"Bu fikri kafamdan çıkardığım ay hamile kaldım" diyenler..iyi de nasıll

ben de bu konuda ayşeece.ye katılıyorum baştan yaptır için rahat etsin. hormon sperm rahim filmi bişey var mı diye baktır. amaaaa bu kadar stres yapcağın bir durum yok çünkü siz hala korunuyorsunuz aslında. insanlar geri çekilme yöntemiyle senelerce korunuyorlar. sen neden pre.i bırakınca geri çekilmeyle hamile kalcağını düşündün ki.
biz mesela bir senedir korunmuyoruz ilk zamanlar hele bacakları dikmeler yastıklar düşün buna rağmen olmadı. ee sende içeri sperm bile girmiyor muhtemelen nasıl hamile kalasın ki. o yüzden panik olmanı gerektirecek bir durum yok bence. işallah olur en kısa zamanda

yok canımm biz 4aydır korunmuyoruz...daha önce de bi 4 -5 ay falan eşim sadece riskli günlerde geri çekildi..diğer günlerde korunma olmadı..korunmuş sayılmayız yani..dün gittim doktora pazartesi eşim de gidecek bakalım sonuç ne olacak..benle ilgili şimdilik bi problem yok gibi görünüyor bu ay da olmazsa belki tüplerime baktırırım..

slm kızlar bende 3 yıllık evliyim ve dok göre bir sorun yok eşimde öyle.ama bir türlü hamile kalamıyorm ve bunu düşünmekten kendimi de alamıyorum.yumurtlama günlerimi takip ediyorm ona göre ilişkiye giriyorm ödev gibi.ne yapcam bilmiyorm.şuna regliyim ara ara gözlerm doluyo düşünmicem diyorm ama öyle derken bile düşünüyorum.eşimin işi dolayısıyla doğudaydık ve doğru düzgün dok gidemedik şimdi manisadayız dok gidicez bilmiyorum ama ben okadar stresliyimki bilmiyorum ya bazen hiç olmayacak gibi geliyor ne bileyim her işte bir hayır var ama bazen kendi kendimi çekemez hale geliyorm ALLAH'tan eşim çok destek oluyor da ben kendimi tuuttamıyorm.ALLAH'ım hepimizin yardımcısı olsun

canım benim ya Allah hepimizin yardımcısı olsun..inşaAllah tez zamanda hepimizin meleğini gönderir...kafaya takmamak çok zor tatlım..Rabbim ol derse olur inşaallah..yarın mübarek kadir gecesi dualarımız geri çevrilmez inşaallah..dualarda buluşalım..

evet öyle canım yapabileceğimiz tek şey dua edip sabırla beklemek.ben eğer rabbim nasip etmezse aşılama ve tüpbebeğe de pek inanmıyorum.bakalım herşey nasip kısmet yaradanım hreşeyin hayırlısını nasip etsin.benim ilk önce bu ay bebeş olucakmı saplantısından kurtulmam lazım ki rahat edeyim.herkese RABBİM enhayırlı ve doğru zamanda nasip etsin:CüvCüv:hayırlı kandiller ve bol dualıopuyorumnanaktan

Evet benimde bir tanıdığım vardı kızın 10 yıl çocuğu olmadı şartlardan dolayı psikolojiside bozulmuştu. Doktorlar olmaz dedi ama o tedavi gördü 5-6 ay kadar psikolojiside düzeldi. şimdi 3 tane çocuk peş peşe yaptı.

Slm arkadaşlar.
'2 tane oğlum var.İlkine hemen ilk ay hamile kaldım.3,5 sene sonra 2.yi istedik.
Fakat 6 ay falan bi türlü tutturamadık.taktım ama ben hamile kalmaya.
Yumurtlama kitleri falan aldım.
O ay evimizi taşıdık.Ben rafa kaldırdım 1 ay bu işi.
Veeee o ay hamile kaldım :))
Gerçekten psikoloji çok önemli..
Aklınızı mutlakaa başka şeye verin,kafa başka şeyle meşgul olunca daha kolay oluyo...

bende ilk denememde yumurtlama takibi yaptm ilişki sonrası belimin altına yastk koydm hemen yıkanmadım fln filan çok düşündm fazla hareket etmedm ve olmadı 2.ay hiç birini yapmadm ilişki sonrası hemen kalktm yıkandm bi de bayram gelio die dünyanın temizliğini yaptm perde astm cam sildn vb. bu ayı es geçiorm dedm ve hamile kaldm düşünmeyn kızlar kendinizi oturup dinlemeyn sadece hayrlı zamanda gelmesni isteyn yeter

Bu kafaya takmamayı nasıl basarıyorsunuz bılmıyorum.

Tecrubelıler bır kac soruma yanıt verırse memnun olurum.

30 yasındayım ve 15 ay dogum kontrol hapı kullandım.
Hazıran ayında bıraktım.
Ovulasyan nedır bılmıyordum, bu ay denedım.
Ama test alarak degıl, nette yaptım bunu.
Ben korkuyorum, dogum kontrol hapı kullandıgım ıcın ):
Atamıyorum bu dusunceyı kafamdan.
Doktora gıtmek ıstıyorum.
Pekı bu gereklı testlerın malıyetı nedır, yaklasık olarak?
Ve hangı testlerı yaptırmam gerekıyor?

Yardım edecek olanlara sımdıden tesekkur ederım.

bi zamanlar gelip gelip bu topiği okurdum başaranlar nasıl başarıyo diye...maşallah yazmak da nasip oldu...
ben kasım 2009 da bebek çalışmalarına başladım, bi taraftan jinekolojik takiplerim de devam ediyodu, görünürde hiçbi sorun yoktu...tee ki 2010 şubatına kadar
gittikçe şişmeye ve adet olamamaya başladım...doktorcum farlutal verip 2 ay sonrasına çağırdı...nisan ayında da pko olduğumu öğrendimboshayallersmile hormonalrım tavan yapmış, halay çekiyolardı...ağustosa kadar doğum kontrol+glukopaj haplarıynan hormonları ve kistleri iyileştirdik...geçen ay klomenle 2 yumurta elde ettik fekat, dokotrcum ağzını burnunu büktü beğenmedi yumoşları...ben de cinnet geçirdim " çocuğum olmayacak benim" diye...bikaç hafta içinde tamamen depresyona girdim...günlüğü felan okuyanınız olduysa beni hatırlayacaktır zaten...
doktorcum en son duphaston vermişti bana...dedi ki "bu ilaç, gebe kalırsan bebeği tutar kalmazsan adet gördürür" ilacın bitiş tarihinin üzerinden 10 gün geçmişti ama ne gelen var ne giden..."yok " dedim "benim kistler azdı yine"...doktor bi yandan arkadaşlar bi yandan parçalıyo kendini test yapayım diye...ama yapmıcam diye tutturdum...
geçen cuma akşamı yine eve dönerken serviste hüngür şakır ağladım bebiş için...sonra ayaklarım beni eczaneye götürdü...ve şok: ZART diye beliren bi çift çizgiakannehir "Allah'ım yardım et...beni böyle sınama, nolur doğru olsun" dedim...
ertesi gün bi baktık kan testine :6393 eşim deli oldu sevinçten..ben henüz idrak edemedim...
dün de çok şükür kesemizi gördük...herşey yolunda...o minicik noktayı insan nasıl özler kaydirigubbakcemile3 2 hafta dolsa da yine görsem diye bekliyorum...ALlah hayırlısıyla tüm anneleri bebeklerine kavuştursun:Saruboceq:

kızlar yok mu başka bu fikri kafasından uzaklaştırıp en azından olumluya çevirip hamiş kalan

pcoluyum tüp bebek denemem bile başarısız oldu fakat bir sonraki ay kendiliğinden oldu. bebeğimiz artık karnımda 7 haftalık olduk :) herkese tavsiyem umutsuz olmayıon sakın. ve en azından 1 ay müsade edin kendinize düşünmeyin inanın o ay size gelicek bebişleriniz. dualarım sizinle...

ben 33 yaşındayım, 2.5 yıllık evliyim. korunmayı bırakalı 1.5 yıl oluyor. bebek fikrine karar verdiğimizde gittim tüm hormon testlerimi falan yaptırdım.geçen yıl haziran başıydı. doktorum herşeyin normal olduğunu normal olarak hamile kalabileceğim söyledi. ben de güle oynaya tamam dedim, en fazla birkaç aya hamile kalırım gibi geliyordu.
bu kontrollerin üzerinden 9 ay geçti ve hala tık yoktu, eşime spermiyogram yaptırmasını istediğimi söyledim, yaptırdı. mart başıydı. eşim testin sonucunu aldıktan 3 gün sonra ben evde yaptığım testte hamile olduğumu öğrendim, eşimden bi sürü fırça yedim o ayrı
bak dedi ikimizde de sıkıntı yokmuş, hamilesin işte dedi. bu gebelik sevincim 24 saat bile sürmedi, acildeydim. sol tarafta korkunç bir ağrıyla tüm gece acilde kaldım, dünyanın idrar ve kan testi yapıldı. dış gebelik ya da düşük dediler. aradan geçen bir haftada bir sürü doktora daha gittim, bir çok kez ultrasona girdim defalarca bhcg ölçtürdüm ve evet dış gebelikti. gecikmemin 1. haftasında hastanede yatıyordum. ilaçla tedavi oldum. üzerine 3 ay korunduk ve ağustosta rahim filmi çektirdim. kendi doktorum istemedi, bhcg değerlerin düşüktü, bi hasar kalmamıştır dedi, ben ısrarla başka doktorlara da gittim ve çektirdim, emin olmak istiyordum. sonunçta tüplerim temiz ve açık çıktı. gel gör ki 2010 biterken rahim filminin üzerinden de 4 ay geçmesine rağmen hamile kalamamıştım. halbuki bana filmden sonra daha kolay olur demişlerdi, ama olmadı işte.
aralık reglimi de olunca maya tüp bebek merkezinden ocak için randevu aldım, biz eşimle yurtdışında çalışlıyoruz ve tüm bu süreçte benim tedavilerim hep türkiyede oldu, hep git gellerle... ocak ayı başında hesapladığım regl günümde maya'ya gitttik, daha regl olmamıştım, eşime spermiyogram yaptılar. ve eşimin dönmesi gerektiğini söyleyince, sorun olmadığını onun spermlerini dondurabileceğimizi ve benim tedavimi bununla devam ettirebileceklerini söylediler. biz de spermleri dondurttuk, ertesi gün eşim gitti. eşim gitmeden evvel, maddi sıkıntımız olmasın diye bir ay daha bekleyelim dedik, para transferinin zor olduğu bir ülkedeyiz, en azından şubatta paramız cebimde olurdu ve rahat ederdik, tamam dedik, beklentimizi şubata erteledik. 18 ay bekledim 1 ay daha beklerim dedim. maya'yı aradım ve şubatta başlamak istediğimizi söyledim, tamam dediler.
o arada reglim hala olmamıştı, ayın 13ünde bikaç damla bir kanamam oldu, devamı gelmedi. 14, 15, 16 derken ayın 16sında evde test yaptım ve biri çoook silik ama çift çizgiydi çok heyecalandım ve 17sinde hastaneye gittim, bhcg 78.50, hamileyim :) hala inanamıyorum, doktorum zaten sikluslarım uzun olduğu için normal dedi, geç döllenme olabilirmiş. çarşamba günü yeilediğim kan testinde ve progesteron testinde de sonuç olumlu şimdilik. bir de cuma günü kan verdiğimde normal aralıkta yükselmiş olduğunu görürsem değmeyin keyfime

hayat ne tuhaf, aklımdan çıkardığım anda gelmeye karar verdi bebeğim
darısı hepinizin başına olsun, hayatta her zaman sıkıntıların beni bulduğuna inanıyordum, ama bu sefer bir mucize oldu, allahım doğru zamanda doğrusu ile beni ödülendirdi. dilerim cuma günü bhcg değerim yeniden ikiye katlamış olur ve ben de yola hamile olarak bebeğimle devam edebilirim

canım bir solukta okudum hikayeni işallah bu sefer sıkıca tutunur bebeğin sana sağlıkla kucağına almak nasip olsun darısı başımıza

çok sevindim allahım tamamına erdırır ınsallah.okurken ınan gozlerım doldu darısı olamayanların basına ınsallah

senle hikayemiz aşağı yukarı aynı diyebilirim ama henüz hamile değlim onun dışında hikayemiz aynı ....... 7 yıldır bekliyorum aLLAH BÜYÜK İNŞALLAH BENİMDE OLUR ...

hep böyle oluyor zaten ummadığımız anda çıka geliyor ...... inşallah en kısa zaamnda bende sizler gibi hamiş kalırım ve buraya gelip hikayemi paylaşırım inşallah .....

böyle anlamlı ve faydalı bir topik neden durgun ve unutulmuş anlammadım açıkçası??????*

Burayı okuyacağım, cidden heray hesap kitap yapmaktan yoruldum halen bu ay annem çağırıyor, sırf yum günüme gelecek diye gitmeyi düşünmüyorum. Ama sanırım gitmem lazım bunu asmak için off...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…