:) barışmışlar artık .
sıkıntı yokk . Hadi Allah beterinden korusun. Sen daha çok arada kalırsıın gibi geliyo bana ama evlenince değişir o herşeyi annenle paylaşmazsan karışacak bişey de bulamaz ...herşeyin hayırlısı olsun
Nişanlılık döneminde aileler bilerek veya bilmeden çok fazla ara bozuyor. Bu nedenle sevgiliyken çok mutlu olan bir çift evlilik arifesinde "acaba?"larla boğuşuyor.
Aslında ben düğünlerin bu kadar masraflı olmasını çok yanlış buluyorum. Ben de takı hiç sevmem ve erkek arkadaşımın durumu olursa bir kaç bir şey alabilir, olmazsa da alınsın diye diretmem ve ailemin de diretmesine müsaade etmem. Saygı takıyla olmuyor çünkü. Kızımı üzersin diye diretseler anlarım, geçmişiyle yargılasalar anlarım, sabit işin yok deseler yine anlarım ama illa takı denilirse ben de orda durun derim.
Aileni dinleme, karıştırma diyemem ama nerede karışacaklarını, nerede dinleyeceğini bilmelisin. Kısacası kendi düşüncelerin ve kuralların çerçevesinde karışabilmeliler. Siz böyle istiyor olabilirsiniz ama ben istemiyorum diyebilmelisin. Bu dönemdeki tavırların aynı zamanda geleceğini de şekillendireceği için kimin evine ne kadar müdahale etmesini istiyorsan o kadar karıştırmalısın
benim düğünümde 1 yüzük bile takılmadı,eşimin ve ailesinin durumları yok diye,ailemi dinlemedim bişey aldırtmadım ,kıyamadım,bin pişmanım.(ucuz etin yahnisi yavan oldu yani )Baştan alıştırma derim ben,eziyeti bırak oğlan tarafı çeksin,anneninde hevesi var sonuçta,ve sen kendini yetiştirmişsin,okuyup iyi bir mevkiye gelmişsin,herşeyin en iyisini hakediyorsun.Aileni dinle derimm.
Kız tarafı okuyup yetişmiş de oğlan tarafı ağaç kovuğunda mı büyümüş? O da okuyup yetişmiştir. Annenin hevesi var diye, teyzelere gösteriş olsun diye niye boşa borca girilsin ki?
onları zora sokunca bna daha çok değer vereceklerini düşünüyor, se nekadar peki dersen okadar, tepene çıkarlar diyor gerçekten hep böyle mi olur sanmıyorum ...
Niye ,bu hanım kızımızın aklı fikri yok mu?Ben kendimden örnek verdim,ve annesine hak veriyorum.Hem sözkonusu bikaç parça teneke parçası için nişanlısı terketmez merak etme.
Bal gibi de terkeder, teneke parçası dediğiniz şeyler için oğlan tarafı borç ödeyecek belki, belki damadın annesi kendi kötü gün birikmişini harcamak zorunda kalacak. Neden? Gelin kızımızın annesi gösteriş meraklısı diye.
Bu kadar katı olduğunu düşünmüyorum,ama olaya empatiyle yaklaşmak lazım,bunca yıl emek verdi,okudu dört dörtlük yetiştirdi,herşey usulünce adabınca olsun istiyor,çünkü sen annenin gözünde mükemmelsin.Diğer taraftan eş adayına bunları usulünce aktarmak lazım,bizim adetlerimiz böyle,şimdi biraz sıkıntı olur ama ileride borçta altında bizim olacak gibilerinden konuşabilirsin.Evet,altın bir teneke parçasındır benim gözümde,ama adet gelenek denen birşey de var sonuçta,bunların önemi yoksa kıyılsın bir nikah olsun bitsin,çok ta zor değil yani!
Dediğim gibi damada da ailesi emek vermiş, okutmuştur. Bunlar artık eskide kalan sözler. Okuttuk, büyüttük emek verdik sözünü her iki tarafın da söylemeye hakkı var. O zaman annem erkek kardeşimi en iyi okullarda okutmak için sabahlara kadar dantel öreceğine 3-5 kuruş kenara koysaymış, mühendis oğlum var diyeceğine gelinime set de takıcam bilezik de dermiş. Ama o okutmayı seçti.
saygi hurmet taki ile olsaydi....
Oooo,gecin bunlari gecin...
Konu sahibi arkadasim...
Burada hata senin...
Annenin diretmesi ile biranlik dusunmeden nisanlina olur olmaz soylemissin...
Dengeyi iyi ayarlamalisin yoksa cok uzulursun...
karsi tarafin durumu elverdigince zaten size gerekeni yapacaktir(durumlari ne boyutta bilmiyorum ama )normalde simdi 6 bilezik set falan yapiliyor...daha fazlasini istemek bana biraz gorgusuzluk geliyor...aile ztn imkaninca yapacaktir...
Boyle sacma konular disardan akillar yuzunden bu en guzel gunlerinizi ziyan etmeyin...
Mutluluklar dilerim...