Bu gerçekten enayilik mi sizce?

Uslubunuz korkunc. Seninki cok iyi. Alintilayip hakaret etmeyr hakkin yok. Daha da cevap verme
Emriniz olur isteğinize göre yazacaktım ben de🤣 Eleştiriye asla tahammülünüz yok bunu da direkt saldırmanızdan ve şu yazdığınızdan anlamış oldum. Ben kimseye hakaret etmedim sizin ev sahiplerini örnek veren insanlara enayi demeniz gibi? Bu arada; size siz diye hitap eden kişiye sen denmez bu bir görgü kuralıdır.

En doğrusunu yapmışsın, Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın.
Şu yorumu beğenmeyen arkadaş; tamam kızma, seni karşılaştırmasın!
Diğer konulardaki tüm cevaplarıma da "Beğenmedim" yapmış :-):-):-):-):-)
Allah sana akıl fikir versin...

Hayir ben kadina kizdim sadece zam istemedigi halde zam koymak bana saçma geldi. Ben sizinle ayni dusuncede olmak zorunda degilum
Bayan demek ki bedavacılıktan hoşlanmıyor ve kendince karşısındaki insanı da düşünüyor.
İyi niyetli olduğu için iyi niyetle karşılaşmış ve her daimde karşılaşacaktır.
Herkes niyetinin ekmeğini yer çünkü..

Şu yorumu beğenmeyen arkadaş; tamam kızma, seni karşılaştırmasın!
Bu gidişle belli ki karşılaştırmayacak zaten. 😁

Bak mesela bizimle karşılaştı şu anda. Biz iyi insan mıyız? Tövbe haşa, yerden yere vurduk kızı. Köpkötü insanız.

şimdi hep emsal evler arttı diyoruz ama bu artışlar da durduk yere olan, sebepsiz zenginleşme olayları aslında. ev sahipleri evlerin içine hiçbir katkı sağlamadan sırf piyasası arttı diye değerlenen gayrimenkullerden kar etmiş oluyorlar.

tefe tüfe üzerinde bir artışı zaten yasal olarak talep etme hakkı yok. adam yasaya uydu diye lütfetmiş veya iyilik yapmış olmuyor aslında olması gereken bu ama millet hep bunun üzerinde istedi diye sanki iyilik yapmış gibi duruyor :) adam olması gerekeni yapmış, fazlasını yapanlar diğerleri. adam size ekstradan bir iyilik yapmış olmuyor. yasal artış yüzde 35 civarı ama aylık enflasyon %60 falan. ama bu dengesizliğin sorumlusu sen değilsin, hiçbir kiracı değil. ev sahibi de değil. ama herkes birilerinden çıkarmaya çalışıyor. huzursuz olmana gerek yok boşuna, vicdan yapma.
O kadar yasal olmayan sey donuyor ki.. ev sahibi baya anlayisli bence.. diyelimki adamin tek geliri bu malum hersey pahalandi ucuk derecede..neden zam yapmasin?

Allah iyi insanlarla karsilastirsin.. ne guzel o da anlayisli sizde kendi butcenizde birsey yapmaya calismissiniz.. adam 500 istese isteyemeyecek miydi yani? Bence iyi yapmissiniz iki tarafada helal olsun, cunku ortalik bu kadar duzenbaz ac gozluyle doluyken anlayis gostermissiniz ikinizde..ben takdir ettim sizleri olmasi gereken budur ve asla salak aptal degilsin, hakki gecmesin kimsenin kimseye. Bu yetistirilmeyle ilgili birseydir

O kadar yasal olmayan sey donuyor ki.. ev sahibi baya anlayisli bence.. diyelimki adamin tek geliri bu malum hersey pahalandi ucuk derecede..neden zam yapmasin?
ben bu konularda aynen şöyle düşünüyorum: karşılıklı iyi niyet çok önemli. ev sahibim zam zamanı geldiğinde, yasal zammın 200-300 üzerinde isterse dert etmem, anında okey der kabul ederim. ama kendiliğimden tutup da ona 300 de benden olsun demem, o teklif etmemişse. benimkinin durumu gayet iyi, zaten işi bu, ev alıp satmak, kiralamak vs. dolayısı ile benimki pek öyle ihtiyaç sahibi kategorisinde değil.

ama ev sahibim bu kira ile geçiniyor olsa, kendisinden ve evinden memnunsam, en önemlisi de düzenimi değiştirmek, taşınmakla uğraşmak istemiyor olsam yasalın üzerinde istemesine pek itiraz etmem. mesela yaşlı bir teyze olsa isterse 1000 tl arttırsın bişey demem yani. o neden zam yapmasın kısmı çok değişken benim gözümde. karşılıklı iyi niyet çok önemli. mesela benim arkadaş eşyalı ev tutmuştu, ev iyi hoş ama kliması yoktu. ev sahibinden rica edip klima taktırmıştı, kirasına da yansımamıştı bu durum. burada karşılıklı iyi niyet var zira klima evin konforuna çok ciddi etki ediyor. ama ben ilk taşındığımda birkaç ay içinde kombi bozuldu, evin demirbaşı olduğu için ev sahibinden rica ettim ama adam, ben size sağlam verdim, tamiri beni ilgilendirmez dedi çıktı işin içinden. e şimdi bu kombinin tamiri mümkün değilse, komple değişmesi gerekirse ne olacak, kombi mi alıcam ben adama? zaman içinde eskimiş, eşyanın doğası bu. ben bunu yazdım bi kenara. çünkü artık biliyorum ki evin demirbaşına bişey olsa bana destek olmayacak. ben kendi zam zamanım geldiğinde "aaa benimki çok iyi adam" diye düşünerek değil, buradan çıkmaya kalksam bana kaça patlar, istediği fiyatı kabul etsem daha mı avantajlı olurum diye düşünürüm, duygusal bakmam. konu sahibi duygusal bakmış. ben bir kombi parçası için bana destek olmayan adama zam zamanı geldiğinde ya evler çok arttı, ona da yazık diye düşünmem kimse kusura bakmasın. sadece kendi cebimi düşünüp öyle hareket ederim. ev sahibini de düşünerek zam meselesi farklı bir konu. yine mesela ev sahibi olsam kiracıma göre değişirdim. zor durumda olan kiracıma fazla zam yapmazdım. düzenli kira ödeyen sağlam insana da zam yaparken suyunu çıkarmazdım. çünkü şu da var yarın öbür gün bu ekonomi daha kötüye gittiğinde kirasını düzenli ödeyebilen kiracı bulmak daha büyük sıkıntı olacak.

Rainy neden yalnızım diye daha çok ağlarsın sen. Üşenmeyip diğer konulara yazdığım mesajlara teker teker beğenmedim atmışsın bir de. Gerçekten çok komik şu hareketlerin. Akıl fikir diliyorum sana 🙂
26 yaşındaydı dimi? :KK53:

Ben diyorum. onlarin kira geliri var ev sahibine mi aciyorsunuz?
Niye senin gibiler için mi hayatlarından ödün verip ev almışlar?
Bu kadar kolaysa siz neden ev almıyorsunuz, kiradasınız?
O ev parası ağaçtan toplanmadı sonuçta.
Misal babam gençliğinde çoğu şeyden feragat edip ev aldı.
Adam bir emekli maaşı ve kira geliri ile geçinmeye çalışıyor.
Eski oturduğumuz apartmanda kapıcımız ve eşi senelerce karı koca çalışarak ev aldılar.
Aldıkları kiranın üstüne ekleyip kredi ödüyorlardı.
Sizin gibi düşünenlere denk gelmezler umarım.

Son düzenleme:
Bu kadar kolaysa siz neden yapmıyorsunuz, kiradasınız?
Misal babam geçliğinde çoğu şeyden feragat edip ev aldı.
Eski oturduğumuz apartmanda kapıcımız ve eşi senelerce karı koca çalışarak ev aldılar.
küçümsemene gerek yok bizim evimizde var. ben daha fazla cevap vermicem kimseye

küçümsemene gerek yok bizim evimizde var. ben daha fazla cevap vermicem kimseye
zerre küçümseme yok,
tam tersi verilen emeği siz küçümsemişsiniz?
İnsanlar yüz binler, milyonlar kadar borca girip yatırım yapıyor.
Sizin gibi düşünenlerde ev sahibi bedelini almak istediğinde, insanların emekleri üzerinde hak sahibi görüyorsunuz kendinizi.

ben bu konularda aynen şöyle düşünüyorum: karşılıklı iyi niyet çok önemli. ev sahibim zam zamanı geldiğinde, yasal zammın 200-300 üzerinde isterse dert etmem, anında okey der kabul ederim. ama kendiliğimden tutup da ona 300 de benden olsun demem, o teklif etmemişse. benimkinin durumu gayet iyi, zaten işi bu, ev alıp satmak, kiralamak vs. dolayısı ile benimki pek öyle ihtiyaç sahibi kategorisinde değil.

ama ev sahibim bu kira ile geçiniyor olsa, kendisinden ve evinden memnunsam, en önemlisi de düzenimi değiştirmek, taşınmakla uğraşmak istemiyor olsam yasalın üzerinde istemesine pek itiraz etmem. mesela yaşlı bir teyze olsa isterse 1000 tl arttırsın bişey demem yani. o neden zam yapmasın kısmı çok değişken benim gözümde. karşılıklı iyi niyet çok önemli. mesela benim arkadaş eşyalı ev tutmuştu, ev iyi hoş ama kliması yoktu. ev sahibinden rica edip klima taktırmıştı, kirasına da yansımamıştı bu durum. burada karşılıklı iyi niyet var zira klima evin konforuna çok ciddi etki ediyor. ama ben ilk taşındığımda birkaç ay içinde kombi bozuldu, evin demirbaşı olduğu için ev sahibinden rica ettim ama adam, ben size sağlam verdim, tamiri beni ilgilendirmez dedi çıktı işin içinden. e şimdi bu kombinin tamiri mümkün değilse, komple değişmesi gerekirse ne olacak, kombi mi alıcam ben adama? zaman içinde eskimiş, eşyanın doğası bu. ben bunu yazdım bi kenara. çünkü artık biliyorum ki evin demirbaşına bişey olsa bana destek olmayacak. ben kendi zam zamanım geldiğinde "aaa benimki çok iyi adam" diye düşünerek değil, buradan çıkmaya kalksam bana kaça patlar, istediği fiyatı kabul etsem daha mı avantajlı olurum diye düşünürüm, duygusal bakmam. konu sahibi duygusal bakmış. ben bir kombi parçası için bana destek olmayan adama zam zamanı geldiğinde ya evler çok arttı, ona da yazık diye düşünmem kimse kusura bakmasın. sadece kendi cebimi düşünüp öyle hareket ederim. ev sahibini de düşünerek zam meselesi farklı bir konu. yine mesela ev sahibi olsam kiracıma göre değişirdim. zor durumda olan kiracıma fazla zam yapmazdım. düzenli kira ödeyen sağlam insana da zam yaparken suyunu çıkarmazdım. çünkü şu da var yarın öbür gün bu ekonomi daha kötüye gittiğinde kirasını düzenli ödeyebilen kiracı bulmak daha büyük sıkıntı olacak.
Senin durumunda bende demezdim.. oncelikle kombi kime ait onu net bilmek lazim..yani bozuldugunda kim tamir ettirecek bunun bilinmesi sart. dedigin gibi ya yenisi gerekirse sen mi taktiracaksin?😐 bu cok sacma..

Benim
Demek istedigim eger herkes zam yaparken ev sahibi yapmiyorsa iyi niyetlidir yani..bende verirdim hakki gecmesin diye.. ha yasal zam zamaninda ise yasal olandan fazla isterse ona itiraz ederim.. birazda karsilikli maddi durumlara bagli belkide.. yani iki tarafida zorlamayacak sekilde olmasi gerekli

Bu kadar kolaysa siz neden ev almıyorsunuz, kiradasınız?
Misal babam gençliğinde çoğu şeyden feragat edip ev aldı.
Bence bu hanimjn evi var ama ev sahibi olmamis hic😐 yani adamin evi var diye birde suclu cikacak nerdeyse😐😂

zerre küçümseme yok,
tam tersi verilen emeği siz küçümsemişsiniz?
İnsanlar yüz binler, milyonlar kadar borca girip yatırım yapıyor.
Sizin gibi düşünenlerde ev sahibi bedelini almak istediğinde, insanların emekleri üzerinde hak sahibi görüyorsunuz kendinizi.
ne alaka ya ev sahiplerinin evine parasına göz dikmişim gibi konuşuyorsun sen istediğin kadar zam yapabilrsin benim umurumda değil gelip bana burda aldığın parayı yaptığın zammı savunmana gerek yok ben burda fikrimi söyledim ama alıntılayıp laf sokuyrsunuz ben burda kimseyle tartışmak istemiyorum ama hepiniz üstüme geldiniz yaptığınız gerçekten ayıp yani

Selam kızlar,
Kira zam dönemimiz gelmişti. Ev sahibimiz sağolsun tefe tüfe üzerinde bir fiyat talep etmedi sizi zor durumda bırakmak istemiyoruz vicdansızlık yapmak istemiyorum dedi. Ama kiralar çok arttığı için emsal evlerde , onun teklifine karşı yüzde 3 gibi bir artışıda ben teklif ettim yani 250 civarı fazla. Bizi zorlayacak bir rakam değil bu emsal değerlerde çok arttığı için nedense huzursuz olup böyle düşündüm.
Neyse bir kaç konuşmada bahsi geçti bunun ve saçma bir şey yaptığımı söylediler. Enayilik dediler. :/
Siz ne düşünüyorsunuz kızlar ?
Karşılıklı iyi niyet, hatırnazlık çok güzel şeydir. İyi ev sahibi de iyi kiracı da bulmak çok zor, bulmuşsunuz birbirinizi etrafı takmayın, iyi yapmışsınız

ne alaka ya ev sahiplerinin evine parasına göz dikmişim gibi konuşuyorsun sen istediğin kadar zam yapabilrsin benim umurumda değil gelip bana burda aldığın parayı yaptığın zammı savunmana gerek yok ben burda fikrimi söyledim ama alıntılayıp laf sokuyrsunuz ben burda kimseyle tartışmak istemiyorum ama hepiniz üstüme geldiniz yaptığınız gerçekten ayıp yani
1-Laf sokmadım anlatmak istediğimi direkt söyledim.
2-Kiracımıza tefe tüfe oranının bile altında zam yaptık, çünkü hem işi bozulmuştu hemde bebekleri olmuştu.
Çünkü hak, adalet diyen biri ev sahibi de olsa, kiracı da olsa sırf kendisini düşünmez.
3-Aşağıda ki mesajınızla başkasının emeğine ve kazancına göz dikmenin ne olduğunu siz söylemişsiniz zaten.
Ben diyorum. onlarin kira geliri var ev sahibine mi aciyorsunuz?

Senin durumunda bende demezdim.. oncelikle kombi kime ait onu net bilmek lazim..yani bozuldugunda kim tamir ettirecek bunun bilinmesi sart. dedigin gibi ya yenisi gerekirse sen mi taktiracaksin?😐 bu cok sacma..

Benim
Demek istedigim eger herkes zam yaparken ev sahibi yapmiyorsa iyi niyetlidir yani..bende verirdim hakki gecmesin diye.. ha yasal zam zamaninda ise yasal olandan fazla isterse ona itiraz ederim.. birazda karsilikli maddi durumlara bagli belkide.. yani iki tarafida zorlamayacak sekilde olmasi gerekli
ben yeni kombi alıp takmasını da bilirim ama taşınırken söker yanımda götürürüm ona bırakmam mesela. ikinci el mikinci el olarak da satarım, bana bişey olmaz. ama küçük hesaplar peşine düşen de itici olduğu ile kalır. aslında mesele sadece para değil. bak o örnekte dediğim gibi, arkadaşın ev sahibi klima taktırdı, arkadaş da iyi kiracıdır durumu iyidir yani. ona gözü kapalı ev emanet edersin. millet eşyalı evlerde eşyaları kırıp döküyor, bu arkadaş çiçek gibi bakıyor eve mesela. e benim de kiracım rica etse, kendisinden memnunsam taktırırım bi klima, nedir yani? düzenli bir geliri ve güzel bir ilişkiyi kaybetmek daha mı iyi sanki?

böyle konularda genelde uzlaşmak lazım yani hiçbir şeyin artışı %35 ile sınırlı kalmadı ama maaşlar da %35 üzeri fazla artmadı. var mı maaşına %100 zam alabilen? ben duymadım. pazarda markette %100 zamlar ev sahibine de aynı fiyat, kiracıya da.

ben de bu ay yüzde yüz zam yaptım .emsallerine çıkardım kiramı.ev sahibim bunca yıl beni kırmadı tek sorun çıkarmadı ben niye iyi niyetine jest yapmayayım?
Ya tabi ki ,ev sahipleri (bazıları)kiraya aşırı zam yapip ödemeyecek durumda olan kiracısını çıkarıyor yada çık oğlum/kızım oturacak diyerek piyasa fiyatına kiralamaya çalışıyor. Sizi zorlamayan insanlara gereği de bu zaten bence. Karşıliklı iyi niyet önemli.
Niye enayilik olsun ben anlamıyorum. Ev sahibin iyi biriymiş belli ki,krizi fırsata cevirmeyenlerdenmiş sende iyi bir kiraciymışsın ki kalmani tercih etmiş, zorlamamış.

Back
X