Bu kadar farklılıkla olur mu ?

Doğrudur mevlana ya saygım sevgim her zaman bakidir,çağıran mevlana dır dikkatinizi çekerim ,o çağırıyorsa eminim ona giden putperetstte,ateistte hayır bulur Allah sevgisini varlığını hisseder çünkü o MEVLANA DIR..Biz biçok konudan eksikliklere sahip kullarız seçtiğimiz eşe dikkat etmeliyiz unutmayın kır atla kalan ya huyuna ya suyuna dır ve şeytan eminim ki bu konuda oldukça çalışacaktır nefsimizde yenilebilir etkilenebilir,biz mevlana gibi kararlı duramayabiliriz,kaç tane ateist arkadaşınızı müslümanlığa döndürebildiniz? ki bu kadar net konuşuyosunuz?
“Müşrik kadınlar iman etmedikçe onlarla evlenmeyin! Mümin bir cariye, hoşunuza giden hür bir müşrik kadından daha hayırlıdır! Mümin kadınları da, onlar iman etmedikçe, müşriklere nikâhlamayınız; Mümin bir köle hoşunuza giden hür bir müşrikten daha hayırlıdır. Müşrikler sizi cehenneme dâvet ederler. Allah ise sizi Kendi izniyle, cennete ve mağfirete dâvet eder ve üzerinde düşünüp gerekli dersi alsınlar diye âyetlerini insanlara açıklar.”(Bakara, 2/221).
Müşrik Arapça kökenli sözcük. İslam dini terimi. Şirk işleyen, şirk yapan manasındadır. Şirk ise kısaca Allah'a, birliğine, ortak koşmak demektir. Allah'tan başka obje, kavram ve kişilere tapınanlara ve birden çok tanrıya inananlara müşrik denir. Şirk bir tür küfür olarak tanımlandığı için her müşrik aynı zamanda kâfir (küfür işleyen) olarak da tanımlanır. Müşrik mana itibariyle müminin tam tersidir.

Müslüman bir erkek Müslüman veya ehlikitap olan bir kadınla evlenebilir. Müslüman bir kadın ise sadece Müslüman olan bir erkekle evlenebilir. Allah’ını Peygamberini bilen ve seven hiçbir Müslüman kadın, Kitap’ını, Peygamber’ini inkar ederek kendisini aşağılamış olan bir erkekle evlilik yapmaya kendini mecbur duruma düşürmemeli, geçersiz bir evlilik yapmaya mahkum hale gelmemelidir. ( ki biz Allah ı bile inkar eden bir kişiden bahsediyoruzz..)

Yani siz neye inanırsanız inanın gerçek olan şeyler var..o kişi çok iyi vicdanlı iyilikler yapan biri olabilir ama sonuçta ona bu duyguları veren onu yaradan ALLAH'I tanımadıktan sonra neye yarar..Böyle kişiler yok olsun vs. demiyorm kötü olsunlar kahrolsunlar diyemem çünkü ALLh tan çok korkarım ama böyle kişilerle de yolumu kesiştirmemek için çaba gösteririm bu da hata değil herhalde..
Konu sahibesi burada çare aradığına göre onada bişiler yanlış geliyor belli ki yorumlarımı da özgürce dile getirirm,kabul eder veya etmez bu konu sahibesini bağlar..
Hayırlı günler

Son düzenleme:
Yol yakinken don.belki karsina cikacak cok iyi bir kismeti tepiyorsundur.daha fazla baglanmadan don.sonra cok pisman olursun.unutursun hem.kimler unutulmuyor ki..

sevgili arkadasim lutfen buradaki yorumlara gore hareket etme esinin ateist olmasi sorun degildir ama esinin senin inancina saygisi olmamasi sorundur eger sen evlendigin zaman bes vakit namazini kilarken orucunu tutarken ve ya dinimize ait herhangi bir geregi yerine getirirken esin sana kiziyor karsi cikiyor engellemeye çalışıyorsa iste o zaman sorun var demektir.sizin mutlulugunuz yolu saygi ve anlayistan geciyor birbirinizi degistirmeye calismamalisiniz esin dahi olsa herkezin imani inanci kendinedir.ayrica burdan asla evlenme diye yorum yapan arkadaslara sesleniyorum musluman bir ulkede dogmayi siz secmediniz bir duzenin icine denk geldiniz ve uyum sagladiniz eger ingilterede doğmuş olsaydiniz su an ayni hararetle hristiyanligi savunuyor olacaktiniz.arkadasin sevgiliside boyle bir secim yaptiysa bunun cevresiyle ve yetistirilme sekliyle ilgisi buyuktur.

mezhep sorun olmazdı benm erkk arkadaşımda alevi arap ben sünniyim.. hiç sorun olmadı ailemi de alıştırdım buna.. ancak ateis olması büyük sorun Allah korkusu yok sığındığı bi varlık yok... NEDEN ateist sordn mu ne cevap verdi??? evlendin diyelim çocuğunuz ne olacak ateis bi baba sünni anne psikolojisi inancı ne olacak.. bak benim yıllar önce bi çocuk peşimden koştu 1 yıl boyunca doktordu çok yakışıklıydı her konuda süperdi ama asla evet diyemedim çünkü sonu ne olacak evlilik çocuğum ??? Ki bilmiyorum ateist insanda mantık ahlak aramam...DEĞER YARGISI OLMAYAN KİŞİ İLE OLMAZ OLMAMALI korkusu olmayan herşey yapar ATAİST NEDİR YAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!

çok katmerli bi sorun bence bunlar......

bence bir insanın inancı demek herşeyi demek.
inancın ne ise sen o sun demektir bence.
yani sen müslümansın anladığım kadarıyla sunniyim dedin çünkü, sevgilin ateist yani sevgilin tanrı yok diyor kabaca, sevgilinin aileside alevi yani müslüman değil.
bu saydıklarım doğru ise şöyle diyebilirim sana;
bende müslümanım.
islama göre sen müslüman olmayan bir erkekle asla evlenemezsin, yasak yani dinen, olamaz böyle bişey.
kürt olması sorun değildi inanç açısından, çünkü islamda ırk ayrımı yoktur.

açıkçası ben senin yerinde olsaydım hiç uğraşmazdım, hemen bu işin ucunu bırakırdım şahsen canım, dahada onu ne arar nede sorardım......
çok tehlikeli olabilir bu senin için bence, kılı kırk yararak düşün bence bu konuyu.....
sevgiler......

Canım hiç kimse vazgeçilmez değildir.
Bu dünyayı geç ahiretini düşün ona göre karar ver.
Allah doğru yolu göstersin sana inşallah.

Herkes ayrıl falan demiş ama ben tam tersi ayrılma diyorum..

Ben de aleviyim.

Maalesef burada da "ıyyy aleviymiş bitir o zaman" mantığı var sanırım bazılarında.

Neyse laf anlatmaktan yoruldum artık onlara..

Ateist olmasına gelince..

Senin inancına saygısızlık yapıyorsa ayrıl.

Bence ona İslamiyeti de tanıtabilirsin.

Şahsen ben de bir ara çok soğumuştum dinden.

Allaha inanıyordum evet ama çok eleştirirdim bazı kuralları vs.

Sağolsun erkek arkadaşımın sayesinde daha iyi anladım, kafama takılan yerleri tartıştık.

Ama kırıcı olmadık asla. Tam tersi çok anlayış gösterdi bana.

Mesela anneannem vefat ettiğinde hiç dua bilmezdim ben.

Bana öğretti beraber yasin okuduk.

İnşallah güzel bir örnek olmuştur sana..

aleviyim kürdüm alayına komünistim bende bu yüzden erkek arkadaşımla çok sorun yaşıyorum olmuyor debeleniyorsun olmuyor bide bizde mezhep farkı yok ama olmuyor her kavgada yüzüme vuruyor olmuyor yani

ateiste allah korkusu yok diye her haltı yapacak diye bi şart yok 24 saaat allah allah diyenlerin neler yaptığını gördük

canım öncelikle senin anlaşıp anlaşmaman önemli. yani ben mesela kendimden örnek veriyorum, ateist biriyle yapamazdım galiba, bi kere hayat görüşleri farklı, e ben oruç tutarım o tutmaz, bayram kutlarım, o kutlamaz... vs. önce sen kendin düşün bütün bunları aile sonuçta önemli değil siz anlaştıktan sonra. din konusu her türlü geçiştirilir, sonuçta tutup babacım erkek arkadaşım ateist demeyeceğine göre...

Beni faşist,ırkçı,ayrımcı biri gibi görme lütfen hatta tam aksi yine böyle bi konuda 'alevilik' konusunda alevilerin sonuna kadar savunmuştum.kürtler içinde aynı şeyi düşünüyorum ateistlik bi düşünce olabilir.. Ama bence bu iş olmaz gibime geliyor çünkü hadi ayrı ayrı olsa neyse dicem ama hepsi birleşmiş mübarek.belki şuan senin için sorun olmuyor olabilir ama daha sonra büyük kavgalara anlaşmazlığa neden olabilir bunlar.çünkü zerre kadar ayım yapmıyoruz desek de biz Türkler küçüklüğümüzden beri her zaman alevileri kürtleri ateistleri hatta yahudi hristiyanları bile kötüleyen lanet eden insanların arasında büyüdük ve bu konularda araştırma yapana kadar bizde sevmedik bu insanları.yani bilinçaltımızda azda olsa var fikri farklı olan insana karşı gelmek ve savunduğumuz fikri kabul ettirmek sendede bir gün mutlaka bu duygu yüzeye çıkacak kabul ettirmeye çalışacaksın düşüncelerini sonra kavgalar kavgalar..nede olsa evli değilsin bu insanla ayrıl bence bide ailenin ne tepki vereceğinide bilmiyosun..zor iş yani..

canım tıpkı senin gbyim . ne ateistleri kınarım ne de durum beni ilgilendirir . benim inancım kendime . ve ben islama inanıyosam ve orda bu yaptıgım zinaysa bende bundan korkarım . ben burda görüş almak istedim . daha evlenmeme uzun zaman var kısmet olur olmaz mı . ama ben şimdi onu yönlendirmek oluru var mı diye bakmak istiyorum . inanırsa ne ala inanmazsa ne yapar bilmiyorum . teşekkürler yorumun için .

Ne yani ateistler ahlaksız mı oluyor?Ya da müslümanlar sırf Allah korkusundan mı ahlaklı?Çok ilginç kafalar varmış hakikaten.

ah canım bende aynen bunu yapıyorum ona anlatıyorum . beni dinliyo , soruyo , sorguluyo . bazen yetersiz kalıyorum çünkü cok asırı bilgim yok . bu sefer ona tam veremiyorum bu duyguyu . ben kalbende inanıyorum bu yüzden herşeyi bilmeme gerek yok allahın varlığını hissedebiliyorum ona inancım sonsuz ama onun önce mantıken inaması lazım .

Kötülük yapmamak için illaki birşeyden korkmak mı lazım??
Sadece Allah korkusundan mı uzak duruyorsunuz günahlardan?
En korktuğum insan tipisiniz.
Bir insana erdemli olmayı öğretirseniz bu değerlere bağlı yaşar.

Değer yargısı(?) dediğiniz her neyse o sadece din ile kazanılmıyor. Keşke dediğiniz gibi olsaydı. O zaman ateistleri bir şekilde ortadan kaldırır dünyayı iyilik dolu bir yer yapardık :)

Ona bu inancı sen aşılayabilirsin.

Eğer soruyor ve öğrenmek istiyorsa demek ki inanıyordur kısmen canım.

Ne yani ateistler ahlaksız mı oluyor?Ya da müslümanlar sırf Allah korkusundan mı ahlaklı?Çok ilginç kafalar varmış hakikaten.

Öyleymiş ben de yeni öğrendim.
Bahsetmiştim eşim ateist.
İçkisi, kumarı yokmuş, kalp kırmazmış, dürüst, hakkıyla para kazanırmış sevdiklerine değer verir, yardımlarına koşar, hatta dedikodu bile yapmazmış ne önemi var? İnanmıyorsan ahlaksızsın. Ne güzelmiş ya :)

Konu sahibi, ateist bir eşle evlilik günah mıdır ya da bu seni bağlar mı bilemem.
Ben çocuğuma sadece dinin ne olduğunu, neden var olduğunu, insanların neden inanma ihtiyacında ve gereksiniminde olduğunu öğreteceğim.
Sonrası ona kalmış.
Ben islam dinine mensubum son zamanlarda gereksinimlerini yerine getiremesem de. (Türkiyede değil de Avrupada falan doğsam islamiyeti seçer miydim orası da şüpheli ya)
Eşim ben inanmıyorum ama sana bir şey diyemem der.
Oruç tutacaksam kalkar sahur yemeğimi hazırlar.
yani bence önemli olan karşılıklı hoşgörü ve anlayış.
Bunlara sahipseniz neden sorun çıksın?
Hep beraber ailece oturup din mi tartışacaksınız?

Şu anda yaptığımız da boşuna çaba zaten.
Binlerce yıldır insanlar bunları tartışıyorlar, nereye varıldı ki, kimin düşüncesi değişti ki?

Değil mi yani bir de ne müslümanlar görüyoruz iyi ki allah korkuları varmış bir de olmasa kim bilir neler yapacaklar.Ahlak iyiyle kötüyü ayırd edebilme ve doğru olanı seçebilme yeteneğiyle ilgilidir.Bu yeteneğe sahip olmak için de herhangi bir dine mensup olmak gerekmez.

ocakta pilavım var, bi yandan ona bakıyorum bi yandanda sana yazıyorum, kıymetimi bil dermişim:))))))
kıymetimi bil kısmı espriydi tabiki:)

neyse diyeceğime geleyim ben şimdi.....
farzedelim inandı; yanlış anlama ama o zamanda sorunlar bitmiş sayılmıyo malesef yine bence.....
mesela; kişilerin evlenmesi ailelerinde evlenmesi demektir bence......

tatlım ailen kabul etse bile sen atesit biriyle yapabilecek misin
ilşkiden sonra abdest almıcak ve hep cenabet gezicek ben en azından bunun için bile istemezdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…