slm kızlar..baya geride kalmış topik..ben de katılayım aranıza dedim.19 aylık evliyim..11 ay eşim korundu benim içim çok rahattı hep hemen olur diye düşündüm..geçen ocak ayından itibaren kafadan hesapladığım riskli günler hariç korunmadık hiç..korundukda sayılmaz aslında eşim artık prezervatif kullanmak istemediği için geri çekildi.korunmadık aslında yani..mart ayında adet günüm gelmeden hamilelik şüphesiyle doktora gittim..doktor yumurtlamamın güzel olduğunu hemen hamile kalabileceğimi söyledi..korunmaı bırakın dedi folik asit verdi..ama nisan ayında da aynı şekilde devam ettik biz..ben illede mayıs , haziran aylarında hamile kalmak istiyordum..hem hamileliğimin hem de doğumumun ilk ayları rahat olsun diye (öğretmen olduğum için )yalnız mayıs ayından beri her ay hamile gibi hissediyorum,adetime 1 hafta kalana kadar bütün hamilelik belirtilerini yaşıyorum..aklımdan bebek fikri hiç çıkmıyor..etrafımdaki herkes hamile olduğu ve yaz tatilini onlarla geçirmek durumunda kaldığım için belki bilmiyorum...
şimdi doktora gitmeyi düşünüyorum çünkü mayıstan önceki ayları da korunmuş olarak saymıyorum..yarın gitsem mi acaba ya..geçen sefer gittiğimde doktor beni hiiç ciddiye almamıştı..şimdi alır mı bilmiyorum..napsam ya yarın gitsem mi bi...of offf takmayayım diyorum sürekli kendimi bebek düşünürken yakalıyorum..sürekli gebelik bölümünde buluyorum kendimi..başka hiç bir bölüme bakmıyorum forumda..topikleri tek tek okuyorum..gözlerimin feri söndü kaç gündür..bari bi topiğe girip yazayım dedim..bi akıl verin bana da ya
ben de bu konuda ayşeece.ye katılıyorum baştan yaptır için rahat etsin. hormon sperm rahim filmi bişey var mı diye baktır. amaaaa bu kadar stres yapcağın bir durum yok çünkü siz hala korunuyorsunuz aslında. insanlar geri çekilme yöntemiyle senelerce korunuyorlar. sen neden pre.i bırakınca geri çekilmeyle hamile kalcağını düşündün ki.
biz mesela bir senedir korunmuyoruz ilk zamanlar hele bacakları dikmeler yastıklar düşün buna rağmen olmadı. ee sende içeri sperm bile girmiyor muhtemelen nasıl hamile kalasın ki. o yüzden panik olmanı gerektirecek bir durum yok bence. işallah olur en kısa zamanda
slm kızlar bende 3 yıllık evliyim ve dok göre bir sorun yok eşimde öyle.ama bir türlü hamile kalamıyorm ve bunu düşünmekten kendimi de alamıyorum.yumurtlama günlerimi takip ediyorm ona göre ilişkiye giriyorm ödev gibi.ne yapcam bilmiyorm.şuna regliyim ara ara gözlerm doluyo düşünmicem diyorm ama öyle derken bile düşünüyorum.eşimin işi dolayısıyla doğudaydık ve doğru düzgün dok gidemedik şimdi manisadayız dok gidicez bilmiyorum ama ben okadar stresliyimki bilmiyorum ya bazen hiç olmayacak gibi geliyor ne bileyim her işte bir hayır var ama bazen kendi kendimi çekemez hale geliyorm ALLAH'tan eşim çok destek oluyor da ben kendimi tuuttamıyorm.ALLAH'ım hepimizin yardımcısı olsun
ben 33 yaşındayım, 2.5 yıllık evliyim. korunmayı bırakalı 1.5 yıl oluyor. bebek fikrine karar verdiğimizde gittim tüm hormon testlerimi falan yaptırdım.geçen yıl haziran başıydı. doktorum herşeyin normal olduğunu normal olarak hamile kalabileceğim söyledi. ben de güle oynaya tamam dedim, en fazla birkaç aya hamile kalırım gibi geliyordu.
bu kontrollerin üzerinden 9 ay geçti ve hala tık yoktu, eşime spermiyogram yaptırmasını istediğimi söyledim, yaptırdı. mart başıydı. eşim testin sonucunu aldıktan 3 gün sonra ben evde yaptığım testte hamile olduğumu öğrendim, eşimden bi sürü fırça yedim o ayrı
bak dedi ikimizde de sıkıntı yokmuş, hamilesin işte dedi. bu gebelik sevincim 24 saat bile sürmedi, acildeydim. sol tarafta korkunç bir ağrıyla tüm gece acilde kaldım, dünyanın idrar ve kan testi yapıldı. dış gebelik ya da düşük dediler. aradan geçen bir haftada bir sürü doktora daha gittim, bir çok kez ultrasona girdim defalarca bhcg ölçtürdüm ve evet dış gebelikti. gecikmemin 1. haftasında hastanede yatıyordum. ilaçla tedavi oldum. üzerine 3 ay korunduk ve ağustosta rahim filmi çektirdim. kendi doktorum istemedi, bhcg değerlerin düşüktü, bi hasar kalmamıştır dedi, ben ısrarla başka doktorlara da gittim ve çektirdim, emin olmak istiyordum. sonunçta tüplerim temiz ve açık çıktı. gel gör ki 2010 biterken rahim filminin üzerinden de 4 ay geçmesine rağmen hamile kalamamıştım. halbuki bana filmden sonra daha kolay olur demişlerdi, ama olmadı işte.
aralık reglimi de olunca maya tüp bebek merkezinden ocak için randevu aldım, biz eşimle yurtdışında çalışlıyoruz ve tüm bu süreçte benim tedavilerim hep türkiyede oldu, hep git gellerle... ocak ayı başında hesapladığım regl günümde maya'ya gitttik, daha regl olmamıştım, eşime spermiyogram yaptılar. ve eşimin dönmesi gerektiğini söyleyince, sorun olmadığını onun spermlerini dondurabileceğimizi ve benim tedavimi bununla devam ettirebileceklerini söylediler. biz de spermleri dondurttuk, ertesi gün eşim gitti. eşim gitmeden evvel, maddi sıkıntımız olmasın diye bir ay daha bekleyelim dedik, para transferinin zor olduğu bir ülkedeyiz, en azından şubatta paramız cebimde olurdu ve rahat ederdik, tamam dedik, beklentimizi şubata erteledik. 18 ay bekledim 1 ay daha beklerim dedim. maya'yı aradım ve şubatta başlamak istediğimizi söyledim, tamam dediler.
o arada reglim hala olmamıştı, ayın 13ünde bikaç damla bir kanamam oldu, devamı gelmedi. 14, 15, 16 derken ayın 16sında evde test yaptım ve biri çoook silik ama çift çizgiydi çok heyecalandım ve 17sinde hastaneye gittim, bhcg 78.50, hamileyim :) hala inanamıyorum, doktorum zaten sikluslarım uzun olduğu için normal dedi, geç döllenme olabilirmiş. çarşamba günü yeilediğim kan testinde ve progesteron testinde de sonuç olumlu şimdilik. bir de cuma günü kan verdiğimde normal aralıkta yükselmiş olduğunu görürsem değmeyin keyfime
hayat ne tuhaf, aklımdan çıkardığım anda gelmeye karar verdi bebeğim
darısı hepinizin başına olsun, hayatta her zaman sıkıntıların beni bulduğuna inanıyordum, ama bu sefer bir mucize oldu, allahım doğru zamanda doğrusu ile beni ödülendirdi. dilerim cuma günü bhcg değerim yeniden ikiye katlamış olur ve ben de yola hamile olarak bebeğimle devam edebilirim
takama demek ne kadar kolaysa takmamak o kadar zor.
benim başomdada aynı sorun vardı pco luydum kiloluydum zayıfla dediler önce zayıfladım , sonra çatlatma iğnelerine başladım ayaklar havada bende bekledim olmadııııııııııııııııııııııı
evet olmadı .ve eşim acayip akrabalarının çocuklarına dşkündü enim bir çocuğum olazsa artık iyice benden soğur diyede korkarken tüm yöntemlerden vazgeçtim hatta alkol almadan yatmaz oldum.işime öğrencilerime arkadaşlarıma harcadım bütün vaktimi.ve tam 1 aralık sabahı doktorum aaa sen hamilesin bak bebeğin oynamaya başlamış gelmiş dedi.oysa ben kistlerimi kontrol için gitimiştim. adet olmuyordum ama bebekdende umudum yoktu.ama kızım kendi kararıyla gelmiş karnımda 2 buçuk aylık olmuş bile .şimdi ben bu yazıyı yazarken o mışıl mışıl uyuyor. 5 aylık oldu bile .hayatımın en güzel varlığı allahım isteyen herkese versin siler için dua ediyorum arkadaşlar zamanın vardır deyin takıntı yapmayın olmasa benim olmazdı adet olmuyorum senede 2 3 daa fazla yok o da farlutalla.
Slm arkadaşlar.
'2 tane oğlum var.İlkine hemen ilk ay hamile kaldım.3,5 sene sonra 2.yi istedik.
Fakat 6 ay falan bi türlü tutturamadık.taktım ama ben hamile kalmaya.
Yumurtlama kitleri falan aldım.
O ay evimizi taşıdık.Ben rafa kaldırdım 1 ay bu işi.
Veeee o ay hamile kaldım :))
Gerçekten psikoloji çok önemli..
Aklınızı mutlakaa başka şeye verin,kafa başka şeyle meşgul olunca daha kolay oluyo...
bende ilk denememde yumurtlama takibi yaptm ilişki sonrası belimin altına yastk koydm hemen yıkanmadım fln filan çok düşündm fazla hareket etmedm ve olmadı 2.ay hiç birini yapmadm ilişki sonrası hemen kalktm yıkandm bi de bayram gelio die dünyanın temizliğini yaptm perde astm cam sildn vb. bu ayı es geçiorm dedm ve hamile kaldm düşünmeyn kızlar kendinizi oturup dinlemeyn sadece hayrlı zamanda gelmesni isteyn yeter
böyle anlamlı ve faydalı bir topik neden durgun ve unutulmuş anlammadım açıkçası??????*
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?