- Konu Sahibi Ogretmen1981
-
Oyle mi farketmemisim :)
Gecmezse de hayat zorlasiyor ama o yuzden gecse keske ya
tesekkur ediyorum
Aynen ben de asla kucuk bocegi bile olduremem.bir bicek falan gordugumde esimi cagiririm sakin oldurme al at balkondan diye tuttururum hep.
dogru soyluyorsunuz aslinda .ne yalan soyleyeyim isterdim kopek sahibi olmayi.seviyoeum kopekleri .kedi imkansiz iyilessem de imkansiz biliyorum kediye dokunmak hayatta en istemeyecegim sey
evet oyle oldu.annem benim gibi .babam da hayvan delisi.anneme hep kizar bu kiz senin yuzunden boyle oldu diyr.ama babam asker anisi gibi durmadan kopegiyle anilarini anlatir.beni de etkilemis aslinda nasil severim tatli kopekleri.hayvanlarin ne kadar ozel oldugundan bahseder anlatir durur.tabi ben de say3sinde seviyorum hayvanlari ama annem sayesinde boyle korkuyorum iste
ay ayni benmis.bende de boyle ani cok.kediye alismak dokunmak diye birsey nasil imkansiz anlarsin sen beni.o kuyrugu dokunsa kalpten giderim ne kotu bir histir bu..
Herkese merhaba.bu konuyu acip acmamakta kararsizdim cunku yarari olur mu bana bilemiyorum.benim asiri derecede hayvan fobim var.boyle deyince evet ya ben de cok korkarim diyen cok oluyor ama hic kimsenin benim kadar buyuk problemi oldugunu gormedim.
Bana birsey yapmayacagini bildigim bir canlidan bile asiri korkuyorum.mesela kusu olanlar kafesi acip ev icinde ucururlar ya herhalde orda olsam bayilir kalirim.ogretmenim okulum yurume mesafesi yolda kopek gorucem diye o kadar korkuyorum ki gordugum de oldu bir sekilde atlattim .kedi zaten goruyorum uzaktaysa o kolay ama yakindaysa gecemiyorum yanindandeli gibi dueumlara dusuyorum.kedi beni yemez biliyorum ama bana dokunsa bittim.disarda yemek yemek kabus.bazen kediler gelebiliyor ya.bakiyorum her insan bir sekilde yasiyor bu sekilde komik oldugunu biliyorum ama olmuyor.ev alacaktik bir evi begendik alt katta birinin kedisi var diye evi alamadim.apartmanda karsilassam merdivenlerden yuvarlanirim yani.esim de bikti baska bahane buluyorum ben biliyorum o kediyi gordun ondan istemedin diyor.en kotusu cocuklarimi etkilemek istemiyorum esim en cok buna kiziyor ama bir hayvanla karsilastigimda tepkim elimde degil malesef etkiledim bile.biraz korku var onlarda da.esim etkilenmesinler diye ugrasiyor biraz alisiyorlar ne yapacaklarini da sasirdi cocukcagizlar.
Bugun de bir velim okula geldi hocam ahmet baya kotu biraz onve kopek saldirdi zor kurtulduk siz de bir konusun dedi ama kadin ne bilsin ben bittim.bunu duyali icim icimi yiyor .simdi bir kopek gorsem yandim yani.tek tesellim kime birsey yapiyorlar sen de gecer gidersindi,o da bitti simdi benim icinbiliyorum panik yapmak daha kotu ama iste bunu bilmek de kotu.panik yapsam kotu diye daha da panik yapiyorum ya.psikologa gitmeyi dusundum de psikolog alismaya calis bir hayvana diycek belki ama benim dokunmam inkansiz ki...
Inanin dun ruyamda da soyle birsey gordum biri kopegini gezdiriyor kopek bana yaklasiyor ben de korkuyorum git diyorum hayvanin sahibi de bana sinirlenip kopegi kafama koyuyor cirpinarak uyandim .boyle ruyalar da gorurum daha bana bir care...
Evet hic istemiyorum boyle olmalarini .esim de annen yuzunden sen boylesin cocuklarimi boyle yapma lutfen diyor hakli tabi.Bence bu sorunu kendi çocuklarınız da yaşasın istemiyorsanız çözmelisiniz. En azından hafifletmelisiniz
Böyle yaşamınızı sürdürmeniz zor gerçkten de
Size sacma geliyor belki ama anlatamam cok farkli birsey.kedinin biyiklari kuyrugu herseyi o kadar urpertiyor ki beni.tiksinme gibi birsey.bana dokunsa ölürüm sanki oyle birsey.tabi tiksinme d3rken kediden nefret ediyorum gibi algilanmasin.asla zarar gelsin istemem.gecen bir ogrencim annem kedinin kafasina vuruyor her zman dedi o kadar sinirlendim ki.kadini gordukce bogasim geliyor.annesine soylesin diye birseyler de soyledim insallah soylemistir.korkunun sebebini anlamadım bir kedi ne yapabilir ki size gerçekten merak ettiğim için soruyorum yani sebep ne
dediginiz gibi mumkunse arac tercih ediyorum zaten.birseyler yapiyorum iste kendimce cozumler buluyorum.insallah bu korkulardan kurtuluruzAllah kolaylik versin. Hemen sorunu cozulmeyecek zamana ihtiyaciniz var. Psikolojik destegi bi deneyin, bastan ise yaramaz demeyin. Benim de birkac yildir kopek fobim olustu, yalniz yurumek hayal oldu bana. Yanimda biri olunca cesaret geliyor. Cocuk sahibisiniz daha guclusunuz aslinda.
Korkularimizla yuzlesmemizi soyluyorlar, kopek fobim icin kopek beslemeliymisim falan. Ya Bariu esmasini okuyorum ( korkularimizdan emin oluruz insallah ).
Disarida kapali mekanlari tercih edin, hayvanlarin olmadigi yer az da olsa biraz deneyin bunu. Araclar guven hissi veriyor, yuruyus mesafenizi azaltin ( sartlariniz nasil bilmeden konusuyorum ama ).
Psikolojik destegi bi deneyin ya da esinizle hipnozu deneyin, uyku hipnozlari falan var. Bu da ucuk bi secenek ama her yolu denemeliyiz. Elbet bi yerden care cikar.
Evet hic istemiyorum boyle olmalarini .esim de annen yuzunden sen boylesin cocuklarimi boyle yapma lutfen diyor hakli tabi.
Size sacma geliyor belki ama anlatamam cok farkli birsey.kedinin biyiklari kuyrugu herseyi o kadar urpertiyor ki beni.tiksinme gibi birsey.bana dokunsa ölürüm sanki oyle birsey.tabi tiksinme d3rken kediden nefret ediyorum gibi algilanmasin.asla zarar gelsin istemem.gecen bir ogrencim annem kedinin kafasina vuruyor her zman dedi o kadar sinirlendim ki.kadini gordukce bogasim geliyor.annesine soylesin diye birseyler de soyledim insallah soylemistir.
dediginiz gibi mumkunse arac tercih ediyorum zaten.birseyler yapiyorum iste kendimce cozumler buluyorum.insallah bu korkulardan kurtuluruz
aynen öyle içim kalkıyor allah affetsin çok üzülüyorum bu duruma kendimle birlikte çevremde ki herkesin burnundan geeliyor gezme olsun piknik olsun bende aşamam asla, kediyle aynı oda da kalıp dokunmak mı yoksa al şu silahı sık kafana mı deseler sıkarım kafama o derece , kendimi balkondan atmışlıgım var, birde sizdede oluyor mu kedi lafı olunca yada kedi görünce böyle istemdışı kasılıp titriyor musunuz o bende oluyor malesefOyle mi farketmemisim :)
Gecmezse de hayat zorlasiyor ama o yuzden gecse keske ya
tesekkur ediyorum
Aynen ben de asla kucuk bocegi bile olduremem.bir bicek falan gordugumde esimi cagiririm sakin oldurme al at balkondan diye tuttururum hep.
dogru soyluyorsunuz aslinda .ne yalan soyleyeyim isterdim kopek sahibi olmayi.seviyoeum kopekleri .kedi imkansiz iyilessem de imkansiz biliyorum kediye dokunmak hayatta en istemeyecegim sey
evet oyle oldu.annem benim gibi .babam da hayvan delisi.anneme hep kizar bu kiz senin yuzunden boyle oldu diyr.ama babam asker anisi gibi durmadan kopegiyle anilarini anlatir.beni de etkilemis aslinda nasil severim tatli kopekleri.hayvanlarin ne kadar ozel oldugundan bahseder anlatir durur.tabi ben de say3sinde seviyorum hayvanlari ama annem sayesinde boyle korkuyorum iste
ay ayni benmis.bende de boyle ani cok.kediye alismak dokunmak diye birsey nasil imkansiz anlarsin sen beni.o kuyrugu dokunsa kalpten giderim ne kotu bir histir bu..
Herkese merhaba.bu konuyu acip acmamakta kararsizdim cunku yarari olur mu bana bilemiyorum.benim asiri derecede hayvan fobim var.boyle deyince evet ya ben de cok korkarim diyen cok oluyor ama hic kimsenin benim kadar buyuk problemi oldugunu gormedim.
Bana birsey yapmayacagini bildigim bir canlidan bile asiri korkuyorum.mesela kusu olanlar kafesi acip ev icinde ucururlar ya herhalde orda olsam bayilir kalirim.ogretmenim okulum yurume mesafesi yolda kopek gorucem diye o kadar korkuyorum ki gordugum de oldu bir sekilde atlattim .kedi zaten goruyorum uzaktaysa o kolay ama yakindaysa gecemiyorum yanindandeli gibi dueumlara dusuyorum.kedi beni yemez biliyorum ama bana dokunsa bittim.disarda yemek yemek kabus.bazen kediler gelebiliyor ya.bakiyorum her insan bir sekilde yasiyor bu sekilde komik oldugunu biliyorum ama olmuyor.ev alacaktik bir evi begendik alt katta birinin kedisi var diye evi alamadim.apartmanda karsilassam merdivenlerden yuvarlanirim yani.esim de bikti baska bahane buluyorum ben biliyorum o kediyi gordun ondan istemedin diyor.en kotusu cocuklarimi etkilemek istemiyorum esim en cok buna kiziyor ama bir hayvanla karsilastigimda tepkim elimde degil malesef etkiledim bile.biraz korku var onlarda da.esim etkilenmesinler diye ugrasiyor biraz alisiyorlar ne yapacaklarini da sasirdi cocukcagizlar.
Bugun de bir velim okula geldi hocam ahmet baya kotu biraz onve kopek saldirdi zor kurtulduk siz de bir konusun dedi ama kadin ne bilsin ben bittim.bunu duyali icim icimi yiyor .simdi bir kopek gorsem yandim yani.tek tesellim kime birsey yapiyorlar sen de gecer gidersindi,o da bitti simdi benim icinbiliyorum panik yapmak daha kotu ama iste bunu bilmek de kotu.panik yapsam kotu diye daha da panik yapiyorum ya.psikologa gitmeyi dusundum de psikolog alismaya calis bir hayvana diycek belki ama benim dokunmam inkansiz ki...
Inanin dun ruyamda da soyle birsey gordum biri kopegini gezdiriyor kopek bana yaklasiyor ben de korkuyorum git diyorum hayvanin sahibi de bana sinirlenip kopegi kafama koyuyor cirpinarak uyandim .boyle ruyalar da gorurum daha bana bir care...
Aynen bahsedilince bile icim cekiliyoraynen öyle içim kalkıyor allah affetsin çok üzülüyorum bu duruma kendimle birlikte çevremde ki herkesin burnundan geeliyor gezme olsun piknik olsun bende aşamam asla, kediyle aynı oda da kalıp dokunmak mı yoksa al şu silahı sık kafana mı deseler sıkarım kafama o derece , kendimi balkondan atmışlıgım var, birde sizdede oluyor mu kedi lafı olunca yada kedi görünce böyle istemdışı kasılıp titriyor musunuz o bende oluyor malesef
aslinda demissiniz ya yureginize dokunan dilleri diye.icimde hayvan sevgisi var aslinda inandirici gelmez belki ama.cok seviyorum bir de kiyamiyorum.biraz garip bir insanim galibaRahmetli annem sizin gibiydi, kafesteki kuştan bile korkardı
Yazlıkta ilk kedimiz hayatımızda girdiğinde bu korku kırılmaya başladı, bir yıl sonra kedilerle koyun koyuna yatıyordu, öldüğünde bahçede baktığı sayısını bilmediğim kadar çok kedisi uğurladı onu. Önce balkonda yaşıyordu kedimiz, sonra bir gün içeri kaçtı, annem o kadar korktu ki içinde sıcak çorba olan tepsiyi fırlattı ve yandı garibim. Sonra yaz bitip kışlığa dönerken götürüp salın bir yere dedi, yalvardık yakardık olmadı kalmasına izin vermedi, giderken aç mıdır bu hayvan dedi karnını doyurup öyle götürün dedi, elinde bisküvi vardı hiç unutmam onu attı kedinin önüne bizim kız biskiviye bir sarıldı, içi parçalandı rahmetlinin tamam gelsin ama odanızdan çıkmayacak dedi, sonra sonra alıştı, bir yıl sonra bir erkek kedimiz oldu ilave olarak, sonrası sayısız bizim evden kaç hayvan geçti bilmiyorum ve annem hepsine aşıktı, sokak köpekleri, kediler, hepsiyle birden kanka oldu. Belki siz de bir hayvana yaklaşmayı deneseniz biraz faydası olur. Bahsettiğiniz korkuyu biliyorum inanın, dedim ya kafesteki kuşu görse rengi benzi atardı, elleri titremeye başlardı korkudan ama sonra hayvanların insanın yüreğine dokunan dillerini keşfetti, belki size de yardımı olur, bir deneseniz, eve almak olarak değil tabi, çevrenizde hayvanı olanlardan yardım isteyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?