Bu Günlerde Olacak Şey Mi?? Akıl Verin

Kv,görümce, anne,kardeş dururken size düşmez gerçekten

evet toplu taşımaya binip gitmek lohusa kadını ve çocuklarını da riske atmak demek.
eşi mecburen izin alacak bir şekilde.

Kv,görümce, anne,kardeş dururken size düşmez gerçekten
canm hepsi şehir dışında ve yasaklar var diye bana düşmüştü aslında.Ona elti gibi değil arkadaş gibi yaklaşıyorm onyızden gidip gitmeme konusunda kararsz kalmştm.mecbur yanlz kalıck gitmemeye karar verdm zira kalbimi rahatlatayım derken nefessiz kalıp bebeğime zarar vermek mantıklı değil.

Eşi izin alamayacak durumdaysa eltin ve çocuk size gelse baksan olmazmı

gereksiz iyi niyet bir insanın kendi başına açacağı en büyük kötülüktür.

Eşi izin alamayacak durumdaysa eltin ve çocuk size gelse baksan olmazmı
ama öylede aynı şey oluck canm ha ben gitmişm ha onlr gelmş,bide mesafe uzak ben sancaktepedeym onlar bağcılarda istnbuldysanız mesafeyi bilrsniz,onlarn bna gelmesi daha zor doğumu orda yapıcak

görümcem bunu bana söylediyse eltime de söylemiştir x'le konuştum yanına gelmesiniçin die..Yani bekler benden illaki
görümcene he de geç çok istiyor ise kendi gidebilir bence bende gorumceyim ama 11 yıldır gelinimize emri vaki vs yapmadım çünkü haddim değil

Ne kadar acımasız bir dünya ve ne kadar acımasız yorumlar.

Dokuz ay önce korona mı vardı da kadın şehirlerin karantinaya alınacağını ve ailesinden kimsenin yanında olamayacağını hesap etsin?
Herşey olağan koşullarda sanki de baba izin alsınmış.

Herşeyi geçtim ortada iki yaşında bir bebek var.

Hani bu süreç, "ötekini" düşünmeyi öğretecekti insanlara? Bireyi tanrılaştıran sistemin artık geçer akçe olmadığı gün yüzüne çıkmıştı hani?
Henüz dersimizi almamışız demek ki...

Konu sahibi her hamilelik biriciktir. Kendinizi en iyi siz analiz edersiniz. Eğer günlük yemek yapıp iki yaşındaki çocuğa göz kulak olmak sizi çok yormayacaksa bence gidin ve yardım edin. Toplu taşımdan tedirginseniz bir süre orada kalın. "Arkadaşlık" bunu gerektirir.

Ben olsam arar durumu anlatırdım.
2 yaşındaki çocuğunu bana bırakabilirsin hastaneye giderken ben bakarım ama
riskli olduğu için yanına gelemiyorum diye açıklardım en azından.
Ama gitmezdim.

Çok ters yorum yapanları anlayamıyorum. Belki yalnızlığa alışmış olduklarını düşünerek iyi niyetle bakmak istiyorum. Doğum yapan kadının yanına bir yardımcı olmasından daha normal ne var ki. İlla birine güvenmesi gerekmiyor ama o dönemde yanına da biri olsa kötü mü olur sohbet etse fikir alsa iki dk çocuğun yanında dursa kadın da duşunu alsa.. Tabiki eşi de var izin alsa daha iyi. Ya da kendi ailesi, eşinin ailesi...
Geleyim sizin durumunuza aranız iyi belli ki. Ama sizin durumunuz da belli. Kimse sizi buna zorlayamaz. Yerinizde olsam eltimi arar bu dönemde destek olmak istediğimi ancak hamileliğimin ve salgın hastalığın dolayısıyla sizi ve kendimi riske atmam doğru değil lütfen kusuruma bakma başka bir ihtiyacın varsa seve seve yardımcı olurum ama bu süreçte evden çıkmam doğru der gönlünü yapar ama niyetimi de belli ederdim. Zaten çocuk konusunda tecrübeli yanında bir kişi olsa yeter. Eşi de babalık izni alır. İzin bitene kadar eltin de toparlanır zaten

9ay öncede amann ikinciyide yapayım beraber büyüsünler, arkadaş olurlar. Hem annem, kv, eltim gelip beni bakar diye düşündüyse otursun şimdi 2 bebeğinede baksın.
Boşuna duyar kasıyorsunuz.
Virüs olmasa bile gitmezdim bakmaya. Gider hastanede ziyaret ederdim birtek. Şuan tabii onuda yapmazdım.

Bence gitmeyin. Suan normal bir durum degil.
Durduk yere basiniza is almayin. Hamile olmasaniz neyse..
Esi cok yardim istiyorsa kayimvalideden ya da gorumceden istesin.

Eltin sana bisey dememiş istememiş sen niye bu kadar vicdan yaptın?

Duyar falan kasmıyorum.
Olağandışı koşullarda yardıma ihtiyacı olan bir kadın var. Biz bu kadının neden ikinci kez anne olduğunu sorgulama hakkına sahip değiliz. Kadın, cinayet işlemedi sonuçta. Neden suçlu muamelesi yapıyorsunuz?

Siz yardım etmeyebilirsiniz. Ama konu sahibi eltiden ziyade "arkadaşım" diyor.

Kızınız günün birinde benzer bir durumu yaşarsa yine aynı düşüncede olur muydunuz? Biraz empati lütfen.

Çok akıllı görümceniz gitsin yardıma.neden size buyuruyor işgüzar

kızım ile eltimi nasıl bir tutabilirsiniz?
Konu sahibinin eltisinin annesi yasak diye gelemiyorsa kabak neden eltiye, hemde hamile eltiye patlasın?
Ayrıca bu dünyada tek başına 2-3 çocuk bakıp büyüten nice anne varken, neden kadınihtiyaç sahibi olsun?
Neden ikinciyi yaptığı beni ilgilendirmez ama madem yaptı baksın diyorum bende. Bukadar basit.
Bu durumda en fazla yapbileceğim anne hastaneden çıkana kadar 1-2 gün 2 yaşındaki bebeği evimde konuk etmek olurdu. O bile uzun süre olmazdı çünkü başkasının çocuğunun sorumluluğunu almak istemezdim uzun süre.Heleki şu zamanda.

Tabikide gitmeyin risk grubundasınız nur topu gibi bahaneniz var hamilelik onlar servisde yatacaklar hastanede bebekleri analarına cermk istemiyor doktorlar sizde oraya gidicksiniz mecbur eşi bakıcak

Canım hamileysen dışarda ne işin var
Sakin ha sakin çıkma sakin

Kimse kimseye çocuğunu baktırmıyor. Yeni doğum yapmış bir kadının birkaç gün yardıma ihtiyacı var.

Koşullar olağanüstü ve ne yazık ki yardım edebilecek tek kişi eltisi.

Benzer bir durumu yaşasanız, kızınız doğum yaptığında karantinadan dolayı yanında olamasanız, sezeryanlı haliyle ve iki yaşındaki bebeğiyle "madem yaptı, baksın kendisi" der misiniz diye soruyorum.

O kadın da birinin kızı, kıymetlisi.

Elbette konu sahibi gitmek zorunda değil ama iyilik ve empati diye de bir şey var bu dünyada.
Bu kadar keskin olmamak lazım diye düşünüyorum, ara çözümler mutlaka vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…