bende kafamdan attığım gün hamile kaldım nasılmı anlatayım
2005 yılında hamile kaldım 2 yıl bebek düşünmüyorduk ama evliliğimin 6.ayında adetim düzensizleşti.sonra bebek istemeye başladık fakat bir türlü olmuyordu her ay test yapıyordum ve sonu hüsran oluyordu tam 1,5 yıl hamile kalamadımbende pko vardı birde LH Hormonum çok yüksekti.eşimde sperm azlığı var dediler hatta bu spermele bebeğiniz olmaz dediler aşılama bile tutmaz direk tüp bebek dediler çok zorlu bir döneme girmiştim adeta psikolojim çok bozulmuştu içime kapandım bebekli ortamlardan nefret ediyordum izmirde bir hastanede tedavi görmemin 1.ayında kist oluştu.doğum kontrol hapı kullandım 1 ay sonra kist geçti 2.ay yine hamile kalamadım bu arada eşimin spermi 13.milyon çıktı bendede sadece adet düzensizliği olduğunu söyledi doktorumuz.yumurtlama ilacı kullandım 2.ayda hamile kalamadım artık sıkılmıştım istemiyordum doktora gitmeyi,istemiyordum bebeğim olmasını ama 2 aydırda adetim düzene girmişti. 3.deneme için tekrar doktora gittik ama umutsuzdum o dönemdede annemler hacıya gitmişlerdi onların dönüşünü bekliyorduk adet sancım başlamıştı pet bile koydum adet olacağım diye fakat 1 gün reglim gecikti annemleri karşıladık sürekli sancım oluyordu sigara içtiğim için eşime test almasını fakat umutlanmamasını söyledim çünkü bende hiç beklemiyordum annemlerin hacıdan geldiği günün gecesine test yaptım birde baktımki 2.çizgiyi gördüm gözlerime inanamadım resmen şoka girmiştim.eşime söyledim oda şoka girmişti.kimse sevinmiyordu hepimiz şoktaydık.hemen ertesi gün kan tahlili yaptırdım veeeeeeeee hamileyim Allahıma çok şükrettim.şuan 23 aylık bir kızım var.Kafana ne kadar takarsan hamile kalmak o kadar güçleşiyor.Bir yerden duydum kafaya takmak doğum kontrol hapı kullanmak kadar etkiliymiş.Siz siz olun sakın kafanıza takmayın bol bol dua edin ve asla isyan etmeyin inanın birgün sizlerde benim gibi bebişlerinizi kucağınıza alacaksınız.Sevgiyle kalın...
1,5 yıl bekledim bende. Her ay sürekli çalışmalar yaptım. :) Gittiğim tüm doktorlar bebeğin olmaz demişti. Tablom tıkalı tüpler, 3,5 cm bir miyom ve pcosdu. En son doktoro 31 aralıkda gitmiştim adam yineledi tüm dediklerini miyom ameliyatı için görüşmek üzere ayrıldık. O akşam annemlerim merdivenlerinden öyle bir düştüm ki neredeyse bir kendimi parçalamadığım kalmıştı. Her yerim yara bere içerisinde tüm ümitlerim tükenik yaşıyordum ama artık bebeğim olmayacağından emindim. O nendenle hiç özel bir çalışma içerisine girmedim. Adet tarihim geçmişti. 1-2-3 gün derken umursamıyordum bile. Annem kızım test al sigara kullanıyorsun dedikçe aman anne bu kadar hastalığa sende deyip gülüyordum. İstifralarım başladı adet sonrası 6 gün. Ama ben hala test yapmadım. 9 günün akşamı eşim dediki eee yeter hamilesin işte test yap artık. Ve ben test yaptım sabah. Koyu bir çift çizgi :) Gözlerime inamadım bir test daha yaptım. Ve hemen sabah 7 de özel bir hastahaneye attım kendimi kanda baktırmak için. :)
Hayatımda ilk defa mutluluktan ağlamak ne demekmiş öğrendim. 22 hafta sonrada bu güne kadar olan acıların bir hiç olduğunu ve evlat kaybetmenin ne demek olduğunu.
Önemli olan sizin planlarınız değil. Kendinizi boşuna yıpratmayın arkadaşlar. Bebişler gelecekleri ve gidecekleri zamanı bize göre ayarlamıyorlar hiç bir zaman.
benim de 1buçuk hatta 2 ye yakın yııl beklemenin ardında oldu
ki gerçekten kafamdan atmıştım okadar şey denedim bu geçen zmanda olmadı ve oyıl artık çocuksuz hayatı, insanların çocuksuzda varolduğunu kabullenmiştim olmazsa olmasındı soranlarada utanmadan söylüyodum (eskiden utanırdımda ) olmuyo diye acıyolarmı oda umrumda değildi ama gerçekten değildi artık eşim le pllanlar yapıyoduk yaza kadar para biriktirelim yurtdışına tatile gidelim falan filan bütün planlar artık çocuksuz hayata göre yapılıyodu artık bide ilköğretimden liseye geçiş yapıp iki katı çalışmaya başladım para biriktirip tatil yapcaz ya :) yurt dışında işte tam ozaman o yoğunlukta hatta yine işe gitmeme beş dakika kala adet gecikmesinden 2 ay sonra evdebitane o çok umutlu zamanlardan kalma testi buldum başka bişey ararken yapıyımda bu da bitsin dedim yaptım çift . bu bozuk dedim eşime çift çıktı 6 aydır duruyodu nasılsa ben okula gidiyorum dedim o dayanamamış gidip iki tane daha almış okuldan geldim zorla bidaha yaptım ve yine çift bidaha yaptım yine çift ve işteee nazlı kızım böyle geldi bize Allahım hepinize yaşatsın ne bilim böle gerçekten sürpriz oldu bana inşallah hepinize sürprizler yapar bebişleriniz
merhaba arkadaşlar
evet herkesn de dediği gibi kafadan çıkarmak gerekiyor öncelikle ama kafadan çıkarmaya başladığında bile sürekşi kafandan çıkardığını takmadığını düşünüp kendini kandırıyor insan.benim beş aylık bir bebeğim var ve gerçekten akıldan silinmesi halinde oluyor buna kesinlikle inanyorum.ben üç ay sonunda hamile kaldım ve üç ay hep aklımdaydı ama hamile kaldığım ay sabredemedik ve adetime 10 gün kala gidip kanda gebelik ölçümü yaptırdık eşimle ve sonuç negatifti.kan testinde de sonuç negatif olunca umudu kestik.ancak adetim 4 gün geçmişti ki sırf denemek olsun diye test yaptım ve hamile olduğumu öğrendim.
o yüzden aklınızdan çıkarın.ve o ay ben bal ve çörek otu yemiştim günde bir kaşık onun da etkisi olmusmudur bilemiyorum.
valla cnm sana bişey diyimmi doktorlar 1yıl bekle falan derler.ama bekleme ben 15 ay boşa beklemişim çünkü tüplerim kapalıymış.ya 15 ayım gitti.şimdiki aklım olsa ilk zamanlardan itibaren rahim filminide cektirirdim.yumurtlamalarıda takip ettiirdim.eşimin spermoğram yaptırmasınıda sağlardım.en azından en bastan sorunu bilir ona göre tedaviye baslardım.şimdi çok üzülüyorum giden 15ayıma.bence bekleme git derimslm kızlar..baya geride kalmış topik..ben de katılayım aranıza dedim.19 aylık evliyim..11 ay eşim korundu benim içim çok rahattı hep hemen olur diye düşündüm..geçen ocak ayından itibaren kafadan hesapladığım riskli günler hariç korunmadık hiç..korundukda sayılmaz aslında eşim artık prezervatif kullanmak istemediği için geri çekildi.korunmadık aslında yani..mart ayında adet günüm gelmeden hamilelik şüphesiyle doktora gittim..doktor yumurtlamamın güzel olduğunu hemen hamile kalabileceğimi söyledi..korunmaı bırakın dedi folik asit verdi..ama nisan ayında da aynı şekilde devam ettik biz..ben illede mayıs , haziran aylarında hamile kalmak istiyordum..hem hamileliğimin hem de doğumumun ilk ayları rahat olsun diye (öğretmen olduğum için )yalnız mayıs ayından beri her ay hamile gibi hissediyorum,adetime 1 hafta kalana kadar bütün hamilelik belirtilerini yaşıyorum..aklımdan bebek fikri hiç çıkmıyor..etrafımdaki herkes hamile olduğu ve yaz tatilini onlarla geçirmek durumunda kaldığım için belki bilmiyorum...
şimdi doktora gitmeyi düşünüyorum çünkü mayıstan önceki ayları da korunmuş olarak saymıyorum..yarın gitsem mi acaba ya..geçen sefer gittiğimde doktor beni hiiç ciddiye almamıştı..şimdi alır mı bilmiyorum..napsam ya yarın gitsem mi bi...of offf takmayayım diyorum sürekli kendimi bebek düşünürken yakalıyorum..sürekli gebelik bölümünde buluyorum kendimi..başka hiç bir bölüme bakmıyorum forumda..topikleri tek tek okuyorum..gözlerimin feri söndü kaç gündür..bari bi topiğe girip yazayım dedim..bi akıl verin bana da ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?