bu düğün nişan döneminde herkes o kadar çok konuşur ki insana gına gelir.
yok şu yok mu bu yokmu.
bunu yapmadınız mı. sunu almadınız mı.
millete neyse anlamam zaten.
altında öyle ucuz değil ki artık.
geçen yıl bu zamanlar 60 lira olan altının gramı şimdi 100 lira.
ha diyince alınmıyor ki.
herkes kesesine göre bütçesine göre alıyor takısını.
daha fazlasını yapamıyorlarsa ne yapılabilir ki.
düğün zaten çok masraflı bir olay.
bir evi iğneden ipliğe baştan kuruyorsun.
maddi külfeti çok fazla.
nişanlınla aranı böyle şeyler için bozma.
annenin bu kadar müdahale etmesine izin verme.
ileride evine de karışır çünkü.
buda huzursuzluk yaratır.
benim düğünümde 1 yüzük bile takılmadı,eşimin ve ailesinin durumları yok diye,ailemi dinlemedim bişey aldırtmadım ,kıyamadım,bin pişmanım.(ucuz etin yahnisi yavan oldu yani )Baştan alıştırma derim ben,eziyeti bırak oğlan tarafı çeksin,anneninde hevesi var sonuçta,ve sen kendini yetiştirmişsin,okuyup iyi bir mevkiye gelmişsin,herşeyin en iyisini hakediyorsun.Aileni dinle derimm.
Niye ,bu hanım kızımızın aklı fikri yok mu?Ben kendimden örnek verdim,ve annesine hak veriyorum.Hem sözkonusu bikaç parça teneke parçası için nişanlısı terketmez merak etme.Peki, bu hanım kızımız yakın zamanda, 'angelsima, senin sözünle hareket ettim, nişanlım beni terk etti şimdiki tavsiyen nedir?' diye konu açtığında ona yeni zengin, yumuşak huylu süper yakışıklı birini bulacak mısınız?
Peki, bu hanım kızımız yakın zamanda, 'angelsima, senin sözünle hareket ettim, nişanlım beni terk etti şimdiki tavsiyen nedir?' diye konu açtığında ona yeni zengin, yumuşak huylu süper yakışıklı birini bulacak mısınız?
Niye ,bu hanım kızımızın aklı fikri yok mu?Ben kendimden örnek verdim,ve annesine hak veriyorum.Hem sözkonusu bikaç parça teneke parçası için nişanlısı terketmez merak etme.
Birkaç parça teneke parçası için fazla üzülmüşsünüz o zaman.Niye ,bu hanım kızımızın aklı fikri yok mu?Ben kendimden örnek verdim,ve annesine hak veriyorum.Hem sözkonusu bikaç parça teneke parçası için nişanlısı terketmez merak etme.
Bu kadar katı olduğunu düşünmüyorum,ama olaya empatiyle yaklaşmak lazım,bunca yıl emek verdi,okudu dört dörtlük yetiştirdi,herşey usulünce adabınca olsun istiyor,çünkü sen annenin gözünde mükemmelsin.Diğer taraftan eş adayına bunları usulünce aktarmak lazım,bizim adetlerimiz böyle,şimdi biraz sıkıntı olur ama ileride borçta altında bizim olacak gibilerinden konuşabilirsin.Evet,altın bir teneke parçasındır benim gözümde,ama adet gelenek denen birşey de var sonuçta,bunların önemi yoksa kıyılsın bir nikah olsun bitsin,çok ta zor değil yani!onları zora sokunca bna daha çok değer vereceklerini düşünüyor, se nekadar peki dersen okadar, tepene çıkarlar diyor gerçekten hep böyle mi olur sanmıyorum ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?