• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu gidişata dur demek istiyorum

galenia

matru$ka
Kayıtlı Üye
15 Mart 2011
2.466
754
363
Benim küçük kız kardeşim 15 yaşında ama boyu fiziği 18 gibi duruyor.. haliyle kendini büyük hissediyor, hiç yalan huyu yok ama saygısız bi kız ve kimseyi sallamıyor..
beni çok sever Ablam canımdır der, bende aman hiç bişeyden eksik kalmasın diye heryere götürdüm. bak benimle gör ortamları dedim güvendiğim insanlarla tanıştırdım, çünkü hiç arkadaşı yok tüm çevremde ona “abi abla” oldu sorun bi çocuğu saplantı derecesinde aşık oldu alkole başladı ama benim Yanımda izim alıp içiyo diğer türlü olur diye korktuğumdan bu seferlik beraber içiyoruz diyip derdini anlamaya çalıştım ama en ufak karşıt bişey söylediğimde soğuyo benden ve hayatına karışmamamı istiyo.. bende mesafe koymaya karar verdim fakat bu saatten sonra işe yarar mı inanın bilmiyorum.. şimdi bişey olunca benim arkadaşlarıma danışır oldu onlarla yaşıt gibi hissediyor kendini habire çocuksun haddini bil demekten de anlamıyo napıcam bilmiyorum..

Abla olarak yol göstermeniz güzel ama zaten kendini büyük sanan çocuğu büyüklerin arasına sokmuşsunuz. Daha da büyük sanmış ve bu düşünce yerleşmiş. Yanınızda da olsa 15 yaşındaki çocuğa alkol için izin vermenizi çok yanlış buldum. Bundan sonra önünü nasıl alacaksınız? Mesafe koyunca daha kötü olmayacak mı?

Abla olarak yol göstermeniz güzel ama zaten kendini büyük sanan çocuğu büyüklerin arasına sokmuşsunuz. Daha da büyük sanmış ve bu düşünce yerleşmiş. Yanınızda da olsa 15 yaşındaki çocuğa alkol için izin vermenizi çok yanlış buldum. Bundan sonra önünü nasıl alacaksınız? Mesafe koyunca daha kötü olmayacak mı?
Başkasıyla içse daha mı iyi olurdu en azından gece clup tarzı yerlerde kucaktan kucağa gezmez akranları gibi diye düşündüm. Ona da dedim herşeyi benim Yanımda sınırında yap ben senin sadece ablan değil arkadaşınım diye sadece çekinmesini saygılı olmasını istiyorum onlar abilerin ablaların akıl almak istersen senin yanında olurlar dedim o zaten ben bi yere çıkarmasam da maşallah egolu bi kız Ruslara benzetiyorlar kendi arkadaş çevresini çok çocukça buluyo istemiyorum onlarla gezmek diyo bende yalnız kalmasın diye gittiğim yerlere götürdüm

Ters düşmemeye çalış yoksa kontrolden çıkar
Ya hiç vurmadım ama bazen çakasım geliyor bi tane bana geçen gün yazışıyoruz dedi ki “laf mı sokmaya çalışıyorsun? becerebiliyo muydun sen ya bak şaşırdım şimdi” ben baya şok oldum sinirlendim engelledim eve gelince bişey olmamış gibi geldi öptü beni bak beğenmiyorum bu davranışlarını diyorum napabilirim ben buyum diyo

Ya hiç vurmadım ama bazen çakasım geliyor bi tane bana geçen gün yazışıyoruz dedi ki “laf mı sokmaya çalışıyorsun? becerebiliyo muydun sen ya bak şaşırdım şimdi” ben baya şok oldum sinirlendim engelledim eve gelince bişey olmamış gibi geldi öptü beni bak beğenmiyorum bu davranışlarını diyorum napabilirim ben buyum diyo
işte tam bir ergen malesef. Tabiki hep böyle olmaZ düzelir o da büyüdüğünde

işte tam bir ergen malesef. Tabiki hep böyle olmaZ düzelir o da büyüdüğünde
Ergenlik diyoruz da ben de ergen oldum hiç bu kadar şımarık olmadım her istediğini alıyorum almadığımda trip atıyo iş yaptırmak için rüşvet istiyo resmen gecenin bi yarısı odama gelip ruhum daralıyo ben çıkıcam dışarı diyor gel beraber çıkalım diyip pijamayla sokağa fırlıyorum sırf başına bşşey gelmesin diye Ama bu şekilde devam ederse arkasında olmucam

Kendi yaşıtlarıyla arkadaşlık kurmak yerine siz kendi arkadaş ortamınıza sokmuşsunuz normal değildi böyle davranması.iylik yapıyım derken benim yanımda görsün hiç bişeyden geri kalmasın diye belki de yanlış yapmış olabılırsınız

Şimdiki çocuklar çok zor..Bazen bu ergenlik yeni çağın hastalığı diyorum, çünkü biz hiç ergen olmadık.

Her seyi benim yanimda gorsun diye abartmissiniz bence.15 yasindaki cocuk asik oldu diye alkol alamaz.Daha dogrusu hicbir sekilde alamaz keske izin vermeseydiniz.Cok simartmissiniz tabi hemen tepkili davranmayin yoksa o ogrendigi ortamlara tek gider daha kotu olur.Bence yavastan sinir koymaya baslayin her dedigini yapmayin.

Ergenlik diyoruz da ben de ergen oldum hiç bu kadar şımarık olmadım her istediğini alıyorum almadığımda trip atıyo iş yaptırmak için rüşvet istiyo resmen gecenin bi yarısı odama gelip ruhum daralıyo ben çıkıcam dışarı diyor gel beraber çıkalım diyip pijamayla sokağa fırlıyorum sırf başına bşşey gelmesin diye Ama bu şekilde devam ederse arkasında olmucam
Demekki kardeşiniz için doğru yaptığınızı düşündüğünüz bazı şeyleri yanlış yapmış olabilirsiniz. 15 yaşındaki çocuk ablasıyla da olsa alkol tüketmemeli. Gece klubüne mi gitsin yanımda içmesinde demişsiniz. 15 yaşındaki çocuğu gece klubüne alıyorlar mı? Ve gece dışarı çıkmasına aileniz müsade ediyor mu? Sakın beni yanlış anlamayın, bence kardeşiniz dediğiniz gibi kendini büyük sanıyo ama ona yerini yaşını konumunu ve yapıp yapamayacaklarını anlatacak olan sizsiniz ve aileniz.

Benim küçük kız kardeşim 15 yaşında ama boyu fiziği 18 gibi duruyor.. haliyle kendini büyük hissediyor, hiç yalan huyu yok ama saygısız bi kız ve kimseyi sallamıyor..
beni çok sever Ablam canımdır der, bende aman hiç bişeyden eksik kalmasın diye heryere götürdüm. bak benimle gör ortamları dedim güvendiğim insanlarla tanıştırdım, çünkü hiç arkadaşı yok tüm çevremde ona “abi abla” oldu sorun bi çocuğu saplantı derecesinde aşık oldu alkole başladı ama benim Yanımda izim alıp içiyo diğer türlü olur diye korktuğumdan bu seferlik beraber içiyoruz diyip derdini anlamaya çalıştım ama en ufak karşıt bişey söylediğimde soğuyo benden ve hayatına karışmamamı istiyo.. bende mesafe koymaya karar verdim fakat bu saatten sonra işe yarar mı inanın bilmiyorum.. şimdi bişey olunca benim arkadaşlarıma danışır oldu onlarla yaşıt gibi hissediyor kendini habire çocuksun haddini bil demekten de anlamıyo napıcam bilmiyorum..
Siz kac yasindasiniz? Tanistirdiginiz arkadaslariniz kac yasinda?

Kendi yaşıtlarıyla arkadaşlık kurmak yerine siz kendi arkadaş ortamınıza sokmuşsunuz normal değildi böyle davranması.iylik yapıyım derken benim yanımda görsün hiç bişeyden geri kalmasın diye belki de yanlış yapmış olabılırsınız
Aynen Kaş yapayım derken göz çıkardım üzülüyorum bide insanlar şu Kıza bir çeki düzen ver dedikçe ona söylüyorum bak böyle söylüyorlar diye o insanlar gelsin bana söylesin cevabını alırlar bu benim hayatım diyo

Benden 8 yaş küçük kardeşim var.

Her zaman abladan ziyade arkadaş gibi oldum ona.

Ama o da duracağı yeri hep bildi, tepeme çıkacak kadar yüzü hiçbir zaman bulamadı.

15 yaşındayken geceyarısı bana gelip "çıkıcam sıkıldım" dese onu öyle bir yerin dibine sokardım ki kolay kolay kendine gelemezdi. Siz bir de peşine düşmüşsünüz. "Çıkamazsın." Bitti.

Sizinle gezsin, takılsın, iyiyi kötüyü görsün buna bir şey demem ama 15 yaşında bacak kadar çocuk bana laf soksa öyle bir yediririm ki uzun süre selam verirken tedirgin olur.

Biz kardeşimle bara da gideriz, rakı balık sofraları da kurarız ama sınırlar olduğunu hep bilir.

Ki benim kardeşim erkek, yaşından büyük gösteren kızlar daha fazla tehlike altında.

Kardeşinizin hayatında otorite boşluğu var, onu kullanıyor.

Çok özür dileyerek söylüyorum; sizin tutumunuz biraz maksadını aşmış. Abla olarak doğru davranmışsınız ama mesafe ve sıklığını ayarlayamamissiniz. Dışarı çıkartmanız nadir zamanlarda ve kurallı olmalıydı. O yasta bir kız gece yalnız dışarı çıkamamalı zaten. Daralıyorum diye geldiği zaman, onunla beraber dışarı çıkmamalısınız, hayır bu saatte çıkamazsın demelisiniz. Arkadaşı olmalısınız evet, bir derdi olunca sizinle paylasabilmeli rahatça ama ablası olduğunuzu da unutmamalı.

Başkasıyla içse daha mı iyi olurdu en azından gece clup tarzı yerlerde kucaktan kucağa gezmez akranları gibi diye düşündüm. Ona da dedim herşeyi benim Yanımda sınırında yap ben senin sadece ablan değil arkadaşınım diye sadece çekinmesini saygılı olmasını istiyorum onlar abilerin ablaların akıl almak istersen senin yanında olurlar dedim o zaten ben bi yere çıkarmasam da maşallah egolu bi kız Ruslara benzetiyorlar kendi arkadaş çevresini çok çocukça buluyo istemiyorum onlarla gezmek diyo bende yalnız kalmasın diye gittiğim yerlere götürdüm
15 yaşındaki kızın gece dışarıda işi ne? 15 yaşındaki tüm kızlar artık geceleri kucaktan kucağa mı geziyor?
Aileniz ne diyor bu işe?
Kardeşiniz zor bir ergenlik geçiriyor belli. Siz de iyi niyetle yaklaşmışsınız ama gördüğünüz gibi sonuç daha kötü olmuş. Evet arkadaş gibi olun ama biraz da disipline ihtiyacı var, biraz çekinmesi laxım. Bunu da aileniz yapabilir.

Back
X