Bu gnleri grmek iin evlenmemitim :(

Arkadaşım bir yuvayı kurmak çok zor ama yıkmak çok kolaydır.Sakın hemen öyle 1-2 sinirlenmeyle evinden çıkıp gitme unutma o yuvayı siz beraber kurdunuz öyle hemen ilk fırtınada batırmak yıkmak olmaz.Erkekler genelde kadınlardan daha zor alışıyorlar evliliğin sorumluluğuna birbirinize zaman verin herşey yavaş yavaş yerine oturuyor.ben 13 yıllık evliyim ama inanki evliliğimin ilk 5 yılı hep mücadele ve sıkıntılarla geçti ama yılmadım eşimi ve çocuklarımı çok sevdiğim için hep dayandım ama şimdi herşey yolunda ve eşim şimdi bana bizim evliliğimiz senin sabrın ve ilgin sayesinde yürüdü diyor.Bence al eşini karşına güzelce sakin sakin konuş olmuyorsa ona mektuplar yazıp anlat inanki faydasını görürsün.:1hug:

keşke ilk tatışmanızda "bir daha yaparesan giderim" demeseydiniz.belli ki sizi ciddiye almamış ve belkide gidip gitmeyeceğinizi denemek için tekrar aynı şeyleri yapmış.
aile durumunuzu tam bilemediğim için ne öğüt versem yalan olur.ama ben böyle bir durumda giderdim.sırf tükürdüğümü yalamamak için giderdim.gelip peşimden beni döndürmeye çalışıp özür dilerse ne ala.yok gelmezse zaten bu evlilikten hayır gelmez demektir.
tekrar bir dahaki sefere giderim demek,size bıyık altından gülmesinden başka işe yaramaz.
hazır yolun başındasınız.varsa gidebilecek biri cidden gidin.izinizi kaybettirin bir kaç gün.bakalım ne olacak?
aksi halde bu tartışmaların dozu gün geçtikçe artacaktır.
ciddi olduğunuzu anlaması lazım:1no2:

canım bence oluruna bırak inan bak herşey yoluna girecek bende yaşadım senin yaşadıklarını 2.5 yıl oldu evleneli bazen ara ara yine tartışıyoruz ama birbirimize alıştık bende herkesi karşıma alarak evlendim bazen bu osevdiğim adammı diyordum ama birazcık sabret herşey yoluna girer üzülme

canım benim erkekler kadınlardan daha sabırlı olduğu için dinimizde boşama hakkı onlara verilmiştir ama günümüz erkeklerine ne oluyo anlamıyorum.hem dışarıda çalışıyoruz hem evimizin işini yapıyoruz yinede yaranamıyoruz bu erkeklere.istediğimizde fazla bişey değil birazcık sevgi ilgi ve tatlı dil ama o kadarınıda yapamıyolar.sen yinede sinirle hareket etme derim daha çok yenisiniz.bu kadar yeniyken ayrılık olunca geri dönüşü biraz zor olur.her zamanki gibi idare etmek biz kadınlara düşüyo.biraz daha sabır

rabım ıslah etsınnn sende sabret allah sabırlı kullarını mukafatlandırr fazlaa cvp vermemeye celıskı aradakı saygı gıtmesınnn

tatlım 5aylık evlılık bu tarz seyler olur korkma ben de daha 20gunluk evlıyken cok fecı kavga etmıstık tv sehpasının camı dahıl hersey mahvolmus hatta ustume yurumustu ustelık de yanlız degıldım yanımızda kuzenım ve esı de vardı dusunsene benım halımı nasıl kucuk dustum ertesı gun karar verdım bosanıcam dıye ve aılemle de konustum ıkı gun ayrı odalarda babamlarla kaldık ben yuzune bıle bakmadım aynı odada bıle durmadım babama yalvarmıs onunla konusmak ıstıyorum dıye babam benı ıkna ettı kızım bı sans ver ama bı da aynı seyı yaparsa hıc dusunme yuva yıkmak kolay degıl dedı ben de babamın sözüne itaatten gıttım onu dınlemek ıcın yalvardı ağladı bensız yasayamıcagını ole davrandıgı ıcın cok pısman oldugunu ve hatta utandıgını gözündekı yaslarla soyledı ve hatta ben o kadar sogumustum kı benden o kavga esnasında aldıgı yuzugu sırf ders olsun dıye 4gun takmadım ama o parmagından o an cıkardıgı yuzugu hep taktı ben de takayım dıye komodının ustune koydu ama 4gun hıc bakmadım bıle yuzune en sonunda biraz zaman gectı eskisi gibi sıcak davranabıldım ve suan 1sene 6aylık evlıyım böyle bıseyle karsılasmadım...bısey oldugunda hep bana verdıgı sozu hatırlatıyorum.babam cok kesın konusmustu cunku onunla eger kızıma bır daha oyle davranırsan bu ıs bıter ben kızımı sokakta bulmadım dedı o da herkesten ozur dıledı işin garip tarafı bız mısafırlıge gıtmıstık halamın kızına bu olay orda oldu ınsanların gozu onunde...ama sunu unutmakı hayatım evlılıklerde sacma sapan seylerden buyuk kavgalar cıkabılıyor sabırlı ol guclu ol ve evlılıgını surdurmek ıcın ne fedakarlık gerekıyorsa yap.bırbırınızı benımseme asamasındasınız cook opuyorummm

psikoloklar evliliğe adapte olma sürecini bilimsel bri şekilde açıklamış
ama eşin aile hayatına adapte olmakta zorlanıyor gibi geldi bana
ve kompleksli sanırım ki
herşeye ndan dolayı bu kadar alıngan davranıyor
bence o nasılsa sende öyle ol
alttan alma ve asla tehtid etme
yapmak istediğinn şeyide yarım bırakma ki ciddiyetini anlasın
ona bu evin reisi olduğu ama onun reis edenin sen olduğunu unutturma bence..
(bu arada kavgalı gürültülü bir aile hayatı varsa huzursuzluk yaşam biçimide olabilir)

yeni evlilierde inan çok oluyor bu tur durumlar....benım çok arkadasımı bılıyorum komsular kavgalarına kapıya gelen....ama ınan sımdı nasıl mutlular alıstılarr bırbırlerıne vss kendım ıcın aynı yorumu yapamıyorum hala aynı kavgalarımız cunku:):).)ınanıyorum kı duzelırrrr...uzulme canım takmayaya calıs sureklı aynı konuların zuerınde durma....ısınle gucunle ılgılen bır sure dırek onla muhatab olma bak sen ılgısız kalınca o merak edıp yanına gelıcek

Canım benim, senin yaşadıklarının aynısı ben yaşadım, eşimle uzun yıllar çıktım, evlendim aman Allahım oda ne, inan evliliğimin ilk ayları çok zor geçti, hep kavga, hep gürültü, kapının önüne koyarımlar, bende çok dikleşirdim önceden hiç sabretmeyi bilmezdim, haklı yada haksız mutlaka söyleyecek bir lafım vardı.Çok şükürki ikimizinde blöfleri hiç bir zaman gerçek olmadı,ama çok incindim o sıralar.Bi de annemler yakın, duymasınlar, anlamasınlar diye az çaba sarfetmedim.İnan beni annemlere bile göndermek istemezdi. Küçücük şeylerden kavga çıkarırdı, saçlarımın kırıklarını ona sormadan kestirdim,boyları kısaldı diye bana 3 gün küs durmuştu. Kendisi saç hastası da.Sabrın sonu selametmiş.Deliler gibi sevdiğim için sabrettim çünkü.Önce kavga yada kızgınlık esnasında onunla tartışmamayı öğrendim.Sustum.Sakinleştiğinde konuşmayı denedim.Hiç bir şey saklamadığımız çiftlerin yanında sorunlarımızı açmayı denedim.Baktım kızmıyor anlattım onlarada herşeyi.Bana yaptıklarını.Yani arkadaş çiftimizle bir nevi terapi yaptık. Gerçi her seferinde kendini haklı çıkardı. Ama yanlızkende düşündü her halde.Annesine söyledim o yokken. Annesi kendisiyle konuştu. Zamanla ben onun huyunu aldım o beni anlamaya çalıştı.Şimdi MAŞAALLAH.Nerdeyse sorunsuz bir evliliğim var. Yani sorun olduğunda dozunda oluyor bence.Allah bu günlerimi aratmasın diyorum.5 ay pes etmek için inan çabuk bir süre.Bence aldatma, içki, kumar, dayak, yalan olmadıktan sonra, severekte evlendiyseniz inan sorunlar çözülüyor.Düşün yukarıda saydıklarımı evliliklerinde yaşayanlar bir sürü şans veriyor eşlerine. Ama bizim evliliğimizde bir de şu nokta varki ben çocuk sahibi olmadım daha. Bu tartışmaların üstüne çocuğunda sorumluluğu eklenince aksi durumlarda oluyor. Örneklerini gördüm. Sende yaşın gençse birşeyler oturana kadar çocuk sahibi olmamaya dikkat et. Kim ne derse desin.Mutluluklar dilerim canım.

cnm benim daha çok yeni bir evlilik ama bazı şeyler değişirmi bilemeyeceğim.yani biraz daha zaman ver sadece kendin için en azından herşeyi denedim diyebilmen için.sinirli bir adamla evlilk çok zordur.sana hayatı resmen zindan eder.bide çocukluğunda menenjit geçirmişmi onu araştır.kendisine sorma ama.başka yollardan araştır.buda zor belki ama.ben ilk bundan şüpheleniyorum.ani sinir nöbetleri eğer terbiyesizlik değilse altından malesef bu çıkabiliyor.etrafımda birkaç örnek var çünkü.hep aynı tepkiler aynı davranışlar.genelde aileler bilinmesini istemiyor ve saklıyorlar.eğer böyleyse bir psikologdan yardım almasını sağlayabilirsin.çünkü elde olmayan sebeplerden aniden patlayabiliyorlar.bu konuda çok ciddiyima.s.

çok üzücü bir durum ama bu tarz sorunları yaşayan bir çok bayan olması belki bir nebze de olsa sizi rahatlatır...eğer sağlıklı düşündüğü ,normal bir anınız olursa bence duygularınızı,mutsuzluğunuzu, daha mutlu bir evlilik hayal ettiğinin bahsedin bunun için profesyonel yardım almak istediğinizi söyleyin.....sizi dinelmez ve çabanızı küçük görürse Allah kimse için kimseye böyle davranma hakkının vermemiş bunu nunutmayın ve kendizi ezdirmeyin derim ..daha yolun başındasınız ve böyle olacağını bilemezdiniz kendizini daah fazla yıpratmayın önce biraz uzaklaşın gerekirse ona söylediğiniz gibi belki ozaman dinler ve yardım almayı kabul eder aksi halde devam etmesi sizin sağlığınız için iyi olmayabilir.... Allah gönlünüze göre versin..

[sıze="3"]
az buzda değil uzun yıllar görüşüp sevdiğin biriyle evlenmene rağmen bu acıları yaşıyorsun seni o kadar ii anlıuyorumki.
Benimde bir arkadaşım 4 aylık evli üç aylık tanıdığı biryle kaçtı birbirlerini çokta seviyorlardı. Ama evlendiği hafta bana dert yanmaya başladı aynı şekilkde bazen kavga ettiklerinde oda senınkı gibi evi dağıtıyomus. O evide bi gun terketti ama gittiği yerden aldı kocası geri getirdi.
üstelikte üç aylık hamıle.
Hani hep duyuyorum ilk evlenince ciicim aylar geçince bazı huylar davranışlar a alışıncaya kadar kavgalar olduğunu ama bunlar çok daha fazla geliyor bana .
Umarım düzelirsiniz canım
bide sevdiğinle böle durumlar yaşamak insanı çok incitiyo anlıyroum seni​
[/sıze]

Mrb arkadaslar...
Bende sirf bu yüzden evlenmiyorumm hele bunlari okudukca iyice sogudum evlilikden...
Canim biraz daha sabirli ol sonucda yeni bir hayata basladiniz oda belki zor bi dönem geciriyor...
Alismadigi bi hayati yasiyorsunuz ikinizde sabirli ol...
Allah cümlemizin yardimcisi olsun...
Allah herkesin evine huzur mutluluk versin insallah...

ayyy cnm ya çok üzüldüm başa gelmeyen bilemez tabi...beterin beteri var biraz daha zaman ver bakalım daha 5 ay ama bu kadar defol diyecek seviyede olmasıda düşündürücü..ben eşim 4 yılda 1 kez saçmalama dediği için kıyameti koparıp dünyasını zindana çevirdim sanırım abartıyorum

Canım benimmm,seni öle iyi anlıyorum ki anlatamam.Ben de senin gibi büyük umutlarla evlenmiştim,evliliğimizin daha ilk ayında tam bir hayalkırıklığı ve pişmanlık yaşadım.Sevdiğim adam bu olamazdı.Senin eşin gibi herşeye bağırıp olmadık laflar söylüyordu.O kadar çok göz yaşı döktüm ki anlatamam.Çok defa boşanmayı düşündüm,kaç defa valiz topladım.
Şuan 1.5 yıllık evliyiz,geçen yıla oranla bayaaa değişti.Şuan birbirinizi tanıma aşamasındasınız,zamanla birbirinizi daha ii anlayacaksınız ve tanıyacaksınız.Sana arkadaş tavsiyesi biraz sık dişini sabret.Ama şunu da sölemeden geçemeyeceğim,ailem özellikle de babacım hep beni destekledi.Sahipsiz olmadığımı hem eşime hem de onun ailesine hissettirdi ve çok defa uygun bi dille uyardı.Sakın ümitsizliğe kapılma ve hep dua et,sabret ve kendine güven..
İnş. herşey senin için daha güzel olcak,seni çok ii anladığım için dua etcem sana ve bizim gibi olanlara..
Sevgilerle...

Arkadaşlar hepinize tek tek teşekkür ederim yorumlarınız önerileriniz için.Bu olay olalı 4 gün geçti eşimin davranışları bana karşı gayet yumuşak birde inanabilsem bir daha yapmayacağına.Gitmekte kararlı olmama çok üzüldüğünü söyledi kendince gönlümü almaya çalıştı bende ters davranmadım ama pekte yüz vermedim.Bazı sorularınız olmuş aklıma geldikçe söyliyeyim ben 24 eşim 29 yaşında ben mali müşavir stajeriyim işimde başarılı kendi ayaklar üstünde durabilen biriyim ailem her zaman destekçim eşim ise bi şirkette çalışıyor gerçekten çok emek verdim bu ilişkiye ve seviyorumda bu yüzden sabrediyorum belkide kendi vicdanımı rahatlatmak istiyorum elimden geleni yaptım demek istiyorum.Eşiminde beni sevdiğine inanıyorum ama anlayışsız merhametsiz kırıcı tavırları olunca düşünüyorum sevgi böle olmamalı burda bir yanlış var.Uyum süresi diyorum artık ve sonunun iyi olmasını ümit ediyorum ve kesinlikle çocuk düşünmüyorum şuan.Hepinizi çok öpüyorum çok saolun

ben seni çok iyi anlıyorum ve de bol şans diliyorum
umarım bunca zorluğa göğüs germenin mikafatını alırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…