4-5 haftalik gebeligin riskli oldugunu nasil anladiniz ki tup bebek falan mi?İki üç ay sonra evliliğimin 2.senesi bitiyor. 27 yaşındayım. Henüz 4-5 haftalık hamileyim. Evliliğimden kısaca bahsetmem gerekirse eşim ile büyük sorunlarımız yok hiç tartışma yaşamadık desem yalan olur evliliğin ilk senesi bol tartışmalı geçti diyebilirim. Evle ilgilenir benimle ilgilenir ev işleri ortak şekilde yapılır genelde yemeği ben yaparım çalışırken ondan daha erken geldiğim için mutlu etmek için de elinden geleni yapar. Şu an çalışmıyorum riskli bir hamilelik işi bıraktım mesleğim var tercih verdim inşallah atanmak nasip olur ancak bu da kesin değil. Eşimin ailesi torunlarına oldukça düşkün sürekli görüşmek isteyen insanlar eltimden biliyorum ben ise sürekli görüşmeye alışkın biri değilim hafta da bir dahi bana çok fazla geliyor bebekten sonra sürekli görüşmek isteyecekler şimdiden düşününce dahi stres. İkinci büyük etken de atanmayı çok istiyorum ben çalışmayı çok seviyorum bebek buna engel olur mu diye de düşünmüyor değilim. Yaşadığım bu hisler normal mi ben mi abartıyorum ayırt edemiyorum şu an. Merak ettiğim diğer bir durumsa kendimi anne gibi hissetmiyorum ve düşünemiyorum bu his hamile kalır kalmaz mı hissedilir arkadaşlarım hamile kalır kalmaz hissetmişler ama ben şu an bir şey hissetmiyorum.
Hafif lekelenme ve kanamam var doktorum riskli gebelik olduğunu belirtti işten çıkma sebebim sadece gebelik değildi bu arada her şekilde çıkacağım bir işti çok detay vermedim konu uzun olmasın diye maaş konusunda bir türlü anlaşamıyorduk.4-5 haftalik gebeligin riskli oldugunu nasil anladiniz ki tup bebek falan mi?
Evliliğin ilk senesinde onlardan kaynaklı tartışmalarımız oldu açıkçası ama bütünen onlardan kaynaklı diyemem sonra düzene soktuk ben istersem gidiyordum ki kötü insanlar değiller aslında çok değer veriyorlar bana da eltime de sadece ben böyle yetiştim çok içli dışlı olamıyorum kendi akrabalarıma da böyleyim yapım bu ve eşim de bu durumu kabul etti. Teşekkür ederim ben arkadaşlarım bu şekilde konuşunca ister istemez etkilendim şu an bu konuda içim rahatladı.Annelik program degil ki hemen herkese ayni anda yuklensin
Kendini baskalariyla kiyaslama
Bebeklerin buyume sureci bile farkli oluyor
Herkesin duzeni yasami kendine
Ama es ailesi konusunda eger tartismalariniz onlar kaynakli oluyorsa bu dogumdan sonra daha da artacaktir Allah sabir versin diyebilirim ancak
Esin simdilik bu durumu kabul etmis olabilir ama cocuk dogunca o isler oyle olmuyor malesefEvliliğin ilk senesinde onlardan kaynaklı tartışmalarımız oldu açıkçası ama bütünen onlardan kaynaklı diyemem sonra düzene soktuk ben istersem gidiyordum ki kötü insanlar değiller aslında çok değer veriyorlar bana da eltime de sadece ben böyle yetiştim çok içli dışlı olamıyorum kendi akrabalarıma da böyleyim yapım bu ve eşim de bu durumu kabul etti. Teşekkür ederim ben arkadaşlarım bu şekilde konuşunca ister istemez etkilendim şu an bu konuda içim rahatladı.
Beni de korkutan bu oluyor açıkçası eşimle de bu durumu paylaştım ben yanındayım merak etme öyle bir şey olmayacak hafta da bir şeklinde bir kaç saat görmeleri yeterli olur dedi. Açıkçası atanırsam bu sorun çözülmüş oluyor atandığım yere eşim de benimle gelecek. Teşekkür ederim inşallah her şey sizin için de gönlünüzce olur.Esin simdilik bu durumu kabul etmis olabilir ama cocuk dogunca o isler oyle olmuyor malesef
Ne yapayim ailem torununu gormesin mi o zaman sizinkiler de cok gelmeyecek durumuna bile evrilebilir
Bazi aileler icli disli olmayi seviyorlar
Bazilarinin da kafasi kaldirmaz yogun ilgiyi
Umarim hersey gonlunuzce olur
Çok teşekkür ederim kendimi kötü hissediyordum ama şu an anlıyorum hamilelik her kadın da farklı seyrediyor dediğiniz gibi bu konuyu akışına bırakıyorum.Anneliği hemen hisseden biri ile hiç denk gelmedim ama kendimden örnek verecek olursa ilk evladımı doğumhane gördükten sonra sadece bir şok ile izledim ne bir sevinç, ne bir üzüntü. Hiçbir duygu yoktu.
Bence buna çok takılmayın. Akışa bırakın. İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız.
Eşim şu an destekliyor gibi görünüyor onunla da hislerimi paylaştım oda hafta da bir, bir kaç saat görmeleri yeterli olur fazlası olursa ben engel olurum dedi ama ben bir türlü emin olamıyorum bugün böyle söylüyor o zaman da böyle söyleyecek mi diye düşünüyorum inşallah eşim mesafe konusunda her zaman beni destekler. Çok teşekkür ederim.Yaş ve evlilik süresi olarak gayet normal bir hamilelik. Eş ailesiyle olan durumu da kontrol altında tutmak sizle eşinizde bitiyor. İlk zamanlar lohusalığın da etkisiyle göze çok batıyorlar yalan yok. Ama zamanla düzen de oturuyor. Burada eşinizin de sizi desteklemesi lazım. Siz mesafe ayarlamak isterken sizi dinlemezse evet gerilirsiniz.
Ama zamanla da oturuyor bunlar.
Ha anladim, kanamalariniz cok kirmizi ya da pihtili/parcali degilse korkmanizada gerek yok.Hafif lekelenme ve kanamam var doktorum riskli gebelik olduğunu belirtti işten çıkma sebebim sadece gebelik değildi bu arada her şekilde çıkacağım bir işti çok detay vermedim konu uzun olmasın diye maaş konusunda bir türlü anlaşamıyorduk.
Dediğiniz gibi de olabilir şu an düşününce hiç ihtimal vermiyorum bu duruma açıkçası ama yaşamadan anlamam mümkün değil. İnşallah hayırla atanırım çalışmayı çok seviyorum. Teşekkür ederim.Kv sorununu şimdiden düşünmek yersiz,yaşarsınız görürsünüz belki o zaman gidip gelsinler de yardım etsinler diyeceksiniz. Kpss ye gelince de tabi ki bebek olunca tüm hayatınız değişecek her şeyi etkileyecek. Bu böyle yapacak birşey yok.
Başka bir şehirde ama yaşamanız nasıl olacak? Yani 2 yaşa kadar ücretsiz izniniz var. Kreşe verseniz dahi ilk seneler çok hastalık oluyor. Destek verecek bir aile büyüğü de arayabilirsiniz. Yanında aile büyüğü olmayanlar daha zorlanıyor açıkçası. Şimdiden kendinizi şartlamayın ondan.Dediğiniz gibi de olabilir şu an düşününce hiç ihtimal vermiyorum bu duruma açıkçası ama yaşamadan anlamam mümkün değil. İnşallah hayırla atanırım çalışmayı çok seviyorum. Teşekkür ederim.
Teşekkür ederim inşallah dediğiniz gibi zamanla vakit geçirdikçe bağ oluşur.Kaygilarin normal.
Ve hayir annelik öyle birden yüklenmiyor, dogumdan sonra birbirinize alistikca, karsinda büyüdükce o sevgi cogaliyor ve bag olusuyor.
Çok teşekkür ederim her şey gönlünüzce olsun.Ha anladim, kanamalariniz cok kirmizi ya da pihtili/parcali degilse korkmanizada gerek yok.
Saglicakla dogurun
Annemden destek isterim sürekli gelip gidemez ama elinden geleni yapar. Geleceği düşününce kaygı oluyor biraz, çalışmak benim için çok önemli o yüzden kendimi şartlandırdım galiba haklısınız.Başka bir şehirde ama yaşamanız nasıl olacak? Yani 2 yaşa kadar ücretsiz izniniz var. Kreşe verseniz dahi ilk seneler çok hastalık oluyor. Destek verecek bir aile büyüğü de arayabilirsiniz. Yanında aile büyüğü olmayanlar daha zorlanıyor açıkçası. Şimdiden kendinizi şartlamayın ondan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?