- 10 Mart 2010
- 1.236
- 1.712
- 333
- Konu Sahibi pembe tokam
-
İlginçmiş..
Bir dahakine siz de uğraştırıcı yemekler seçmezsiniz.
Bundan seneler önce halama aç gitmiştik.Kadın bize sormaz mı ''aç mısınız?'' diye.Tabii bizden çıt yok.
O gündür bu gündür biz de misafirliğe giderken birşeyler yiyip öyle gideriz.
kızlar çok sinirliyim şu an!! kayınvalidemleri yemeğe davet ettim3 saat uğraşıp yemek hazırladım.uğraştırıcı yemekler.geldiler sofra hazır.hadi buyrun sofraya dedim..eeee biz tokuz!!
dışarıda poğaça falan almışlar!o an var ya o tencereyi çöpe dökesim geldi yani!!ya ben sizi yemeğe çağırmışım bunu biliyorlar.özene bezene sofra hazırlamışım.bir de sizi beklemişiz o saate kadar.ayıp değil mi??ne demek tok gelmek!!!hayır yemeklerimi de çok severler.çokk kötü yapıyorum desem bu konuda ne annem ne kayınvalidem benle yarışabilir o kadar yani!!boynuz kulağı geçti!!işte ben bozulunca eşim de kızınca utandık misali üç beş çatal aldılar!!neyse yemek bize kaldı bugünbenim kayınvalide iyi iyi diyordum da bu kadar da iyisi olmaz ama.ben yorulmayayım diye tok gelmişler!!iyi de davet ettik sizi.madem öyle önceden desene yapma biz yedik diye!
neyse eşime de bir şey söyleyemedim.içimde kalmıştı.oh rahatladım
Çok sinir bir durum iyi bilirim.
Aynı şeyi yaşadım çünkü,kayınvalidemle görümcemi yemeğe çağırmıştım.
özelliklede belirtmiştim.7'de yemeğe geldiler.
''çorba içmeyelim,yemekten hemen 1 yemek kaşığı alalım''
''neden''
''e biz akşam 6'da yedik''
Söylediğin gibi insan üstüne alıyor direkt ama kendimi ve yemeklerimi bildiğim için,
konunun görgü görenek dediğimiz kısımla alakalı olduğunu düşündüm.
Üstünde durma boşver,ben o akşamdan sonra yemeğe almadım tekrar 7 ay olmuştur:)
Düşünmüyorum da.Emeğim çok kıymetli artık.Değerinin bilinmediği sofralara harcamıyorum
en iyisi patavatsılığa vurmak..
ay ne iyi oldu yarın akşam Ayşeler gelecekti hazırlıktan kurtuldum demek..
sonrada şapurdata şapurdata yemek...
üstüne şunu demek:
"ilgilenmiyorum diye kusura bakmıyorsunuz değil mi? Çok emek sarfetmiştim..Oturup aifyetle yememek olmaz"
birde üstüne şunu demek:
"ay o kadar uğraşa dayanamadım..yedim hepsini ağırlık çöktü. Kusura bakmazsanız uzanacağım"
Amaaan boşverin yada,
gidin doğum gününde kayınvalidenize görgü kuralları kitabı hediye edin..
kızlar çok sinirliyim şu an!! kayınvalidemleri yemeğe davet ettim3 saat uğraşıp yemek hazırladım.uğraştırıcı yemekler.geldiler sofra hazır.hadi buyrun sofraya dedim..eeee biz tokuz!!
dışarıda poğaça falan almışlar!o an var ya o tencereyi çöpe dökesim geldi yani!!ya ben sizi yemeğe çağırmışım bunu biliyorlar.özene bezene sofra hazırlamışım.bir de sizi beklemişiz o saate kadar.ayıp değil mi??ne demek tok gelmek!!!hayır yemeklerimi de çok severler.çokk kötü yapıyorum desem bu konuda ne annem ne kayınvalidem benle yarışabilir o kadar yani!!boynuz kulağı geçti!!işte ben bozulunca eşim de kızınca utandık misali üç beş çatal aldılar!!neyse yemek bize kaldı bugünbenim kayınvalide iyi iyi diyordum da bu kadar da iyisi olmaz ama.ben yorulmayayım diye tok gelmişler!!iyi de davet ettik sizi.madem öyle önceden desene yapma biz yedik diye!
Senin bozulduğunu görmüşler, bir dahaki sefere "yemeğe davet ediyorum" dediğin zaman aç gelirler bence.
Bu biraz tanıma faslı gibi olmuş, öyle kabul et. Kötü niyet yok sonuçta.
Süper ya! Konu başlığına da, içini döküvermene de bayıldım.
Sanki ben de çocuklarım evlenmiş olsa ve beni yemeye davet etseler, kıyamam onlara,
yorulmalarını istemem. Bilinçsizce birşeyler atıştırırmışım gibi geldi.
Sanki benim atıştırdığımı görecekler de hazırlık yapmayacaklar.
Tabii ya! Bu kadar da iyi olunmaz ki!
Eşine yansıtmayıp burada içini boşaltıvermen senin de ne kadar iyi olduğunu gösteriyor.
Harikasın tatlım, Her şey gönlünce olsun.
Ay canım seni çok iyi anlıyorum..benim görümcemler de bana haber verdiler..oğulları gelinleri çocukları falan hep beraber iftara gelicez diye..bende çağırmadım üstelik..okadar hazırlandım..tencere tencere yemekler..börekler...falan bir görsen masayı donatmıştım...gele gele bir tek görümcem geldi!!..neymiş efendim gelini annesine gitmiş!! oda 2 çatal aldı sahurda çok yemişim dedi..onca yemek israf oldu!! Bu saygısızlıklarından sonra bir daha ne iftara nede yemeğe falan hiç çağırmadım..yani yaptıkları çok büyük saygısızlık..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?