- 18 Temmuz 2018
- 2.426
- 2.174
- 63
- Konu Sahibi Ogretmen1981
-
Yavru kediyi kafeste tutma fikri oldukça bencil. Kuş olsa bu nebze. Yavru kedi asla kafeste durmaz çıkıncada oynamak ister tırnak çıkarr ısırır onlar bu şekilde oynar. Mantıklı olan kuş.Böyle durumlarda eşik yöntemi kullanılabilir. Bir hayvan alın en masumundan ama kafeste dursun siz alışana dek kafesin kapağını açmayın. Ona alıştıkça yaklaşın ve kendi iradenizle o kapağı açıp ya da açtırıp evde dolaşmasına izin verin. Bu yavru minik bir kedi olabilir. Büyüdükçe daha da alışırsınız. Hem minnacık şey sizden korkarken size zarar verebileceği aklınıza gelmez.
Evet iste psikolog da dogru secim olmali o da dusunduruyor beni
Yavru kediyi kafeste tutma fikri oldukça bencil. Kuş olsa bu nebze. Yavru kedi asla kafeste durmaz çıkıncada oynamak ister tırnak çıkarr ısırır onlar bu şekilde oynar. Mantıklı olan kuş.
Bende konuya yorum yapacaktım, maalesef benimde fobim hemde bütün hayvanlara ama sizin yorumunuza cevap yazmak istedim. Yazık değilmi o hayvancagıza, eve alıp kafesin içine tıkmak icin fazla kısa yasıyorlar bence. Sırf ben korkumu yeneyim diye, hayat standartımı normalleştirmek icin bir hayvana eziyet etmezdim. Ben her tür hayvandan korkarım ama eve böcek bile girse onu ya birine tutturup dışarıya attırırım, yada evdeki malzemelerden yararlanıp bi şekilde dışarıya çıkarırım, en kötü ihtimalle kendi çıkana kadar girmem o odaya. Ama kafese koyup hayvancagızın özgürlüğünü alacaksam, yenmeyeyim o korkuyuBöyle durumlarda eşik yöntemi kullanılabilir. Bir hayvan alın en masumundan ama kafeste dursun siz alışana dek kafesin kapağını açmayın. Ona alıştıkça yaklaşın ve kendi iradenizle o kapağı açıp ya da açtırıp evde dolaşmasına izin verin. Bu yavru minik bir kedi olabilir. Büyüdükçe daha da alışırsınız. Hem minnacık şey sizden korkarken size zarar verebileceği aklınıza gelmez.
Yavru kediyi kafeste tutma fikri oldukça bencil. Kuş olsa bu nebze. Yavru kedi asla kafeste durmaz çıkıncada oynamak ister tırnak çıkarr ısırır onlar bu şekilde oynar. Mantıklı olan kuş.
Bende konuya yorum yapacaktım, maalesef benimde fobim hemde bütün hayvanlara ama sizin yorumunuza cevap yazmak istedim. Yazık değilmi o hayvancagıza, eve alıp kafesin içine tıkmak icin fazla kısa yasıyorlar bence. Sırf ben korkumu yeneyim diye, hayat standartımı normalleştirmek icin bir hayvana eziyet etmezdim. Ben her tür hayvandan korkarım ama eve böcek bile girse onu ya birine tutturup dışarıya attırırım, yada evdeki malzemelerden yararlanıp bi şekilde dışarıya çıkarırım, en kötü ihtimalle kendi çıkana kadar girmem o odaya. Ama kafese koyup hayvancagızın özgürlüğünü alacaksam, yenmeyeyim o korkuyu
Çok ayrıntılı yazmamışsın yanlış anladım bende, kusura bakma. Nihayetinde öyle insanlar(!) var ki, hayvanlara her türlü eziyeti kendinde hak gören yada hayvanın haklarını gasp eden. Sırf kendi bencillikleri icin yapıyorlar bunu üstelik. Sen öyle olduğundan değil ama bazı insan düşünemiyor hayvanlarında hakları olduğunu, o yüzden açıklık getirmek istedim. Ben aşırı derecede korksamda bir örümceğin bile öldürülmesine karşıyım. Kırdıysam afedersin, sadece kafes falan deyince içim hoş oldu özellikle kedi köpek gibi hareketli hayvanlar icinSürekli kafeste kalmasından bahsetmedim. Konu sahibinin yanında 5 dk 10 dk her neyse. Diğer odalarda istediği gibi dolaşır zaten. 10 dk bir hayvani ne kadar özgürlüğünden alıkoyar. Bunun bile yolları var yemek vakti olur, tuvalete alıştırmak için tuvalet eğitimi sırasında olur vs. Ayrıntılı açıklama yapmadım. Ben kedimi üstümde yatırıp uyuyan biriyim. Hemen savunmaya geçilecek bir yorum yaptığımı düşünmemiştim. Yanlış anlaşıldı.
Çok ayrıntılı yazmamışsın yanlış anladım bende, kusura bakma. Nihayetinde öyle insanlar(!) var ki, hayvanlara her türlü eziyeti kendinde hak gören yada hayvanın haklarını gasp eden. Sırf kendi bencillikleri icin yapıyorlar bunu üstelik. Sen öyle olduğundan değil ama bazı insan düşünemiyor hayvanlarında hakları olduğunu, o yüzden açıklık getirmek istedim. Ben aşırı derecede korksamda bir örümceğin bile öldürülmesine karşıyım. Kırdıysam afedersin, sadece kafes falan deyince içim hoş oldu özellikle kedi köpek gibi hareketli hayvanlar icin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?