• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu hastalığı olan veya yakınında olan duyan birileri varmı bi akıl versin lütfen :(

3 sene önce bana da var vertigo teşhisi konuldu, bende çok yoğun yaşamıştım yazdıklarınızı okuyunca direk vertigo dedim ama hiç bayılmadım, bayılma işin içine girince ne olur ne olmaz diye bence beyin mr ı falan isteyin biz bana çektirmiştik insan en azından rahatlıyor ayrıca hiç bir ilaç geçirmiyor dedi bana doktorum ve ilaç kullanmadım tek çözüm stressiz bir yaşam ve ek olarak sıkı bir perhiz(özel bir diyeti var) o diyet ve yoğun ataklarım yüzünden 1 yıl okulumu dondurdum ben ama çok şükür arada hala atak yaşasam bile o eski günlerim geride kaldı isterseniz doktorum hakkında bilgi veririm bu alan üzerinde bayağı iyi bir prof

Son düzenleme:
Gecmis olsun allah şifa versin

doktora gittim bugün. kbb'ye muayene oldum ve iç kulakla ilgili bi sorun değil dedi, yani vertigo değilmiş hastalıgım nörolojiye görün dedi.

nörolojiye anlattım nasıl oldugunu eeg ve mr istedi yarın çekilcem. aileden birinde epilepsi varmıydı dedi, abimde vardı küçükken ama 18 yaşından sonra geçmişti bunu belirttim. sizde de epilepsi olabilir yarın eeg'de belli olur dedi. çok kötü oldum yaa korkudan ölüyorum stresten uzak dur dedi ama stres tavan meraktan üzüntüden :5: :43:

Uzun zamandır kk yı takip ediyorum fakat üye değildim.dün bu başlığı görünce üye olmaya karar verdim çünkü bana geçen sene yaşadıklarımı hatırlattın ve yardımcı olmak istedim....

Aynı senin gibi normal bir günümde oldu herşey....hayatımda herşey yoluna girmeye başlamıştı.yeni bir ilişkim başlamıştı ve çok mutluydum/mutluyum(bu ayrıntıyı verme sebebim herşeyin normal olduğunu söylemen)

Herşey çok normal gözüküyor ama değilmiş maalesef.içine attığın yada kısa süre önce yaşadigin bir olay vertigo ya bahane olmus...

Vertigo bir hastalik degil.bas dönmesinin ingilizcesi.ilaci tedavisi yok.başinin dönüp kusman ise atak diye nitelendirilen evreler.vertigo sadece başlayacak olan bir hastalığın ilk adımı.meniere ms vs....

Ne zamanki vertigo bir hastalığı başlatır ancak ozaman bir tedavi uygulanabilir.her hastalıkta olduğu gibi bunun da kaynağı stres.seni üzecek olan şeylerden uzak durman lazim atak geçirmemek içın...

Doktor değilim ama inan bana bu konu hakkında epey bilgi sahibi olabilecek kadar hastanede yattim.....

Cok uzun oldu kusura bakma :-) acil şifalar diliyorum.merak ettiğin şeyler olursa cevaplarim....

Uzun zamandır kk yı takip ediyorum fakat üye değildim.dün bu başlığı görünce üye olmaya karar verdim çünkü bana geçen sene yaşadıklarımı hatırlattın ve yardımcı olmak istedim....

Aynı senin gibi normal bir günümde oldu herşey....hayatımda herşey yoluna girmeye başlamıştı.yeni bir ilişkim başlamıştı ve çok mutluydum/mutluyum(bu ayrıntıyı verme sebebim herşeyin normal olduğunu söylemen)

Herşey çok normal gözüküyor ama değilmiş maalesef.içine attığın yada kısa süre önce yaşadigin bir olay vertigo ya bahane olmus...

Vertigo bir hastalik degil.bas dönmesinin ingilizcesi.ilaci tedavisi yok.başinin dönüp kusman ise atak diye nitelendirilen evreler.vertigo sadece başlayacak olan bir hastalığın ilk adımı.meniere ms vs....

Ne zamanki vertigo bir hastalığı başlatır ancak ozaman bir tedavi uygulanabilir.her hastalıkta olduğu gibi bunun da kaynağı stres.seni üzecek olan şeylerden uzak durman lazim atak geçirmemek içın...

Doktor değilim ama inan bana bu konu hakkında epey bilgi sahibi olabilecek kadar hastanede yattim.....

Cok uzun oldu kusura bakma :-) acil şifalar diliyorum.merak ettiğin şeyler olursa cevaplarim....

öncelikle hassasiyetiniz için çok teşekkür ederim yukarı da yorumda yaptım hastane kbb'de muayene olunca doktor bazı manevralar yaptırdı kulagımı falan kontrol etti ve iç kulakta bişi yok ama vertigosun dedi. bu ne demek ben anlamadım. senin teşhisini nöroloji koycak dedi. ilaç falan yazmadı. stresten uzak dur dedi sizin dediğinizi gibi kbb doktoru. nörolojide epilepsiden şüphelendi. ikisi birbirinden alaksız şeyler gibi geldi bana o yüzden kafam çok karıştı. bildigim tek şey varki 1 haftadır bu durumdan çok yoruldum bıktım bi an evel kurtulmak istiyorum şu sersemlik halinden :43:

Nörolojiye yönlendirilmen çok normal mutlaka ilaçli ve ilaçsiz mr çekinmen lazim ve daha bir sürü tetkikler yapilmasi lazim.epilepsi diye korkma çünkü onunda tedavisi var ama bu vertigo denen şeyin sonuna doktorlar kocaman bir soru isareti koyuyorlar acaba ne olacak bizde sizin gibi bekliyoruz der gibi...

Özel hastanede de yattim devlet hastanesinde de yattim vitamin destek yapildi sadece serumla beslendim çünkü minicik bir ilaci ıçmek içın bile içtığim bir yudum suyu kusuyordum.50 kiloydum bir haftada 3 kilo verdim düşün halimi.özelde iyı olamayinca tip fakultesine gittim ve nöroloji servisinde yattim.kbb cilerde kontrol ettiler beni surekli.nöroloji servisinde gördüğüm 1 haftalik kortizon tedavisi ayakta durabilmemi tek basima yurüyebilmemi bayilmamami ve yemek yiyebilmemi sağladi.artik yataktan deprem oluyo diye firlamiyordum.

Demem o ki beni kendime getiren tek sey kortizon oldu.ancak bir surü tetkikte yapildi tabiki ve 6 ayda bir mr çektirmem gerekiyor.şu an oldukça iyiyim.tek tavsiyem stres yapmaman gerektiği olur.ve bu belirsizliği kafana takmamalisin normal hayatina dönebilmek için.

Nörolojiye yönlendirilmen çok normal mutlaka ilaçli ve ilaçsiz mr çekinmen lazim ve daha bir sürü tetkikler yapilmasi lazim.epilepsi diye korkma çünkü onunda tedavisi var ama bu vertigo denen şeyin sonuna doktorlar kocaman bir soru isareti koyuyorlar acaba ne olacak bizde sizin gibi bekliyoruz der gibi...

Özel hastanede de yattim devlet hastanesinde de yattim vitamin destek yapildi sadece serumla beslendim çünkü minicik bir ilaci ıçmek içın bile içtığim bir yudum suyu kusuyordum.50 kiloydum bir haftada 3 kilo verdim düşün halimi.özelde iyı olamayinca tip fakultesine gittim ve nöroloji servisinde yattim.kbb cilerde kontrol ettiler beni surekli.nöroloji servisinde gördüğüm 1 haftalik kortizon tedavisi ayakta durabilmemi tek basima yurüyebilmemi bayilmamami ve yemek yiyebilmemi sağladi.artik yataktan deprem oluyo diye firlamiyordum.

Demem o ki beni kendime getiren tek sey kortizon oldu.ancak bir surü tetkikte yapildi tabiki ve 6 ayda bir mr çektirmem gerekiyor.şu an oldukça iyiyim.tek tavsiyem stres yapmaman gerektiği olur.ve bu belirsizliği kafana takmamalisin normal hayatina dönebilmek için.

ayyyy :18: çok büyük geçmişler olsun size de Rabbim bidaha böyle durumlar yaşatmasın inşallah .. uzun uzun açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. inşallah sizin gibi zorlu bi süreç yaşamam :43: Sağlık en büyük nimetmiş onu anladım.. herşey boş.. Allah'ım herkese saglık sıhhat versin kimseyi böyle zorluklarla sınamasın inşallah :43:

Cok tesekkür derim Rabbim sana da acil şıfalar versin.....iyi olacaksin merak etme ve bu vertigo yu bu kadar takma kafana...

Hatta sana komik bir şey söyleyeyim :-) hastanede yatarken prof doç yar doç ve asistanlri hstalari ziyaret ederler ya.prof benim dosyama bakip kızım sen kaç yaşındasınki burda yatıyosun dedi.sonrada oturdu yanıma nazardandır nazardan dır kalkarsin bir kaç güne ayağa merak etme dedi :-) e dedim vertigo diyosunuz bana hemde o dosyada birsurü hastalik var karşisinda da soru işaretleri var dedim.bizde bilmiyoruz işte doktorlarda herşeyi bilemezki dedi :-)

Bende nazardir dedim durmadim üstünde :-) böylesi daha çok ışime geldi yoksa öteki türlü kafayi yemek an meselesi

Cok tesekkür derim Rabbim sana da acil şıfalar versin.....iyi olacaksin merak etme ve bu vertigo yu bu kadar takma kafana...

Hatta sana komik bir şey söyleyeyim :-) hastanede yatarken prof doç yar doç ve asistanlri hstalari ziyaret ederler ya.prof benim dosyama bakip kızım sen kaç yaşındasınki burda yatıyosun dedi.sonrada oturdu yanıma nazardandır nazardan dır kalkarsin bir kaç güne ayağa merak etme dedi :-) e dedim vertigo diyosunuz bana hemde o dosyada birsurü hastalik var karşisinda da soru işaretleri var dedim.bizde bilmiyoruz işte doktorlarda herşeyi bilemezki dedi :-)

Bende nazardir dedim durmadim üstünde :-) böylesi daha çok ışime geldi yoksa öteki türlü kafayi yemek an meselesi

:1: :1: babam da böyle diyip duruyor at kafandan hiç aklına bile getirme bayıldıgını hastayım falan deme diyip duruyor :1: ama ben çok takıntılı biri olarak elimden geldikçe uzaklaştırmaya çalışıyorum bu kafamdan düşüncelerii ne kadar başarıyosam artık :18: 20 yaşındayım bende bu zamana kadar nasıl geldiyse öyle gider umarım inşallah yarında ciddi bişi çıkmaz eeg ve mr'dan.. destegin için çok sağollll ne kadar teşekkür etsem azz moral oldun.. :16: nazardandır nazardan :1:

Kesin nazardir canim koskoca prof dedi bunu yani :-) bende 23 yaşındayım bardağın hep boş tarafından bakardım ama artık dolu tarfından bakıyorum....

Şu 1 aylık hastane tecrübesi dönüm noktam oldu...ve içinı dertle değil aşk ve sevgiyle doldur :-)

Kafaya taktığın kadar ciddi bişey olmadiğını görceksin :-) sağlıklı günler :-)

Kesin nazardir canim koskoca prof dedi bunu yani :-) bende 23 yaşındayım bardağın hep boş tarafından bakardım ama artık dolu tarfından bakıyorum....

Şu 1 aylık hastane tecrübesi dönüm noktam oldu...ve içinı dertle değil aşk ve sevgiyle doldur :-)

Kafaya taktığın kadar ciddi bişey olmadiğını görceksin :-) sağlıklı günler :-)

haklısın kesinlikle çok zorlu bi süreç olmuş.. gerçekten çok rahatlattın beni şuan hiçbişi umrumda değil gibi, fazla gevşedim hatta :52: :1: eline emegine saglık uzun uzuuun yorumlar için tekrar tekrar sağol canım sana da sağlıklı mutlu günleeer :16:

ben bir şey eklemek istiyorum doktorunuz vertigo değil iç kulakta sorun yok demiş ama iç kulak problemi direk kulak muayenesi ile anlaşılmıyor, orta kulakta sorun olsa onu anlarlar ama iç kulak için eng testi diye bir test yapmaları lazım tabi buna ek testler daha oluyor.

benim hastalığıma 3 ay teşhis koyamadılar kbb ye gittim kulaktan mr bile çektiler yine bir şey yok dediler , beyin mr ım da çekildi ondada bir şey çıkmadı ben her şey temiz çıkınca araştırma yaparken vertigodan kendim şüphelendim daha öncede yorumda belirttiğim prof bi kbb doktorunu buldum ona gittim ve banada başka kbb ciler kulaktan değil desede sonuç iç kulaktan çıktı çünkü bunun için özel testler yaptılar.

yani şunu demek istiyorum nöroloğun şüphelendiği her şeyi yaptırın ama yine birşey çıkmazsa tekrar iyi bir kbb ye gidin iç kulak için olan testleri yaptırın(vertigoya yönelik)

Back
X