Evet ya gerçekten sıkıcı durum amaSokak agzi iste
Abla,teyze,dayi,emmi
Sizli bizli,hanimli beyli konusamayan kulturdeki insanlar kullaniyor maalesef
Oyle tabiEvet ya gerçekten sıkıcı durum ama
Hadi ya biraz önce üyenin yazdığı gibi tam sokaj ağzi :)23 yaşındayım bana da abla diyenler oluyor takmayın bence
Bir erkek dese inanın rahatsiz olmam heralde ama hemcinsimin bunu demesi çok gıcık. Aynen dediğiniz gibi yapıyorum ama nerdee anlayanBir mağazaya girdiğimde personele “siz” diye hitap ederim ve aynısını beklerim. Ama eşim abla der mesela. 36 yaşında ama 20 yaşındaki kadına da abla der. Yanlış anlama olmasın, rahatsız olmasın diye söylediğini söylüyor. Rahatsız oluyorsanız özellikle bastırarak siz, x bey, y hanım derseniz anlarlar bence.
Evet oda ayrı bi saçma hitap şekli yaHocam denmeside beni rahatsız ediyor
Ne hocası canım diyesim varda olmuyor işte
Kimisi de samimiyet ve canayakınlık sanıyor,ben de hiç sevmem,Ayşe Hanım,Leyla hanım öyle hitap ederim ve çok samimi olmadıkça yıllarca bozmam bunu.Sokak agzi iste
Abla,teyze,dayi,emmi
Sizli bizli,hanimli beyli konusamayan kulturdeki insanlar kullaniyor maalesef
Evet bacım diyenlerde var ama erkeklerde takmıyorum hemcinslerimde çok takıyorum esas onları yani takıyorumBizim kültürde bence normal..
Tanıdığım en kibar insanlardan biri olan annem bile, pazara gidince üslup değiştiriyor..
Tüm pazarcılara ''Baksana çocuğum'' diyor..
Nedeni de, bakar mısınız deyince çok tınlamıyorlarmış..
O durum..
Ben alınmıyorum açıkcası..
Bazıları da benden sana zarar gelmez diye düşün diye abla diyor..
Hatta abartıp bacım diyorlar..
Ben kanıksadım artık..
Tabi ben kullanmıyorum o ayrı..
Bu kadar samimilik bana fazla geliyor..
Bugün onu dedim ay dedim avrupada ne güzel kimse abla bacı değil of ya :)))Kültürümüzde beyefendi, hanfendi demek yerine daha çok abla, abi, dayı, teyze, amca demek var. Çok resmi bir şey olacak ki hanımefendi, beyefendi desinler yoksa sokakta yapıştırırlar abla, abiyiHatta biraz yaşlı görünürsen o teyze/amca olur.
Bence çok takmayın, kültür meselesi. Avrupa'ya gidince de neden abla demiyorlar dersiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?