Bu ilişki olmazmı :(

Çocuk 20 yaşına göre çok olgunca yazmış helal olsun
Bak canım daha çok küçüksün, hoşlanmışsın belli ki ve bu çok normal
Ama çocuk aynı hislerde değil ve bunu güzelce açıklamış, kötü niyetli olsa faydalanmaya da çalışabilirdi

Bunun beğenmekle falan alakası yok ki. Ya da dış görünüşle. 4 yaş gayet normal aslında,a ama sen daha 16 yaşındasın reşit bile değilsin. Adam doğal olarak reddetmiş. İkna etmeye çalışmak saçma olur. Şansına iyi biriymiş ki düzgünce bir şekilde davranmış sana.

Bunun beğenmekle falan alakası yok ki. Ya da dış görünüşle. 4 yaş gayet normal aslında,a ama sen daha 16 yaşındasın reşit bile değilsin. Adam doğal olarak reddetmiş. İkna etmeye çalışmak saçma olur. Şansına iyi biriymiş ki düzgünce bir şekilde davranmış sana.
Ya içim içimi yedi mesaj atıp soru sordum beğenmedin mi diye gerçekten çok üzülürüm kötü birşey derse

Çocuğu takdir ettim bak açık açık yazmış erkek zihniyetini de yazmış uzak dur unutursun böyle şeylerle uğraşma dersine odaklan

Aferin çocuğa delikanlı ama mantıklı. 20-24 farketmzdi ama 16 yaş reşit değil ve çocuk kafasi var. Israr etme cok güzel açıklamış cocuk.

Ben çocuğu yıkayıp yağlayamıycam.
16 ve 20 bana çok uç gelmedi. 20 de çocuk. 23-24 olsa hak verirdim.

Ha çok kibar ve efendi ona lafım yok.
Ama bence hoşlanmamış yaş da bahanesi, 20 yaşında bir erkeğin hoşlanırsa 4 yaş fark için reddedeceğini düşünmüyorum ben.
20 reşit bir yaş, 16 reşit değil.
Eğer böyle bir ilişki varsa, kızın rızası olsa bile suçtur, illegaldir.
Biliyorsunuz değil mi?
Mesele 4 yaş değil, kanunen reşit sayılan bir erkeğin çocuk yaştaki kıza yaptığı ahlaki açıklama.

Bu arada 16 yaşında din kültürü hocasına kör kütük asiktim. Adami gördüğüm yerde soru sorardım şimdi düşününce nihat hatipogluna sorulan sorular gibi olduğunu anladım. 20 yaşında ne yapmisin dedim simdi 34 yaşındayım genclik ne güzel diyorum

20 reşit bir yaş, 16 reşit değil.
Eğer böyle bir ilişki varsa, kızın rızası olsa bile suçtur, illegaldir.
Biliyorsunuz değil mi?
Mesele 4 yaş değil, kanunen reşit sayılan bir erkeğin çocuk yaştaki kıza yaptığı ahlaki açıklama.

Yanlış biliyorsunuz. 16 yaşında bir kızla rızası dahilinde ilişkinin suç olması için kızın şikayetçi olması gerekir, şikayete bağlı suçtur. Kanuna bakarsanız bulursunuz, ama sizi uğraştırmayım, kuzenim avukat, 15 yaşında bir kızın hem de 25 yaşında bir adamla ilişkisi vardı, adamı dava atmak istedi kuzenim, dava edebilmek için kızı şikayete iknaya uğraştı. Kız şikayetçiyim deyince suçlayabildiler adamı.

Kaldı ki illa yatağa girecek değiller bu yaşlarda, flört sevgililik vs. bunun da illegal olduğunu iddia edecekseniz abes ötesi.

Yanlış biliyorsunuz. 16 yaşında bir kızla rızası dahilinde ilişkinin suç olması için kızın şikayetçi olması gerekir, şikayete bağlı suçtur. Kanuna bakarsanız bulursunuz, ama sizi uğraştırmayım, kuzenim avukat, 15 yaşında bir kızın hem de 25 yaşında bir adamla ilişkisi vardı, adamı dava atmak istedi kuzenim, dava edebilmek için kızı şikayete iknaya uğraştı. Kız şikayetçiyim deyince suçlayabildiler adamı.

Kaldı ki illa yatağa girecek değiller bu yaşlarda, flört sevgililik vs. bunun da illegal olduğunu iddia edecekseniz abes ötesi.
O kanun değişti, haberiniz yok herhalde.
Bu sebepten eşi hapiste yatan çok kadın var çünkü doğum yaşı bile reşit değil.
Şuan hiçbir reşit erkek, reşit olmayan bir kadınla duygusal ve cinsel münasebete giremez, suçtur.
Tabi ki illegal, yaptıklarının sorumluluğunu devlet tarafından alamadığı bir gencin, reşit olan biriyle ne işi var?
Gitsin, dengini bulsun.

O kanun değişti, haberiniz yok herhalde.
Bu sebepten eşi hapiste yatan çok kadın var çünkü doğum yaşı bile reşit değil.
Şuan hiçbir reşit erkek, reşit olmayan bir kadınla duygusal ve cinsel münasebete giremez, suçtur.
Tabi ki illegal, yaptıklarının sorumluluğunu devlet tarafından alamadığı bir gencin, reşit olan biriyle ne işi var?
Gitsin, dengini bulsun.

Ben eskide kalmışım o zaman biraz :)
Yine de bunlar bir yana mesela bu ikisi sevgili olsa flört aşamasında kalsalar suç olup da kim gidip şikayet edecek, etse bile ne sonuç çıkacak, bunlara gelene kadar taciz tecavüz davalarına yetişemiyor mahkemeler, hakim önüne bile gitmez ne şekilde olacak "bu çocuk reşit olmayan bu kızla cafede oturuyordu gördük :) " Kağıt üzerindeki gibi yürümez bu iş. Kaldı ki konumuz bunun etik olup olmaması değil, çocuk hoşlandı mı hoşlanmadı mı demiş ben de ona cevap verdim.

Yani sözün özü 20 yaşında kendi de ergen bir erkeğin tutup bunları hesapladığını sanmıyorum ben, benim fikrim hoşlanmadığı yönünde.

Ben eskide kalmışım o zaman biraz :)
Yine de bunlar bir yana mesela bu ikisi sevgili olsa flört aşamasında kalsalar suç olup da kim gidip şikayet edecek, etse bile ne sonuç çıkacak, bunlara gelene kadar taciz tecavüz davalarına yetişemiyor mahkemeler, hakim önüne bile gitmez ne şekilde olacak "bu çocuk reşit olmayan bu kızla cafede oturuyordu gördük :) " Kağıt üzerindeki gibi yürümez bu iş. Kaldı ki konumuz bunun etik olup olmaması değil, çocuk hoşlandı mı hoşlanmadı mı demiş ben de ona cevap verdim.

Yani sözün özü 20 yaşında kendi de ergen bir erkeğin tutup bunları hesapladığını sanmıyorum ben, benim fikrim hoşlanmadığı yönünde.
Anladım, uzlaştık.:)
Ben de diyorum ki, belki okuyan özellikle konu sahibi gibi aklı 1 karış havada gençler varsa elbette sevebilirler ama suç işlediklerini ve karşı tarafa kötülük ettiklerini bilsinler.
Herkesin olgunluğu farklıdır, konu sahibi erkeğin yazdığı onca detaya ama küçük görünüyorsun diyecek kadar küçük, anlatabildim mi?
O daha fazla masum kalmış ama karşısındaki her insan bu kadar düzgün olmaz, her türlü yere çeker.
Yaşını bile söylemeyip direkt beğenmese bile çıkarları doğrultusunda hareket edip kandırabilirdi.

Çoğumuzun oldu o yaşlardaki sevgilisi.
Ve ben öyle bir ortamdaydım ki, arkadaşlarımı ve yaşadıklarını düşününce 15 sene sonra durum nerelere gelmiştir demekten kendimi alıkoyamıyorum.

Anladım, uzlaştık.:)
Ben de diyorum ki, belki okuyan özellikle konu sahibi gibi aklı 1 karış havada gençler varsa elbette sevebilirler ama suç işlediklerini ve karşı tarafa kötülük ettiklerini bilsinler.
Herkesin olgunluğu farklıdır, konu sahibi erkeğin yazdığı onca detaya ama küçük görünüyorsun diyecek kadar küçük, anlatabildim mi?
O daha fazla masum kalmış ama karşısındaki her insan bu kadar düzgün olmaz, her türlü yere çeker.
Yaşını bile söylemeyip direkt beğenmese bile çıkarları doğrultusunda hareket edip kandırabilirdi.

Çoğumuzun oldu o yaşlardaki sevgilisi.
Ve ben öyle bir ortamdaydım ki, arkadaşlarımı ve yaşadıklarını düşününce 15 sene sonra durum nerelere gelmiştir demekten kendimi alıkoyamıyorum.

Çocuk efendi, düzgün o belli dediğim gibi.
Ben 15 yaşındayken sevgilim 18 yaşındaydı, o yönde empati yaptım sanırım.
Ama bunun illegal ya da daha hafif tabiriyle riskli olduğunun da konuda belirtilmesi yararlı olmuş olabilir birçok bu yaşlardaki kız için.

Zaman çok değişti dediğiniz gibi, sosyal medya vs herşey çığırından çıktı, lisede bile flörtle kalmayabiliyor, daha 14 yaşındaki bir kızın 14 yaşındaki erkek arkadaşı videosunu atıp rezil etti kızı cümle aleme, o kıza hala üzülürüm.

İster yaşından büyük erkek arkadaş bulsun ister bir şeyler yaşasın ister yaşıtı erkek arkadaş bulsun çok temkinli olmak durumunda bu yaşlardaki kızlar. Hadi bizler yine erkekleri tanıyoruz hangisine yanaşılır hangisine yanaşılmaz hangisinden zarar gelir veya gelmez biliyoruz.

Ne diyeceğimi bilemedim son mesajını okuyunca. Fiziğiniz uysa ne olacak, bu cümleden yaşıni gösteriyorsun zaten.

Çocuk belli ki aklı başında ve iyi biri. Nazikçe sana anlatmış durumu. Helal olsun çocuğa, reşit olmayan biriyle arkadaşlık yapmamasi guzellll.

Çocuk efendi, düzgün o belli dediğim gibi.
Ben 15 yaşındayken sevgilim 18 yaşındaydı, o yönde empati yaptım sanırım.
Ama bunun illegal ya da daha hafif tabiriyle riskli olduğunun da konuda belirtilmesi yararlı olmuş olabilir birçok bu yaşlardaki kız için.

Zaman çok değişti dediğiniz gibi, sosyal medya vs herşey çığırından çıktı, lisede bile flörtle kalmayabiliyor, daha 14 yaşındaki bir kızın 14 yaşındaki erkek arkadaşı videosunu atıp rezil etti kızı cümle aleme, o kıza hala üzülürüm.

İster yaşından büyük erkek arkadaş bulsun ister bir şeyler yaşasın ister yaşıtı erkek arkadaş bulsun çok temkinli olmak durumunda bu yaşlardaki kızlar. Hadi bizler yine erkekleri tanıyoruz hangisine yanaşılır hangisine yanaşılmaz hangisinden zarar gelir veya gelmez biliyoruz.
Ben o yaştayken, şehrin en iyi anadolu lisesindeydim.
Çevrem maddi manevi olarak ab grubu dediğimiz, umut vaadeden gençlikti.
Zaten 20 kişilik sınıfın 15 i ilk yüze girmişti.
Ama ne cinsel ilişki eksik olurdu ne illegal madde kullanımı.
Çok arkadaşım üniye giden sevgili bulurdu, sabahları arabayla bıraksın servisle uğraşamam diye.
E bunun karşılığında da belli bir noktaya kadar da bedenini kullandırırdı.
Erkekler de okula yeni gelen hazırlık sınıflarına asılır, büyük sınıflarla beraber olmanın forsunu kıza tattırır yine kullanırlardı.
Durum 2005 yıllarında aynen de böyleydi.
Şuanı aklım alamıyor...

Çok arkadaşım üniye giden sevgili bulurdu, sabahları arabayla bıraksın servisle uğraşamam diye.
Erkekler de okula yeni gelen hazırlık sınıflarına asılır, büyük sınıflarla beraber olmanın forsunu kıza tattırır yine kullanırlardı.
Şuanı aklım alamıyor...

Ben de o yıllarda lisedeydim, dediğiniz gibi aslında böyle şeyler hep vardı, ama şuan olayları daha riskli ve tehlikeli hale getiren şey sosyal medya. Hata "neyse yaptım bir hata artık önüme bakıcam"la kalmıyor, cümle aleme ifşa oluyor peşinden geliyor.

Daha çok küçüksünüz birinden hoşlanmaya gelene kadar daha önemli konularınız olmalı dersleriniz sınavınız gibi. Çocuk istememiş sizi çocuk olarak görmüş ki haklı bunun fizikle alalası yok daha kafa olarak olgun değilsiniz bundan bahsediyor. Bence artık konuyu kapatın saplantı haline getirmeyin.

Şuanı aklım alamıyor...
Abla anlattiklarin korkunç şeyler

Ben de o yıllarda lisedeydim, dediğiniz gibi aslında böyle şeyler hep vardı, ama şuan olayları daha riskli ve tehlikeli hale getiren şey sosyal medya. Hata "neyse yaptım bir hata artık önüme bakıcam"la kalmıyor, cümle aleme ifşa oluyor peşinden geliyor.
Siber suç birimleri ülkemizde yeni yeni uzmanlaşabiliyor.
Siberuzam kişisel veri haklarımız şundan birkaç sene öncesine kadar yoktu, geçen sene onaylı sisteme geçildi.
Ve artık çok şükür ki hepimizin de bir web kimliği var, kanunlarla korunan ve aynı şekilde cezalandırılan.
Tabi ülke olarak çok başındayız bu durumun ama, eminim ki önümüzdeki yıllarda yeni düzenlemelerle bir kelime yazarken bile kırl kere düşüneceğiz.
Bir arkadaşımın da mağdur olduğu, içinde birçok ünlünün olduğu hesap çalma ve izinsiz paylaşım olayında, bugün haberlerde gördüm rekor yıl ceza isteniyor 1300 yıl gibi bir şey.
Böyle bir caydırıcılık gerçelten gerekiyor.

Son düzenleme:
Abla anlattiklarin korkunç şeyler
Ama bunlar gerçek.
Ve dediğim gibi, çoğu şehrin önde gelen tanınmış, ailesi oldukça kültürlü, maddi yönden fazlasına boğulan gençlerdi.
Şuan biri İtalya da yaşıyor sanat eleştirmeni, diğeri yönetmen oldu, diğeri Fransa da elçilikte, biri Kanada da mühendis, biri de haber spikeri.:110:
Hatırladıklarım bunlar, eminim diğerleri de kariyerlerinde daha 29 30 olmalarına rağmen çok çok iyi yerlere gelmişlerdir.
Bense çalışmıyorum, iyi mi:-)
İnsanın aklı almıyor değil mi?

Back
X