Bu kadar da iyi olunmaz canım!!

pembe tokam

Guru
Kayıtlı Üye
10 Mart 2010
1.236
1.712
333
kızlar çok sinirliyim şu an!! kayınvalidemleri yemeğe davet ettim3 saat uğraşıp yemek hazırladım.uğraştırıcı yemekler.geldiler sofra hazır.hadi buyrun sofraya dedim..eeee biz tokuz!!
dışarıda poğaça falan almışlar!o an var ya o tencereyi çöpe dökesim geldi yani!!ya ben sizi yemeğe çağırmışım bunu biliyorlar.özene bezene sofra hazırlamışım.bir de sizi beklemişiz o saate kadar.ayıp değil mi??ne demek tok gelmek!!!hayır yemeklerimi de çok severler.çokk kötü yapıyorum desem bu konuda ne annem ne kayınvalidem benle yarışabilir o kadar yani!!boynuz kulağı geçti!!işte ben bozulunca eşim de kızınca utandık misali üç beş çatal aldılar!!neyse yemek bize kaldı bugün benim kayınvalide iyi iyi diyordum da bu kadar da iyisi olmaz ama.ben yorulmayayım diye tok gelmişler!!iyi de davet ettik sizi.madem öyle önceden desene yapma biz yedik diye!

neyse eşime de bir şey söyleyemedim.içimde kalmıştı.oh rahatladım

Çok sinir bir durum iyi bilirim.
Aynı şeyi yaşadım çünkü,kayınvalidemle görümcemi yemeğe çağırmıştım.
özelliklede belirtmiştim.7'de yemeğe geldiler.
''çorba içmeyelim,yemekten hemen 1 yemek kaşığı alalım''
''neden''
''e biz akşam 6'da yedik''

Söylediğin gibi insan üstüne alıyor direkt ama kendimi ve yemeklerimi bildiğim için,
konunun görgü görenek dediğimiz kısımla alakalı olduğunu düşündüm.
Üstünde durma boşver,ben o akşamdan sonra yemeğe almadım tekrar 7 ay olmuştur:)
Düşünmüyorum da.Emeğim çok kıymetli artık.Değerinin bilinmediği sofralara harcamıyorum

en iyi kaynana ölü kaynana hani cango diye bi dizi vardı ordan geldi aklıma aman takıldığın şeye bak sen özene bözene yapmışsın geçip karşılarına bi güzel yeseydin bi daha çağırmassın canım

Tok gelme nedenleri size iyilik olsun diye değildir heralde.
Ne yapmak istemişler acaba tok gelerek, tok gelmeyi bırakın, poğaçayla filan doyup tok gelmelerine ben anlam veremedim.

İlginçmiş..
Bir dahakine siz de uğraştırıcı yemekler seçmezsiniz.
Bundan seneler önce halama aç gitmiştik.Kadın bize sormaz mı ''aç mısınız?'' diye.Tabii bizden çıt yok.
O gündür bu gündür biz de misafirliğe giderken birşeyler yiyip öyle gideriz.

ben evime her gelene sorarım "aç mısınız?" diye.annemden öyle gördüm çünkü.bizde de sormayınca ayıplanır mesela...biz tok olsak bile yemek saati gelinmişse evime kimse aç kalmaz.!evimde ne varsa ikram ederim.ama bu yemek daveti.doğal olarak aç gelmeleri lazımdı...

en iyisi patavatsılığa vurmak..
ay ne iyi oldu yarın akşam Ayşeler gelecekti hazırlıktan kurtuldum demek..
sonrada şapurdata şapurdata yemek...

üstüne şunu demek:

"ilgilenmiyorum diye kusura bakmıyorsunuz değil mi? Çok emek sarfetmiştim..Oturup aifyetle yememek olmaz"

birde üstüne şunu demek:
"ay o kadar uğraşa dayanamadım..yedim hepsini ağırlık çöktü. Kusura bakmazsanız uzanacağım"

Amaaan boşverin yada,
gidin doğum gününde kayınvalidenize görgü kuralları kitabı hediye edin..

bir kez daha oldu böyle.bir gün önce konuşuldu.eltimler kayınvalidemler falan gelecek.ayarladık haber verdik hatta birlikte konuştuk bir gün önce.yarın bizde yiyelim dedik falan... işten koşturarak geldim.pasta börek çorba salata koca tepsi yemek.derken geldiler.eltimler yok!!kayınvalidemlerde dışarda yemişler.üstelik o gün bizde kalmışlardı.sabahın 6 sında kalkıp pişirdiğim yemeği öğlen yememişlerdi.neymiş biz yermişiz o yemeği bize kalsınmış.o zaman da sinirlenmiştim ama bu sefer dedim ki o tesadüftü herhalde bir daha yapmazlar iyi niyetlerine vurdum ama bu iki oldu.bir daha da çağırır mıyım bakalım.yazık emeklerime dediğin gibi canım.sen de iyi yapmışsın çağırma bir daha.gelirlerse de ne bulurlarsa yesinler.
kayınvalidem öyle arayan birisi değildir.peynir ekmek yese gık demez.kültürlüdür ama böyle görenek gelenek sofra kültürü,ağırlama kültürü pek yok onda.ama bu kadarı da ayıp oldu artık!!

ah ah!!bu insanlar iyi diyorsun.iyilikleri oldu diyorsun yapamıyorsun işte!!!amaaaaan dediğin gibi görgü kuralları kitabı mı hediye etsem acep

ömür boyu onları o güzel yemeklerinden mahrum et bence....kendi evlerinde bile olsan mutfağa girip bişeylere emeğin geçmesin....inanılmaz sinirleniyorum böyle görgüsüz insanlara ....altında art niyet aramamak mümkün değil sırf sen üzül diye yapılmış bi durum

Senin bozulduğunu görmüşler, bir dahaki sefere "yemeğe davet ediyorum" dediğin zaman aç gelirler bence.
Bu biraz tanıma faslı gibi olmuş, öyle kabul et. Kötü niyet yok sonuçta.

Senin bozulduğunu görmüşler, bir dahaki sefere "yemeğe davet ediyorum" dediğin zaman aç gelirler bence.
Bu biraz tanıma faslı gibi olmuş, öyle kabul et. Kötü niyet yok sonuçta.

canım tanıma faslını çoktaaaaaan geçtik biz.evleneli 1,5 yıl oldu.daha önce de kaç kez geldiler kaldılar falan.ohoooooo.daha tanışma bitmediyse yandık o zaman sil baştan

valla ben ben art niyet falan görmedim, zaten konu sahibi biliyordur onların amacını.
evet yemeğe davet edilince aç gelinmesi gerek.

mesela ben davete gideceksem evden çıkmadan bişeyler yiyiorum atıştırmalık, açlığa dayanamadığım için hafif tok oluyorum, çünkü ev sahibi hadi buyrun diyene kadar acıkıyorum.
özellikle kayınvalideme giderken çantama bisküvi koyuyorum, o hazırlayana kadar açlıktan başım ağrıyor.

Ay canım seni çok iyi anlıyorum..benim görümcemler de bana haber verdiler..oğulları gelinleri çocukları falan hep beraber iftara gelicez diye..bende çağırmadım üstelik..okadar hazırlandım..tencere tencere yemekler..börekler...falan bir görsen masayı donatmıştım...gele gele bir tek görümcem geldi!!..neymiş efendim gelini annesine gitmiş!! oda 2 çatal aldı sahurda çok yemişim dedi..onca yemek israf oldu!! Bu saygısızlıklarından sonra bir daha ne iftara nede yemeğe falan hiç çağırmadım..yani yaptıkları çok büyük saygısızlık..

Süper ya! Konu başlığına da, içini döküvermene de bayıldım.
Sanki ben de çocuklarım evlenmiş olsa ve beni yemeye davet etseler, kıyamam onlara,
yorulmalarını istemem. Bilinçsizce birşeyler atıştırırmışım gibi geldi.
Sanki benim atıştırdığımı görecekler de hazırlık yapmayacaklar.
Tabii ya! Bu kadar da iyi olunmaz ki!
Eşine yansıtmayıp burada içini boşaltıvermen senin de ne kadar iyi olduğunu gösteriyor.
Harikasın tatlım, Her şey gönlünce olsun.

ay sağolasın canım benim!!Allah senin de gönlüne göre versin.Aslında kayınvalidem ve kayınbabam çok tatlı insanlardır.her yorumumda dile getiririm bunu.çok şükür diyerek!!bize zararları yoktur.hatta yararları bile olmuştur.ama işte ayda yılda bir gelmişler oğullarının gününü görsünler istiyorum!ama onlarda oooooo kadar ayrıntılı ve ince düşünürler ki...bazen böyle bilmeden kırdıkları da olur.bir de diyorum ya ha deyince yemeğe oturulur kalkılır onlarda.tabakları dizim bardaklar gelsin yok!sofra kültürü yok yani.yemeği bulan yer.
ama sen gene de çocuklarına aç git şekerim.
yazık ayol o kadar hazırlığa

valla burdalar hala.çaya bile çağırmadım!ay napim zaten yorgun geliyorum...üstüne hazırlık yap o kadar. gene durmam.pasta börek yapayım çayın yanına derim..sonra biz içtik geldik derlermiş!!bu sefer çaydanlığı boşaltırım heralde tepelerine

başka bir arkadaş amacını biliyordur demiş.evet onlar kıyamadıkları için tok gelmişler.her zaman da çok iyi niyetlilerdir.ama bu onlar için yapılan bir davet.biz eşimle o gün gezip gezip dışarda yiyecektik.bu davet için acil işlerimi hafta içine erteledim.o insanlara değer verip onlar için bir emek harcadım.bu emeğe saygılı olunmasını beklerdim.sadece bu tabi.bazı arkadaşların dediği gibi bu ne kadar iyi niyet olsa da görgüsüzlük.

bir de tepkileri çok güzel."kızım kim yiyecek bu kadar şeyi.niye yaptın,zahmet ettin.biz zaten yedik dışarda." ben de sanıyorum ki nezaketen söylenir ya hani "zahmet etmeseydin" falan diye.öyle birşey sandım.sonunu duyana kadar!!!benim tepkim de süperdi ama."nasıl toksunuz!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…