Bu huyumdan nasıl kurtulurum?

QueenPi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
222
236
103
Herkese iyi geceler. Benim derdim kendimle. Sürekli bi şeyleri daha doğrusu sorumluluklarımı erteliyorum. Kendimi bildim bileli böyleyim ve bu halimden sıkıldım artık. Mesela ilk okuldayken evim okula çok yakındı buna rağmen çoğu zaman derse geç kalırdım. Lisede servisle giderdim ortalamanın 2 katı servisi kaçırmışlığım vardır. Evimiz çok merkezi buna rağmen arkadaşlarımla vs buluşacağım zaman millet otobüslü yerden gelir en son ben giderdim. Aslında son 2 senedir daha çok erkek arkadaşım sayesinde bu geç kalma durumunu yendim. Çünkü o beklemekten ve bekletmekten nefret eder. Bu konuda çok tartıştığımız oldu ama bana dönüşü olumlu oldu en azından. Ama hala sorumluluklarımı sürekli erteliyorum. Teslim etmem gereken bi proje olsa 1 ay da sürem olsa onu son gün son saate bırakırım. Lisede gece 11 de internet kafede ağlayarak ödev yetiştirmeye çalıştığımı hatırlıyorum. Gün içinde yapmam gereken bi ev işi olsa akşama kadar evde otursam da annemden azar işitinceye kadar yapmam. Hep planlı, programlı, kafasındaki işi hemen bitiren insanlara hayran olmuşumdur. Aslında tüm bunlara rağmen çok detaycı ve mükemmelliyetçiyim. Yaptığım hiç bi şeyi yapmış olmak için yapmam en ince ayrıntısına kadar hakkını veririm ama yaparsam tabi :KK70: Onun dışında keyif alarak yaptığım hiç bi şeye üşenmem, tembellik etmem ama iş sorumluluk kısmına gelince tam aksi oluyo. Biraz uzun oldu galiba kusura bakmayın. İmrendiğim, özendiğim, iş bitirici, tez canlı insanlara okurken bile fenalık gelmiştir tahmin edebiliyorum :KK70: Benim gibi olanlar var mı, bu durum nasıl yenilir sizlere soruyorum?

Bildiğim tek şey nolursa olsun bi yerden başlamak için öncelikle elimdeki telefonu yavaşça yere bırakmam gerek :D bunun dışında önerilerinize açığım.

Mükemmeliyetci ve emir almaktan hoslanmadigin icin boylesin.Aslinda bu bir hastalik erteleme hastaligi.

Bir isi yapman gerektiginde kronometre kur ve isi yapmaya basla ne kadar kısa surede bittigini gor.

İsi kalkip yapmak daha kolay diger turlu surekli zihninde olacak ve seni yoracak.

O iş yaş :) bence kendini böyle kabul et ve sev :dondurma:

İlla bir fikir istersen ,kendine günlük program yap ,herseyin saati belli olsun . Bir süre devam edersen alışkanlık halini alır ve saat durumunu kaldırır otomatiğe bağlarsın :)

Ben o tez canlı ve iş bitirici dediğiniz insanlardanım..o iş yapılacaksa ve ben yapacaksam illa ki ne kadar ertelersem erteleyeyim ben yapıcam sonuçta,o vakit neden kalkıp yapma yerine bir de yapmam lazım,yapmalıyım,yapıyorum,yapıcam falan diyip,kendimi,beynimi yorayım??yapar kurtulurum bu kadar basit..

Mükemmeliyetci ve emir almaktan hoslanmadigin icin boylesin.Aslinda bu bir hastalik erteleme hastaligi.

Bir isi yapman gerektiginde kronometre kur ve isi yapmaya basla ne kadar kısa surede bittigini gor.

İsi kalkip yapmak daha kolay diger turlu surekli zihninde olacak ve seni yoracak.
Evet aslında tam olarak durum bu. Kendim yapmadan bile işimi kimseye yaptırmam, başkalarının yaptıklarını beğenmem. Kronometre olayını gerçekten deniycem teşekkürler :)

Yavaş insanlar kabusum
Yavaş konuşana bile tahammül edemem
Ya lafını kendim tamamlar yada dinlemem
Bu huy daha kötü bana kalırsa
Şükret diyeceğim

Burcum koç, yükselenim yengeç. Baya zıtlar birbirlerine bende o arada kalmışlığı yaşıyo gibi hissediyorum :KK64:
Koç mu :110: koç tam tersi acelecidir ve en kötü huyu odur ben gibi birşey olacaksa hemen olmalıdır :bicak: ama yengeç aman Allah diyorum hiç sevmem o burcu :KK17:

Bide heryere geç kalanlardan da hiç haz etmem esimle ben bir buluşmada ilk biz gitmiş oluruz ve hep bekleyen biz oluruz bu durum cok canımı sıkar :KK11: bazen tartısırız bıktım gidip beklemekten diye geç çıkarız gene bizden sonra gelenler olur :olamaz: lütfen insanları bekletmeyin assolist değilsiniz herkese söylüyorum bunu

benim esim koç
ben yengeç:KK70:
gerçekten çok arada kalmissiniz
çok iyi anlıyorum sizi:KK70:
hahhaha
Koç mu :110: koç tam tersi acelecidir ve en kötü huyu odur ben gibi birşey olacaksa hemen olmalıdır :bicak: ama yengeç aman Allah diyorum hiç sevmem o burcu :KK17:

Bide heryere geç kalanlardan da hiç haz etmem esimle ben bir buluşmada ilk biz gitmiş oluruz ve hep bekleyen biz oluruz bu durum cok canımı sıkar :KK11: bazen tartısırız bıktım gidip beklemekten diye geç çıkarız gene bizden sonra gelenler olur :olamaz: lütfen insanları bekletmeyin assolist değilsiniz herkese söylüyorum bunu
Bende kendi yapmadığım işlerde aceleci ve sabırsızım :D Geç kalma huyunu iyi kötü yendim çok şükür de ertelemeye çare bulamadım :olamaz:

Herkese iyi geceler. Benim derdim kendimle. Sürekli bi şeyleri daha doğrusu sorumluluklarımı erteliyorum. Kendimi bildim bileli böyleyim ve bu halimden sıkıldım artık. Mesela ilk okuldayken evim okula çok yakındı buna rağmen çoğu zaman derse geç kalırdım. Lisede servisle giderdim ortalamanın 2 katı servisi kaçırmışlığım vardır. Evimiz çok merkezi buna rağmen arkadaşlarımla vs buluşacağım zaman millet otobüslü yerden gelir en son ben giderdim. Aslında son 2 senedir daha çok erkek arkadaşım sayesinde bu geç kalma durumunu yendim. Çünkü o beklemekten ve bekletmekten nefret eder. Bu konuda çok tartıştığımız oldu ama bana dönüşü olumlu oldu en azından. Ama hala sorumluluklarımı sürekli erteliyorum. Teslim etmem gereken bi proje olsa 1 ay da sürem olsa onu son gün son saate bırakırım. Lisede gece 11 de internet kafede ağlayarak ödev yetiştirmeye çalıştığımı hatırlıyorum. Gün içinde yapmam gereken bi ev işi olsa akşama kadar evde otursam da annemden azar işitinceye kadar yapmam. Hep planlı, programlı, kafasındaki işi hemen bitiren insanlara hayran olmuşumdur. Aslında tüm bunlara rağmen çok detaycı ve mükemmelliyetçiyim. Yaptığım hiç bi şeyi yapmış olmak için yapmam en ince ayrıntısına kadar hakkını veririm ama yaparsam tabi :KK70: Onun dışında keyif alarak yaptığım hiç bi şeye üşenmem, tembellik etmem ama iş sorumluluk kısmına gelince tam aksi oluyo. Biraz uzun oldu galiba kusura bakmayın. İmrendiğim, özendiğim, iş bitirici, tez canlı insanlara okurken bile fenalık gelmiştir tahmin edebiliyorum :KK70: Benim gibi olanlar var mı, bu durum nasıl yenilir sizlere soruyorum?
Bazen szin gibi olmak istiyorum galiba tam zıt kutuplariz aklima birşey takilirsa onu mutlaka yapmak zorundayım...bu ne olursa olsun yemek ev işi alışveriş hatta çocuklarla alakalı birşey bile olabilir yapamazsam günüm harap olur bana bende biraz fazla takintiliyim galiba yani bence tamamen kişilik meselesi (yada hastalık ) fazla zorlama olamadi mi olmaz :D

Aa ayni ben :)

Benim burcum aslan yükselenim akrep, burçla ilgisini merak ettim :) benimde senden kalır yanım yok konu sahibi sürekli erteliyorum yumurta kapıya dayanınca mecbur kalıp yapıyorum zorla olan şeylerden nefret ediyorum :KK43:
ben yengeç burcuyum.
yengeç burcu biraz
üsengectir mesela.
tembel aslında bildiğin:bicak: ama işine gelmeyen konularda.
işine gelen istediği şeylerde öyle pratik
öyle dakiktir ki kimse hızına yetisemez:))
annem
" canin isteyince dağları devirirsin yeter ki canin istesin " derdi:deli:
mesela 10:00' da bir yere gideceğim canım istemiyor ama gitmeye de mecburum.
9:50 ye kadar uyuyup 10 dk da hazirlanirim.
istediğim bir yer olsun sabahın 6 sında uyanirim:KK70:
bunun gibi şeyler ışte:KK22:
konu sahibinin isteksiz halleri biraz tanıdık geldide o yüzden sordum:ıslık:

ben yengeç burcuyum.
yengeç burcu biraz
üsengectir mesela.
tembel aslında bildiğin:bicak: ama işine gelmeyen konularda.
işine gelen istediği şeylerde öyle pratik
öyle dakiktir ki kimse hızına yetisemez:))
annem
" canin isteyince dağları devirirsin yeter ki canin istesin " derdi:deli:
mesela 10:00' da bir yere gideceğim canım istemiyor ama gitmeye de mecburum.
9:50 ye kadar uyuyup 10 dk da hazirlanirim.
istediğim bir yer olsun sabahın 6 sında uyanirim:KK70:
bunun gibi şeyler ışte:KK22:
konu sahibinin isteksiz halleri biraz tanıdık geldide o yüzden sordum:ıslık:
Anladım, aslında bu karakter ve huy meselesi bence, kimisi tez canlıdır kimisi değil. Ben de okul gibi yerlere gidecekken 10 dk kala kalkar hazırlanır çıkardım örn tatile vs gideceksem 3-4 saatlik uykuyla da olsa kalkarım :D

Mükemmeliyetçi olduğunuz için başlayamıyorsunuzdur. Üstünkörü yapacağım deyip başlayın. Ufak hedefler koyun. Bu ödevi/ev işini sadece 5 dk yapacağım diye. 15 dk dinlenin 5 veya 10 dk daha yapın, titizlenmeden.

Back
X