Bu fobi hayatimi etkiliyor :(

Bence bu sorunu kendi çocuklarınız da yaşasın istemiyorsanız çözmelisiniz. En azından hafifletmelisiniz
Böyle yaşamınızı sürdürmeniz zor gerçkten de

Allah kolaylik versin. Hemen sorunu cozulmeyecek zamana ihtiyaciniz var. Psikolojik destegi bi deneyin, bastan ise yaramaz demeyin. Benim de birkac yildir kopek fobim olustu, yalniz yurumek hayal oldu bana. Yanimda biri olunca cesaret geliyor. Cocuk sahibisiniz daha guclusunuz aslinda.

Korkularimizla yuzlesmemizi soyluyorlar, kopek fobim icin kopek beslemeliymisim falan. Ya Bariu esmasini okuyorum ( korkularimizdan emin oluruz insallah ).

Disarida kapali mekanlari tercih edin, hayvanlarin olmadigi yer az da olsa biraz deneyin bunu. Araclar guven hissi veriyor, yuruyus mesafenizi azaltin ( sartlariniz nasil bilmeden konusuyorum ama ).

Psikolojik destegi bi deneyin ya da esinizle hipnozu deneyin, uyku hipnozlari falan var. Bu da ucuk bi secenek ama her yolu denemeliyiz. Elbet bi yerden care cikar.

Bende de köpeklere karşı var böyle bir şey. Mesela şimdi okulumun önünde dolasan bir köpek var surekli. Ama nasıl tatlı bir şey. Daha arabayı park ederken koşuyor yanına. İniyorum bacaklarıma geliyor falan. Bir şey yapmayacağını da biliyorum hatta sevmek istiyorum ama yok hemen bahçeye kaçıp kapıyı kapatıyorum manyak gibi:))

Bence bu sorunu kendi çocuklarınız da yaşasın istemiyorsanız çözmelisiniz. En azından hafifletmelisiniz
Böyle yaşamınızı sürdürmeniz zor gerçkten de
Evet hic istemiyorum boyle olmalarini .esim de annen yuzunden sen boylesin cocuklarimi boyle yapma lutfen diyor hakli tabi.
korkunun sebebini anlamadım bir kedi ne yapabilir ki size gerçekten merak ettiğim için soruyorum yani sebep ne
Size sacma geliyor belki ama anlatamam cok farkli birsey.kedinin biyiklari kuyrugu herseyi o kadar urpertiyor ki beni.tiksinme gibi birsey.bana dokunsa ölürüm sanki oyle birsey.tabi tiksinme d3rken kediden nefret ediyorum gibi algilanmasin.asla zarar gelsin istemem.gecen bir ogrencim annem kedinin kafasina vuruyor her zman dedi o kadar sinirlendim ki.kadini gordukce bogasim geliyor.annesine soylesin diye birseyler de soyledim insallah soylemistir.
dediginiz gibi mumkunse arac tercih ediyorum zaten.birseyler yapiyorum iste kendimce cozumler buluyorum.insallah bu korkulardan kurtuluruz

Siz pes etmedikce mutlaka caresini bulacaksiniz. Yeter ki azminizi koruyun

aynen öyle içim kalkıyor allah affetsin çok üzülüyorum bu duruma kendimle birlikte çevremde ki herkesin burnundan geeliyor gezme olsun piknik olsun bende aşamam asla, kediyle aynı oda da kalıp dokunmak mı yoksa al şu silahı sık kafana mı deseler sıkarım kafama o derece , kendimi balkondan atmışlıgım var, birde sizdede oluyor mu kedi lafı olunca yada kedi görünce böyle istemdışı kasılıp titriyor musunuz o bende oluyor malesef

Rahmetli annem sizin gibiydi, kafesteki kuştan bile korkardı
Yazlıkta ilk kedimiz hayatımızda girdiğinde bu korku kırılmaya başladı, bir yıl sonra kedilerle koyun koyuna yatıyordu, öldüğünde bahçede baktığı sayısını bilmediğim kadar çok kedisi uğurladı onu. Önce balkonda yaşıyordu kedimiz, sonra bir gün içeri kaçtı, annem o kadar korktu ki içinde sıcak çorba olan tepsiyi fırlattı ve yandı garibim. Sonra yaz bitip kışlığa dönerken götürüp salın bir yere dedi, yalvardık yakardık olmadı kalmasına izin vermedi, giderken aç mıdır bu hayvan dedi karnını doyurup öyle götürün dedi, elinde bisküvi vardı hiç unutmam onu attı kedinin önüne bizim kız biskiviye bir sarıldı, içi parçalandı rahmetlinin tamam gelsin ama odanızdan çıkmayacak dedi, sonra sonra alıştı, bir yıl sonra bir erkek kedimiz oldu ilave olarak, sonrası sayısız bizim evden kaç hayvan geçti bilmiyorum ve annem hepsine aşıktı, sokak köpekleri, kediler, hepsiyle birden kanka oldu. Belki siz de bir hayvana yaklaşmayı deneseniz biraz faydası olur. Bahsettiğiniz korkuyu biliyorum inanın, dedim ya kafesteki kuşu görse rengi benzi atardı, elleri titremeye başlardı korkudan ama sonra hayvanların insanın yüreğine dokunan dillerini keşfetti, belki size de yardımı olur, bir deneseniz, eve almak olarak değil tabi, çevrenizde hayvanı olanlardan yardım isteyin

Aynen bahsedilince bile icim cekiliyor
aslinda demissiniz ya yureginize dokunan dilleri diye.icimde hayvan sevgisi var aslinda inandirici gelmez belki ama.cok seviyorum bir de kiyamiyorum.biraz garip bir insanim galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…