bu hep mi böyleydi?

huzurda mutlulukta ilk önce insanın içinde başlıyor bitiyor.
kendi kendine mutlu olmayı bilmeyen baskasinada gülümseyemiyor.
bende çok etkilenirim insanların ruh halinden , yüz ifadesinden.
elimden geldiği kadar hep güleryüzlü bakarım etrafima.
çok mutsuzsam ağlarım o zamanda kırmızı gözlerle bakarım ki hemen dikkat çeker.
çünkü çok nadirdir.
tabiki şehirle alakası vardır yoktur bilemiyorum ama günümüz şartları v.s v.s genel olarak mutlu bir toplum değiliz.
tabiki herkes sevgi kelebeği değil
hepimizin sorunları var ama birbirimize bir tebessümü çok görmeye basladik galiba.
oysa bir tebessümle bazen bilmeden ne çok şeyi degistirebiliriz..

Kendi adıma geçen de gri şehir diye açılan konu sonrası bu konuda açılınca msj yazmak istedim.
Ya o değil beni bilen bilir, ben hep kapalı havaları severim. Yani yağmur kapalı hava falan. Arkadaşların gereksiz çıkışları yüzünden ankaraya nefret duyuyormuş gibi oldum ama tam tersi ben seviyorum ankaranin genel atmosferini. Benim sevmedigim hayat şartları yani mutsuz eden bunlar. Zaten iyice acikladim ama yanlış anladılar beni.

Hanımlar üsluplara dikkat edelim lütfen, siyasi yorumlarda olmasın rica edeceğim, bir ricam da şehirleri paldır küldür gömmeyelim, eleştiri olabilir de gömünce olmuyor maalesef.

Bana kalırsa tek şehir olarak genellemeyelim de büyükşehir de yaşamanın zorlukları diyelim, Ankara da yaşayanlar Ankara'daki hayatı ve insanları bilip yorum yapar, İstanbul'dakilerde İstanbul hakkında benzer şeyler yazar, sorun şehirlerde değil, hepsinin kendine göre güzellikleri var ama aşırı kalabalıklaştılar, şehirler kalabalıklaştıkça sorunları da beraberinde büyüdü.

Bence büyükşehirlerin kalabalığı, trafiği, yaşam koşullarının zorluğu, yoğun çalışma temposu, bazen çalışamamanın verdiği stres derken insanlar mutsuz.
En temizi küçük yerlere göç etmek, ben öyle yaptım kafam rahat, trafikte birbirine kafa tutan insanlar görmüyorum, yan baktın kavgaları yok, gasp mı edileceğim, saldıracaklar mı endişesi yok, insanlarda geçim derdi ve buna bağlı stres yok, sakin dingin mutlu bir yaşam.

Ankara'ya gitmiştim ben de bana da çok kasvetli gelmişti şehir. Yorumları da çok ilginç buldum ankarayı hakaret edicek kadar savunmak ne kafası? Eminim kötü yorum yapanlar gülücükleriyle şenlendiriyorlardır ankarayı :)

ankarada nerde yaşıyorsunuz ya? şahsen ben çok eğleniyorum. metro çok nadir kullanırım ama kullanınca da en azından kendi yaşıtım olan genç kadınlara veya yaşlı amcalara,teyzelere gülümsüyorum,hatta bazen iyi akşamlar diyorum moduma bağlı. çünkü ben pozitifim. gülümsüyorum onlar da bana gülümsüyor tavsiye ederim. :)

ankara avmlerden ibaret değil. şahsen bugün eymire bisiklet sürmeye gittik,tamam çok soğuktu belki burnum yere düştü ama olsun :halay:

onun dışında tunalı olur,park caddesi olur buralar güzel yerlerimiz efenim buralardaki mekanlardan zarar gelmez,ağız tadıyla oturulur. gidiniz,tavsiye ediniz. :KK200:

ankarada nerde yaşıyorsunuz ya? şahsen ben çok eğleniyorum. metro çok nadir kullanırım ama kullanınca da en azından kendi yaşıtım olan genç kadınlara veya yaşlı amcalara,teyzelere gülümsüyorum,hatta bazen iyi akşamlar diyorum moduma bağlı. çünkü ben pozitifim. gülümsüyorum onlar da bana gülümsüyor tavsiye ederim. :)

ankara avmlerden ibaret değil. şahsen bugün eymire bisiklet sürmeye gittik,tamam çok soğuktu belki burnum yere düştü ama olsun :halay:

onun dışında tunalı olur,park caddesi olur buralar güzel yerlerimiz efenim buralardaki mekanlardan zarar gelmez,ağız tadıyla oturulur. gidiniz,tavsiye ediniz. :KK200:
Ankarada keçiorende oturuyorum. Ben ankarayi o kendine has atmosferini severim. Mutsuz olma sebebim ankara değil bunu defalarca dedim. Hayat şartları vs. Ayrıca pek gezme imkânı bulamıyorum bu aralar. İş kurs derken pek vakit kalmıyor . kurs bitince biraz gezip tozma imkânı bulucam inşallah.

Buradaki arkadaşlar çok mutlu imiş. Ölüyorlarmis mutluluktan. Ama bana biraz yalan gibi geldi :)) haklisin valla ben ankaraya has bir durum demedim, başka şehirlerde de kaldım cidden durum bu. Hele kış aylarında.

En yeşil yer ankara miymis :) vay be:) tamam ben ruh halimle ilgileneyim de siz de biraz coğrafya dersleriyle ilgilenin:) şunu da duydum ya gam yemem artik.:KK70:

Avm ile mutluluğun alakasını kuramadim? Ya da her şey elimizin altında olunca çok mu mutlu olmalıyız bunu mu demek istediniz. Müthiş yorumlar okuyorum yine .

Ankaraya baglamadim ki? Sadece Ankarada yaşadığım için ornek verdim çevremden. Ve dogma büyüme ankaraliyim. Asık suratlı insanların şehridir ankara lafı ise sadece bir süslemeydi. Yoksa ben nerdeyse 15 şehri görmüşümdür bunların hepsi böyleydi. Ankaraya has bir durum değil yani :)

Ya ben neden anlatamıyorum. Diyorum ki ankaraya baglamadim, bu bir sehir derdi de değil. Zaten konuda anlattım nelere mutsuz olduğumu. Bir de neden hassas bir konu olsun onu anlamıyorum insanların şerefine haysiyetine mi laf ettik? Hayır sevmek zorunda da değilim onu geçtim. İnsanların cani sikildiği için saldıracak yer arıyor bence hepsi bu. Bunu diğer konulardan da gördüm zaten pusuda bekleyen bir linç team var ne yapsak nerden ne bulsak da nereye saldirsak diye uğraşan.
Sen mutsuzluğunu yaymaya gelmişsin resmen buraya :)

Back
X