Bu Forumda Verilen Tavsiyeler Yüzünden Hayatınız Kaymasın

missayca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2012
59
21
38
Ankara
Arkadaşlar arada bakıyorumda yorumlar anormal fevri ve bu yorumları ciddiye alanda vardır illaki.Sağduyulu yorumlar çok az.Mesela bir ablamız diyo eşim ilgisiz davranıyor gelen yorumlar "hemen boşan" "çoluk çocuk önemli değil hemen boşan, ona değmez" tarzında oluyor.Veya sevgilimle kavga ettik diyor bi kardeşimiz "sakın sen arama" "o ararsa süründür" yorumlar bu tarz oluyo hep.Bu yorumları yapanlar kendilerine kezban denilince kızmamalı bence gerçekten şaşırıyorum bazı arkadaşlara

Ekleme:Arkadaşlar dediklerimi ifademi edemedim bilmem ama aldatma, dayak konularında verilecek tavsiye bellidir zaten kimsede bişey diyemez ama benim bahsettiğim mantıksız şeyler.Mesela en basitinden arkadaş 450 liralık söz elbisesi istemiş sözlüsüde pahalı değilmi demiş diye çok cimri adam hemen ayrıl diyor millet.Bahsettiğim şeyler bunlar.

Son düzenleme:
sen de kendi düşündüğünü söyle, ne amaçla açtın şimdi bu konuyu, yasekunun konusundan yavru konu çıkardın aferim

bazen evet ego tatmine dönüyor konular ya da o sorunu hiç yaşamamış olan için konuşması kolay oluyor bekara karı boşamak kolay gelir misali

arkadaşlar buraya birisi konu açıyosa gelecek her yorumuda peşinen kabul eder, herkes aynı şeyi söyleyecek ya da konu sahibini pışpışlıcak diye bişey yok, burda sahte konuda çok, bilmem ne zamandır üyesiniz, bana mantıksız gelen şu: eşim beni aldatıyo dövüyo hakaret ediyo napıyım diye konu açmak, ee ne diyelim yani biz bu kadına çocuğun var dayağını ye otur mu diyelim senin fikrin oysa o doğrultuda yorum yap ama ben bunu yapmam, zaten o durumda bi kadında kendi aklı var fikri var hiç tanımadığı insanlara ne yapayım diye sormasın bi zahmet aklın yolu bir

ben yeni üyeyim dışardan takip ediyordum, tabi bazı konularda yapılabilecek yorumlar bellidir

Konu aslında haksız değil, üyeliğimin ilk zamanlarında ılımlı yaptığım bir yorum yüzünden bu sitenin eski üyelerinden biri bana açıkça hakaret etmişti. Senin gibi kadınlar oldukça tarzında bir yorum yazmıştı.

Klavye kahramanlığı çok ancak buraya konu açıp derdini döken insanların da biraz farkındalığı olması gerek. Sonuçta bilgisayarlar kapandığında yokuz birbirimizin hayatında. Herkesin hayatındaki insanlar, özellikle eşler aynı değil, herkesin kişiliği farklı. Konu açanın da bunları bilmesi gerek. Yani bir koca vardır bağırır çağırır kavga edersin çözersin halledersin, bir koca vardır sesinin tonu bir perde yükseldimi seni dinlemez. Bu ayrımı konu sahiplerinin yapması gerekiyor. Yardım alabileceği yorumları değerlendirmeli.

Bazı görüşler de nettir, diğer arkadaşlara katılıyorum, yani şiddet görmüş bir hem cinsime ne diyeceğim bellidir, asla idare et, itidalli ol demem. Küfür,hakaret,saygısızlık gören birine de ya biraz sakin ol alttan al demem. Çünkü bunlar düzelebilecek şeyler değil. Bu konularda zaten herkesin görüşü ortak.

kolay kolay kimseye bitir evliliğini boşa gitsin demem ancak diyene de suçlar gibi hımmm bekara karı boşamak kolay sus sen ne anlarsın diye garip şekilde çıkışmam bu haddi kendimde bulmam..burada binlerce kadın var hepsi farklı aileden,farklı kültürden ve farklı düşünceden geliyor..saygı duymak lazım.

ancak eşinden şiddet gören,defalarca aldatılan,aşağılanan ve maddi gücü olan kadınlara da asla çocuğun için katlan kacanı bırakma yuvanı kurtar demem..ortada bir yuva yoksa bunu kk kadınları kurtaracak değil.

ayrıca aldatma konularında sürekli kadınları suçlayan bir kadın anlayışı var ki bunu da asla anlayamayacağım,kadın zaten kederli aldatılmış hayatının şokunu yaşıyor ay canım ama suç sende kocanla ilgilenmemişsin adamı doyuramamışsın gözü dışarı kaymış demek boşan demekten daha acımasızca bence.

ama keşke herkes kendi yorumunu yapıp geçse hakaret falan yoksa bu müdahaleler neden?

Son düzenleme:
bekara karı boşamak kolay.
bu sözü duymaktan gına geldi artık. .
birde feci mantıksız bir söz.
neden mi.
bekar insanlar laboratuvarlarda üretilmedi. orada büyütülüp topluma salınmadı. aile ortamında büyüdüler. nedir aile ortamı. anne baba. evlilik.
bu mefhumla yaşadılar o yaşlarına kadar. yani bir evliliğin içinde geçirdiler hayatı. onudda geçtim. kardeş,akraba arkadaş evliliklerini gördüler içindeydiler çoğu zaman. okudular. evlilikle alakalı çok şeyi okuyarak, yaşayarak gördüler anladılar.yani bu konuda onlarda evlilik ve aile kavramlarıyla birebir içiçe oldular.
o yüzden bu deyimi benim dediğim bu örnekler çürütür hatta üstüne bır bardak soğuk su içirtir. :)
kezban kelimesinede artık çok kızmaya başladım.
kardeşim bu sitede o adı taşıyan kadınlar var.yada onların anneleri,kardeşleri var.
benim tanıdığım genceciik aklı başında çokta ayağı yere basan bir genç kızda var bu adı taşıyan.
.insanları bu şekilde aşağıarlarken bu adı vererek,birazda bu adı taşıyanların bunu okuduğunda nasıl incinecekleeini bir kenara yazında ,lütfen aşağılama adına bu adı örnek vermeyin.

Son düzenleme:

Her konu birbirinden farklidir, bazi konularda konu sahibinin bosanmasi dogru iken bazi konularda bosanmasi dogru degildir. Gerci hayirli olacak durumu biz bilemeyiz, sadece tavsiye verebiliriz.

Evli bir kadinla , sevgilisi olan bir kadin ayni durumda degildir. Sevgilisi ona deger vermiyorsa ilgi gostermiyorsa tabi ki aramamasi gerekir. Erkeklerin mentalitesi kadinlardan farkli. Bazi kizlar burada ben 50 kere aradim acmiyor ,agliyorum , cok uzuluyorum derse ona surundur demek yanlis olmaz.

Ben her yorumumda kendimi konu sahibinin yerine koyup oyle yorum yaparim. Yazdigimdan simdiye kadar hic pisman olmadim. Bazi konularda konu sahibinin ustune gittiysem bu konunun sahte oldugunu dusundugum icindir.

Son düzenleme:
Yaa insanlar bu kadar salak mi Allah askina.kk da bir uyenin yaptigi yorumla kocasini bosayacak.abartmayin yahu.
Ha su da var ki,fevri ve kirici sozler beni de rahatsiz eder.agzi olan konusuyo napcan

Keske insanlar bizim yoruumlarimizi dikkate alsada esinden dayak yiyip.aldatildigu halde esleri ile evlikikleribi devam ettirmese
O is dediginiz gibi olmuyo konu sahibi genelde o yasama devam ediliyo

konu sahibi forumda zaman geçirdikçe şunu anlıcaksın burda bi güruhta sürekli konu açar ve birlikte ağlaşalım ister, kesinlikle çözüm istemez sen ona vah vah tüh tüh diceksin ağlaşacaksın, bu da bana gelmiyo sarsıyorum şahısları,benim de tarzım bu

Arkadaşlar dediklerimi ifademi edemedim bilmem ama aldatma, dayak konularında verilecek tavsiye bellidir zaten kimsede bişey diyemez ama benim bahsettiğim mantıksız şeyler.Mesela en basitinden arkadaş 450 liralık söz elbisesi istemiş sözlüsüde pahalı değilmi demiş diye çok cimri adam hemen ayrıl diyor millet.Bahsettiğim şeyler bunlar.

Evet çok güzel bir konu olmuş.
Yüzde yüz size katılıyorum.
Burası gerçekten çok güzel bir ortam onu biliyorum, ancak çoğunlukla buraya konu açan insanlar dertli oluyor ve sorunları oluyor.
Ve açılan konulara yapılan yorumların çoğunluğu ise akıl vermekten ziyade daha çok insanların kendi hayatlarında yapamadıkları sadece egolarını tatmin etmek için başkasına kolayca at gitsin, sat gitsin, kov gitsin vb.. tarzı yorumlar. Zaden kk yı az çok takip edenler bunu biliyor. saklamaya ya da yok işte isteyen istediği yorumu yapar gibi durumu görmezden gelmeye gerek yok.
Evet herkes istediği yorumu yapar, zaten konu açan da bunu göze alıp konu açsın orası ayrı ama yapılar yorumlar gayet ortada büyük çoğunluk ego tatmini yapıyor maalesef.
Bu duruma bende çok üzülüyorum. ama gerçek hayat da böyle olduğu için insan değiştirmenin de pek mümkün olduğunu sanmıyorum.
Bir de denmiş ki, burdaki üyeler aptal mı ki, yapılan yorumlara göre boşanacak.
Öncelikle kimse aptal değil, ancak dertli!!!
Ve dertli, çaresiz, köşeye sıkışmış insan ise söylenenlerden çok çabuk etkilenir. çünkü olayın içinde zaten kaybolup gitmiş onu oradan çıkaracak bir el bekliyor ve o elin doğruluğunu o kadar kolay ölçüp tartamayabilir.
Şu da var ki, burası her ne kadar sanal bir ortam da olsa, burdaki insanlar gerçek!
Burada yaptığınız bir kınama olsun, yerme olsun hayatta karşınıza çıkabilir.
Ya da ne bilim burda yazdığınız bir yorumdan etkilenip de hayatına yön veren insanın yapacağı hata da payınızın olduğunu unutmayın derim.
Çünkü nasıl ki gerçek hayatta attığınız her adımdan mesulseniz ve hesabını verecekseniz Allah' a, buradada aynı şey geçerlidir.
Kul hakkıysa bu ortamda da kul hakkına çok kolay girebiliriz.
Tüm bunları buraya yazan tüm üyelere ve kendime hatırlatmak istedim.
Sizin can sıkıntınızdan girdiğiniz nete, başka bir insan hayatının kayma noktasında girmiş olabilir.
Bu nedenle yapılan yorumlara çok dikkat edilmesi gerektiğini düşüyorum.

valla ben buradaki üyeler dedi diye gidip kocasını boşayanı görmedim. herkesin aklı fikri var herhalde buradakiler yönlendirmiyor kimseyi. bilakis ben kocasından ddeli gibi dert yanan demediğini bırakmayan üyelerin konularının ilerleyen ssayfalarında kocalarını sütten çıkma ak kaşık ilan edip yorum yapan üyelere hakaret ettiğini gördüm.

hele bir meşhur hande konusu vardı sen gördün mü bilmiyorum eşinin eski sevgilisiyle ilişkisi oldduğunu o kadını hamile bıraktığını ve kendisini ve çocuğunu ortada bırakıp gittiğini yazmıştı üye inci sözlükçü bir adam çıktı. böyle konular da mevcut yani.

tavsiyeleri alır ama sonunda kendi istediğinizi, içinizden geleni yaparsınız ki normal olan da budur bence.
annenizin her söylediğini yapıyor musunuz da burada 'boşa gitsin' yazıldı diye koca boşayacaksınız

Bekarlar evlilik hayatını bilmiyor diye bir şey mi var? Emin olun dışarıdan gözlemlemek bazen yaşanılandan daha fazla tecrübe edindirir.
Beni aramıyor, bana hakaret etti, bıdı bıdı bir sürü sorunla geliyor konu açıyor. Ne diyelim şimdi biz dışardan odun gibi görünebilir ama kalbi yumuşacıktır mı?
Gelipte 2000 maaş alan adam için 450 tl elbise almadı diye cimri demem ben.
Konu var, konu var. Bazı konuların yorumuda baştan bellidir. Sindiremiyorsa konuyu da açmayacak
Yıllardır kk'ye üyeyim fikirlerimizi beğenipte uygulayan üye görmedim. Hep bile bile lades... Sonra da sizin aklınıza uydum olur adı..

Dünden beri benim de kafamı karışırıyor bu konu açıkçası. Dün ailesinden gizli dini nikah kıyan üye hakkında yorum yaptıktan sonra acaba sert mi oldum diye düşündüm. Açıkçası pişman da oldum. Ne bileyim bazen boşluklarımız oluyor ve bu boşlukları doldurmak adına kendiminizin ve sevdiklerimizin hayatlarını alt üst edecek tercihler yapabiliyoruz. Sonrasında aynı üyenin diğer üyelere yaptıgı yorumlara şöyle bir baktım, çok sert çok acımasız. Kendi durumundan çok daha iyi olan kişilerin bile erkek arkadaşları hakkında inanılmaz yorumlar yapmış. Ve bu kişilerin o yorumları sakin kafayla değil ama o anın sıcaklığıyla çok ciddiye aldıklarını düşünüyorum ki ben olsam alırdım.

Açıkçası ben konu açan kişinin her yoruma açık olması gerektiği tezine inanmıyorum. Ama insanların sonuna kadar haddini bilmesinin ve empati yapabilmesinin gerekliliğine inanıyorum. Bir başkasını eleştirmek, yermek bunlar çok kolay. Ama bir kişi kendi hayatına bu kadar müdahale edemezken bir başkasınınkine nasıl müdahale edebiliyor anlamıyorum, anlamayacağım.

Konu sahibi arkadaşım şimdiden recm edilmeye hazır ol.

Ama konuşabilmeliyiz, sadece psikopat erkek arkadaşları, kıskanç kocalar, düşman görümceler hakkında değil her konuda konuşabilmeliyiz. Saldırmadan, eleştirmeden, empati yapmayı bir kenara koymadan, farlılıkları göz ardı etmeden tartışabilmeliyiz.

Buraya konu acanlarda bende dahil en nihayetinde kendi bildiklerini okuyorlar cok azi verilen tavsiyelere uyuyor bir laf diyecegim ayip olcak ama sokma akilla .... Akil bir olurmu , ayrica konu acanlarin kendi iradeleri vardir elbet siz uyariyi yapiyorsunuz ama digerlerinden farkiniz yok bizdende .
Sen dayak yersin aldatilirsin bu durumu kabul edersin ben etmem oburu katil olur bir digeri intikam alir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…