Bu Günler Geçecek Mi?

Hepsini okumadım ama bildiğim yerden geldi bence bu sefer bu konu.
Hepsi geçecek. Uzun uzun emmeleri, nedensiz ağlamaları, azıcık uyuyup gün boyu uyumamaları hepsi tek tek geçecek.
Senin tek yapman gereken, bulduğun her fırsatta dinlenmek. Bebeğini emzirmek , uyutmak, altını değiştirmek.
Sonrası geliyor zaten. Hepimiz geçtik o yollardan, endişelerden, kaygılardan... Sonra geçti gitti işte.

Canim benim oglum 8 aylik oldu ve inan daha yeni yeni alistigimi hissediyorum. Ayni senin gibi hic bebek tecrübem yoktu öncesinde, birsürü yeni seyler ögrendik bu sürecte. Üstelik cocuk da zaten her gün huy degistiriyor, yani onun dilini ve ihtiyaclarini cözmen en az bi 6 ay istiyor. Annelige alisamadim diye kendine baski yapma bosuna. Eski günleri özlemen de gayet normal, kendine zaman tani.

bende de ilk baslarda gece yataga yattigimda basbaya atesim oluyordu, gece terlemis sekilde uyaniyordum. 1-2 hafta sonra gecti.

Geçiyor. Lohusasınız. Anneninde menepoza yeni mi girdi. Belli yaştan sonra uykusuzluğa dayanamıyorlar. Zorlanmıştır. Ağrı sızı vs yoksa gitsin. Direksiyona geçince daha kolay alışırsınız.

Bu arada emen bebek fazla beslenmiş olmuyor. Keçi değil durmayı biliyorlar. Dış dünyaya yeni alıştığı için memede fazla durmak istiyor, normal… emsin dursun. Oğlum kolikti benim. İlk başta alışamadık, sürekli ağlayan bi bebek, sonra alıştım. Karnını ovup dururdum.

Büyüdükçe bebek hali özleniyor. Sanki uslu uslu duruyormuş gibi…. 9 yaşına girecek inşallah….

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum okudukça modum yükseliyor cesaret geliyor. Biraz sabırla her şey geçecek dediğiniz gibi

Aynı durumu yaşıyorum ek olarak işe başlayacağım için annem bizimle kalacak nasıl yapacağız bir fikrim yok ne yazık ki

Aynı durumu yaşıyorum ek olarak işe başlayacağım için annem bizimle kalacak nasıl yapacağız bir fikrim yok ne yazık ki
Daha kolay anlatırsınız bence çalışma hayatıyla birlikte.

Güncelleme:

Arkadaşlar dün kendi kontrolum için doktora gittim eşimle sonrasında bir yerde oturduk ona anlattım içimdekileri iyi geldi. Ve sihirli bir değnek değmiş gibi iyileş-miş-tim. Kendimi çok iyi hissediyordum.

Gece bebegime kendim baktım annemi uyandirmadim gayet aklı başında huzurlu mutlu bir sekildeydim. Tâ ki sabah olup, annemin eşim hakkında şikayetlerini dinleyene kadar. Eşime kırılmış yanımizda çok oturmuyor, konuşmuyor diye. Bu ara çok harcama yaptığımız için eşim borçlanma kartlar konusunda pimpirikli bir insan. Bana birebir konuşurken fazla açıldık falan dedi bende ben sana destek olurum normal böyle olması dedim. Eşim cimri veya kötü niyetli değil borca girme konusunda vesveseli sadece. Sonradan bana da diyor anlık endişe vuruyor geçiyor diye. Neyse annem bunu duymuş. Diyor ki: Hesap kitap yapıyor, beni istemiyor, benden rahatsız oluyor diye şok oldum. Gerçekten öyle bir sey yok. Bana bahane ediyor gibi geldi eve gitmek için çünkü bunaldı. Bana dedi ki pazartesi erken çıkarım kardeşinin mezuniyeti var salı bayram temizliğine baslicam pazartesi gecesi tek kalır mısın dedi. Ben bozuldum baya ama kalırım dedim. Yani psikolojik olarak tek kalmaktan korkuyorum şuan o yüzden. Sonra dedi ki aaa yarın pazar eşin evde ben yarın eve gideyim dedi. Ben de dedim ki bence sen yarın hep git. Git gel yorulursun dedim. Arada gelir yemeğini yaparım dedi.

Bu arada soyle karar vermiştik bayramda annelere gidecek bayram boyu da kalacaktim. Annemin evi merkezde benim evim merkeze uzak. Hem kalabalık bana iyi gelir hem de daha kolay dışarı çıkabilirim diye emzirme araları.

Yani zoruma giden iyi olmadığımı söyledim ona şunun şurasında 5 gün kalmış. Şu 5 gün için beni üzmeye değer miydi?

Bu arada geceleri bebeğimle kendim ilgileniyorum çok acil bir durum olmadıkça annemi rahatsız etmiyorum dün gece 11-7 arasi uyudu ben gece ayaktaydim aralarda uyuyabildigim kadar uyudum. Durum bu. Tek kalma cesaretimi toplayamadim eşim de ben de tecrübesiz olduğumuz için eşime annem kadar güvenemiyorum bebek bakımı konusunda...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…