Bu hesap ödeme işlerini nasıl ayarlıyorsunuz?

Evet, herkesin ayrı yemeğini söylediği restoranlarda sorun olmuyor ama mezeli ve herkesin birlikte yediği, içtiği yerlerde ayrı ayrı hesabı yapılamıyor. Kişi sayısına bölmek gerek biliyorum ama uygulayamıyoruz her zaman

Kendi arkadaş ve kuzenlerimle buluşunca herkes kendi hesabını öder. Eşli buluşmada da kaç çift varsa ona böleriz hesabi kim ne yemiş bakmadan. Bu konularda ağırdan alan, hesabını başkasına yıkmaya çalışan tiplerden hiç hoşlanmam.

Daha bu akşam arkadaşlarla yemek + çay + nargile keyfi yaptık sedirli bir odada. Herkesin yediği içtiği farklı olduğu için kasada tek tek ödendi.
4 kişilik grupta çay içen 2 kişiyiz diğerleri neden ödesin ki mesela? Ya da bi arkadaşımız sıcak çikolata içti onu neden ben ödeyim?
Nargilenin fiyatını bile 4 e bölüp o şekilde ödedik. Bu hep böyle olur bizde. Mantıklısı bu bence

Benim de böyle bir arkadaşım var-dı, kendi gitmek isterdi bir yere, yer içer bana ödetmeye çalışırdı ve ödediğim de oldu zaman zaman. Sürekli olunca görüşmek de istemiyor insan artık. Sizin dediğiniz gibi yapmaya çalışıyorum, hesabı alıp hemen hesaplayıp şu kadar çekin diyorum. Bende sorun yok yaşayarak öğrendim de eşimleyken biraz sıkıntı oluyor. O yönetemiyor bu durumu.

Atak olmaniz lazim malesef o konuda liderlik etmeniz gerek . ya yenilen yemekler ayni turden ise 4 kisiyiz şu tuttu 4 bolelim diyen olacak .ya da garson gelince kendi yediginiz parasini bileceksiniz onu sadece cektirin bir iki bir iki başlarda zor olur ama sistem oturuyor sonra ardslarla

Eskiden ufak tefek pek önemsemezdim ama şu son 1-2 senedir ekonomiden dolayı koyuyor fazla fazla ödeyen olmak. Haklısınız neden ben ödeyeyim başkasının yediğini. Ne güzel halletmişsiniz

Hesap geldiğinde ilk ben kartımı uzatıyorum, ayrı ayrı lütfen diyorum ve konu kapanıyor. Tavsiye ederim. Yüz göz olmaya gerek yok. Bazen elbette siz ödersiniz ya da sizinkini öderler. Bir yakin arkadasim var mesela onunla öyleyiz ama her sosyallestigimiz insanin hesabini ödeyeceksek yandık yani.

Yaa uzun uzun yazmışsınız teşekkür ederim Demek ki yapılabiliyor, tatil için ne güzel çözüm üretmişsiniz. Bizde yapılabileceğini hiç sanmıyorum, o yüzden tatile başkalarıyla gitmekten hoşlanmamaya başladım. Kendim ailemle gider, rahat rahat bunları düşünmeden takılırım modundayım

Kişi sayısına bölüyoruz hesabı. Mesela adam başı 150 lira düşüyorsa 10ar lira da fazla veriyoruz bahşiş çıkıyor.

Bizim etrafımızda maalesef öyle arkadaşlarımız var, aslında şöyle ben bu konuda dikkat edip ona göre davranırım ama eşim eskiden beri bazı durumlarda ödeyerek alıştırdığı için diğerlerinde bir ağırdan alma durumu var. Ben bunu bariz görüyorum, ama çözüm bulamıyorum bazen.

Eskiden ufak tefek pek önemsemezdim ama şu son 1-2 senedir ekonomiden dolayı koyuyor fazla fazla ödeyen olmak. Haklısınız neden ben ödeyeyim başkasının yediğini. Ne güzel halletmişsiniz
Tabii ki koyar ya. Herkes ne yediyse onu ödesin. Ha böyle dediğime bakmayın bende sadece yakın arkadaşlarımla böyle yaparım. Karşı cinsten biriyle yemeğe çıktığımda üzerime pehlivanlık çöker o kasada adamı kredi kartımla dövmediğim kalır ben ödeyecem diye ahahahah, ama onu da yendim artık erkekli buluşmalarda yemeği karşı taraf ödüyor, toplu arkadaş buluşmalarında Alman usulü

Ben de birkaç arkadaşımla baş başa çıktığımda böyleyizdir, bazen o öder bazen ben ve hiç problem olmaz aramızda. Onun haricindekiler pek böyle değil. Ben de sürekli olarak sizin yaptığınız gibi yapıcam, kendi hesabımı halledip yana uzatırım

Ben almanyadayim. Biz hep beraber yemege gidince herkes ortaya para atar. Pahali seyler yiyip icenler biraz fazla atar. Hemen hemen aynisa kisi sayisina göre bölüsüyoruz.
Benim bir arkadasim vardi ida hep pahali seyler yer icerdi. Hic bir zamanda nakit tasimazdi yaninda. Bazi cafeler kart kabul etmeyince genelde bana ödetirdi, sonra hic görmezdim o parayi. Sonra akillandim, yanimda sadece bana yetecek kadar nakit var dedim. Gitdi para cekip geldi pasa pasa
En rahati almanlarla cikmak, herkes icin kendi hesabini ödemek gayet normal.

Ben hiç sen öde ben öde muhabbetlerine girmem.Genelde erkek ödemeli.Arada kadın teklif edip ödebilmeli.Ama bu hadi sen öde olmamalı.Ben odeyeyim diye kibarca diyebilir insan.

Sürekli birlikte organizasyon yaptığınız bir arkadaş grubuysa splitwise uygulamasını kullanabilirsiniz.

Biz arkadaş grubumuzla senelerce bu uygulamayı kullandık, tatilde, dışarı çıktığımızda vs.

Bir kişi ödüyor sonra adisyonun fotosu çekildikten sonra kim ne yemiş içmiş hesaplanıp uygulamaya yazılıyor. Uygulama da kendi içinde herkesin birbirine olan borcunu hesaplayıp gösteriyor.

Hatta size borcu olan arkadaşınıza ödeme hatırlatması bile yapabiliyorsunuz

İsviçre'de hesabı isteyince garson tek mi ayrı ayrı mı ödeyeceksiniz diye sorar. Herkes gelen ayrıntılı faturadan bakar kendi hesabını öder. Hiç ayıp falan değil tam tersi çok normal bir şeydir bu. Atıyorum 90 birimse 100 ödersin. Garson da sakin sakin herkesin hesabını tek tek alır. Eşli veya eşsiz, arkadaşlarımla her çıktığımda böyle ödenirdi. Hesap öyle havalarda uçmaz ben ödüyorum hayır ben ödüyorum olayına girilmez, birinin hesabını ödemek saygısızlık sayılır. Ne yitip içtiysen onu ödersin.

Biz 4 5 kişi bi yere gittiğimizde kim ne yiyorsa onu ödüyor herkesin hesabını ödeyemem valla kimse kusura bakmasın. Biz bunu asla sorun haline getirmiyoruz kızlarla herkes bundan memnun.

Dostlarımı ben davet etmişsem ben öderim, onun harici kızlarla kararlaşıp buluşursak herkes kendi öder. Parası çıkışmayan arkadaşlarımın hesabınıda ben öderim geri almam ve istemem. Bir erkeğin yanında ise asla hesap ödemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…