Doğrudur mevlana ya saygım sevgim her zaman bakidir,çağıran mevlana dır dikkatinizi çekerim ,o çağırıyorsa eminim ona giden putperetstte,ateistte hayır bulur Allah sevgisini varlığını hisseder çünkü o MEVLANA DIR..Biz biçok konudan eksikliklere sahip kullarız seçtiğimiz eşe dikkat etmeliyiz unutmayın kır atla kalan ya huyuna ya suyuna dır ve şeytan eminim ki bu konuda oldukça çalışacaktır nefsimizde yenilebilir etkilenebilir,biz mevlana gibi kararlı duramayabiliriz,kaç tane ateist arkadaşınızı müslümanlığa döndürebildiniz? ki bu kadar net konuşuyosunuz?arkadaş dahi olmamak.
size inanamıyorum.ötekileştirmenin bir türü daha.
kanadada yaşayan bir arkadaşım anlatmıştı. orada insana dinin ne diye bile sormak çok ayıpmış. insanların inançlarını sorgulamak olarak düşünüldüğünden.
ama bizde senden farklı olanla arkadaşlık bile etmemelisin diye öğüt veriyoruz.
oysa ,onun içine kalbinin temizliğine,vicdanına insanlığına baksak ,daha güzel olmaz mıydı. mevlana ne diyor.
- Gel, gel, ne olursan ol yine gel,
İster kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel,
Bizim dergahımız, umitsizlik dergahı değildir,
Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel.
selam kızlar bi sorunum var . bi erkek arkadaşım var şimdilik idare eden güzel bi ilişkimiz var devamlılığı olsun istiyorum ciddiyiz şu an öylede kalsın istiyorum . normal insan olarak espirili güzel anlaşan bi çiftiz kıskançlık dışında problemimiz yok ama bazı yönlerden cok uç şekilde ayrılıyoruz . erkek arkadaşım kürt bu bi sorun değil en azından aileme karşı aşılabilcek bişey . ayrıca onlar alevi biz sunnıyız . ama bu da yetmez gb erkek arkadaşımın ailesi alevi kendi ateistyani bu kadar özellik birleşince ben aileme kabul ettirebilir miyim bilmiyorum . evlenmemize daha uzun zaman var ama sonuçtaa baglanıyorum sonu olmazsa yıkılırım . sizler ne düşünüyosunuz ?
selam kızlar bi sorunum var . bi erkek arkadaşım var şimdilik idare eden güzel bi ilişkimiz var devamlılığı olsun istiyorum ciddiyiz şu an öylede kalsın istiyorum . normal insan olarak espirili güzel anlaşan bi çiftiz kıskançlık dışında problemimiz yok ama bazı yönlerden cok uç şekilde ayrılıyoruz . erkek arkadaşım kürt bu bi sorun değil en azından aileme karşı aşılabilcek bişey . ayrıca onlar alevi biz sunnıyız . ama bu da yetmez gb erkek arkadaşımın ailesi alevi kendi ateistyani bu kadar özellik birleşince ben aileme kabul ettirebilir miyim bilmiyorum . evlenmemize daha uzun zaman var ama sonuçtaa baglanıyorum sonu olmazsa yıkılırım . sizler ne düşünüyosunuz ?
canım tıpkı senin gbyim . ne ateistleri kınarım ne de durum beni ilgilendirir . benim inancım kendime . ve ben islama inanıyosam ve orda bu yaptıgım zinaysa bende bundan korkarım . ben burda görüş almak istedim . daha evlenmeme uzun zaman var kısmet olur olmaz mı . ama ben şimdi onu yönlendirmek oluru var mı diye bakmak istiyorum . inanırsa ne ala inanmazsa ne yapar bilmiyorum . teşekkürler yorumun için .Doğrudur mevlana ya saygım sevgim her zaman bakidir,çağıran mevlana dır dikkatinizi çekerim ,o çağırıyorsa eminim ona giden putperetstte,ateistte hayır bulur Allah sevgisini varlığını hisseder çünkü o MEVLANA DIR..Biz biçok konudan eksikliklere sahip kullarız seçtiğimiz eşe dikkat etmeliyiz unutmayın kır atla kalan ya huyuna ya suyuna dır ve şeytan eminim ki bu konuda oldukça çalışacaktır nefsimizde yenilebilir etkilenebilir,biz mevlana gibi kararlı duramayabiliriz,kaç tane ateist arkadaşınızı müslümanlığa döndürebildiniz? ki bu kadar net konuşuyosunuz?
Müşrik kadınlar iman etmedikçe onlarla evlenmeyin! Mümin bir cariye, hoşunuza giden hür bir müşrik kadından daha hayırlıdır! Mümin kadınları da, onlar iman etmedikçe, müşriklere nikâhlamayınız; Mümin bir köle hoşunuza giden hür bir müşrikten daha hayırlıdır. Müşrikler sizi cehenneme dâvet ederler. Allah ise sizi Kendi izniyle, cennete ve mağfirete dâvet eder ve üzerinde düşünüp gerekli dersi alsınlar diye âyetlerini insanlara açıklar.(Bakara, 2/221).
Müşrik Arapça kökenli sözcük. İslam dini terimi. Şirk işleyen, şirk yapan manasındadır. Şirk ise kısaca Allah'a, birliğine, ortak koşmak demektir. Allah'tan başka obje, kavram ve kişilere tapınanlara ve birden çok tanrıya inananlara müşrik denir. Şirk bir tür küfür olarak tanımlandığı için her müşrik aynı zamanda kâfir (küfür işleyen) olarak da tanımlanır. Müşrik mana itibariyle müminin tam tersidir.
Müslüman bir erkek Müslüman veya ehlikitap olan bir kadınla evlenebilir. Müslüman bir kadın ise sadece Müslüman olan bir erkekle evlenebilir. Allahını Peygamberini bilen ve seven hiçbir Müslüman kadın, Kitapını, Peygamberini inkar ederek kendisini aşağılamış olan bir erkekle evlilik yapmaya kendini mecbur duruma düşürmemeli, geçersiz bir evlilik yapmaya mahkum hale gelmemelidir. ( ki biz Allah ı bile inkar eden bir kişiden bahsediyoruzz..)
Yani siz neye inanırsanız inanın gerçek olan şeyler var..o kişi çok iyi vicdanlı iyilikler yapan biri olabilir ama sonuçta ona bu duyguları veren onu yaradan ALLAH'I tanımadıktan sonra neye yarar..Böyle kişiler yok olsun vs. demiyorm kötü olsunlar kahrolsunlar diyemem çünkü ALLh tan çok korkarım ama böyle kişilerle de yolumu kesiştirmemek için çaba gösteririm bu da hata değil herhalde..
Konu sahibesi burada çare aradığına göre onada bişiler yanlış geliyor belli ki yorumlarımı da özgürce dile getirirm,kabul eder veya etmez bu konu sahibesini bağlar..
Hayırlı günler
ah canım bende aynen bunu yapıyorum ona anlatıyorum . beni dinliyo , soruyo , sorguluyo . bazen yetersiz kalıyorum çünkü cok asırı bilgim yok . bu sefer ona tam veremiyorum bu duyguyu . ben kalbende inanıyorum bu yüzden herşeyi bilmeme gerek yok allahın varlığını hissedebiliyorum ona inancım sonsuz ama onun önce mantıken inaması lazım .Herkes ayrıl falan demiş ama ben tam tersi ayrılma diyorum..
Ben de aleviyim.
Maalesef burada da "ıyyy aleviymiş bitir o zaman" mantığı var sanırım bazılarında.
Neyse laf anlatmaktan yoruldum artık onlara..
Ateist olmasına gelince..
Senin inancına saygısızlık yapıyorsa ayrıl.
Bence ona İslamiyeti de tanıtabilirsin.
Şahsen ben de bir ara çok soğumuştum dinden.
Allaha inanıyordum evet ama çok eleştirirdim bazı kuralları vs.
Sağolsun erkek arkadaşımın sayesinde daha iyi anladım, kafama takılan yerleri tartıştık.
Ama kırıcı olmadık asla. Tam tersi çok anlayış gösterdi bana.
Mesela anneannem vefat ettiğinde hiç dua bilmezdim ben.
Bana öğretti beraber yasin okuduk.
İnşallah güzel bir örnek olmuştur sana..
mezhep sorun olmazdı benm erkk arkadaşımda alevi arap ben sünniyim.. hiç sorun olmadı ailemi de alıştırdım buna.. ancak ateis olması büyük sorun Allah korkusu yok sığındığı bi varlık yok... NEDEN ateist sordn mu ne cevap verdi??? evlendin diyelim çocuğunuz ne olacak ateis bi baba sünni anne psikolojisi inancı ne olacak.. bak benim yıllar önce bi çocuk peşimden koştu 1 yıl boyunca doktordu çok yakışıklıydı her konuda süperdi ama asla evet diyemedim çünkü sonu ne olacak evlilik çocuğum ??? Ki bilmiyorum ateist insanda mantık ahlak aramam...DEĞER YARGISI OLMAYAN KİŞİ İLE OLMAZ OLMAMALI korkusu olmayan herşey yapar ATAİST NEDİR YAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!
ah canım bende aynen bunu yapıyorum ona anlatıyorum . beni dinliyo , soruyo , sorguluyo . bazen yetersiz kalıyorum çünkü cok asırı bilgim yok . bu sefer ona tam veremiyorum bu duyguyu . ben kalbende inanıyorum bu yüzden herşeyi bilmeme gerek yok allahın varlığını hissedebiliyorum ona inancım sonsuz ama onun önce mantıken inaması lazım .
Ne yani ateistler ahlaksız mı oluyor?Ya da müslümanlar sırf Allah korkusundan mı ahlaklı?Çok ilginç kafalar varmış hakikaten.
Değil mi yani bir de ne müslümanlar görüyoruz iyi ki allah korkuları varmış bir de olmasa kim bilir neler yapacaklar.Ahlak iyiyle kötüyü ayırd edebilme ve doğru olanı seçebilme yeteneğiyle ilgilidir.Bu yeteneğe sahip olmak için de herhangi bir dine mensup olmak gerekmez.Öyleymiş ben de yeni öğrendim.
Bahsetmiştim eşim ateist.
İçkisi, kumarı yokmuş, kalp kırmazmış, dürüst, hakkıyla para kazanırmış sevdiklerine değer verir, yardımlarına koşar, hatta dedikodu bile yapmazmış ne önemi var? İnanmıyorsan ahlaksızsın. Ne güzelmiş ya :)
Konu sahibi, ateist bir eşle evlilik günah mıdır ya da bu seni bağlar mı bilemem.
Ben çocuğuma sadece dinin ne olduğunu, neden var olduğunu, insanların neden inanma ihtiyacında ve gereksiniminde olduğunu öğreteceğim.
Sonrası ona kalmış.
Ben islam dinine mensubum son zamanlarda gereksinimlerini yerine getiremesem de. (Türkiyede değil de Avrupada falan doğsam islamiyeti seçer miydim orası da şüpheli ya)
Eşim ben inanmıyorum ama sana bir şey diyemem der.
Oruç tutacaksam kalkar sahur yemeğimi hazırlar.
yani bence önemli olan karşılıklı hoşgörü ve anlayış.
Bunlara sahipseniz neden sorun çıksın?
Hep beraber ailece oturup din mi tartışacaksınız?
Şu anda yaptığımız da boşuna çaba zaten.
Binlerce yıldır insanlar bunları tartışıyorlar, nereye varıldı ki, kimin düşüncesi değişti ki?
canım tıpkı senin gbyim . ne ateistleri kınarım ne de durum beni ilgilendirir . benim inancım kendime . ve ben islama inanıyosam ve orda bu yaptıgım zinaysa bende bundan korkarım . ben burda görüş almak istedim . daha evlenmeme uzun zaman var kısmet olur olmaz mı . ama ben şimdi onu yönlendirmek oluru var mı diye bakmak istiyorum . inanırsa ne ala inanmazsa ne yapar bilmiyorum . teşekkürler yorumun için .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?