Bu kadar farklılıkla olur mu ?

valla ateistliği ahlaksızlıkla bağdaştırmak nasıl bir düşünce tarzıdır anlamıyorum. benim tanıdığım ateistler evlilik, aile vs. gibi konularda oldukça muhafazakarlar. işinde gücünde senin benim gibi insanlar sanki başka bir dünyadanlarmış gibi düşünmek de ayrı bi ilginç. esas olan evlilik konusunda karşılıklı anlayış birbirine baskı yapmamak sen konu sahibi durmadan ona telkinlerde bulunursan,o da senin ibadetine orucuna namazına karışırsa tabii ki sorun çıkar. ama daha önce de yazdığım gibi ateist olduğunu ailene söylemezsin hani gerek de yok kimse inancını ya da inançsızlığını birilerine açıklamak zorunda değil di mi ? bu yüzden de gerek yok söylemeyin siz kendi yaşantınıza bakın uyumluysanız sana sadıksa, saygılıysa, seni yeri geldiğinde sahipleniyorsa sen de aynı şekilde ona öyle davranıyorsa mutlu olmamanız için hiçbir sebep yok.

konu sahibesi eğer senin için sorun yoksa sakın bırakma aileler önemli ama sevgilin zaten bilinç düzeyi yüksek birine benziyor yani şöyle diyim kız yurdunda kaldığım zamanlar odamda arkadaşım namaz kılardı ve ben o rahatsız olmasın diye namazı bitene kadar ayağa kalkmazdım ama bazı arkadaşlar önünden geçerdi yani bu iş bilinç işi anladın mı korkma kürt ve aleviler iyi insanlardır.

Canim sevgilin gercekten ateist mi yoksa dini konulari mi pek sallamiyor??

Eger gercekten bilincli bir sekilde allahi inkar ediyorsa dinen size nikah dusmez.. hic bir hoca ve alim sana bunun fetvasini vermez canim.. tabi bu senin icin onemlimi bilmiyorum... musluman bir kadinin musluman olmayan bir erkekle evlenmesi dinen caiz degil..

Ama aslinda muslumandir allaha inaniyordur ama bilgisi olmadigi icin inanmadigini dusunuyorsa o zaman farkli..

Ama oyle olsa bile sen boyle birisinin cocuklarina guzel ornek olabilecegini dusunuyormusun??

En basiti kandillerde bayramlarda nasil olacak? Erkek cocuklarini kim bayram namazina goturecek? Gibi bir suru sorular geliyor aklima..

Senin icin bu tur seyler ne kadar onemli bilmedigim icin sorulari cogaltmiyorum :))

Insallah dogru karar verirsin canim...

Anne babana bu durumu nasil aciklyacaksin.
Sen;anne baba sevgilim var ve ciddiyiz evlencem ben
Anne baba;eeee kimmis kimlerdenmis
Sen;iste boyle boyle dinsiz imansiz ateist.ama iyi insan...
Anne baba;.......???
Baba kalp krizi anne de sinir krizi gecirmek uzere yere yigilir...
Boyle bir tabloyla karsilasmak istiyorsan dogru yoldasin devam et canim.....

Aslında sorularınızın cevabını sizde çok iyi biliyorsunuz.
Ama içinizdeki umut parçasını yeşertmek için burdan güç toplama niyetindesiniz.
Dini kurallar katidir.
Bir bayan müslüman gayrimüslim ile evlenemez. Müslümanlığı kabul etmediği sürece.
Erkek ise müslümanlığı kabul etmesi şartı ile evlenebilir eğer evliliğinin ilk ayında kabul etmez ise boşanmak zorundadır.
Eğer dini konuları önemsiyorsanız diyanete danışıp kararınızı verebilirsiniz.
Eğer ki önemsemiyorsanız ailenize söylemezseniz olur biter. Alnında yazmıyor kimsenin sonuçta.

Benim ateist bir arkadaşım var. Annesi müslüman hemde kapalı babası ateist. O kapalı anne ateist birisiyle nasıl evlenmiş anlamıyorum ya neyse. Baba ateist olunca benim arkadaş da babasındna etkilenmiş ve dediğim gibi kız ateist. Yani işin bu yönünü çocuk yönünü de düşün derim. Normalde dine islama saldırmaz ama onu müslüman yapmaya çalışılınca zıvanadan çıkıyor resmen ve başlıyor dine laf etmeye.

İkincisi başka ateistlerde tanıyorum ne kadar dine saygılıyız deselerde illa bir yerde patlıyorlar ve İslam'a veriştirmeye, kötülemeye falan başlıyorlar. Hatta bahsettiğim arkadaşım normalde saygılıyım der, dine laf söylemez ama bazen hiç sebep yokken bana ama Brsnz haksız mıyım sana da hiç mantıksız gelmiyor mu? Kuranın yukardan inme kendi kendine oluşmuş kitap olduğuna nasıl inanırsın falan derdi. Dedikleri şey hani Allah nerde çarpsın beni falan... Şimdi sevgilinin böyle durumları var mı? Saygılıyım demesine bakma durup dururken dini tartışmalar çıkarıyor mu, veya sen önü dine yönelndirmek istediğinde tepkileri, sözleri nasıl..

Din konusunda fazla bilgim yok birşey diyemiyorum sen onu diyanete sor bence. En iyi doğru cevabı orada bulursun..

Son düzenleme:

dini bilginiz hakkinda bir bilgim yok, o yuzden yuvarlak konusacagim kusura bakmayin. eger kuran okumaya baslayacaksa sizin ondan once davranip butun ayetler ve mealleriyle ilgili detayli olarak bilgi edinip ogrenmeniz gerekebilir. size bir suru sorgu ve argumanla gelicek,sevgiliniz hakkinda konusmuyorum ama inanmayan insanlarda aslinda karsi tarafi caktirmadan kendi goruslerine inandirmak isteyebiliyorlar bazen. mesela tek bir cumleyi cimbizla alip aaa bak burda boyle demis niye boyle demis sence boyle olabilir mi? diyerek ayetin tam manasi ve ruhuna aykiri sonuclara varabiliyorlar. eger yeteri bilgiye sahip degilseniz sizin de kafaniz karisir. Allah kolaylik versin. gercekten zor bir durum.

Allah yardımcın olsun rica ederim dedim ya amacım seni yargılamak değil ,din konusunda okuyarak hissetmeye çalışarak daha sonrada hissettirmeye çalışmalısın ama o istediği kadar olur bir insanı dine döndürmek çok büyük bir sevaptır ve çokkk ta zor dur unutma ki peygamber efendimiz (s.a.v.) bunun için gönderilmişir ve ne kadar zorlandığını ne kadar sınandığını okumuşsundur..YANİ baktın olmuyor lütfen hazır elindekinden olma..

Ne var ki ateistse :) yani sen onu sevdiysen iyi biri demekki ve bence o kadar korkutmamali bu seni gunumuzu kolaylasiran bircok harikulade bilim adami, bircok yazar dusunur ateistti. Yani ne bileyim bence bu irkciliga giriyor sahsi fikrim
satanist degil ki kime ne zarari olacak. Hem seviyosun ki iyi biri, ve bi insan Allah inanci yokken cehennem korkusu yokken iyi olabiliyosa inan bu hepsinden daha degerli :) ama bu senin verebilecegin bi karar canm :) umarim hep mutlu olursun sevgiler :)
Ama bide onun tarafindan dusun. Onun seni sunnisin diye istemeyip ayrildigini falan. Empati her zaman ise yarar :) mutluluklar :)

Önemli olan ailenin ya da diğerlerinin ne düşündüğü değil. Senin nasıl hissettiğin.
Seni sevenler zaten senin iyiliğini düşünecektir.
Burada her gün kaç tane kadın eşi ya da ailesiyle ilgili bir çok konu açıyor.
Ve bir çoğuda çok üzücü maalesef.
Yani müslüman-ateist-deist-alevi-sunni gibi ayırımlar yapmamak lazım.
Yani doğruya doğru hangimiz mükemmel şekilde inançlarımızı yaşıyoruz ki.
Ayrıca şunu da söylemek isterim.
İnançlı biri olarak körü körüne okumadan araştırmadan neyin ne olduğunu bilmeden,
İnançlıyım diye gezen ama kelime-i şehadeti bile getiremeyen biriyle olmaktansa
Bir ateistle olmayı tercih ederim.
Dışardan gelecek tepkileri düşünürsen, sadece mutsuz olursun.
İnşallah en hayırlı kararı verirsin, arkadaşım.

Son düzenleme:
Sevdiysen bosver ailen bilmek zorunda degil vs diyenlere bakma sen birincisi nikah dusmez zaten islami olarak, hadi oldu da evlendin diyelim muhakkak problem olcak bayram kandil ramazan onu gectik oglun olsa sunnet ettiremezsin mutlaka aklina yatmayan konularl ilgili espri yapicak saka yapicak alay edicek ki hic hafife alinacak bi konu degildir din ve iman konulari. Biz muslumanlar baska inanca mansup olanlarla bile dalga gecme hakkina sahip degiliz dusun artik ne kadr onemli bi konu bu. Demem o ki alti ay bi sene uzulsen de ilerde buyuk sorunlarla cebellesmekten iyidir. Burda sorduguna gore sen de teredduttesin belli ki, icine sinmemis seni inandirip rahatlatamamis.. Allah yardimciniz olsun belki de vesile olcaksin bilemem tabi ama bu konu cozulmeden evlenmeye karar verme ve ailenddn hicbisey gizleme benden sana tavsiye..

Ben tek biriyle baş edeceğimi düşünemezken . .. üçü bir arada gerçekten zor .. Zorluklara gögüs gerebilirm diyorsan .. Sonuçta bir aile kurulacak .. çocuklarınız olacak .. sadece ikiniz değil .. onun ve senin ailen .. Allah yardımcın olsun .
Diğer ikisi neyse de ,ateist olması iyi değil .. Allahtan korkmayan bir şeyden korkmaz ..

Son düzenleme:

bu yoruma kadar okudum ona göre cevap yazdığımı belirteyim.

sen dini nikahtan bahsediyorsun ama adam ateist,yani Hristiyan,yahudi gibi bir şey değil.Allaha inanmıyor.

yani zaten dini olarak sizin nikahınız geçerli olmaz.onun isteyip istememesi bir şeyi değiştirmez ki,inanmadığı Allahın huzurunda

ettiği yeminin ne anlamı olur!

bunu önemsediğini düşünerek yazıyorum tabi yoksa herkes dini nikah kıydırmıyor zaten.

Bu ülkede ben müslümanım diyenlerin kaçı namaz kılıyor, oruç tutuyor, ibadet ediyor?
ne kadarı alkolden, zinadan, haramdan uzak duruyor?
adam dürüst olmuş, açıkca inanmıyorum demiş size, içten içe inanmayan ama herkesten saklayan o kadar insan var ki...

lafa gelince müslümanım diyip küfre dinden başlayan, hiçbir ibadetini yerine getirmeyen, haram yiyen, zina yapan, şiddet yanlısı, ahlaksız, kötü niyetli bir insandansa, iyi niyetli, sevgi dolu, kendini kötülüklerden allah korkusu yüzünden değil, vicdani hür kararıyla uzak tutan bir ateisti tercih ederim.

bir derdim var a bakın, yüzlerce iğrenç koca örneği göreceksiniz, kaçı ben ateistim der, kaçı müslümanım der?
iyilik din-ırk- millet tanımaz. sevgilinizi siz tanıyorsunuz eğer yukarıdaki tanımladığım özelliklere sahip biriyse (ki öyle olmasa sevmezdiniz bu kadar) neden olmasın?
her ateist iyidir/kötüdür diyemeyiz, insandır o da, iyisi de vardır kötüsü de.

ama derseniz ki dini nikahım geçerli olmayacak, bir ateistle evlenmem günah, o zaman yol yakınken dönün. ne onun ömründen çalın ne kendinizinkinden.

Son düzenleme:
evet zaten bütün suç işleyenler,tecavüz, yolsuzluk falan hep ateistlerin başının atında çıkıyor. kahrol ateist al sana bomba: (
isveç norveç falan ortadoğunun yanında lağım yuvası. ne de olsa allah korkusu insanların kötülük yapmasını engelleyen tek şey.insan iradesi medeniyet hoşgörü saygı sevgi falan hepsi boş. neler öğrendim hemen gidip seri katil olup misyonuma uygun şekilde davranmalıyım.

Çok güldüm OLeA :)

Bence bunu burada danisma bile cunku onunla gelecek kuracak olan sensin.sen eminsen hislerinden ve mutlu olabileceginden bence hic dusunme gerisini.din farkliligi mezhep farkliligi bazen sorun olabilir ama sizin aranizda bi sikinti olmicaksa aileleri de cok fazla bi araya getirmezsiniz olur biter.ama dedigim gibi olup olmicagina kimse degil sen karar vermelisin

müslümanız diyipp görevlerini yerine getirmeyenleri eleştirenler var..tamam namaz oruç gibi şeyleri yerine getirmeyenlerimiz var ama ateistlik çok farklı bir şey..inançsız birinden bahsediyoruz bu dünya ahiret tamamen inançsız.günahı bilmeyen Allah korkusu olmayan biri.hep derler Allah korkusu olsun diye bu önemli bişi..ben olsam bende evlenmezdim..ailem ne der diye de düşünmezdimm ben böle bişeyi nasıl kabullenirim derdim.değiştirebilirsenn inandırabilirsen çok büyük sevap ama zamanla sen değişirsen o zaman muamma.diyecek bişi bulamıyorum

Canim Allaha inanmamak ayri, dinin gereklerini yapmamak ayri. Ne gunah islerse islesin bi insanin icinde zerre kadar Allaha iman varsa affedilecegi soyleniyor, yani " musluman olup da icki icen var, zina yapan var, bilmemne eden var..." Diye bunu yargilayamayiz. Onlarla nikah oluyo cunku, ama Allahin varligina inanmayanla olmuyo. Karar senin tabii ki..

iyi güzel demişsin de canım
arkadaşımız Müslüman bi bayan
dolayısıyla kendi kafasına göre mutlu olurum deyip körü körüne gidemez
mensup olduğu dinin bu konuda kuralı var ve haram
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) in kızı olan Hz Zeynebin de eşi inanmayan biriydi
ve peygamberimiz ona ayrılmasını emretmiştir daha sonra eşi Müslüman olunca evlilikleri sürmüştür
şimdi arkadaşımızın yapacağı dine yöneltmek olmuyorsa da şans verebilir
ama bu durumdayken evlenmeleri sakat
mesele aileleri bi araya getirmeme değil..ki bu da imkansız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…