• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu hitap şeklinden tek rahatsız olan benmiyim?

Bazi insanlar oyle araya mesafe koyiyorlarmis yanlis anlasilmasin diye benim esimin memleketide oyle ilk geldigimde herkes ya baci yada abla diyorlardi banada garip gelmisti hatta bi kac kisiye ben senden kac yas kucugum ne ablasi demistim. Esimde der abla diye diyorum kadin kucuk senden neden abla diyorsun diyorum biz oyle deriz yanlis anlasilmasin diye diyo burda bi bayana ismiyle hitap etmek kiskanclik meselesi sizde oyle biyerde yasiyorsaniz ondandir cok takilmayin alisirsiniz.

Bana "yeeeeğnim" diyorlar, kafamı hangi dağa vurayım? :D
Mesela
"Yeeeeeğnim kavunlar bal, kesim yen mi "
Ya da
"yeeenime iki şiş çek yaaağlı oosssuuun" :(

Ben hiç takmıyorum. Hatta 25 yaş ve altının ablası olacak yaşta olmak hoşuma gidiyor. Mağazada, dükkanda zaten kimse abla demiyor. Pazarcıların demesi de sokak jargonu, kültürel bir şey, kötü bir niyetleri yok. Dışarda mesela su satan çocuk abla su alır mısın vs dediğinde ablacım diye geri hitap ederek konuşuyorum. Geçen gün 18 yaş civarı çocuklara " gençler" diye hitap ettim. Eskiden gençlik gidiyor diye üzülürüm sanıyordum ama şimdi her yaşın ayrı güzelliği var diye düşünüyorum, büyük olmayı da çok sevdim. 30u doldurmak üzereyim.

Benim uyuz olduğum şey, milletimizin çay ve temizlik servisi yapan insanlara direkt " abla" demesi. Buraya konu açılıyor, "bizim iş yerinde bir abla var. Benim evime bir abla geliyor..." vs
İnsanlar da sayfalaaarca o kadından artık abla diye bahsediyor. Sanki kadının adı "abla". Kardeşim siz niye temizlik veya çay yapan birine otomatik olarak abla ismi takıyorsunuz, ben de bunu merak ediyorum. Şimdi ben bu işi yapsam yaşım kaç olursa olsun adımı "abla" takacaklar yani. Çok sinir bozucu ya.

Bana bizim ailede herkes abla der babam abim vs dahil. Cok bilmis cocuklugumdan kalan lakap gibi birsey. Rehberlerinde bile abla diye kayitliyim 😄o yuzden sokokta kim derse yadirgamiyorum

Bana da diyorlar . Çok da önemsemeyin hayat böyle küçük detayları takmak için çok kisa

Ya buna normal şartlarda takılmam da, cıvık cıvık diyen olursa sinirime dokunur, adamına göre değişir yani. Abla diyene "Ablacım" da derim, "Abla babandır" da derim, biraz o anki modumla ve karşıdan aldığım elektrikle ilgili sanırım.

Düşündüm de hiçbir kadından abla, teyze hitabını duymadım sanırım. Genelde "canım, tatlım" falan diyorlar, hiç hoşlanmıyorum.
Resmiyeti seven bir insanım. Bir dükkanda, sokakta vs siz şeklinde hitap edilmediğinde bocalıyorum, bir süre beynim hata veriyor. Hele tatlım dediklerinde kulaklarım düşecek gibi oluyor.

Ama emmilerin abla demesine alışığım. Babam yaşında adamlar abla diyorlar. Çünkü çok mantıklı :deli:

Esnaf ağzı diyorlar ona sinir bozucu bi durum bende yaşadım bi dönem şimdi atlattım bende evet ablacım diyorum😃

Bende canım kelimesine uyuz oluyorum. Mağazaya gidersin satış danışmanı hastane ye gidersin hemşire bu ne ya. Bide hiç sevmediğim iş arkadaşım kız bana kanka diyip geziyor

Ay olamazz yok artık
Aaa bak o bana da olmuştu 22 yaşındayken. 4 yaşında bir kıza anneannesi mi ne teyzen otursun kay da demişti. Ben carlamıştım ama ne diyorsunuz diye. Kadın da hiç bozuntuya vermeden samimiyetten demiş gibi ne yani bir ablan olsa kızı olsa teyzesi olursun demişti.

Evli misiniz

Ben evli ve çocukluyum

Bir yakınımızın cenazesine gittim vefat edenin torunu yanıma gelip damdan ablammmm gelmiş dedi

Söz konusu torun ile aramda 1,5 yaş var o Zaman ben evli o bekar hatta oğlum 2. sınıfa gidiyordu vs

Yani bana adımla hitap etse kendisi ortamda yaşlı olacak her yerde bana abla diyor artık

Bu arada ben 39 yaşındayım yani 20li yaşlarda olmayınca çok rahatsız etmiyor gülüyorum sadece

Karsidaki evli olunca ayni yaşta bile olsan abla denirmiş miş.
Bu sacmaligi keşfetmem uzun surmedi benim. :)

Komsumuzun oglu evlenmisti, cocugu filan olmustu ben o zamanlar bekardim ve komsuyla da pek alakam yoktu ve hic ismiyle hitap etme durumunda kalmamistim. Birgun bu kiza bir merhaba diyeyim dedim yuz yuze geldik cunku artik. Neyse " Merhaba X nasilsin " dedim. Aramizda 1 yaş var fark vardi. Neyse bunun surat 5 kariş, sinirlenmiş 😂😂😂 ne oldugunu bile anlamadim. Gitmis beni halamlara kadar sikayet etmiş bikac gun sonra. Ben neden ona ABLA dememisim onun cocugu varmiş nikah buyuklugu varmiş. Duyunca şok olmustum.

Bazilari da boyle manyak.

Benden buyuklerde abla diyo erkekler saygidan olsa gerek anneme de yaninda ki bana da 20li ystayim yani. simdi kardesim daha hosnut olacagim ama neyse ilerde alismis olurum heralde. Idman turk milletiyiz nde olsa allah baska dert vermesin herkesi uyaramazsn ki 😂😂

Tatlım ve güzelim hitapları da beni acayip irrite ediyor. Tatlım diye başlayan her cümle benim için hükümsüzdür :KK14:

Çok illet bir durum ama malesef bizim toplumumuza yerleşmiş durumda.

Ben son zamanlarda "Yenge" duya duya ablaya razı olmaya başladım. Yenge nedir ya? Neden marketteki kasiyerin yengesiyim?

Bir de öğrencilerimin anneanne/ babaannelerinin "Aşkım" diye hitap etmesi var ki evlerden ırak...

Back
X