- 22 Şubat 2025
- 254
- 144
- 18
- Konu Sahibi superstar3
-
başlarda bende de oluyordu aşırı terleyip sonrasında üşüyodum ama bu bile geçti sadece zamana bırakın gececegini bilin bu düşünceler sizi bebeğinizin en güzel anlarını heba etmesine izin vermeyin. hemen de büyüyolar nasıl geciyo anlamıyorsunuz bile. bilmiyorum bende daha yeni anneyim ama 5bucuk aylık tecrübeme dayanarak en zor zamanlarım ilk günlerdi sonrası kolaylaşıyor ha bir de 4. ayda meme reddi ve uyku gerilemesi yaşanmıştı onları geciyorum umarım siz yaşamazsınız kaldı ki onlar bile 1-2 hafta sürüyor.İçimi ferahlattiniz, aynı yollardan geçenler anlar birbirini. Lohusalik hali de var tabi kendimi çok güçsüz hissediyorum. Bir de yorulup üzüldüğümde üşüme titreme vuruyor geceleri ateş basmasiyla. Güçlü ve kararlı bir şekilde kendime telkinler vererek ayakta duruyorum şimdi. Bir de bebeğimin kokusu bana muhtacligi ayakta tutuyor. Minnacık balım benim. Annen iyileşecek diyorum.
Konumda yazmayı unutmuşum. Bir de annemin bir sözü beni cokertti endisemi tavan yaptirdi daha 8. gündü sanırım. Gitmeyi dillendirmeye başladı bayrama kadar kalacak biliyorum ama onun erkenden dillendirmesi işte babanla kardeşin evde perişan oldu. Baban bana direkt diyemiyormus ama aç kalmışlar şöyle böyle. Ben çok üzüldüm şöyle ki onlarda haklı onların hali beni üzdü annem sağlıklı bir kadın değil onun yorgunluğunu görüp üzülüyorum. Şöyle gamsız bir insan değilim karşımdakine tamamen yaslanayim kendim keyfime bakayım düşüncesinde de değilim. Üzüldüm kısacası. Hatta anneme dedim ki sen yarin sabah git akşam gel yine yemeklerini yap diye. Annem gitti geldi. O akşam bize geldiginde çok yoruldum çok fenayım vs (hem evi bir kat temizlemis hem yemek yapmış) pert olmuş vaziyette geldi. Kendini bu kadar yormasaydin keske diyebildim sadece. Kendimi annemi zorluyor gibi hissetmeme neden oldu bütün bunlar. Bu akşam üstü de çocuk çok sancilandi ağladı. Annem beni suçladı fazla besliyorsun diye ben de dedim ben ne bileyim beni uyar falan zaten dedim psikolojim iyi değil üstüme gelme. Ama üstüme geldi kendine gel falan... Bu yaşa kadar keyif ettin, gezdin tozdun artık bi çocuğun var saçma sapan düşünceleri bırak ağlama falan dedi. Bende beni anlamıyorsun dedim patladım. Sözlerinin beni tetikledigini söyledim yarın git evine dedim, insan daha bir hafta olmuş gitmekten bahseder mi dedim. Yukarıda yazdıklarımı sitem ettim o da ağladı. Eşim sakinleştirmeye calisti kaos çıktı resmen. Bir de bana çok bencilsin, bencillikten annelige alisamiyorsun dedi. Eşime bunu doktora götür dedi.Gecicek bende ilk başlarda öyle düşünüp çökmüştüm. Sürekli gergin stres halindeydim. Hastaneye gidince 5 dakika bekletseler eşimle napıcaz der korkardık ağlarsa diye. Şimdi 8 aylık. Parktan geldik 2. Uykusunu orda yaptık bizde görümcemle kahve çikolata yedik. Bimde dolaştık eve geldik. Uyutuyorum uyanınca da babasına yemek yapıcaz. Geçicek merak etmeyinn. Annem gidince sorumluluk alınca ben daha kolay alışmıştım.
Normalde de kaygılı bir kişiliğe sahibim ayrıca mükemmeli arayan bir yapım var. Hayatım hep planlı düzenli bir hayat... Çocukla düzen kuracağım insallahbaşlarda bende de oluyordu aşırı terleyip sonrasında üşüyodum ama bu bile geçti sadece zamana bırakın gececegini bilin bu düşünceler sizi bebeğinizin en güzel anlarını heba etmesine izin vermeyin. hemen de büyüyolar nasıl geciyo anlamıyorsunuz bile. bilmiyorum bende daha yeni anneyim ama 5bucuk aylık tecrübeme dayanarak en zor zamanlarım ilk günlerdi sonrası kolaylaşıyor ha bir de 4. ayda meme reddi ve uyku gerilemesi yaşanmıştı onları geciyorum umarım siz yaşamazsınız kaldı ki onlar bile 1-2 hafta sürüyor.
Daha 13 gün olmuş annelik bir yolculuk siz de yolda öğreneceksiniz her şeyi. Zamanı gelince ağlamanın tonlamasından ne için ağladığını anlayacaksınız.Herkese merhaba,
Yeni doğum yaptım. Bebeğim 13 günlük henüz. Annem yanımda, eşim yanımda. Eşimin babalık izni geçen bitti. Yani desteğim var.
Sorun şu ben anneliğe alışamadım. Yani yeni hayatıma alışamadım. Çocukluktan bu yana özgür yetiştim 34 yaşında anne oldum. Birden bire çocuklu hayat ağır geldi.
Bebeğimi çok seviyorum, uyuyunca telefondan resimlerine bakıyorum. Emzirmeyi çok seviyorum. Yalnız çocuk uzun süre ağlar bir sorunu olursa çöküyorum çünkü ben neden ağladığını anlamıyorum annem anlıyor susturabiliyor ama ben zorlanıyorum. Annem bana anlatıyor söyle olursa böyle yap şuraya dikkat et vs. Ama sanki ben aptal gibiyim çocuk ağladığında, panik de oluyorum. Dayanamıyorum ben de ağlıyorum. Bebeğim bazen rahat bazen zor oluyor bebek sonuçta.
Şu yaşıma kadar bebeklerle zaman geçirmiş değilim. Alt almayı gaz çıkarma tekniklerini vs yeni öğrendim. Ama şu iki gündür fazla memede kalmaya başladı, uykuya dalma suresi uzadı vs. Bazı geceler annemin uyuması için sadece ben ilgileniyorum anneme üzülüyorum tansiyon hastası farklı hastalıkları var pek sağlıklı bir insan değil buna ragmen maasallah.
Uzun lafin kisasi bebegime bakmakta kendimi yetersiz hissediyorum, ağlamasına tahammül edemiyorum ben de ağlıyorum bebegime üzülüp. Annem gidince ne yapacağım kaygısı yaşayip ağlıyorum. Bakamayacak gibi hissediyorum. Eski hayatimi cok özlüyorum. Bebek rahatsa bu kaygılarım azalıyor. Annem sen bize gelirsin diyor aynı ildeyiz. Ama nereye kadar? Kendi göbeğimi kendim kesip bir an önce yeni hayatıma ve bebegime alışmak istiyorum. Eğer böyle olduğunu bilseydim çocuk yapmazdım her halde. Ama iyi ki de var yavrum. Psikoloğa gitmeyi arzuluyorum fakat emzirdigim için gitmek istemiyorum
Şarkıda söylendiği gibi...
Ne böyle senle ne de sensiz
Yazık yaşanmıyor çaresiz...
Hayırlı olsun Allah bağışlasın evladınızıHerkese merhaba,
Yeni doğum yaptım. Bebeğim 13 günlük henüz. Annem yanımda, eşim yanımda. Eşimin babalık izni geçen bitti. Yani desteğim var.
Sorun şu ben anneliğe alışamadım. Yani yeni hayatıma alışamadım. Çocukluktan bu yana özgür yetiştim 34 yaşında anne oldum. Birden bire çocuklu hayat ağır geldi.
Bebeğimi çok seviyorum, uyuyunca telefondan resimlerine bakıyorum. Emzirmeyi çok seviyorum. Yalnız çocuk uzun süre ağlar bir sorunu olursa çöküyorum çünkü ben neden ağladığını anlamıyorum annem anlıyor susturabiliyor ama ben zorlanıyorum. Annem bana anlatıyor söyle olursa böyle yap şuraya dikkat et vs. Ama sanki ben aptal gibiyim çocuk ağladığında, panik de oluyorum. Dayanamıyorum ben de ağlıyorum. Bebeğim bazen rahat bazen zor oluyor bebek sonuçta.
Şu yaşıma kadar bebeklerle zaman geçirmiş değilim. Alt almayı gaz çıkarma tekniklerini vs yeni öğrendim. Ama şu iki gündür fazla memede kalmaya başladı, uykuya dalma suresi uzadı vs. Bazı geceler annemin uyuması için sadece ben ilgileniyorum anneme üzülüyorum tansiyon hastası farklı hastalıkları var pek sağlıklı bir insan değil buna ragmen maasallah.
Uzun lafin kisasi bebegime bakmakta kendimi yetersiz hissediyorum, ağlamasına tahammül edemiyorum ben de ağlıyorum bebegime üzülüp. Annem gidince ne yapacağım kaygısı yaşayip ağlıyorum. Bakamayacak gibi hissediyorum. Eski hayatimi cok özlüyorum. Bebek rahatsa bu kaygılarım azalıyor. Annem sen bize gelirsin diyor aynı ildeyiz. Ama nereye kadar? Kendi göbeğimi kendim kesip bir an önce yeni hayatıma ve bebegime alışmak istiyorum. Eğer böyle olduğunu bilseydim çocuk yapmazdım her halde. Ama iyi ki de var yavrum. Psikoloğa gitmeyi arzuluyorum fakat emzirdigim için gitmek istemiyorum
Yaşadıklarıniz çok doğal ama alisacakasiniz öğreneceksiniz inşallah geçiyor inanınHerkese merhaba,
KONUYA EK OLARAK
Konumda yazmayı unutmuşum. Bir de annemin bir sözü beni cokertti endisemi tavan yaptirdi daha 8. gündü sanırım. Gitmeyi dillendirmeye başladı bayrama kadar kalacak biliyorum ama onun erkenden dillendirmesi işte babanla kardeşin evde perişan oldu. Baban bana direkt diyemiyormus ama aç kalmışlar şöyle böyle. Ben çok üzüldüm şöyle ki onlarda haklı onların hali beni üzdü annem sağlıklı bir kadın değil onun yorgunluğunu görüp üzülüyorum. Şöyle gamsız bir insan değilim karşımdakine tamamen yaslanayim kendim keyfime bakayım düşüncesinde de değilim. Üzüldüm kısacası. Hatta anneme dedim ki sen yarin sabah git akşam gel yine yemeklerini yap diye. Annem gitti geldi. O akşam bize geldiginde çok yoruldum çok fenayım vs (hem evi bir kat temizlemis hem yemek yapmış) pert olmuş vaziyette geldi. Kendini bu kadar yormasaydin keske diyebildim sadece. Kendimi annemi zorluyor gibi hissetmeme neden oldu bütün bunlar. Bu akşam üstü de çocuk çok sancilandi ağladı. Annem beni suçladı fazla besliyorsun diye ben de dedim ben ne bileyim beni uyar falan zaten dedim psikolojim iyi değil üstüme gelme. Ama üstüme geldi kendine gel falan... Bu yaşa kadar keyif ettin, gezdin tozdun artık bi çocuğun var saçma sapan düşünceleri bırak ağlama falan dedi. Bende beni anlamıyorsun dedim patladım. Sözlerinin beni tetikledigini söyledim yarın git evine dedim, insan daha bir hafta olmuş gitmekten bahseder mi dedim. Yukarıda yazdıklarımı sitem ettim o da ağladı. Eşim sakinleştirmeye calisti kaos çıktı resmen. Bir de bana çok bencilsin, bencillikten annelige alisamiyorsun dedi. Eşime bunu doktora götür dedi.
Şunu söyleyeyim ben hamile kalınca annem kendisi dedi seni yalnız tek birakmicam, ben lohusaliklarimda hep tek kaldım sana yasatmicam dedi.
Hepsi geçecek sen daha lohusasin mama takviyeside yapabilirsin bebişe kendini strese sokma suan annen seni yanliz bırakmam diye söylediği için sende bunu beynine kazidigjn için destek bekleyebilirsin ama inan bak annen yanında olmasa bile sen bebeğinin dilinden anlarsın cok zorlanırsan ac YouTubedan gaz nasil çıkarılır bebekler neden ağlar diye hepsi var.... özellikle sunuda söyleyim Mozartin müziklerini dinlet o kadar sakinleştirici özelliği varki bebeklerde hemde beyin gelişimine katkıda bulunuyor,bende senin yaşında anne oldum herşeyi yaparsın sen güçlü Bir annesin bebeğinin dilinden sen anlarsın kuzum benimAminn çok teşekkür ediyorum
10 aylık bebişi olan bi anne olarak yazıyorum.Daha çok yenisiniz.Eminim çoğu yeni anne sizin yaşadıklarınızı yaşıyor ben de yaşadım .Çocuk büyütmek öyle kolay mı?ama yavaş yavaş kavrayacaksınız bu süreci.Şimdi ben nasıl bunu düşünemedim dersinzibi süre sonra hemencecik akıl edersiniz.O size siz ona bi iletişiminiz olacak.Eski hayatınızı özlemeniz de çok normal.Düşünsenize 13 güne önceisne kadar aralıksız uyurdunuz şimdi 2 saate bi ayaktasınız.zamanla her şeye alışacaksınız.Eskiden yaptıklarınızı artık çocuğunuzla yapacaksınız .Tek fark onun yenek ve uyku saatlerine göreHerkese merhaba,
KONUYA EK OLARAK
Konumda yazmayı unutmuşum. Bir de annemin bir sözü beni cokertti endisemi tavan yaptirdi daha 8. gündü sanırım. Gitmeyi dillendirmeye başladı bayrama kadar kalacak biliyorum ama onun erkenden dillendirmesi işte babanla kardeşin evde perişan oldu. Baban bana direkt diyemiyormus ama aç kalmışlar şöyle böyle. Ben çok üzüldüm şöyle ki onlarda haklı onların hali beni üzdü annem sağlıklı bir kadın değil onun yorgunluğunu görüp üzülüyorum. Şöyle gamsız bir insan değilim karşımdakine tamamen yaslanayim kendim keyfime bakayım düşüncesinde de değilim. Üzüldüm kısacası. Hatta anneme dedim ki sen yarin sabah git akşam gel yine yemeklerini yap diye. Annem gitti geldi. O akşam bize geldiginde çok yoruldum çok fenayım vs (hem evi bir kat temizlemis hem yemek yapmış) pert olmuş vaziyette geldi. Kendini bu kadar yormasaydin keske diyebildim sadece. Kendimi annemi zorluyor gibi hissetmeme neden oldu bütün bunlar. Bu akşam üstü de çocuk çok sancilandi ağladı. Annem beni suçladı fazla besliyorsun diye ben de dedim ben ne bileyim beni uyar falan zaten dedim psikolojim iyi değil üstüme gelme. Ama üstüme geldi kendine gel falan... Bu yaşa kadar keyif ettin, gezdin tozdun artık bi çocuğun var saçma sapan düşünceleri bırak ağlama falan dedi. Bende beni anlamıyorsun dedim patladım. Sözlerinin beni tetikledigini söyledim yarın git evine dedim, insan daha bir hafta olmuş gitmekten bahseder mi dedim. Yukarıda yazdıklarımı sitem ettim o da ağladı. Eşim sakinleştirmeye calisti kaos çıktı resmen. Bir de bana çok bencilsin, bencillikten annelige alisamiyorsun dedi. Eşime bunu doktora götür dedi.
Şunu söyleyeyim ben hamile kalınca annem kendisi dedi seni yalnız tek birakmicam, ben lohusaliklarimda hep tek kaldım sana yasatmicam dedi.
Canım benim çok normal yaşadıkların bencillikle alakası yok. Unutmuşlar bilmiyorlar. Çocuk fazla beslenmez aksine istemezse ne biberon alır ne meme korkma. Gazdandır uykusu gelmiştir kucak istiyordur 3 aya kadar böyle ağlayacak. İlk başlarda ne kadsr emerse o kadar sütün artar. Bende anneme kırılmıştım:. Hala da tartışırız. Bana haftada 1 geliyordu zor oluyor 2 haftada gelsem tarzında muhabbet yaptı zoruma gitti yani. Napcaksın boşver kendinden eşinden başkasının faydası az. Benim annem 2 hafta kaldı sonra işte gitti tek kaldım. İnsanın anneliğe alışması zor oluyor. Babalığa da. Eşim 10 dakika baktığında sinirlenirdi noluyo al şunu dediğini bilirim 10 dakika dinlenmek istemiştim 10 dakika ya. Uyutamazdı. Şimdi bırak kızımı git diyor. Uyutuyor kollarında. Anneme bile bıraktırmıyor ben bakarım kızıma diyor. Cilveler cilveler. Annem 1 hafta gelmese özlüyor. Yavrumun yavrusu diye seviyor. Hala söylenir bazen yoruldum gece uyuyamadım falan diye bende küçük çocuğun mu var uyusaydın diyorumKonumda yazmayı unutmuşum. Bir de annemin bir sözü beni cokertti endisemi tavan yaptirdi daha 8. gündü sanırım. Gitmeyi dillendirmeye başladı bayrama kadar kalacak biliyorum ama onun erkenden dillendirmesi işte babanla kardeşin evde perişan oldu. Baban bana direkt diyemiyormus ama aç kalmışlar şöyle böyle. Ben çok üzüldüm şöyle ki onlarda haklı onların hali beni üzdü annem sağlıklı bir kadın değil onun yorgunluğunu görüp üzülüyorum. Şöyle gamsız bir insan değilim karşımdakine tamamen yaslanayim kendim keyfime bakayım düşüncesinde de değilim. Üzüldüm kısacası. Hatta anneme dedim ki sen yarin sabah git akşam gel yine yemeklerini yap diye. Annem gitti geldi. O akşam bize geldiginde çok yoruldum çok fenayım vs (hem evi bir kat temizlemis hem yemek yapmış) pert olmuş vaziyette geldi. Kendini bu kadar yormasaydin keske diyebildim sadece. Kendimi annemi zorluyor gibi hissetmeme neden oldu bütün bunlar. Bu akşam üstü de çocuk çok sancilandi ağladı. Annem beni suçladı fazla besliyorsun diye ben de dedim ben ne bileyim beni uyar falan zaten dedim psikolojim iyi değil üstüme gelme. Ama üstüme geldi kendine gel falan... Bu yaşa kadar keyif ettin, gezdin tozdun artık bi çocuğun var saçma sapan düşünceleri bırak ağlama falan dedi. Bende beni anlamıyorsun dedim patladım. Sözlerinin beni tetikledigini söyledim yarın git evine dedim, insan daha bir hafta olmuş gitmekten bahseder mi dedim. Yukarıda yazdıklarımı sitem ettim o da ağladı. Eşim sakinleştirmeye calisti kaos çıktı resmen. Bir de bana çok bencilsin, bencillikten annelige alisamiyorsun dedi. Eşime bunu doktora götür dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?