- 6 Mayıs 2019
- 937
- 578
- 103
- Konu Sahibi MoonlitSoul
-
Evet, herkesin ayrı yemeğini söylediği restoranlarda sorun olmuyor ama mezeli ve herkesin birlikte yediği, içtiği yerlerde ayrı ayrı hesabı yapılamıyor. Kişi sayısına bölmek gerek biliyorum ama uygulayamıyoruz her zamanKim ne yediyse mekanda herkes kendininkini öder. Tek tek ödemek neden tuhaf olsun? Her yenilen aynı fiyatta olmuyor ki?
Mangal vs yapilacaksa herşeyi 1kişi öder mangal esnasında kişi sayısına bölünür ve herkes orda kişinin ibanına parayı yollar. Bizim gruplarda böyle..
Benim de böyle bir arkadaşım var-dı, kendi gitmek isterdi bir yere, yer içer bana ödetmeye çalışırdı ve ödediğim de oldu zaman zaman. Sürekli olunca görüşmek de istemiyor insan artık. Sizin dediğiniz gibi yapmaya çalışıyorum, hesabı alıp hemen hesaplayıp şu kadar çekin diyorum. Bende sorun yok yaşayarak öğrendim de eşimleyken biraz sıkıntı oluyor. O yönetemiyor bu durumu.Herkes kendininkini ödeyince asla sorun olmuyor çok rahat bir şekilde hallediyoruz.
Benim de bir arkadaşım var sizinkiler gibi hesap gelince yavaş yavaş çantayı alir bekler, önceleri ben oderdim ben sonra gönderirim derdi gondermezdi sorun yapmazdım ekonomi bu durumda değildi tabi. Şimdi direkt kartı uzatıp şunu ve şunu burdan alın diyorum bu şekilde hallediyorum.
Kuzenlerle çıktığımız zaman genelde pahalı mekanlara gidiyoruz aralarinda en küçük ben olduğum için onlar bana hesap ödetmek istemiyor bir arbede yaşanıyor sürekli, çıkmadan önce anlaşıyorum herkes kendininkini öderse geliyorum yoksa gelmiyorum diye. Asla sorun çıkmıyor artık.
Eskiden ufak tefek pek önemsemezdim ama şu son 1-2 senedir ekonomiden dolayı koyuyor fazla fazla ödeyen olmak. Haklısınız neden ben ödeyeyim başkasının yediğini. Ne güzel halletmişsinizDaha bu akşam arkadaşlarla yemek + çay + nargile keyfi yaptık sedirli bir odada. Herkesin yediği içtiği farklı olduğu için kasada tek tek ödendi.
4 kişilik grupta çay içen 2 kişiyiz diğerleri neden ödesin ki mesela? Ya da bi arkadaşımız sıcak çikolata içti onu neden ben ödeyim?
Nargilenin fiyatını bile 4 e bölüp o şekilde ödedik. Bu hep böyle olur bizde. Mantıklısı bu bence
Yaa uzun uzun yazmışsınız teşekkür ederimDuruma göre degisir tabi ama bizde genelde söyle;
Genelde 4 çift olarak toplandığımız bi grubumuz var mesela. Onlarla çıktığımızda eger herkes aşagı yukarı aynı şeyleri yiyip içmişse eşit bölüyoruz. Tabi eşit bölüyoruz dediysem 8 kişi ayrı ayrı ödemek uzun oluyor, o yüzden genel egilimimiz çiftleri bir sayıp 4'e bölme yönünde.Çiftler kendi içinde hesaplaşıyo çünkü nasıl olsa.
Herkes birbirinden bagımsız şeyler yiyip içmişse, birinin hesabı 500 digerinin 1000 gelecekse mesela; bi kişi alıyo hesabı eline, kendinin ve sevgilisinin yiyp ictiklerini ve ortak kuver vs varsa ondan kendi paylarına düşeni topluyo.
Ki bu kişi genelde ben olurum, dikkatliyimdir çünkü eksik - fazla yazılan bi şey var mı çabuk fark ederim.
Sonra da çıkanı ödeyip hesabı bi yanındakine paslıyo. Ya da millet de bi yandan acıyo hesap makinesini, Lady benimkileri de söylesene diye baslıyo, önce onlarınkileri okuyorum topluyolar, en son da kendiminkini topluyorum.
Ki bence sizin uygulamanız gereken taktik bu, adisyonu direk kendi önünüze alın. Kendinizinkini toplayıp ödeyin, sonra verin bi yanınıza. Artık o yavas yavas sindirerek mi hesaplar, hızlıca mı öder onun problemi olsun.
Tatil konusunda eger otelde kaldıgımız bi tatilse yukarıdaki usulden aynen devam ediyoruz biz. Ama mesela beraber ev falan tutulmuş, eve alışveris yapılmış, günlük gezilmişse ruhu muhasebeci bi arkadaşımız var, hesap kadın, o tatil exceli tutuyo bize.Tatil sonu kim ne harcamış grup için, kim ekside kim artıda görüyoruz, tatil sonu hesaplaşıyoruz.
Bizim etrafımızda maalesef öyle arkadaşlarımız var, aslında şöyle ben bu konuda dikkat edip ona göre davranırım ama eşim eskiden beri bazı durumlarda ödeyerek alıştırdığı için diğerlerinde bir ağırdan alma durumu var. Ben bunu bariz görüyorum, ama çözüm bulamıyorum bazen.Kendi arkadaş ve kuzenlerimle buluşunca herkes kendi hesabını öder. Eşli buluşmada da kaç çift varsa ona böleriz hesabi kim ne yemiş bakmadan. Bu konularda ağırdan alan, hesabını başkasına yıkmaya çalışan tiplerden hiç hoşlanmam.
Tabii ki koyar ya. Herkes ne yediyse onu ödesin. Ha böyle dediğime bakmayın bende sadece yakın arkadaşlarımla böyle yaparım. Karşı cinsten biriyle yemeğe çıktığımda üzerime pehlivanlık çöker o kasada adamı kredi kartımla dövmediğim kalır ben ödeyecem diye ahahahah,Eskiden ufak tefek pek önemsemezdim ama şu son 1-2 senedir ekonomiden dolayı koyuyor fazla fazla ödeyen olmak. Haklısınız neden ben ödeyeyim başkasının yediğini. Ne güzel halletmişsiniz
Ben de birkaç arkadaşımla baş başa çıktığımda böyleyizdir, bazen o öder bazen ben ve hiç problem olmaz aramızda. Onun haricindekiler pek böyle değil. Ben de sürekli olarak sizin yaptığınız gibi yapıcam, kendi hesabımı halledip yana uzatırımHesap geldiğinde ilk ben kartımı uzatıyorum, ayrı ayrı lütfen diyorum ve konu kapanıyor. Tavsiye ederim. Yüz göz olmaya gerek yok. Bazen elbette siz ödersiniz ya da sizinkini öderler. Bir yakin arkadasim var mesela onunla öyleyiz ama her sosyallestigimiz insanin hesabini ödeyeceksek yandık yani.
Ben hiç sen öde ben öde muhabbetlerine girmem.Genelde erkek ödemeli.Arada kadın teklif edip ödebilmeli.Ama bu hadi sen öde olmamalı.Ben odeyeyim diye kibarca diyebilir insan.Merhaba herkese,
Ya ben buna benzer durumlardan ailecek müzdarip olduğumuz için fikrinizi almak istedim.
Ben şunu merak ediyorum, mesela en az 4-5 arkadaş bir restoran, cafe, konser vs bir yere gidiyorsunuz diyelim. Şu hesap mevzusunu nasıl hallediyorsunuz? Ne yapmalıyım bu konuda?
Bu yüzden bazı arkadaşlarımla dışarı çıkmıyorum ortak yenilen yemekli yerlere gitmek istemiyorum mesela, yemeğe falan çünkü kitleme potansiyeli oluyor, hesap geldiğinde o kadar ağırdan alıyorlar ki çoğunu ben ya da eşim varsa yanımda o ödüyor(Böyle davranan arkadaşlarımla görüşmeyi kestim bu arada, ya da bir daha böyle ortamlara girmedim kendi adıma).
Gerçekten bıktım bu durumdan.
Eşim bu konuda çok eli açık ama ben istemiyorum, hatta sürekli uyarıyorum. Bir süredir saldım, ne halin varsa gör modundayım. Bir yere gidiyoruz ailecek görüştüğümüz arkadaşlarımızı davet ediyoruz ve hep biz ödüyoruz yüksek bir şey geldiyse, onlar da mesela daha az tutarlı şeyleri ödüyor.
Yani bir bizim mi başımıza geliyor, millete bakıyorum 7-8 kişi toplanıp yurtdışına gidiyorlar. Beraber tatil, yemekler vs.
Hesap ödeneceği zaman herkesin tek tek ödemesi de tuhaf kaçıyor bence detaylı hesap yapılması yani. Mesela bir sen öde, sonrakini ben öderim kısmında da hep fazla olan bize kaçıyor. Topluca arkadaş grubuyla dışarı çıkanlar nasıl yönetiyorsunuz bunu ya ben anlamadım. Herkesin enayisi biz miyiz? Üstelik öyle lüks bir hayatımız yok, evimiz bile yok
Ödemeyin diyeceksiniz ben bunu yönetmeyi, kendimi kullandırmamayı öğrendim ama eşim böyle değil. Hemen atlar mesela. Ne yapmalıyım rahatsızım bu durumdan?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?