• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu gidişata dur demek istiyorum

Siz kac yasindasiniz? Tanistirdiginiz arkadaslariniz kac yasinda?
Ben 25 yaşındayım arkadaşlarım da o yaşta erkek olarak 8 senelik arkadaşımla tanıştırdım sadece kız olarak hepsini tanıyor benden çok onlarla konuşuyor

Anneniz babanız yokmu
Var fakat anneye babaya da asi annem çok güveniyor ona o evet saygısız bi çocuk ama yardımsever herkese öyle bi tek sana değil yeri geldiğinde herkese karşı seni savunuyor yapabilcek bişey yok psikologluk durumu yok ergen geçer.. diyo

15 yaşında ki bir çocuğun ne başkalarıyla ne de aile üyeleriyle birlikte alkol alması doğru değil ve hiçbir gerekçesi de olamaz.

Kardeşinizin hal ve hareketlerinden rahatsızsınız ama bunu kendi arkadaş ortamlarınıza sokarak kendiniz etmişsiniz. Çocuklara çocuk gibi davranmazsanız o da kendi kimliğini unutup daha büyük rollere bürünür.

18 yaşından küçük bireye alkol içirmeniz hiç hoş değil ,
“Demekki yanımda bi büyük varken içebilirim” deyip daha kötü şeylere yol açabilir bu durum.
Ayrıca kendini 30 da hissetse ; o 15 yaşında .
Spor , sanat vs faaliyetlere yönlendirmeli , zamanını doldurmalısınız .

15 yaşındaki kızın gece dışarıda işi ne? 15 yaşındaki tüm kızlar artık geceleri kucaktan kucağa mı geziyor?
Aileniz ne diyor bu işe?
Kardeşiniz zor bir ergenlik geçiriyor belli. Siz de iyi niyetle yaklaşmışsınız ama gördüğünüz gibi sonuç daha kötü olmuş. Evet arkadaş gibi olun ama biraz da disipline ihtiyacı var, biraz çekinmesi laxım. Bunu da aileniz yapabilir.
Ailem bişey yapmıyo babama söylesem çok sabırlı değil üstüne yürür falan daha kötü olur bide kalbinde sorun var ritim bozukluğu var bişeye üzülünce acilde alıyoruz soluğu üstüne kimse gitmiyo gidemiyor daha doğrusu.. şuan gördüğüm kadarıyla çoğu 15 16 yaşında kızlar bakıyorum aşırı hızlı saçlar boyalı full makyaj en azından benim çevremde gördüklerim böyle..

15 yaşında ki bir çocuğun ne başkalarıyla ne de aile üyeleriyle birlikte alkol alması doğru değil ve hiçbir gerekçesi de olamaz.

Kardeşinizin hal ve hareketlerinden rahatsızsınız ama bunu kendi arkadaş ortamlarınıza sokarak kendiniz etmişsiniz. Çocuklara çocuk gibi davranmazsanız o da kendi kimliğini unutup daha büyük rollere bürünür.
Bizim ailemiz alkole karşı değil sorun da alkol değil kiminle içtiğini bildikten sonra o onun kendi kararı.. biz göçmeniz bizde normal alkol alması bende 16 yaşında Yılbaşında annem babam izninde alkol alıyordum çocuk başından beri kendini çocuk gibi görmüyor başından beri ortamlarıma sokmadım sinema yemek alışveriş vs benle olmaya çok alıştı gelebilir miyim demeye başladıkça hayır demedim yanlışım orda..

18 yaşından küçük bireye alkol içirmeniz hiç hoş değil ,
“Demekki yanımda bi büyük varken içebilirim” deyip daha kötü şeylere yol açabilir bu durum.
Ayrıca kendini 30 da hissetse ; o 15 yaşında .
Spor , sanat vs faaliyetlere yönlendirmeli , zamanını doldurmalısınız .
Tiyatro ve dans’a gidiyor orda da kimseyi kendine arkadaş olarak göremiyor 12 yaşında aşırı derecede içe kapanık bi çocuktu öyle olmasın istemiştim ben girişken sosyal bir insanım onun da öyle neşeli insanlardan çekinmeyen bi insan olmasını istedim.. alkol durumu evet yanlış olabilir ama yılbaşında merak edip kendi denemişti bende içmek istiyorsan gel Yanımda iç benden gizli yapma yeter ki dedim yarın bi gün çevresi değiştiğinde çok matah bişey gibi merak edip en azından başkalarıyla denemesini engellemekti amaç..

Bence de ters düşmeyin. Yogaya meditasyona falan özendirin. O şu an serseri hayatına özeniyor. Ayyhh içiyorum, ölüyorum gibi. Kendine karakter oluşturmaya çalışıyor. "Cool" bulacağı başka bir karakter bulun ve ona özendirin.
Haklısınız..

Bizim ailemiz alkole karşı değil sorun da alkol değil kiminle içtiğini bildikten sonra o onun kendi kararı.. biz göçmeniz bizde normal alkol alması bende 16 yaşında Yılbaşında annem babam izninde alkol alıyordum çocuk başından beri kendini çocuk gibi görmüyor başından beri ortamlarıma sokmadım sinema yemek alışveriş vs benle olmaya çok alıştı gelebilir miyim demeye başladıkça hayır demedim yanlışım orda..
Alkole karşı olup olmamak değil mesele ama neyse orası beni çok ilgilendirmez sadece fikrimi sundum. Bence artık kardeşinizi kendi haline bırakın kendi ile yaşıt arkadaşlar edinsin. Gelmek istediğinde de arkadaşlar istemiyor filan deyin. Arkadaşlarınızla da konuşun çok yüz vermesinler.. benim de kız kardeşim var aramızda 3yaş var ama o benden daha uzun boylu ve kalıplı olduğu için hep onu abla sanırlardı ve kardeşim de bi süre sonra bana karşı saygısız hale gelmişti kendini benden büyük sanıp herşeye atlıyordu ama araya biraz mesafe girince düzeldi.

Her seyi benim yanimda gorsun diye abartmissiniz bence.15 yasindaki cocuk asik oldu diye alkol alamaz.Daha dogrusu hicbir sekilde alamaz keske izin vermeseydiniz.Cok simartmissiniz tabi hemen tepkili davranmayin yoksa o ogrendigi ortamlara tek gider daha kotu olur.Bence yavastan sinir koymaya baslayin her dedigini yapmayin.
Şuan ben dışarı çıkmak için hazırlandığımda nereye gidiyosun diyo şuraya buraya demek yerine az işim var gelicem modundayım kendim hemşireyim ama şuan estetik merkezindeyim beni idol olarak görüyo saçı makyajı giyimi herşeyi ben gibi hatta senin gibi bende hemşire olucam diyip oda yöneldi.. iyi kötü ne varsa benden alıyor yalnız bırakmak istemiyorum

Alkole karşı olup olmamak değil mesele ama neyse orası beni çok ilgilendirmez sadece fikrimi sundum. Bence artık kardeşinizi kendi haline bırakın kendi ile yaşıt arkadaşlar edinsin. Gelmek istediğinde de arkadaşlar istemiyor filan deyin. Arkadaşlarınızla da konuşun çok yüz vermesinler.. benim de kız kardeşim var aramızda 3yaş var ama o benden daha uzun boylu ve kalıplı olduğu için hep onu abla sanırlardı ve kardeşim de bi süre sonra bana karşı saygısız hale gelmişti kendini benden büyük sanıp herşeye atlıyordu ama araya biraz mesafe girince düzeldi.
Buda öyle..her önüne gelen Ruslara benziyorsun çok güzelsin falan hiç 15 gibi değilsin diye diye tepelere çıktı benim çevrem değil hiç tanımadığı insanlar da sürekli iltifat durumunda ben dışardan gelinlik defilelerine gidiyorum zamanım olunca heves etti bi kere onu da götürdüm abla bende yapıcam harçlık olsun dedi senin fiziğin daha müsait değil çocuksun yüzün de çocuk öyle dediklerine bakma o gelinliği taşıyamazsın hemde çok ağır dedim bi anda ben kıskanç onun önünü kapatan oldum..

Bide şuan aşık olduğu çocuk benim önceden görüştüğüm biriydi bi dönem çocuğa mesaj attım o daha 15 yaşında rahat bırak diye annem de yazdı hatta engelle yoksa durum babasına gidicek diye çocukta engellemiş bunu daha da tavır aldı bize hiç ablama yanlış yaptım tavrı yok.

Bide şuan aşık olduğu çocuk benim önceden görüştüğüm biriydi bi dönem çocuğa mesaj attım o daha 15 yaşında rahat bırak diye annem de yazdı hatta engelle yoksa durum babasına gidicek diye çocukta engellemiş bunu daha da tavır aldı bize hiç ablama yanlış yaptım tavrı yok.
Baya ağır bi ergen, bi süre hiç ilgilenmeyin hiç konuşmayın ama gizli gizli de yaptıklarını hal ve hareketlerini takip edin

Başkasıyla içse daha mı iyi olurdu en azından gece clup tarzı yerlerde kucaktan kucağa gezmez akranları gibi diye düşündüm. Ona da dedim herşeyi benim Yanımda sınırında yap ben senin sadece ablan değil arkadaşınım diye sadece çekinmesini saygılı olmasını istiyorum onlar abilerin ablaların akıl almak istersen senin yanında olurlar dedim o zaten ben bi yere çıkarmasam da maşallah egolu bi kız Ruslara benzetiyorlar kendi arkadaş çevresini çok çocukça buluyo istemiyorum onlarla gezmek diyo bende yalnız kalmasın diye gittiğim yerlere götürdüm

Ya nasıl ya 15 yaşlarındaki çocuklar kulüplerde kucaktan kucağa mı geziyor? Nasıl bir zihniyet bu ya? Nasıl bir çevrede yaşıyorsunuz? 15 yaşındaki bir çocuk sınavlara hazırlanır, ders çalışır. Öyle alkol alınan ortamlarda bulunmaz. Ya Allahaşkına bir pedogogdan yardım alın. Kaç yapayım derken göz çıkarıyorsunuz. Çocuğun sınav stresine girmesi gerekirken aşk stresine giriyor. Çok zamanı varsa yaratıcı drama, dans, enstrüman derslerine gönderin de en azından kendini geliştirir.

Başkasıyla içse daha mı iyi olurdu en azından gece clup tarzı yerlerde kucaktan kucağa gezmez akranları gibi diye düşündüm. Ona da dedim herşeyi benim Yanımda sınırında yap ben senin sadece ablan değil arkadaşınım diye sadece çekinmesini saygılı olmasını istiyorum onlar abilerin ablaların akıl almak istersen senin yanında olurlar dedim o zaten ben bi yere çıkarmasam da maşallah egolu bi kız Ruslara benzetiyorlar kendi arkadaş çevresini çok çocukça buluyo istemiyorum onlarla gezmek diyo bende yalnız kalmasın diye gittiğim yerlere götürdüm
Kardesinize ben sadece ablan degilim arkadasinim dediginizde sizden cekinmez sınırını bilmez ben senin ablanim benimle boyle konusamazsin diyebilmelisiniz bence gece dısari cikmasina izin vermeyin hâlâ kucuk oldugunu bilmeli pesine duseceginizi bildigi icin cikiyordur anne babaniz yok mu onlarla hep birlikte tutarli olursaniz anlar arkadaslarinizin arasina da goturmeyin yasitlariyla olmali empati kurmasini saglayin benim yerimde olsan ne hissedersin vs. Diye. Hobiler kazanmasi icin yonlendirin spor, resim vs. Bos kaldikca ugrasi olmadikca boyle davraniyordur. Alkol almayin almasina da izin vermeyin farkinda misiniz size ozeniyor kardesiniz sizin gibi davraniyor ornek olun kardesinize. Pedogog yardimi alin tek basina basedemezsiniz birden fazla sorunu var kardesinizin. Allah yardimciniz olsun

Son düzenleme:
Ya nasıl ya 15 yaşlarındaki çocuklar kulüplerde kucaktan kucağa mı geziyor? Nasıl bir zihniyet bu ya? Nasıl bir çevrede yaşıyorsunuz? 15 yaşındaki bir çocuk sınavlara hazırlanır, ders çalışır. Öyle alkol alınan ortamlarda bulunmaz. Ya Allahaşkına bir pedogogdan yardım alın. Kaç yapayım derken göz çıkarıyorsunuz. Çocuğun sınav stresine girmesi gerekirken aşk stresine giriyor. Çok zamanı varsa yaratıcı drama, dans, enstrüman derslerine gönderin de en azından kendini geliştirir.
Zihniyet bende değil, gördüğüm o çünkü ben gece eğlenmeye giden bi insanım bi bakıyorum yaşları 15 16 kızlar benimle aynı ortamda hatta özellikle kızlar tuvaletinde denk gelip sordum sizi nasıl içeri alıyorlar yaşınız kaç diye 16 ve 15 yaşında olduklarını söylemişlerdi içerde aynı kızları kocaman adamlarla görünce şaşkınlığım kat kat arttı kardeşimin böyle olmasını hiç istemiyorum annem aşırı güveniyo senden başka kimsesi yok kötü bir çocuk değil ben kızımı biliyorum diyo iyi bişey olduğunda da önüne geçemedik demeyin o zaman dedim.

Kardesinize ben sadece ablan degilim arkadasinim dediginizde sizden cekinmez sınırını bilmez ben senin ablanim benimle boyle konusamazsin diyebilmelisiniz bence gece dısari cikmasina izin vermeyin hâlâ kucuk oldugunu bilmeli pesine duseceginizi bildigi icin cikiyordur anne babaniz yok mu onlarla hep birlikte tutarli olursaniz anlar arkadaslarinizin arasina da goturmeyin yasitlariyla olmali empati kurmasini saglayin benim yerimde olsan ne hissedersin vs. Diye. Hobiler kazanmasi icin yonlendirin spor, resim vs. Bos kaldikca ugrasi olmadikca boyle davraniyordur. Alkol almayin almasina da izin vermeyin farkinda misiniz size ozeniyor kardesiniz sizin gibi davraniyor ornek olun kardesinize. Pedogog yardimi alin tek basina basedemezsiniz birden fazla sorunu var kardesinizin. Allah yardimciniz olsun
Bensiz gece dışarı çıkmıyo sadece beni deniyo geleceksen gel gezelim azcık der.. öyle cafe vs gitmek yerine dolaşmak istiyo yine de bilmiyorum zaten mesafemi koydum umarım düzelir

Bensiz gece dışarı çıkmıyo sadece beni deniyo geleceksen gel gezelim azcık der.. öyle cafe vs gitmek yerine dolaşmak istiyo yine de bilmiyorum zaten mesafemi koydum umarım düzelir
Kararli ve tutarli olun duzelir tabi biraz sabir lazim bu zamanlari atlatmak icin

Kararli ve tutarli olun duzelir tabi biraz sabir lazim bu zamanlari atlatmak icin
Dün akşam aldım karşıma konuştum başına saksı düşmüş sanki beni çok yanılttı..
“ bende farkındayım yaptıklarımın, ama artık annem gibi davranıyorsun, hemen eleştiriyorsun sana bişey anlatmak istemiyorum” dedi.. bn senin iyiliğini istiyorum bişeyler için geç olmasın kolay Kandırabilcek bi kızsın kimse seni öyle görüp düşünmesin istiyorum dedim.. haklısın tamam ama ne yapayım dedi. öncelikle, Artık gerçekten kanka değil abla kardeş olalım dedim.. bunu bende çok istiyorum dedi..çocukluğunu bil öyle davran dedim tamam dedi hatta gel açık bulduğun fotoları bana şöyle kaldırcam dedi ve hepsini kaldırdı.. gerçekten çok şaşırdım.. yine dışarı çıktık mezarlığın ordan geçerken de bi gün ölcez abla diğer taraf için ne yapıyoruz? Ben namaz kılcam çok değişcem artık dedi ağladı..

Dün akşam aldım karşıma konuştum başına saksı düşmüş sanki beni çok yanılttı..
“ bende farkındayım yaptıklarımın, ama artık annem gibi davranıyorsun, hemen eleştiriyorsun sana bişey anlatmak istemiyorum” dedi.. bn senin iyiliğini istiyorum bişeyler için geç olmasın kolay Kandırabilcek bi kızsın kimse seni öyle görüp düşünmesin istiyorum dedim.. haklısın tamam ama ne yapayım dedi. öncelikle, Artık gerçekten kanka değil abla kardeş olalım dedim.. bunu bende çok istiyorum dedi..çocukluğunu bil öyle davran dedim tamam dedi hatta gel açık bulduğun fotoları bana şöyle kaldırcam dedi ve hepsini kaldırdı.. gerçekten çok şaşırdım.. yine dışarı çıktık mezarlığın ordan geçerken de bi gün ölcez abla diğer taraf için ne yapıyoruz? Ben namaz kılcam çok değişcem artık dedi ağladı..
Toparlaması iyi..Fakat bir anda bu değişiklik neden?acaba kendince bir hata yapmış olabilir mi?

Back
X