bu hep mi böyleydi?

Tamam ankaraliyiz, ankara asık yüzlü ciddi insanların şehridir. Ama bu hafta full disardaydim, insanları inceledim, bir yerde alışveriş yaptım, bir kafede yemek yedim. Kimsenin mi yüzü gülmez arkadaş? Ne kadar mutsuz olduk hepimiz. Milleti kinarken bir de aynaya baktım, benim surat herkesten çok sirke satıyor. Mutsuzum, iyi bir iste hakettiğim maaşla calisamiyorum, basımda hala kpss belası var, beni mutlu edecek bir erkek arkadaşım yok, ki uzun zamandır boyle heyecanlar yaşamıyorum, sevdiğim insanlarla gorusemiyorum ya ben müsait olamiyorum iş yüzünden ya da onlar olamıyor. Zaten mutsuzluk bıkkınlık heuecansizlik öyle bir binmiş ki üzerime evden hatta yataktan çıkmak bile külfet gibi geliyor. Bu dövüne dövüne ağlanmalık bir mutsuzluk değil, çünkü sagligim yerinde annem babam sağ çok şükür. Zaten bu tarz uç bir mutsuzluktan bahsetmiyorum. Kronik bir depresyon sanırım.

Ama gördüğüm kadarı ile herkes benim gibi. İnsanların suratlarindaki durgunluk beni ürküttü. Acaba biz hep mi
boyleydik yoksa son zamanlarda olan şeyler mi?

Dışarda durum bu, eve geliyorum haberler başlıyor zaten ondan önceki programları kafama silah dayasalar izlemem, haberleri izledikce de sinir küpü oluyorum. Gerçekten mutsuzluk her yerde. Bir şeyler değişmeli ama o da olmuyor, ama bildiğim bir şey var ki hepimiz bundan daha fazlasını hakediyoruz.

Neyse içimi dökeyim dedim. İyi geceler size.
Bir ilaç iç hiçbir şeyin kalmaz :) kafalar mis olur :)

Ankarayla ilgisi yokki memleketimin her yeri boyle insanlarla dolu.. malum kis kapida depresyon yakindir:) ama sunuda diyeyim.. bizim insanimiz bazen cok doyumsuz oluyor.. memleketimin insani cogu zmn elindekiylede yetisse bazi seyler varki illallah diyosun.. tezgahtar asik suratlidir, doktorlar hemsireler oledir.. resmi bir daireye gitsen insani hor gormeler vs vs. Mahkemeye bile cikinca baxi durumlarda konusma hakki bile yok :) kimse severek yapmiyor yaptigini gibi.. isi olsn yogunluktan olmayan issizlikten yakiniyo..herseyim tam olsun diye kredi kartina yuklenip ertesi ay para yok diye gene aglayan biziz.. ohff bak benim bile icin sisti :)

ankaraya gelın geldım ızmırden, canım egem ege gıbısı yok gercekten havası gıbı ınsanları da soguk 9ncu katta oturuyordum asansorsuz bı apartmandı kımse selam vermedı yıkarı cıkana kadar butun kapı onlerınden gecıyrdum bırı de kafasını kaldırıp bakmazdı ben selam verırsem belkı alırlardı belkı sadece yuzume bakmakla yetınırlerdı ev degıstrdım besıncı kattayımdurum degısmedı o kadar taasındım ettım kımse hayırlı olsn klay gelsınsende kımsın demedı gecenlerde asure yaptım apartmanda sadece bır kapı acıldı kımse ya evde degıldı ya da acmadılar bılmıyrum, kapının onunde oturan teyzelere gturdum alırmısınızdıye cogu gerı cevırdı cok uzuldum ınsanları soguk gercekten manısada aydında ızmırde bır apartmana tasınacaksın daha o esnada elıne meyvesuyunu cayını kapan gelır kapıdan bırakır gıder yanı ıkramında degılım selam vermemek almamak cok agır... ben burada bı markete dukkana gıeınce hemen sen buralı degılsın galıba dıyorlar, burada dogup buyuyenlere nrmal gelıyor ama egede bır yılbıle olsa yasamıs ınsanlar farkı hemen kavrıyor dgrusu

biz neremizle okuduk sence??? çok ayıp söylediğin! Ruh halinle alakali dedik işte kimse sevmek zorunda değil ama söyleyis tarzin rahatsız edici .....burada dertlenenler her gün şehir derdi anlatmıyor dimi ?çok komik derdi olanlar haklısın :işsiz:lafları söyle ardından mune konumu kapat iyiymis:KK53:
Ben düzgün bir dille yorum yapanlara bir şey demiyorum. Ama sen de tüm yorumları bi oku istersen. Sadece actigim konuyu okuyup "iticilik ötesisin", " herkesi kendi gibi zannediyo herkes onun gibi asık sırayla gezmiyo şwkerim xd" gibi yorumlar yapanlar üzerine alinmalilar ve gözleriyle okumayı ogrenmeliler. Ankaraya laf soyletmem arkadaş !!!! tavrı çok itici. Gerçekten bu kadar basit bir konuda bile insanların birbirine saldırdığını görünce buradaki çoğu kişinin benden daha mutsuz olduğunu fark ettim. Hayır sorun ne? İnsan gibi tavsiye vermek varken laf sokmak falan ne kadar itici ya.

biz neremizle okuduk sence??? çok ayıp söylediğin! Ruh halinle alakali dedik işte kimse sevmek zorunda değil ama söyleyis tarzin rahatsız edici .....burada dertlenenler her gün şehir derdi anlatmıyor dimi ?çok komik derdi olanlar haklısın :işsiz:lafları söyle ardından mune konumu kapat iyiymis:KK53:
Actigim konu şehir derdi mi :Dvayy be sadece bir kez ankara lafı geçmiş o da tamamen laf olsun diye. Ben insanların genel ruh halinden ve kendimden bahsettim. Ankarada yaşıyorum ve cevremden bahsetmek zorundaydım nerden bahsedeyim Kahire insaninin asık suratindan mı?

Yani, oyle musmutlular ki su konuda bile saldirarak desarj olmaya calisiyorlar. Bunlar hep mutluluktan... :KK70:
Mutlu olan bit insan en ufak bir meselede saldırır mi ya :) tipik fesatlık iste, aaa mutsuz olduğunu mu yazdı hadi ben kendi hayatımın müthiş olduğunu iddia edeyim de üste cikayim :)) çok iticiler çok. Sanki mutsuzluk ayıp gibi.

Ankarayla ilgisi yokki memleketimin her yeri boyle insanlarla dolu.. malum kis kapida depresyon yakindir:) ama sunuda diyeyim.. bizim insanimiz bazen cok doyumsuz oluyor.. memleketimin insani cogu zmn elindekiylede yetisse bazi seyler varki illallah diyosun.. tezgahtar asik suratlidir, doktorlar hemsireler oledir.. resmi bir daireye gitsen insani hor gormeler vs vs. Mahkemeye bile cikinca baxi durumlarda konusma hakki bile yok :) kimse severek yapmiyor yaptigini gibi.. isi olsn yogunluktan olmayan issizlikten yakiniyo..herseyim tam olsun diye kredi kartina yuklenip ertesi ay para yok diye gene aglayan biziz.. ohff bak benim bile icin sisti :)
O da doğru aslında. Bazen sebepsiz yere bile oluyor.

Tirkiyenin genelinde insanlar mutsuz.Ankara ile ilgisi yok yani.Ama tabiki herkes yasadigi sehirden ornek verir dogal olarak.
Ben yurt disindayim yillardir.Burada insanlar genellikle cok guler.stresli gorunmez.rahattirlar.
Yanindan gecen tanimadigin insan selam verir..
Turkiyeye her geldigimde bende insanlari cok mutsuz gibi goruyorum boyoe olunca.Minicik birseyden bile tartisma cikarabiliyorlar hatta..
Buradaki arkadaşlar çok mutlu imiş. Ölüyorlarmis mutluluktan. Ama bana biraz yalan gibi geldi :)) haklisin valla ben ankaraya has bir durum demedim, başka şehirlerde de kaldım cidden durum bu. Hele kış aylarında.

Ankara ile ilgili söylenen şeylerin ezbere söylendiğini düşünüyorum. Yok asık suratlıymış da yok betonmuş, griymiş.. Bunların tamamı boş laf. Anlara Türkiye'de bulunabilecek en yeşil yerlerden biridir. Memur şehridir. Bunun sonucu olarakta her zaman eğitim seviyesi belirli bir düzeyin üzerindedir. Kültürel aktivite açısından da çok zengindir. Sözün kısası şehirleri karalamak yerine kendi ruh halinizle ilgilenin derim :)
En yeşil yer ankara miymis :) vay be:) tamam ben ruh halimle ilgileneyim de siz de biraz coğrafya dersleriyle ilgilenin:) şunu da duydum ya gam yemem artik.:D

Bazıları küçücük tek bir avmsi olan şehirlerde kendi küçük dünyalarında mutlu bazısı kocaman şehirlerde her şey elinin altındayken mutsuz. Bence olay şehirde değil insanda...
Avm ile mutluluğun alakasını kuramadim? Ya da her şey elimizin altında olunca çok mu mutlu olmalıyız bunu mu demek istediniz. Müthiş yorumlar okuyorum yine .

Ya tabi...
Her yerde insan insan. İnsanları şehir mi mutsuz kılıyor yoksa şehri sizin gibiler mi mutsuzlaştırıyor acaba.
Anladığım kadarıyla siz başka bir şehirden Ankara'ya gelip yerleşmişsiniz ve bu durum sizi pek de memnun etmemiş. Lakin lütfen kendi mutsuzluğunuzu güzel Ankara'ya bağlamayın.
Ankaraya baglamadim ki? Sadece Ankarada yaşadığım için ornek verdim çevremden. Ve dogma büyüme ankaraliyim. Asık suratlı insanların şehridir ankara lafı ise sadece bir süslemeydi. Yoksa ben nerdeyse 15 şehri görmüşümdür bunların hepsi böyleydi. Ankaraya has bir durum değil yani :)

Yarın madoda kahvaltı yapıcam
Öğlenden sonraya kalırız heralde
Geç yatıcam
Sonra çıkıp mogana gidicem
Kızım ördekleri görecekmiş :)
Belki trene de bineriz
Hava güzel olursa yürüyüş yapabiliriz
Belki natavegaya geçeriz
Sinemaya
Çocuk filmi seyrediyoruz uzun zamandır ama olsun
3 te mi bitiyordu çocuk filmi seansları
Neyse
Yetişemezsek balıkçıya erken gideriz
Canlı balıkları da seviyor bizimki
Kısacası ne yapmaktan mutlu oluyorsam onu yapmaya devam edeceğim yarında :)
Maşallah gerçekten içerik ve yorum uyumu muazzam.

Olay Ankara İstanbul olayı değil esasen

Tatminsizlik

Hiçbir şey bizi Mutlu etmiyor hep dahasını istiyoruz

Kolay kolay Mutlu olamıyoruz

Ankara düzenlidir hayat bir yönde akar mesela bu da stresi azaltır esasen İst vs daha gergin

Ege farklı ama daha rahat bir ortam var gerginlik stres daha az sanki

Gerçi bu kadar mutlu insan varsa her gün burda okuduğum konular dövüne dövüne dert anlatan hanımlar
bu yazına istinaden dedim şehir konuları açılmıyor diye(dövüne dövüne kadınlar başka dertlerini anlatıyor) .... mutsuzlugunu şehre yıkma sen mutsuzsun şehir değil ...sevmeyebilirsin şehri kimse de sevmek zorunda değil bulunduğu şehri.... ben mesela şehir güzel olsa da önyargılı geldim ve önyargımı yok etmeye de asla niyetli değilim bulunduğum şehri sevmiyorum sevmiycem.. ben mutsuz oldugum icin baska memleketi de sevmem ben mutluysam sehir ev dunya her sey güzel bulundugumuz yeri guzellestiren bizleriz ....böyle bir konu açsam insanlarin bamteline dokunur bu tür konularda soyleyis tarzi onemli kabul et hassas bir konu .

bu yazına istinaden dedim şehir konuları açılmıyor diye(dövüne dövüne kadınlar başka dertlerini anlatıyor) .... mutsuzlugunu şehre yıkma sen mutsuzsun şehir değil ...sevmeyebilirsin şehri kimse de sevmek zorunda değil bulunduğu şehri.... ben mesela şehir güzel olsa da önyargılı geldim ve önyargımı yok etmeye de asla niyetli değilim bulunduğum şehri sevmiyorum sevmiycem.. ben mutsuz oldugum icin baska memleketi de sevmem ben mutluysam sehir ev dunya her sey güzel bulundugumuz yeri guzellestiren bizleriz ....böyle bir konu açsam insanlarin bamteline dokunur bu tür konularda soyleyis tarzi onemli kabul et hassas bir konu .
Ya ben neden anlatamıyorum. Diyorum ki ankaraya baglamadim, bu bir sehir derdi de değil. Zaten konuda anlattım nelere mutsuz olduğumu. Bir de neden hassas bir konu olsun onu anlamıyorum insanların şerefine haysiyetine mi laf ettik? Hayır sevmek zorunda da değilim onu geçtim. İnsanların cani sikildiği için saldıracak yer arıyor bence hepsi bu. Bunu diğer konulardan da gördüm zaten pusuda bekleyen bir linç team var ne yapsak nerden ne bulsak da nereye saldirsak diye uğraşan.

Back
X