Bu Günler Geçecek Mi?

başlarda bende de oluyordu aşırı terleyip sonrasında üşüyodum ama bu bile geçti sadece zamana bırakın gececegini bilin bu düşünceler sizi bebeğinizin en güzel anlarını heba etmesine izin vermeyin. hemen de büyüyolar nasıl geciyo anlamıyorsunuz bile. bilmiyorum bende daha yeni anneyim ama 5bucuk aylık tecrübeme dayanarak en zor zamanlarım ilk günlerdi sonrası kolaylaşıyor ha bir de 4. ayda meme reddi ve uyku gerilemesi yaşanmıştı onları geciyorum umarım siz yaşamazsınız kaldı ki onlar bile 1-2 hafta sürüyor.

Gecicek bende ilk başlarda öyle düşünüp çökmüştüm. Sürekli gergin stres halindeydim. Hastaneye gidince 5 dakika bekletseler eşimle napıcaz der korkardık ağlarsa diye. Şimdi 8 aylık. Parktan geldik 2. Uykusunu orda yaptık bizde görümcemle kahve çikolata yedik. Bimde dolaştık eve geldik. Uyutuyorum uyanınca da babasına yemek yapıcaz. Geçicek merak etmeyinn. Annem gidince sorumluluk alınca ben daha kolay alışmıştım.

Geçecek, gerçekten de insan özlüyor o günleri
Onu hayatına dahil et, ek gıdıya geçince de her yere onunla git onunla yaşa
Bu tavsiyemi unutma hayattan çok kısa süre sonra tetar zevk alacaksın

Konumda yazmayı unutmuşum. Bir de annemin bir sözü beni cokertti endisemi tavan yaptirdi daha 8. gündü sanırım. Gitmeyi dillendirmeye başladı bayrama kadar kalacak biliyorum ama onun erkenden dillendirmesi işte babanla kardeşin evde perişan oldu. Baban bana direkt diyemiyormus ama aç kalmışlar şöyle böyle. Ben çok üzüldüm şöyle ki onlarda haklı onların hali beni üzdü annem sağlıklı bir kadın değil onun yorgunluğunu görüp üzülüyorum. Şöyle gamsız bir insan değilim karşımdakine tamamen yaslanayim kendim keyfime bakayım düşüncesinde de değilim. Üzüldüm kısacası. Hatta anneme dedim ki sen yarin sabah git akşam gel yine yemeklerini yap diye. Annem gitti geldi. O akşam bize geldiginde çok yoruldum çok fenayım vs (hem evi bir kat temizlemis hem yemek yapmış) pert olmuş vaziyette geldi. Kendini bu kadar yormasaydin keske diyebildim sadece. Kendimi annemi zorluyor gibi hissetmeme neden oldu bütün bunlar. Bu akşam üstü de çocuk çok sancilandi ağladı. Annem beni suçladı fazla besliyorsun diye ben de dedim ben ne bileyim beni uyar falan zaten dedim psikolojim iyi değil üstüme gelme. Ama üstüme geldi kendine gel falan... Bu yaşa kadar keyif ettin, gezdin tozdun artık bi çocuğun var saçma sapan düşünceleri bırak ağlama falan dedi. Bende beni anlamıyorsun dedim patladım. Sözlerinin beni tetikledigini söyledim yarın git evine dedim, insan daha bir hafta olmuş gitmekten bahseder mi dedim. Yukarıda yazdıklarımı sitem ettim o da ağladı. Eşim sakinleştirmeye calisti kaos çıktı resmen. Bir de bana çok bencilsin, bencillikten annelige alisamiyorsun dedi. Eşime bunu doktora götür dedi.

Şunu söyleyeyim ben hamile kalınca annem kendisi dedi seni yalnız tek birakmicam, ben lohusaliklarimda hep tek kaldım sana yasatmicam dedi.

Normalde de kaygılı bir kişiliğe sahibim ayrıca mükemmeli arayan bir yapım var. Hayatım hep planlı düzenli bir hayat... Çocukla düzen kuracağım insallah

Daha 13 gün olmuş annelik bir yolculuk siz de yolda öğreneceksiniz her şeyi. Zamanı gelince ağlamanın tonlamasından ne için ağladığını anlayacaksınız.

Hayırlı olsun Allah bağışlasın evladınızı ben de 6 aylık anneyim. Yanımda destekçim de yoktu evet zor, çok zor. Ama geçiyor inanın bana geçiyor. 6 ay hem çok yavaş hem çok hızlı geçti. Daha çok yeni annesiniz. Lohusalığınız bile geçmemiş kendinize biraz zaman tanıyın, izin verin. Öğreneceksiniz, siz de çocuğunuzun dilinden anlayacaksınız şuan çok erken kendinize ve bebişinize biraz zaman tanıyın

Yaşadıklarıniz çok doğal ama alisacakasiniz öğreneceksiniz inşallah geçiyor inanın

Annen saçmalamış. Sanırım bencil baban ve bencil kardeşin yüzünden!
Belli ki onu çok dolduruşa getirmişler. Bir anne olarak evladımızın yanında lohusalıkta kalmayacaksak ne zaman kalacağız?
Sen bir sakinleş. Hepsi geçip gidiyor. Nasıl büyütürüm dediğim 2 çocuğum içerde ders yapıyor şükürler olsun. Bir de ben tek başıma büyüttüm. Babaları da yok. Bebek şöyle gülmeye sizi dinlemeye izlemeye başlasın arada bağ oluşuyor. Yalnız doktorun verdiği vitamin demiri ne ilacın varsa mutlaka iç. Bebeğini al dışarı çık bir hava al. Duş al fırsat buldukça. Her şey geçecek az kaldı biraz zaman.

Hepsi geçecek. Ben 40.günde yalnız kaldım. 40.güne kadar farkında değildim neyin içinde olduğumun:) Bebeğimden korkuyordum, uyanırsa ne yapacağım diye gerçekten korkuyordum. Ağlayacak, yanlış kucağıma alıcam, aç kalacak, bezini değiştirmeyi unutucam, bebeğim ağlıyordu ben ağlıyordum, çok bunalmıştım. Sonra dedim ki ben bu bebeğin annesiyim, 2 ay sonra idrak ettim bunu. Sonra daha keyifli geldi her şey, empati kurmaya çalıştım, derdini anlatamıyor sen olsan sen de ağlardın, sen de huzursuz olurdun diye bir mekanizma geliştirdim ama buna sadık kaldım. Koca adam gibi konuştum hergün bebeğimle :) O ağlarken şarkı söyledim sürekli. Şimdi farkediyorum hepsini aslında kendi akıl sağlığım için yapmışım. Delilikle ince bir çizgi annelik. ama geçti bak, şimdi 3 yaşında. Korkma.

babanızla kardeşinizin eli kolu tutmuyor herhalde iki yumurta bile kırıp yiyemediklerine göre.. aynı modellerden bende de var da.. nefret ediyorum şu bencilliklerinden, onları bu rahatlığa bu bencilliğe alıştıran kadınlardan da.. lohusalık çok zor herkes aynı yollardan geçti yalnız değilsiniz.. en güzel yani geçiyor olması..

Aminn çok teşekkür ediyorum
Hepsi geçecek sen daha lohusasin mama takviyeside yapabilirsin bebişe kendini strese sokma suan annen seni yanliz bırakmam diye söylediği için sende bunu beynine kazidigjn için destek bekleyebilirsin ama inan bak annen yanında olmasa bile sen bebeğinin dilinden anlarsın cok zorlanırsan ac YouTubedan gaz nasil çıkarılır bebekler neden ağlar diye hepsi var.... özellikle sunuda söyleyim Mozartin müziklerini dinlet o kadar sakinleştirici özelliği varki bebeklerde hemde beyin gelişimine katkıda bulunuyor,bende senin yaşında anne oldum herşeyi yaparsın sen güçlü Bir annesin bebeğinin dilinden sen anlarsın kuzum benim

Geçmez mi geçecek tabi ki. Bence çokta seviliyor yeni hayat ne kadar sorumluluğu mesaisi fazla olsada bu zamana kadar niye yapmadım diyenlerden bile oluyo insan ister istemez. İlk bebekse hele ki bunları yaşamak hissetmek çok normal. Kimilerinin aksine bence annelik hissi bebek doğduktan çok sonra geliyor. İnsan sudan çıkmış balık gibi oluyo ilk zamanlar bilmediğin bir şey ve hata yapma lüksün yok gibi hissediyorsun. Alakası yok ama hatada yapacaksın bebek bu ağlayacak hiç şey olmasa kendini sakinleştirmek için ağlayacak canı istediği için ağlayacak değişik varlıklar. Bu hengamede kendine yeni bir özel alan kurmak psikolojine iyi gelir. Annende çoğunlukta yanında. Yenidoğan dönemi bebeği emanet etmenin en kolay zamanları. Süt alıyorsa sağ sütünü bırak annene kuaföre git çık kahve iç tak kulaklıkları yürüyüş yap 1saat bile toparlıyo insanı. Mükemmel olmaya çalışma yeterli anne bebek için çok daha kıymetli. Az önce bebeğim uyandı 2 yaşında asla susturamadım tek yapabildiğim yanında olmaktı 49dk ağladı attı siniri stresi uyuyo şimdi mesela bazen sadece yanında olmak bile yeterli. Sıkma canını vakitle çok güzel bir düzen oluşturursun. Bebek için daha zor osurmayı bile bilmiyor gariban

10 aylık bebişi olan bi anne olarak yazıyorum.Daha çok yenisiniz.Eminim çoğu yeni anne sizin yaşadıklarınızı yaşıyor ben de yaşadım .Çocuk büyütmek öyle kolay mı?ama yavaş yavaş kavrayacaksınız bu süreci.Şimdi ben nasıl bunu düşünemedim dersinzibi süre sonra hemencecik akıl edersiniz.O size siz ona bi iletişiminiz olacak.Eski hayatınızı özlemeniz de çok normal.Düşünsenize 13 güne önceisne kadar aralıksız uyurdunuz şimdi 2 saate bi ayaktasınız.zamanla her şeye alışacaksınız.Eskiden yaptıklarınızı artık çocuğunuzla yapacaksınız .Tek fark onun yenek ve uyku saatlerine göreama bu da bi süre sadece insanoğlu her şeye alışıyor.Şimdilik bi düzeniniz olmayabilir.Takılmayın zamanla uyku saatleri uzayacak yemek aralıkalrı uzayacak.şanslısınız Önümüz yaz şöyle 20 günlük olsun alın bebek arabasına çıkın gezin.Yürüyüş yapın.Eşiniz bebeğiniz siz akşam oldu mu kahve içemeye gidebilirsiniz bu sayede eskiden yaptığınız rutinleri aaa bak bebekle de yapabiliyoruz dersiniz be sizi daha da cesaretlendirir.ilk başlarda ben de ağlardım ama öğreniliyormuş yaa(10 ayda neler neler öğrendim bi bilseniz annelik hiç bitmeyen bi serüvenmiş .Ama emin olun yalnız değilsiniz)

Önce şunu kabullenin. Bebekler ağlar, yani bu iyi bir şey. İhtiyaçları var ve dile getiriyor. Karnı doydu, gazı çıkarıldı, altı temizlendi yine ağlar çünkü fiziksel temas istiyor. Güvende olduğunu hissetmek için annesinin kokusunu arıyor, ya da ağrısı var ve canı acıyor. Belki çok hafif karın kulak baş vs ağrısı var ama başedemediği için korkup ağlıyor. Benim kızım doğduğundan 2-3 yaşına kadar devamlı ağlaktı.

Bunları panik olmayın diye yazıyorum. Bebek ağlayınca anında susturmam lazım diye eliniz ayağınıza dolanmasın. Her bebek farklı ama yapılacaklar aşağı yukarı belli. Acele davranmayın, sakin yavaş hareket edin, bebek ortamdaki stresi hisseder. Fiziksel ihtiyaçlarını giderin. 13 günlük bebek devamlı bezini kirletir, daha yeni değiştirdim demeyin açın bakın. Yeni emmiş olsa bile memeye koynunuza koyun, o sıcaklığı hissetsin. Ritmi severler, aynı tempoda pışpışlayın. Benimkiler soyunca rahatlardı, belden aşağı soyup ince müslin örtüye sarardım.

Anneniz konusuna gelince fizikleri psikolojileri bu kadar yetiyor artık. Eskisi gibi çevik güçlü kuvvetli genç değiller. Kendi kanları canları da olsa kaldıramayabilirler. Sizi devamlı ağlıyor görünce kadın da endişeleniyordur. Orada bulunma nedeni geçiş süreci, yani kızı bebeğine alışacak, tek başına bakabilecek duruma gelecek, kendi de evine dönecek. Günü birlik gidip döndüğüne göre aynı şehirde yaşıyorsunuz. Sabah gelsin bir kaç saat dinlenin uyuyun, o arada toplasın pişirsin, mutlaka çamaşır vardır yıkasın ama akşam bırakın gitsin güç toplasın. Akşamları eşiniz yardım etmek ilgilenmek zorunda. Gece ağladığında bazen o da kalkıp bakacak altını temizleyecek. İşe gidiyor ama her baba işe gidiyor. Benim eşim gece yarısı susturamadığımız zaman bazen alır dışarı çıkarırdı. Arabada uyuyunca geri gelir sabah da kalkar işe giderdi.

Hem siz hem anneniz güçten düşüyor böyle. İki eve birden bakmak kolay değil. Kaç yıl olmuş çocuklarını büyüteli, yaşlılar artık, eski performansı beklemeyin.

Kızım doğduğunda bende sizin gibiydim.ne alt alma biliyordum nede emzirme.Ama zaman geçtikçe agladiginda bile ne için ağlıyor anliyorsunuz.Birde şu var ağladığı zaman cokuyorum demissiniz cokmeyin bebek bu ağlayacak hatta bazen sebepsiz yere ağlarda ağlar.sadece panik yapmayın.hatta ben kızım doğduğunda doğru düzgün yemek yapmayı bile bilmiyordum.Ama zamanla hepsi oturuyor.siz panik yapmayıp rahat olursanız bebekte rahat olur.kendiniz sıkmayın herşey yoluna giriyor

Canım benim çok normal yaşadıkların bencillikle alakası yok. Unutmuşlar bilmiyorlar. Çocuk fazla beslenmez aksine istemezse ne biberon alır ne meme korkma. Gazdandır uykusu gelmiştir kucak istiyordur 3 aya kadar böyle ağlayacak. İlk başlarda ne kadsr emerse o kadar sütün artar. Bende anneme kırılmıştım:. Hala da tartışırız. Bana haftada 1 geliyordu zor oluyor 2 haftada gelsem tarzında muhabbet yaptı zoruma gitti yani. Napcaksın boşver kendinden eşinden başkasının faydası az. Benim annem 2 hafta kaldı sonra işte gitti tek kaldım. İnsanın anneliğe alışması zor oluyor. Babalığa da. Eşim 10 dakika baktığında sinirlenirdi noluyo al şunu dediğini bilirim 10 dakika dinlenmek istemiştim 10 dakika ya. Uyutamazdı. Şimdi bırak kızımı git diyor. Uyutuyor kollarında. Anneme bile bıraktırmıyor ben bakarım kızıma diyor. Cilveler cilveler. Annem 1 hafta gelmese özlüyor. Yavrumun yavrusu diye seviyor. Hala söylenir bazen yoruldum gece uyuyamadım falan diye bende küçük çocuğun mu var uyusaydın diyorum sen zaten lohusasın kafan yerinde değil takılma geçer. Kendine bol bol hatırlar geçicek de. Önceden saat başı kalkardım şimdi maşallah kızıma 1 kere uyanıyorum ondada ben kıyamıyorum beslemek için uyanıyorum yoksa kendi uyanıyor. Dışarı çıkmak kaostu şimdi marketlerde dolaşıyoruz açsa yanıma kavanoz mama alıyorum yediriyorum . Memeden ayrılmazdı şimdi 4 dakkada bitiriyor çekiyor kafayı bitince de emmiyor. Bencil değilsiniz yeni annesiniz. Anneyiz ama aynı zamanda insanız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…