- 8 Şubat 2017
- 1.877
- 993
- 73
- Konu Sahibi Ogretmen1981
-
Ben olabilirim görümceniz:) maalesef ayniyim. Terapide bahsedeyim bakayim yapılacak bişey var miBenim görümcem ponçik kelebeklerden bile korkuyor depar ata ata odadan bir kaçışı var görmeniz lazım. Ben de saçma buluyordum ama oluyor. Terapi olabilir ama her uzman yapmıyordur.
Benimde iğne fobim var ortalığı ayağa kaldiriyorum yenemiyorum bu korkuyu eğer bir çözüm bulup yenerseniz bana da haber verinHerkese merhaba.bu konuyu acip acmamakta kararsizdim cunku yarari olur mu bana bilemiyorum.benim asiri derecede hayvan fobim var.boyle deyince evet ya ben de cok korkarim diyen cok oluyor ama hic kimsenin benim kadar buyuk problemi oldugunu gormedim.
Bana birsey yapmayacagini bildigim bir canlidan bile asiri korkuyorum.mesela kusu olanlar kafesi acip ev icinde ucururlar ya herhalde orda olsam bayilir kalirim.ogretmenim okulum yurume mesafesi yolda kopek gorucem diye o kadar korkuyorum ki gordugum de oldu bir sekilde atlattim .kedi zaten goruyorum uzaktaysa o kolay ama yakindaysa gecemiyorum yanindandeli gibi dueumlara dusuyorum.kedi beni yemez biliyorum ama bana dokunsa bittim.disarda yemek yemek kabus.bazen kediler gelebiliyor ya.bakiyorum her insan bir sekilde yasiyor bu sekilde komik oldugunu biliyorum ama olmuyor.ev alacaktik bir evi begendik alt katta birinin kedisi var diye evi alamadim.apartmanda karsilassam merdivenlerden yuvarlanirim yani.esim de bikti baska bahane buluyorum ben biliyorum o kediyi gordun ondan istemedin diyor.en kotusu cocuklarimi etkilemek istemiyorum esim en cok buna kiziyor ama bir hayvanla karsilastigimda tepkim elimde degil malesef etkiledim bile.biraz korku var onlarda da.esim etkilenmesinler diye ugrasiyor biraz alisiyorlar ne yapacaklarini da sasirdi cocukcagizlar.
Bugun de bir velim okula geldi hocam ahmet baya kotu biraz onve kopek saldirdi zor kurtulduk siz de bir konusun dedi ama kadin ne bilsin ben bittim.bunu duyali icim icimi yiyor .simdi bir kopek gorsem yandim yani.tek tesellim kime birsey yapiyorlar sen de gecer gidersindi,o da bitti simdi benim icinbiliyorum panik yapmak daha kotu ama iste bunu bilmek de kotu.panik yapsam kotu diye daha da panik yapiyorum ya.psikologa gitmeyi dusundum de psikolog alismaya calis bir hayvana diycek belki ama benim dokunmam inkansiz ki...
Inanin dun ruyamda da soyle birsey gordum biri kopegini gezdiriyor kopek bana yaklasiyor ben de korkuyorum git diyorum hayvanin sahibi de bana sinirlenip kopegi kafama koyuyor cirpinarak uyandim .boyle ruyalar da gorurum daha bana bir care...
Bende tüm hayvanlara fobisi olanlardanım maalesef. Size sevimli gelen minicik civciv bile hayatımı karartmaya yetiyor inanın.Belli hayfana fobiyi duydum Ama bztün hayvanlara fobisi olan birini duymamistim.
Minnoş bir kedicik ne yapicak diye düşündüm bir an. Tabi çeken bilir.
Benimkide klastrofobi. Helede asansör
Merhaba, hayatınızı oldukça etkiliyor anlaşılan. Bu durum daha da ilerlemeden iyi bir klinik psikologa müracaat etmelisiniz. Gideceğiniz psikoloğun eğitim durumunu mutlaka araştırın.Herkese merhaba.bu konuyu acip acmamakta kararsizdim cunku yarari olur mu bana bilemiyorum.benim asiri derecede hayvan fobim var.boyle deyince evet ya ben de cok korkarim diyen cok oluyor ama hic kimsenin benim kadar buyuk problemi oldugunu gormedim.
Bana birsey yapmayacagini bildigim bir canlidan bile asiri korkuyorum.mesela kusu olanlar kafesi acip ev icinde ucururlar ya herhalde orda olsam bayilir kalirim.ogretmenim okulum yurume mesafesi yolda kopek gorucem diye o kadar korkuyorum ki gordugum de oldu bir sekilde atlattim .kedi zaten goruyorum uzaktaysa o kolay ama yakindaysa gecemiyorum yanindandeli gibi dueumlara dusuyorum.kedi beni yemez biliyorum ama bana dokunsa bittim.disarda yemek yemek kabus.bazen kediler gelebiliyor ya.bakiyorum her insan bir sekilde yasiyor bu sekilde komik oldugunu biliyorum ama olmuyor.ev alacaktik bir evi begendik alt katta birinin kedisi var diye evi alamadim.apartmanda karsilassam merdivenlerden yuvarlanirim yani.esim de bikti baska bahane buluyorum ben biliyorum o kediyi gordun ondan istemedin diyor.en kotusu cocuklarimi etkilemek istemiyorum esim en cok buna kiziyor ama bir hayvanla karsilastigimda tepkim elimde degil malesef etkiledim bile.biraz korku var onlarda da.esim etkilenmesinler diye ugrasiyor biraz alisiyorlar ne yapacaklarini da sasirdi cocukcagizlar.
Bugun de bir velim okula geldi hocam ahmet baya kotu biraz onve kopek saldirdi zor kurtulduk siz de bir konusun dedi ama kadin ne bilsin ben bittim.bunu duyali icim icimi yiyor .simdi bir kopek gorsem yandim yani.tek tesellim kime birsey yapiyorlar sen de gecer gidersindi,o da bitti simdi benim icinbiliyorum panik yapmak daha kotu ama iste bunu bilmek de kotu.panik yapsam kotu diye daha da panik yapiyorum ya.psikologa gitmeyi dusundum de psikolog alismaya calis bir hayvana diycek belki ama benim dokunmam inkansiz ki...
Inanin dun ruyamda da soyle birsey gordum biri kopegini gezdiriyor kopek bana yaklasiyor ben de korkuyorum git diyorum hayvanin sahibi de bana sinirlenip kopegi kafama koyuyor cirpinarak uyandim .boyle ruyalar da gorurum daha bana bir care...
malesef yazdıklarınızın aynısını bende yaşıyorum yıllardır kendimi bildim bilelim böyle,benim ki sadece kedi ama inanılmaz derecede, bütüm ailem arkadaşlarım bilir o korkumu inanmayan da kediyi görünce ki verdigim tepkiden dolayı hak verir bana, hayat zindan olmuş durumda bana, açık alana çıkamam kedi gelir diye piknige zaten gidemem ailemin zoruyla gidersem oturamam ayakta yemek yerim kedi zaten gelir benim oldugum yere arabada aglayarak çok yemek yedim, parka gidemem banka oturamam arkamdan gelir diye, canlısını bırakın resimlerine bakamıyorum içim kalkıyo biri kedi miyavlaması yapsa titriyorum istemdışıHerkese merhaba.bu konuyu acip acmamakta kararsizdim cunku yarari olur mu bana bilemiyorum.benim asiri derecede hayvan fobim var.boyle deyince evet ya ben de cok korkarim diyen cok oluyor ama hic kimsenin benim kadar buyuk problemi oldugunu gormedim.
neden önyargılı yaklaşıyorsunuz kipsikologa gitmeyi dusundum de psikolog alismaya calis bir hayvana diycek belki ama benim dokunmam inkansiz ki...
Valla ediyor benm yavru kedim ofiste temizlik yaparken sağı solu dağıtıyor die box a koydm sadece 2 dakikada büyük kedilerin kavga ederken çıkardığı sesi çıkarıp kendini sağa sola bi çarpışı vardiki içim yandı. Yavru kediler asla biyere kapatmaya gelmiyorKusura bakmayın bencillik kısmını düşünemedim.Arkadaşın yanında kafeste tutulabilir ben bundan bahsettim 7/24 kafeste durmasın. Bu da imkansız bir şey olmasa gerek . Farklı bir odada serbestçe dolaşır bi 10 dk kediyi tutsak etmez diye düşünüyorum.
Evet öylede onlar kafeste yasiyabilior en azndn. Bizimkiler kapısını acsanda çıkmaz meselaNeden kuslarin ucmaya hakki yok mu? Ayrim yapmayalim.
Herkese merhaba.bu konuyu acip acmamakta kararsizdim cunku yarari olur mu bana bilemiyorum.benim asiri derecede hayvan fobim var.boyle deyince evet ya ben de cok korkarim diyen cok oluyor ama hic kimsenin benim kadar buyuk problemi oldugunu gormedim.
Oyle mi farketmemisim :)ay ne uzatmissin yahu. yazmis da yazmis.
Gecmezse de hayat zorlasiyor ama o yuzden gecse keske yaYalnız değilsiniz. Ama ben bunu problem etmiyorum. Hiç bir hayvana dokunamam. Kedilerden çok korkarım . Evde hayvan olupta , gitmek zorunda olduğum yerlerde odaya kapatmak zorunda kalırlar . Genelde gitmeyi tercih etmem ama çok samimi olduğum kişiler , huyumun ciddiyetini bildiği için çok anlayışla karşılarlar . Elimde değil yapacak birsey yok. Hatta bizim köyde bahçede kendi köpeğimiz bile kabusum . Köpeğin gelene atlama huyu vardı ölmeden önce , benim araban inmem saatler sürerdi. Babam kıyameti koparır . Ben uzaktan sevme taraftarıyım . Sokakta yürürken kuşlar kafama , çarpacak diye ödüm kopar ., arkadaşlar çok dalga geçer. Hiç terapi gereği duymadım . Benimki geçmez bu yaştan sonra sanırım .
tesekkur ediyorumYardıma ihtiyaç duyarsanız bana danışabilirsiniz, Ankara ya da İstanbul'daysanız önerilerim olabilir ya da gitmek istediğiniz kişinin ismini atarsanız eğitimlerine göre size uygun olup olmadığını söyleyebilirim.
Aynen ben de asla kucuk bocegi bile olduremem.bir bicek falan gordugumde esimi cagiririm sakin oldurme al at balkondan diye tuttururum hep.Çok ayrıntılı yazmamışsın yanlış anladım bende, kusura bakma. Nihayetinde öyle insanlar(!) var ki, hayvanlara her türlü eziyeti kendinde hak gören yada hayvanın haklarını gasp eden. Sırf kendi bencillikleri icin yapıyorlar bunu üstelik. Sen öyle olduğundan değil ama bazı insan düşünemiyor hayvanlarında hakları olduğunu, o yüzden açıklık getirmek istedim. Ben aşırı derecede korksamda bir örümceğin bile öldürülmesine karşıyım. Kırdıysam afedersin, sadece kafes falan deyince içim hoş oldu özellikle kedi köpek gibi hareketli hayvanlar icin
dogru soyluyorsunuz aslinda .ne yalan soyleyeyim isterdim kopek sahibi olmayi.seviyoeum kopekleri .kedi imkansiz iyilessem de imkansiz biliyorum kediye dokunmak hayatta en istemeyecegim seyÇok şey kaçırıyorsunuz çok...
O ponçik kedileri, köpekleri okşamanın insana nasıl iyi geldiğini, onlarla bağ kurmanın güzelliğini kaçırıyorsunuz. Kuşları parmağına alıp konuşmanın tadını...
Bence tedavi olun, aşın bu fobiyi aşabiliyorsanız.
evet oyle oldu.annem benim gibi .babam da hayvan delisi.anneme hep kizar bu kiz senin yuzunden boyle oldu diyr.ama babam asker anisi gibi durmadan kopegiyle anilarini anlatir.beni de etkilemis aslinda nasil severim tatli kopekleri.hayvanlarin ne kadar ozel oldugundan bahseder anlatir durur.tabi ben de say3sinde seviyorum hayvanlari ama annem sayesinde boyle korkuyorum isteAileniz mi bu korkuyu yerleştirdi acaba beyninize? Görerek öğreniyormuşuz korkmayı. Mesela hiç yılan görmemişizdir canlı canlı ama çoğumuz korkarız. Korkanlardan öğreniyormuşuz diye bişeyler okumuştum
ay ayni benmis.bende de boyle ani cok.kediye alismak dokunmak diye birsey nasil imkansiz anlarsin sen beni.o kuyrugu dokunsa kalpten giderim ne kotu bir histir bu..malesef yazdıklarınızın aynısını bende yaşıyorum yıllardır kendimi bildim bilelim böyle,benim ki sadece kedi ama inanılmaz derecede, bütüm ailem arkadaşlarım bilir o korkumu inanmayan da kediyi görünce ki verdigim tepkiden dolayı hak verir bana, hayat zindan olmuş durumda bana, açık alana çıkamam kedi gelir diye piknige zaten gidemem ailemin zoruyla gidersem oturamam ayakta yemek yerim kedi zaten gelir benim oldugum yere arabada aglayarak çok yemek yedim, parka gidemem banka oturamam arkamdan gelir diye, canlısını bırakın resimlerine bakamıyorum içim kalkıyo biri kedi miyavlaması yapsa titriyorum istemdışısokakta görsem yolumu degişirim aglaya aglaya elim ayağım boşalır ama nereye gidersem gideyim istemedigim için hep kediyi görürüm, düşünün piknige gittik arkadaşlarla mangalı yaktık baktık kediler geliyor çıglık çıglıga herşeyi herkesi bıraktım kaçtım ordan, arkadaş dedi bag evimiz var oraya gidelim orda ben asla kedi görmedim dedi. dagın başında resmen ev, neyse gittik mangalı yaktık eşim ikide bir aşagıya inip çıkıyo bişeyler oldugunu anladım sonra otururken arkamı döndüm ki KEDİ masayı ters çevirdim ve kendimi 3 metre kadar ki balkondan aşagıya attım şuan bile kalbim çarpıyor. bi keresinde işlek bi caddede arkadaşla arabaya yürürken kedileri gördüm lokantanın önünde, kendimi anında caddeye attım eger şoför durmasaydı ölmüştüm aynasına çarptım sadece, arabaya binemem hemen altından yanından kedi çıkar diye önce kontrol eder ışık tutar öyle binerim, sokak diplerinden yürüyemem önüme bi anda çıkar diye, arabayla bile kedinin yanından geçerken camları kapatırım üzerime atlar diye biliyorum atlamaz, biliyorum saldırmaz sen bişey yapıp canını yakmazsan, zaten hayatım boyunca çöp atmışlığım yok asla atamam hayatım zindan olmuş durumda bu zmana kadar saldırmadı da hayvancağız bişeyde yapmadı onlara da acıyorum eşim ister istemez kovalıyor uzaklaşsınlar diye yok yere hayvana o endişeyi yaşatıyorum, bazı kendini bilmezler ilgi çekmeye çalıştıgımı düşünüyorlar ne diym ben de isterim korkmamayı elimde olsa keşke bunu kediden yada hayvandan korkmayan kimseye anlatamazsın zaten, allah yardımcımız olsun bende terapi görmeyi çok istedim yalnız kediyle yüzleşmem gerek onu da asla yapamam en çok şunu düşünüyorum yaşlandıgımda yada hamile oldugumda kedi görünce ne yapıcam nerelere gidicem yaşlıyken koşamam da bunu düşünüyorum şimdiden, insanın beynini kemiren bir korku ve benim de rüyalarıma çok girer hep kovalar bagırır üstüme atlarlar aglayarak uyanırım, inşallah en kısa zamanda atlatırız sana hak veriyorum anlayabiliyorum, damdan düşenin halinden damdan düşen anlarmış ancak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?