• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu ilaçlardan nasıl kurtulurum?

Merhaba arkadaslar.
Hayatta herkesin problemleri olabilir..Ama bu problemler bazen öyle bi hale gelir ki sizin onlara mudahele etmeniz gerekirken onlar size mudahele eder.bir anda beyninizin yönetimini ele geçirirler. Artık siz siz olmaktan çıkarsınız.. Hayat çekilmez bir hal alir.hic birseyden zevk alamaz hale gelirsinuz.Tam da böyle hissettiğim bi anda psikiyatri desteği almam gerektiğini dusundum.hizla kilo veriyordum ve benim için herşey bir bir anlamını yitiriyordu.
Doktor kontrolünde antidepresa kullanmaya basladim.2 yoldan beri de kullaniyordum..iyi de gelmeye basladi.fakat nereye kadar. Bu ilaçlarla ömür geçmez dedim..iyiyiyim ama nasil.gercekten iyi olup olmadığını sorguladım.
Bırakmaya karar verdim.haftalik dozlarını kafama gire düşürmeye karar verdim. Başlarda iyiydi ama sonradan etkilerini fazlasıyla hissettim..sonra doktora gittim..dozlari bu arada kafama gire azaltmaya basladim.(bulunduğum yerde doktor yoktu.) Sonra tatile geldiğimde ailemin yanına doktora gittim.doktor kontrolünde azaltmaya devam ettim.ailemde de sıkıntılar vardı bu arada.daha önceki konularımda anlatmıştım.sonuc yapamadim.ilaclarimi artırarak kullanmaya devam ediyorum.biyle hayat daha güzelmiş diyorum
. Peki nereye kadar..antidepresansiz mutlu olmak mümkün mu..sorunlarimu nasıl yenicem..problemlerimin yükünden nasıl kurtulucam..
Nasıl güçlü olucam.var mı benim gibi olup da normal hayatına donen.mutlu olmayı basarabilrn..sorunlarin üstesinden gelebilen.varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?
Ben de kullanıyorum. Kendi kendine azaltma artırma kesme sakın sakın sakın. Oynama ilaçla. Sorunların devam ederken kullan düzenli bu sırada daha iyi hissettiğin için kendine birşeyler kat imkanın var mı? Hayatında değişiklikler yap. Spor olsun ders olsun resim olsun Bilmiyorum kendine bir yoğunluk oluştur aile sorunların sorun gördüğün şeyler düzeldiğinde yavaşça bırakırsın acele etme. İlaçları kullan bu süreçte onlar senin yardımcın destekçin yavaşça bırakılır dert etme bu kadar ilaçları değil hayatı düşün

Merhaba arkadaslar.
Hayatta herkesin problemleri olabilir..Ama bu problemler bazen öyle bi hale gelir ki sizin onlara mudahele etmeniz gerekirken onlar size mudahele eder.bir anda beyninizin yönetimini ele geçirirler. Artık siz siz olmaktan çıkarsınız.. Hayat çekilmez bir hal alir.hic birseyden zevk alamaz hale gelirsinuz.Tam da böyle hissettiğim bi anda psikiyatri desteği almam gerektiğini dusundum.hizla kilo veriyordum ve benim için herşey bir bir anlamını yitiriyordu.
Doktor kontrolünde antidepresa kullanmaya basladim.2 yoldan beri de kullaniyordum..iyi de gelmeye basladi.fakat nereye kadar. Bu ilaçlarla ömür geçmez dedim..iyiyiyim ama nasil.gercekten iyi olup olmadığını sorguladım.
Bırakmaya karar verdim.haftalik dozlarını kafama gire düşürmeye karar verdim. Başlarda iyiydi ama sonradan etkilerini fazlasıyla hissettim..sonra doktora gittim..dozlari bu arada kafama gire azaltmaya basladim.(bulunduğum yerde doktor yoktu.) Sonra tatile geldiğimde ailemin yanına doktora gittim.doktor kontrolünde azaltmaya devam ettim.ailemde de sıkıntılar vardı bu arada.daha önceki konularımda anlatmıştım.sonuc yapamadim.ilaclarimi artırarak kullanmaya devam ediyorum.biyle hayat daha güzelmiş diyorum
. Peki nereye kadar..antidepresansiz mutlu olmak mümkün mu..sorunlarimu nasıl yenicem..problemlerimin yükünden nasıl kurtulucam..
Nasıl güçlü olucam.var mı benim gibi olup da normal hayatına donen.mutlu olmayı basarabilrn..sorunlarin üstesinden gelebilen.varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?
Ben geçmişte bir kere başardım .. Çok büyük bir olay sonucu malesef başlamam gerekti ..2 3 sene kullandım ..sonrasında iyi oldum , ta ki babam hasta olana kadar ..o vakit nuksetti müdahale etmedim .kaybedince apar topar doktora götürdüler ,tekrar bi tedavi sürecine girdim .

Açık söyleyeyim ,bazı acılar ölmeden geçmiyor ..nefes alıyorsun ama yaşamıyorsun. .hangi ilaç baba acısına iyi gelir ki :/

Üstesinden gelemeyeceğin birşeyse ilaçları bırakma ve doktor değiştir ..ek olarak psikoterapiye başla ..

Tabi haklısınız..ama yine de bırakmam gerektiğini dusunuyorum.bi de evlilik durumunda eş adayı sıkıntı yapmaz mı bu durumu.eski nişanlım sürekli bırakma için baskı yapmıştı bana.o zamanlar yeni başlamıştım kötü giden nisanliligim yuzunden.cok kızmıştı bana.
Valla benim aday bu yuzden birakti beni.Sacmalik siglik iste..

Daha bugun konsantrasyon sorunum icin yeni ilac ekledi.Normalde uyku veren ilacimla uyurdum.Ve uykum yok suan.Sabah ise gidecem.Zor bir isim ve kotu ortamim var.Buyur burdan yak.Olan uykumu da bozacaz yeni ilacla yeni drla.

Hayat ne guzel degil mi;(Boyle sacma sacma ipe sapa gelmez yasamlar var iste.
Insanin lanet edesi geliyor.Ilacla olan uykumdan da oldum.Kilo da aldiriyormus yorumlari okudum.400tl bayildim bir de.Insan parasiyla boyle rezil olur.
Bence onlarin bildigi yanildigina yetmiyor.Ve caresiz dert dedikleri bu olsa gerek.

Son düzenleme:
Ben geçmişte bir kere başardım .. Çok büyük bir olay sonucu malesef başlamam gerekti ..2 3 sene kullandım ..sonrasında iyi oldum , ta ki babam hasta olana kadar ..o vakit nuksetti müdahale etmedim .kaybedince apar topar doktora götürdüler ,tekrar bi tedavi sürecine girdim .

Açık söyleyeyim ,bazı acılar ölmeden geçmiyor ..nefes alıyorsun ama yaşamıyorsun. .hangi ilaç baba acısına iyi gelir ki :/

Üstesinden gelemeyeceğin birşeyse ilaçları bırakma ve doktor değiştir ..ek olarak psikoterapiye başla ..
Başın sağolsun canim☹

Daha bugun konsantrasyon sorunum icin yeni ilac ekledi.Normalde uyku veren ilacimla uyurdum.Ve uykum yok suan.Sabah ise gidecem.Zor bir isim ve kotu ortamim var.Buyur burdan yak.Olan uykumu da bozacaz yeni ilacla yeni drla.

Hayat ne guzel degil mi;(Boyle sacma sacma ipe sapa gelmez yasamlar var iste.
Insanin lanet edesi geliyor.Ilacla olan uykumdan da oldum.Kilo da aldiriyormus yorumlari okudum.400tl bayildim bir de.Insan parasiyla boyle rezil olur.
Bence onlarin bildigi yanildigina yetmiyor.Ve caresiz dert dedikleri bu olsa gerek.
Ümitsiz olmamak lazim.bi çıkış yok olmali.ama nasil

Ne zmanadar beri birlikteydinjz?
Iki ay onceden sonra ikinci kez bir araya gelir gibi olduk busefer de bunu mana etti.Ayni isyerinden.Bir araya gelmeden gitti yine.Benden acilen birakma sozu istedi baslamadan iliskiye; hemen olmaz deyince gitti.

Kafanıza göre doz azaltmanızı ya da komple ilacı kesmenizi tavsiye etmem, ağır yan etkileri olabilir. Doktorunuzla konuşarak sonlandırmayı deneyin her zaman.

İlaç kullanmak kötü bir şey değil, nasıl grip olunca ilaçla daha çabuk iyileşiyorsak bunu da onun gibi düşünebilirsiniz. Bizim toplumumuzda nedense özellikle ruh sağlığı ile ilgili ilaç kullananlara önyargı ile bakılır, bundan etkilenmeyin kesinlikle. Türkiye'de antidepresan kullanan kişi sayısı çok yüksek. Elbette sonsuza kadar kullanmayacaksınız, hayatınızda sizi dibe çeken şeyler neyse o durumların düzelmesinin problemlerinizi daha çabuk sonlandırabileceği gibi (örnek veriyorum işsizseniz iş bulmanız vb.) psikoterapi görerek de otomatikleşmiş ve kalıplaşmış negatif düşünceleriniz değiştirilerek ruh halinizin daha pozitif bir duruma çevrilmesi ile ilaçları bırakabilmeniz mümkündür.

Iki ay onceden sonra ikinci kez bir araya gelir gibi olduk busefer de bunu mana etti.Ayni isyerinden.Bir araya gelmeden gitti yine.Benden acilen birakma sozu istedi baslamadan iliskiye; hemen olmaz deyince gitti.
Hayırlısı buymus.bence hiç olmasın daha iyi.kim bilir neler yaşadın da bu durumdasin.bunu anlamayacak insanın da gereği yok bence

Kafanıza göre doz azaltmanızı ya da komple ilacı kesmenizi tavsiye etmem, ağır yan etkileri olabilir. Doktorunuzla konuşarak sonlandırmayı deneyin her zaman.

İlaç kullanmak kötü bir şey değil, nasıl grip olunca ilaçla daha çabuk iyileşiyorsak bunu da onun gibi düşünebilirsiniz. Bizim toplumumuzda nedense özellikle ruh sağlığı ile ilgili ilaç kullananlara önyargı ile bakılır, bundan etkilenmeyin kesinlikle. Türkiye'de antidepresan kullanan kişi sayısı çok yüksek. Elbette sonsuza kadar kullanmayacaksınız, hayatınızda sizi dibe çeken şeyler neyse o durumların düzelmesinin problemlerinizi daha çabuk sonlandırabileceği gibi (örnek veriyorum işsizseniz iş bulmanız vb.) psikoterapi görerek de otomatikleşmiş ve kalıplaşmış negatif düşünceleriniz değiştirilerek ruh halinizin daha pozitif bir duruma çevrilmesi ile ilaçları bırakabilmeniz mümkündür.
Terapi almıyorum ama başlasam iyi ola ak gibi.sorunlarimi biliyorum ama çözüme ulasamiyorum..sorunlarumi düzeltmiyor ilaclar.ama ayakta kalmamı şagliyor..

Terapi almıyorum ama başlasam iyi ola ak gibi.sorunlarimi biliyorum ama çözüme ulasamiyorum..sorunlarumi düzeltmiyor ilaclar.ama ayakta kalmamı şagliyor..

Evet imkanlarınız elveriyorsa iyi bir klinik psikologtan psikoterapi almanızın oldukça faydasını görebilirsiniz. Sorunlarınızı psikoterapi de sihirli değnekle ortadan kaldırmaz ama farklı bakış açıları kazandırarak size yeni bir düşünce sistemi oturtur. Sorunlarınız gözünüze batmamaya başlar, alternatif yollar üretebilmeye başlarsınız.

Merhaba arkadaslar.
Bende sizin gibi haplarla yaşıyordum. Onlar olmadan olmuyordu. Azaltınca mg artarak almaya başladığım dönemler oldu. 10 mg ile başlayan serüven 500 mg diye gidiyordu.

Hayatıma bi insan girdi. Bi sabah dedim ki yapabilirim. Bende normal bi yaşamı hakediyorum. Yavaş yavaş kurtuldum çünkü kafamda bitirmiştim.

8 aydır kullanmıyorum. Bu size ışık olmasın ama şuan öfkeme hakim olamıyorum. En ufak şeyde kendimi kaybediyorum. Çevreme ve kendime istemiz zararlar vermeye başladım. Tekrar gittim. Yine haplara başlamam gerektiği söylendi.

Siz benim yaptıgımı yapmayın. Ben bir sabah karar verdim. Ama hata yaptım. Siz kendinizi güçlü hissettiğinizde gerçekten zamanı ben iyiyim herşey yolunda dediğinizde bırakın. Allah yardımcınız olsun.

Hayatımda sorun teşkil eden, beni strese sokan kişileri hayatımdan çıkardım. Bol bol kendimle vakit geçirdim. Yapılabilcek birçok şeyi tek başıma yaptım. Hiçbir katkısı olmayacak bomboş kişilerden arındım. Uzun bir süre yalnız kaldım ve kendimi tanıdım. Kim olduğumu sindirdim. Hiç hesapta yokken birisiyle tanıştım. Başta istemedim, asla olmaz derken içimden bir şey şans ver dedi. Ve hayatımdaki ilk büyük şansım oldu. Bir amaç edindim. Son anlarda da olsa üç yıl oldu artık çalışmalıyım dedim. Üniversiteyi kazandım. Çok yakın arkadaşımla olan bir dargınlığım sebebiyle uzun bir süre görüşmemiştik. Ona ihtiyacım olduğunu anlayıp konuşmak istedim. Sonuç verdi, tekrar her koşulda yanımda oldu. Bununla birlikte okulda yeni arkadaşlar kazandım. Zorlu dönemlerde, hem dersler hem ilişkiler konularında tek başıma olmaya çalıştım tek başıma aşmaya çalıştım. Kendimi çok güçlü görmeye, kim giderse gitsin ne olursa olsun yine yaşayabilirim yine iyi olabilirim düşüncesine adapte oldum. 3 yıla yakındır ilaç kullanmıyorum tamamen iyi miyim hayır. Zaman zaman ani parlamalarım, bazen bunalmalarım, sıkılmalarım oluyor. Zaten kim mükemmel ki ?

Tabi haklısınız..ama yine de bırakmam gerektiğini dusunuyorum.bi de evlilik durumunda eş adayı sıkıntı yapmaz mı bu durumu.eski nişanlım sürekli bırakma için baskı yapmıştı bana.o zamanlar yeni başlamıştım kötü giden nisanliligim yuzunden.cok kızmıştı bana.

Düzgün bir adam yapmaz.
Baş ağrınız için ilaç aldığınızda sorun eder mi, hayır.
Bu da o'nun gibi

Sizin sıkıntınız sorunları aşamamak değil.ailemde de var dermişsiniz.sanirim genetik olmasi.siz ne kadar yirtarsaniz yirtin.bi yere kadar ilerler bünyeniz yüzünden bi yerde çark edersiniz.ancak dagin başında organik stressiz sakin bir hayatiniz olursa belki başa cikmak kolay olur.onun harici her türlü stres tetikleyici ile başa donersiniz.bende de genetik geçişli bipolar var.babam yüzde yuz ben ise yuzde elli bipolarli gibiyim.hastalığın şekli kisiden kisiye degisiyor belirtileri.disardan aa kendin atlatirsin ilaca ne gerek vaaar.diyen çokta içini bilen yok ufak bi sinir buhrani saniyor herkes avutunca geçer zannediyor lar

Canım bende 1 yıl kullandım bu ilaçları...bırakırken o kadar yan etki yaptı ki 3 ay içtiğim su bile geri çıktı 1 aya yakın hastanede kaldım öluyordum neredeyse ...bir daha kullanmiycam dedim valla o kadar kötü şeyler yaşadım ki tekrar kullaniyim dedim yok artık kullanamiyorum bir tane yanlışlık la içsem 1 hafta kusmaya sebeb oluyor ..artık bunyem ilaçları kabul etmiyor mecbur psikolog terapi .. :(

Benim babam sahip olduğumuz bir gayrimenkul nedeniyle tehdit alınca çok ağır bir depresyon geçirdi. Doktora uyuyamadıgını söyleyince vermişti antidepresan ilaçlarını. Zaten kalp hastasıydı. İcemeyince kıyameti kopariyordu. Kapının önünde beslediğimiz sokak köpeği hamile kalıp 8 yavru dogurunca babam da sinir stres kalmadı. Hergün bebekleri severken severken ilaçları unuttu. İmkanınız varsa evcil hayvan sizi daha mutlu hissettirir.

Back
X