evet toplu taşımaya binip gitmek lohusa kadını ve çocuklarını da riske atmak demek.tohuma para verme konusu tebessüm ettirdi..Doğru öyle işlemiş ki bu düşünce içimize doğum yapan kadına yardm edilr yardıma gidilr bizde arada böle kaynıyoruz işte..Ama yok karar verdm gitmiyecem canm kendimi riske atmak bi yana Allah korusun yolda salgna denk gelsem evde onlarla birlkte olcğm için onlarada zarar..
canm hepsi şehir dışında ve yasaklar var diye bana düşmüştü aslında.Ona elti gibi değil arkadaş gibi yaklaşıyorm onyızden gidip gitmeme konusunda kararsz kalmştm.mecbur yanlz kalıckKv,görümce, anne,kardeş dururken size düşmez gerçekten
ama öylede aynı şey oluck canm ha ben gitmişm ha onlr gelmş,bide mesafe uzak ben sancaktepedeym onlar bağcılarda istnbuldysanız mesafeyi bilrsniz,onlarn bna gelmesi daha zor doğumu orda yapıcakEşi izin alamayacak durumdaysa eltin ve çocuk size gelse baksan olmazmı
görümcene he de geç çok istiyor ise kendi gidebilir bence bende gorumceyim ama 11 yıldır gelinimize emri vaki vs yapmadım çünkü haddim değilgörümcem bunu bana söylediyse eltime de söylemiştir x'le konuştum yanına gelmesiniçin die..Yani bekler benden illaki
Ne kadar acımasız bir dünya ve ne kadar acımasız yorumlar.
Dokuz ay önce korona mı vardı da kadın şehirlerin karantinaya alınacağını ve ailesinden kimsenin yanında olamayacağını hesap etsin?
Herşey olağan koşullarda sanki de baba izin alsınmış.
Herşeyi geçtim ortada iki yaşında bir bebek var.
Hani bu süreç, "ötekini" düşünmeyi öğretecekti insanlara? Bireyi tanrılaştıran sistemin artık geçer akçe olmadığı gün yüzüne çıkmıştı hani?
Henüz dersimizi almamışız demek ki...
Konu sahibi her hamilelik biriciktir. Kendinizi en iyi siz analiz edersiniz. Eğer günlük yemek yapıp iki yaşındaki çocuğa göz kulak olmak sizi çok yormayacaksa bence gidin ve yardım edin. Toplu taşımdan tedirginseniz bir süre orada kalın. "Arkadaşlık" bunu gerektirir.
9ay öncede amann ikinciyide yapayım beraber büyüsünler, arkadaş olurlar. Hem annem, kv, eltim gelip beni bakar diye düşündüyse otursun şimdi 2 bebeğinede baksın.
Boşuna duyar kasıyorsunuz.
Virüs olmasa bile gitmezdim bakmaya. Gider hastanede ziyaret ederdim birtek. Şuan tabii onuda yapmazdım.
Çok akıllı görümceniz gitsin yardıma.neden size buyuruyor işgüzarKızlar merhaba,uzun zamndır burayı takip ediyorum sırf bu zamanlarda girdiğim gereksiz stresden kurtulup akıl almak için buraya kayıt oldum..Konuya giriyorum direk..
4 Aylık Hamileyim ve 21 yaşındayım,
Eltim bu ayın 29'unda sezeryan doğum yapıyor ve 2. çocuğu 1.si şuan 2 yaşında..Şimdiye kadar eşimin ailesi tarafından bir sıkıntı yaşamadım ama ben normal zamanda bile gidip biyerde yatılı kalmakdan veyahut evime yatılı gelinmesinden hoşlanan biri değilim kaldı ki bu zamanda bu salgın varken.(1 aydır evden çıkmıyorum asla)Eltimin Ailesi şehir dışında diye onlar gelemiyor.Bir yandan düşünüyorum gidip ona yardımcı olmam gerekiyor yanına gitmesem vijdanen sıkıntı çekerim bi derdim sıkıntım yok onla ama 4 aylık hamileyim kendimi riske atmak istemiyorum çnki gidersem biliyorum ki kimse gelip beni arabayla almayacak toplu taşımayla gidixem ve mesafe uzak gerçekten.Orda eltime yardımcı olacak 2 aile var akrabaları ama onlarla iyi anlaşmıyor yani eltime gelip kalmaları eltim için hiç iyi değil lohusa haliyle ağlatırlar kadını öyle diyim.Yeni doğum yapan ve bir çocğu 2 yaşında olan derdinz skntnız olmadığı birine ihtiyacı olduğnu bildği halde bu zamanda gidip kalırmydnz ? lütfn şmdi beni yarglamayn bende gidip kalmak istemiyorum ama ihtiyacı var biliyorum.Ve şöylede bişey ekliyeyim,kendisi bana gel kal demedi bu huyumu biliyor çnki sevmediğimi,görümcem arayıp söylüyo bna gidip kal yardmcı ol diye ben eltmle knuşmadm yni bu konuyu...İnanın bi yandan içimdn dua ediyorm inşAllah 28-29 sokağa çıkma yasağı olurda bi bahanem olur gitmemem için ama diğer yansan böyle düşündüğüm için kendime kızıyorum.Siz ne yaprdnz ?
Duyar falan kasmıyorum.
Olağandışı koşullarda yardıma ihtiyacı olan bir kadın var. Biz bu kadının neden ikinci kez anne olduğunu sorgulama hakkına sahip değiliz. Kadın, cinayet işlemedi sonuçta. Neden suçlu muamelesi yapıyorsunuz?
Siz yardım etmeyebilirsiniz. Ama konu sahibi eltiden ziyade "arkadaşım" diyor.
Kızınız günün birinde benzer bir durumu yaşarsa yine aynı düşüncede olur muydunuz? Biraz empati lütfen.
kızım ile eltimi nasıl bir tutabilirsiniz?
Konu sahibinin eltisinin annesi yasak diye gelemiyorsa kabak neden eltiye, hemde hamile eltiye patlasın?
Ayrıca bu dünyada tek başına 2-3 çocuk bakıp büyüten nice anne varken, neden kadınihtiyaç sahibi olsun?
Neden ikinciyi yaptığı beni ilgilendirmez ama madem yaptı baksın diyorum bende. Bukadar basit.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?