle yildirmaya calisiyorlar.
Ben suanda yuksek lisans yapiyorum
Onlar hala ayni ofisteler.
Bir gun onlardan daha iyi yerlre gelecegimden suphem yok.
Siz kendinizi gucsuz gosterirseniz,anne babaniz dahi,gun gelir size kendi istedigini yaptirmak icin ugrasir sizinle.Sizi hep ezerler.
Simdiden ben yetersizim dusuncesine girmissiniz.
Bu cok yanlis.
Kendinize tam tersini soyleyin ve oyle hissedin.
Sonra aynaya gecin ve izleyin kendinizi neler basarmissiniz..

Haha tecrübe nasıl oluyor sanıyorsun.
Ezile büzüle ,rezillikle biyerlere geliosun.
Herkes aynı yani bi sen deil.
Merak etme zamanla güçleneceksin ve sende ilerde yeni gelen çözmezlere aynısını yapcaksın.

Tecrübesizlikten. Ben de senin gibi naif bir insanımdır (kendimi övmeyi hiç de sevmem inanır mısın ehehe), ezile ezile geldim şu anki konumuma. İlk işe başladığımda o kadar kendime güvensizdim ki "Ne iş olsa yaparım abi, lütfen bana bir iş verin abi" diye başlamıştım. Tabi bu cümle meğer "İşe başlarken asla söylenmemesi gereken cümleler" arasındaymış. Ezim ezim ezdiler beni, ilk iş tecrübemde hüngür hüngür ağladım yaşadığım baskı yüzünden. Ezile ezile ezmeyi öğrendim ben de. Ezmek tabi lafın gelişi, kimseyi küçümsemem ama hakkımı da yedirmemeyi böyle hakkım yenerek öğrendim.

Ya bu hanimhanimcilik nasil oluyor?
Benim gibi biri olamazdi sanirim :D

Ooo zamanla ne hanımhanımlık kalıyor ne sesinin cıkmaması :)
İlk iş deneyimin üzülmek yerine büyüklerinin sözünü iyi dinle kendine küpe yap yine bu kişi güzel dille akıl vermiş daha nelerle karsılacaksın dan dan dan yüzüne bagıran tersleyen azarlayan vs
İnsan hepsine alısıyor hepsinden birşey ögreniyor
Niye bana öyle dedi yerine iyiki beni uyardı diyip tavsiyelere sevinmelisin

Bende iş hayatındaki ilk zamanlarımda telefonla konuşamazdım.
Arardım, karşı taraf telefonu açınca sesim bir tarafıma kaçardı :D
Şimdi ise gayet rahatım. Toplulukta konuşabiliyorum, müdürün yanında da konuşabiliyorum.
Bende bana has sanırdım ama öyle değilmiş demek ki.
Kasma sende, zamanla geçecektir.

Back
X