Bu günlük bu kadar !

Ben çocukken, canım günlük, komşu komşunun külüne gerçekten de muhtaç gibiydi.
Çok net hatırlarım, evinde yağı biten, tuzu biten ya da yumurtası, bize gelir isterdi.
Bizim de elbette , Fatma Teyzeeeeeee patates var mı siz deeeeee diye komşu kapılarına dayandığımız olmuştur.

Nicedir kapımıza gelen yok istemeye bir kül.
Oysa biz o küllerin sıcaklığıyla büyüdük, 5 kat ve 10 daireli apartmanda.
Annem, babam olmadığı ikindi saatlerinde komşuları da çağırır sofra kurardı.
Ben gün içinde en çok bu saatleri beklerdim, çünkü annem en sevdiğim şeyi yapar patates kızartırdı.
Kim ne derse desin, ben çocukluğumdaki patates tadını, hiçbir lokantanın tabağında bulamam.
Annem aynı anne evet, ama demek ben, başka biriyim artık.

İkindi çaylarında yer sofrası yayılır, ev sahibi olan annem iki de bir, yavanlığa bakmayın yiyin komşular derdi,
Oysa çok güzel hazırlardı her şeyi,
Mutlu kadındır annem,
Elleri çatladı diye bulaşık yıkamayan, canı istemedi diye evi temizlemeyenlerden değildir.
Annem, gerçektende annedir yani.

Komşularımızı severdim.
İyi insanlardı, dedikodu yapmazlardı,
İnsanları çoluğu çocuğuyla kınamazlardı.
Onlar da annem gibi orta halli ev hanımlarıydı,
Apartmanımızda çalışan bayan yoktu çünkü.

İkindi çayları tatlı olur,
yavaş yavaş alır demini çay,
İnsanlar yavaş yavaş içerler çaylarını.
Aceleleri, ocakta pişen yemekleri,
Okunacak kitapları,
İzlenecek filmeri için birbirlerinden geçmezler.
İkindi çayları güzel olur,
Yanında kısır, yalancı mantı, salata,
Peynir, zeytin, yumurta,
Yanında anne reçelleri, tereyağı....

Ben en çok çocukluğumun ikindi çaylarını özlerim...

Günaydın bebek!
Nasılsın bu sabah?
Ben biraz kızgınım kendime, zira dün akşam yoğurtlu lays e yenik düştüm.
Ama napim o benim favori cipsim, bakkalın camekanında boynu bükük duruyordu, sanki, gel beni al ve ye lütfen diyen bir hali vardı.
Biliyorsun düşkünlere hiiiç dayanamam p
Neyse cancağazım, şu an bir bardak ılık suyu içmiş bulunuyorum.
Ctesi evde olduğum için ki yarın sınvaım var yine yapamayacağım, haftanın ilk ve tek aile kahvaltısını yapmayı düşünüyorum, elbette az yiyeceğim.
Veeee 9 Nisanda açıklanacağını umduğum sınavdan geçerseemmm elbette koşa kkoşa spora yazılıp hızla sıkı ve zayıf olacağım!
Kim tutar bizi canım günlüğüm!
Hayat ne güzel!

BU GÜNLÜK BU KADAR!

Günaydın kıymetlimisss
Bugün pazartesi, her pazartesi gibi bugün de kendimce diyet kararnamesi yaptım şöyle ki;

1- Her gün en az 30 dakika plates yapılaaaaaaaaaa
2- Abur cubur, ekmek, tatlı kesileeeeeeeeeee
3- Öğlen salata ve çorba muhakkak tüketileeeeee
4- Günde en az 2 litre su içileeeeeeee
5- Akşam 7den sonra şekersiz çay ve su hariç mideye yabancı madde girişi engelleneeeeeee
6- Her sabah bir büyük bardak ılık su içileeeeeeeeee

Sanırım bunları yaparsam fazlasıyla mutlu ve sağlıklı hissedeceğim günlüğüm.
Akşam görüşürüz, öperim.

BU GÜNLÜK BU KADAR!

İyi akşamlar sevgili günlük,
Söz verdiğim gibi burdayım işte :)
bugün abur cubur yemedim :)
sabah ılık suyumu içtim ve bir bardak süt.
öğlen 1 kivi 1 armut ve yarım muz yedim.
ara da 3 tane tuzsuz küçük kurabiye.
akşam da tavuk ve soğan halkası biraz patates kızartması.
kızartma ağır kaçtı ama neyse :)
bir bardak bitki çayı içtim sonrasında.
şimdi tekrar sıcak su aldım içmek için, hem sindirim sistemi çalışıo hem de tokluk hissi veriyo:)
tavsiye edilir:)

Günaydın tontonum, nasılsın bu sabah?
Ben gayet iyiyim, az önce tartıldım ve kurallarıma çok da sadık olmadığım halde aşagı yukarı 1 kilo kaybetttiğimi gördüm :)
Şimdi ılık suyumu aldım elime,
Geldim müjdeyi sana vermeye :)
Şu sınav açıklansın ben spora başlar başlamaz en gec ramazana kadar vercem fazlalıkları günlük!
Hem de tekrar almamak üzere :)

Akşam görüşürüzzzzzzzzz :)

Selam günlük ben geldim,
Farkındayım çok ihmalkar davrandım.
Ama her şey buraya kadar.
Artık harika bir rejim programım var.
Ve rejiim stilim.
GİZLİ REJİM!

O da ne ki?
Diye sorduğunu duyar gibiyim.
Şöyle açıklayayım madem.
Bu zamana kadar ne zaman kilo vermeye çalışsam sağdan soldan teşvik bekledim.
Durmadan ah vah rejimdeyim diyip durdum sağa sola.
Elime hiçbişey geçmedi.
Daha fazla kilo aldım.

İşte bu sebepten artık bu durumu kendme saklamaya karar verdim.
Hedefim haftada bir kilo verip mayıs sonuna kadar en azından 6 kilo vermiş olmak.

Listeme ise uzuuun uzun düşünüp karar verdim.
BU HAFTA
Hafta içi:
06:30 1 bardak ılık su
Bir kase müsli
.
.
.
.
09:00 1 bardak şekersiz çay
.
.
.
.
12.00 1 kase çorba
salata ya da meyve
sebze yemeği
2 bardak su
.
.
.
.
15.00 1 bardak şekersiz sütlü kahve
.
.
.
yarım litre su
.
.
.
19.00 1 kase çorba
1 ekşi elma
1 kivi
2 bardak su

21.00 bitki çayı ya da şekersiz çay-kahve

Biliyorum ilk bakışta çok korkunç görünüyor ama bunu yaparsam mayıs sonunda 50li kiloları görüp mutluluktan uçacağıma eminim..

İlk kez bitki çayı içtiğimde böyle kodlamıştım kafama: bitki çayı acıdır.
tabi o zamandan bu zaman bir gerçeğin farkına vardım.
KİLO ALMAK DAHA ACIDIR!

Ben döndüm günlük, daha bedbaht daha kilolu...

Başlığı okuyupta bu uğraşları kilo verme adını yaptığımı zannettiysen, kusurum affola canım günlük.
Evet, hayat için yaptım bir şeyler yapmasına, ama kilo vermek buna dahil değildi malesef.
Öncelikle dil sınavını geçtim,, alkışlarını duyar gibiyim, senin gibi ben de çok sevindim!
Bomba haberse yedi yıllık ilişkimin mutlu sona yaklaşması, nişanlandım neticede.
Neyse canım günlük, sözü fazla uzatıp canını sıkmayayım, malum sen benimsen, ben de sana ait bir şeysem, tıpkı benim gibi lafın uzamasını sevmiyorsundur, ehüeheüeh ama konuşmayı pek seversin :) öperim günlük.
Ben 2 hafta önce kendimi aynaya aldım, yahut aynayı karşıma aldım desem daha mantıkılı. Artık evleneceğime de göre, şöyle bir değişeyim dedim , önceki başarısızlıklarımı da kabul ediyorum bu yüzden seni terkedip farklı bir topik açmak saçma geldi bebek.
Evet iki hafta önce tartıldım ve 65.8 çıktım. biraz dikkat edip akşam yemeğini azalttım, spor yapmadım evet, tembelim, favorim Garfield tarzı yaşam şeklidir kabul lakin burnumdan kıl aldıramam, yarın bi gün şu reklam misali k'cım sen bugünşerde biraz k'mı aldın diyen bir k istemiyorum :)
Eveeet kıssadan hisse 2 hafta dikkat ettim, bu sabah tartıya çıktım 64.3.
Belki normal şartlarda 2 haftada bir buçuk kilo az gibi görünüodur, ama bana yeter de artar bile.
Çünkü Kasımın 4 ünde evleniyorum ve tam 4 buçuk ayım var. Bu da düzenli kontrolle tamı tamına 13.5 kilo yapar. fit gelin olcam fit!
Çok hain planlarım var günlük!

Selam günlüklerin güzeli!
Yazmayalı tammmm iki ay olmuş.
Bu sürede o kadar çok şey değişti ki...
Tabii onları paylaşmanın yeri burası değil!
Nitekim az da olsa değişenler arasında kilom da var.
yaklaşık 1.3 kilo verek 63 olmayı başardım.
Evet farkındayım çok az; lakin almaktan yahut hiiç verememiş olmaktan iyidir değil mi cicim?
Şimdi günlük, ben çarşamba günü itibari ile çok yeni bir program uygulamya karar vermiş bulunuyorum.
Malum sebeplerden bu ay içinde tutacağım oruçların dışında kalan günlerdeeee yalnızcaaaa
Sabah bir kare tost ve şekersiz çay,
Öğlen bir tabak dolusu karpuz ya da bir ekşi elma veya şeftali.
Akşam bir kase çorba vee uyumadan önce çok çok işe yaradığına inandığım bitki çayı.
Gün boyunca iki litre su tüketeceğim.
bunu uygularsam evlenene dek- iki ayım kaldı bırrrrrrrrr- en azndan 58i görürüm degil mi?
Allah Kerim :)
Çarşamba sabahı görüşürüz bebek!

Günaydın can günlük!
Söz verdiğim üzre buradayım, kararlı ve azimli!
Birazdan bir kupa iılı su içerek başlayacağım günüme,
Sonrasında uzuuuuun bir ev temzliği beklemekte beni.
Tahminen 2 saat sürecek bu temizlik sonrasında şekersiz cayla salatalı peynirli bir kahvaltı-öğle yemegi yapmayı planlamaktayım.
Sonrasında hoooooooooooooop ingilizce calışmaya başlarım birkaç saat.
saat 16.00 sularında bir şeftali, 18.00 sularında ise bir kase çorba içtikten sonra
20.00 de bir fincan sade kahve veeeeeeeeeee final olarak 22.00 de bir kupa bitki çayı içerek günün yeme-içme faslını kolayca bitirmiş olurum :)

Ay günlük ecel terleri döktüm de yine faidesi olmadı :)
Ben şu çizgelge işini beceremedim gitti!
Oysa insanı motive ediyor, az da olsa kilo verdiğini görmek :)
Bu sabah tartıya çıktım ve 63.0 dım.
İlk yazmaya başladığımda 65.7.
Sonuç olarak üç kiloya yakın verdim.
Bu sırada büyük badireler atlattığımdan rejimin üstünde duramadım, kabul ediyorum fakat yine de bir ilerleme kaydettim :)
Ayrıca yavaş kilo verenlerin bu kiloları geri almadığına inanıyorum ben.
Hızlı kilo kaybı vücudun su kaybıyla başlıyor, ben u 3 kilonun yağ olduğuna eminim :)
Şimdiiiiiiiii gel gelelim bugüneee :)
Bu sabah ılık suyla başlıyorum tekrar güne, böylece gün boyunca sindirim sorunu yaşamıyorum :)
Günü tekrar bitki çayı ile bitiriyorum, bu da yarın sabah uyandığımda tuvalete çıkmama çooooooook yardımcı oluyor.
Gün boyunca yürüyeceğim zaten, bu gün izin günü olan nişanlımla geçireceğim çünküüü :)
Fast food yerine salata yemeye çalışacağım :)

Bu arada dolduğu için çok fazla toza ssebep olan kitaplarımdan okuduklarımın bir kısmını elden çıkarmaya karar vermiştim
Dün forumda gezerken bunun için 2. el satış bölümü olduğunu gördüm.
Yakında ben de kitaplarımı ekleyeceğim günlük, hem ben yeni evime daha rahat geçerim, hem de arkadaşlar yararlanır, uygun kitap fırsatından diye düşündüm :)
Akşam görüşmek üzere günlükçüm, öperimmm!

selam canim yazdiklarini okudum, öncelikle Allah mutlu eder umarim ömür boyu sürecek bir evliliginiz olsun..
bende yillardir 70-75 kilo arasinda gidip geldim, 2-3 hafta kadar önce diyetisyene gittim, insallah kurtuluruz fazla kilolardan..
Dügünden önce elinden gelenin fazlasini yap ve incelebildigin kadar incel derim ben, bir ömür boyu hatira kalacak videolar ve fotograflar nede olsa,,hersey gönlünce olsun insallah..

Sevgili Sedef,

Güzel temmennilerin için çoooooook teşekkür ederim :)
Ben belki çok şey paylaşamıyorum ama artık hergün yazmaya karar verdim, sen de bu topicte yazmak istersen beraber kilo vermeye çalışabilirz :)

tabiki canim, benimde arkadaslarimla paylastigim bir topigim var diyet yöntemleri ve deneyimleriniZ.. de, ugrarsan seviniriz.. artik seni yalniz birakmam ve hergün ugrarim sözz.. birlikte kilolardan kurtulalim artik insallah )

Bu sabah uyandım ve dünyanın daha iyi bir yer olduğunu, olabileceğini hayal ettim.
Öyle olsa yaşamanın daha kolay olabileceğini, insanların birbirlerine daha rahat katlanabileceğini düşündüm.
Zaten oldukça kısa olan yaşamı süresince birbirini üzen-kıran-kendinden uzaklaştıran insanların ki son zamanlarda çevrem bu konuda formunda, aslında ne kadar aciz, ne kadar kimsesiz olduklarını, sahip oldukları tek şey emanet bir beden içinde duran zavallı bir ruh olduğu halde, ne kadar da çok kendilerinden emin olduklarını düşündüm.
Ve takmamaya karar verdim.
Hayatı değil, hayat insanın vazgeçip umursayamayacağı bir şey değil zaten, bizim de parçası olduğumuz, bizi de bağlayarak akıp giden bir şeyi umursamama lüksüne sahip değiliz. Ama insanlar için artık öyle düşünmüyorum. Onlar, eğer hayatı zor kılanlarsa, neden vazgeçilmez olsunlar. Hayatı zorlaştıranlar, kendi hayatlarında yalnızlığa salıverilmelidir bence. Zaten onlar yalnızca kendilerini sevmiyorlar mı?

Böyle düşüne düşünee çay suyunu ocağa koydum günlük,
Önce bir bardak sıcak su içip midemi rahatlatacağım sonra da kepek ekmegne ufak bir tost yapacağım, sekersiz çayla tüketiiip sabahımı noktalayacağım:)

Bu arada kitaplığımı gözden geçirip ayırdığım kitapları siteye koyma işini de tamamladım, entellektüel arkadaşlara duyrulur :)

http://www.kadinlarkulubu.com/ikinci...ciriyorum.html (Evlenme arifesinde kitaplığımı elden geçiriyorum :))

Günaydın sevgili günlük!

Bu sabah tartıldım , kilo aldığımı düşüünüyordum çünkü 2 gündür tuvalet sorunum var
Fakat NAYIR :) kilo almamışım, aksine vermişim.
62.2 :)
Sanırım evde kimse olmadığından yemek yemek istemediğim için veriyorum :)

BU GÜN:

SABAH 1 BARDAK ILIK SU
14.00 BİR KASE ÇORBA
16.00 BİR MEYVE
18.00 SEKERSİZ ÇAY ve İKİ KURABİYE
21.00 SADE KAHVE
23.00 BİTKİ ÇAYI

GÜNLÜK 2 LİTRE SU

canim merhaba, bütün gün yiyeceklerin sadece bukadar mi ? cok cok az bu yazdiklarin, detokslarda bile daha fazla yiyecek seyler oluyor, tabiki senin tercihin ama bence bu cok sagliksiz ve uzun süre yapamazsinki bunu.Dügününe kadar bir diyetisyene ve spor salonuna basvursan bence daha iyi ve kalici sonuc alirsin..kusura bakma haddime degil tabiki karismak ama bende bircok kereler hatali diyetler yaptim,bu tarz beslendigimde iki hafta bile dayanamadim ve mutlaka sonucunda verdigimden cok aldim..umarim kizmazsin bana canim ama gercekten bunlar büyük hata ve bende yillarca bu hatalara düstüm ve zararindan baska bir faydasini göremedim.simdi diyetisyen kontrolünde veriyorum ve hicte ac kalmadan

Yok tatlım neden kızayım, aslında yazdıktan sonra ben de abarttığımı farkettim, sabah kahvaltı yapmamıştım 1 saat önce yaptım :)

Gecenin bi vakti günlüğe sığınıyorsam iğrenç bir haldeyim demektir.
3 gün sonra evleniyorum ve kilo veremediğim gibi ramazanda verdiğim 3.5 kilonun 2sini de geri aldım.
Lanet!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…