bu insanlar benden ne istiyor?

bu düğün nişan döneminde herkes o kadar çok konuşur ki insana gına gelir.
yok şu yok mu bu yokmu.
bunu yapmadınız mı. sunu almadınız mı.
millete neyse anlamam zaten.
altında öyle ucuz değil ki artık.
geçen yıl bu zamanlar 60 lira olan altının gramı şimdi 100 lira.
ha diyince alınmıyor ki.
herkes kesesine göre bütçesine göre alıyor takısını.
daha fazlasını yapamıyorlarsa ne yapılabilir ki.
düğün zaten çok masraflı bir olay.
bir evi iğneden ipliğe baştan kuruyorsun.
maddi külfeti çok fazla.
nişanlınla aranı böyle şeyler için bozma.
annenin bu kadar müdahale etmesine izin verme.
ileride evine de karışır çünkü.
buda huzursuzluk yaratır.

ya sanki müdahalesini kesince, ona saygısızlık yapıcakmışım gibi onu ezip geçicekmişim gibi hissediyorum nasıl bi baskı varsa üstümde artık yazık bana

ya taki meselesine anneniz hic karismasaydi
ya da siz arayip demeseydiniz...dügünde takilinca görürdü annenizde

bence annenizin acik acik istmesi anlamsiz,siz mutlu olun..yarin alsalar cok belki elinize gelmeden

borc harc diyip alacaklar...bu altin isleri mutlulugun önüne gecmemeli..

güzel güzel ikna etmeye çalış canım.
anne maddi durumları bu kadar yetiyor de.
seti borçla alsa o borcu evlenince yine ben ödeyeceğim de.
çünkü şimdi sınırlarınızı aşarak aldığınız herşey borç olarak dönecek size.
evliliğin ilk ayları borç ödemekle geçecek.
seni ben çok iyi anlıyorum.
bende yaşadım benzer şeyler.
annemden değil de çevredeki diğer akrabalardan.
ben o zaman taktım kafama boş yere gerildim.
sen onları çok takma kafana.
yanında eşin olacak onlar değil çünkü.
çoğunu ayda yılda bir göreceksin akrabaların.
tadınızı kaçırdığınıza değmiyor inan.
bende set almadım.
biliyordum ki ileride kullanmayacağım.
gittim imitasyon pırlantalı gibi bir set aldım.

benim düğünümde 1 yüzük bile takılmadı,eşimin ve ailesinin durumları yok diye,ailemi dinlemedim bişey aldırtmadım ,kıyamadım,bin pişmanım.(ucuz etin yahnisi yavan oldu yani )Baştan alıştırma derim ben,eziyeti bırak oğlan tarafı çeksin,anneninde hevesi var sonuçta,ve sen kendini yetiştirmişsin,okuyup iyi bir mevkiye gelmişsin,herşeyin en iyisini hakediyorsun.Aileni dinle derimm.

Bence Herkes Bütçesine Uygun Olanı Yapar..
İçinden Geleni Yapar..
Zorla Güzellik Olmaz ki..

Olan Size Oluyor..
Çiftler Arasında Tartışma Çıkıyor..
Benden Sana Naçizane Arkadaş Tavsiyesi..
Annenin Lafıyla Nişanlını Arayıp Bir Şeyler İsteme..

Nişanlın Sağa Sola Borç Yapar, Her İstediğini Alır..
Evlendikten Sonra Kapıyı Kapatırsın..
İçerde Ne Ana Var Ne de Bir Başkası..
Kalıyor Borçlar Başına..
Çalıştığında Borçlara Gider..

Sonra Birisi de Kapını Çalmaz Yavrum Borcun Var mı ? Sıkıntın Var mı Diye..

Evlenen, nişanlanan, sözlenen insanları bir başbaşa bıraksalar azcık aç gözlü olmasalar şu aileler nolur yani her şey altın mı, para mı? insanlığın, sevginin değeri bunlarla mı ölçülmeli illa. 1 bilezik değil de 10 bilezik mi sizi birbirinize bağlayacak ya da nişanlınıza daha mı çok aşık olacaksınız bileziklerin sayısı arttıkça. İnsan çocuğunun huzurunu mutluğunu ister ne diye huzur kaçırırlar anlamam. İnsanlar kendi durumlarını ve tabiki karşı tarafın durumunu da göz önüne almalı sanki sabancının çocuğuyla evleniyor bu kızlar sabancı ailesi 1 bilezik bir set takmış da itibarları zedelenmiş gibi davranıyorlar çoğumuz orta halli insanlarız yani.

Valla insanoğlu yeter ki kusur görmek istesin dört dörtlük bir şeyde bile bulunur.Siz nişanlınızı seviyorsanız konusu geçen anneniz dahi olsa bir şekilde ikna edeceksiniz.Allah korusun nişanlınız ayrılmak falan isterse işte o vakit çıakr sesiniz ama bir işe yaramaz.İş işten geçmeden annenizle ve sorun çıkaran diğer kişilerle konuşun açık açık.Her erkek bu durumdan nefret eder ve zamanla soğur sevdiği insandan.

bıze nısanda onu bıle takmadılar:)) elle ugrasmak zor ne dıyım kı :S

Peki, bu hanım kızımız yakın zamanda, 'angelsima, senin sözünle hareket ettim, nişanlım beni terk etti şimdiki tavsiyen nedir?' diye konu açtığında ona yeni zengin, yumuşak huylu süper yakışıklı birini bulacak mısınız?

onları zora sokunca bna daha çok değer vereceklerini düşünüyor, se nekadar peki dersen okadar, tepene çıkarlar diyor gerçekten hep böyle mi olur sanmıyorum ...

amaaaaannn bana alındı edildide onca şey ne oldu ki. sevmem zaten takıyı, bi taktığım alyansım, birde evlenme teklifi ederken verdiği taşlı yüzük. benim için en anlamlı olan bu ikisi. altın nedirki? o kadar takınca bide hepsini takmanı istiyolar. annen bi yandan söylenir, kayınvalden bi yandan. tecrübeyle sabittir. az taşımadım kolumda onca bilezik. yerli yersiz kolye küpe. az olsun öz olsun boş ver

Niye ,bu hanım kızımızın aklı fikri yok mu?Ben kendimden örnek verdim,ve annesine hak veriyorum.Hem sözkonusu bikaç parça teneke parçası için nişanlısı terketmez merak etme.

seni taktıkları takıya göre çektikleri sıkıntıya göre mi sevecekler amann boşver.
sevmeyecek olsalar gözünün üstünde niye kaşın var yahu derler.
seven insan sıkıntı çekse de çekmese de sever.
ailen sadece karşı tarafa biz kızımızın her zaman arkasındayız kızımız yalnız değil duygusunu yansıtsın yeter.

Niye ,bu hanım kızımızın aklı fikri yok mu?Ben kendimden örnek verdim,ve annesine hak veriyorum.Hem sözkonusu bikaç parça teneke parçası için nişanlısı terketmez merak etme.

öyle bir terk ederki,ama teneke parcasi icin degil,
kiz tarafinin ardi arkasi gelmeyen istek ve kaprisleri iciin...

Birkaç parça teneke parçası için fazla üzülmüşsünüz o zaman.

onları zora sokunca bna daha çok değer vereceklerini düşünüyor, se nekadar peki dersen okadar, tepene çıkarlar diyor gerçekten hep böyle mi olur sanmıyorum ...
Bu kadar katı olduğunu düşünmüyorum,ama olaya empatiyle yaklaşmak lazım,bunca yıl emek verdi,okudu dört dörtlük yetiştirdi,herşey usulünce adabınca olsun istiyor,çünkü sen annenin gözünde mükemmelsin.Diğer taraftan eş adayına bunları usulünce aktarmak lazım,bizim adetlerimiz böyle,şimdi biraz sıkıntı olur ama ileride borçta altında bizim olacak gibilerinden konuşabilirsin.Evet,altın bir teneke parçasındır benim gözümde,ama adet gelenek denen birşey de var sonuçta,bunların önemi yoksa kıyılsın bir nikah olsun bitsin,çok ta zor değil yani!

durumları iyi olmaya bazi aileler ayriyetten masraf olmasın diye sahte altın takıyomuş düğünde sizin nişanlınızın ailesi de öyle bir şey yapsın nasıl olsa takı sizde kalmayacak mı hiç değilse ailenin ağzını kaparsın

Ya annenin tutumunu hiç beğenmedim ama bu sevgilin seni hiç mi tanıyamadı da sırf senin ailenin absürd altın isteği yüzünden sana açgözlü ve doyumsuz dedi?

Evet ailen hatalı hem de çok.Ama senin suçun yok, kızımızı düşünlim derken düşüncesizlik hatta kabalık ettiler.Nişanlın bunu anlayamadı mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…