Bu kadar kıskançlık normal mi?

Nihalcim yanlış anlama burda başka konularını da okumuştum psikolojik destek çift terapisti alıyorsunuz yanılmıyorsam bu evlilik için fazla çabalıyor, çok verici davranıyorsun dışardan bakan göz olarak eşinin bende yarattığı algı senin paranla seni yönetmeye çalışıyor. Belki de hem ikinci evliliğin olduğu için hem çocukların için fazla toplumsal , psikolojik baskı altında hissediyorsun kendini bu ip fazla incelmiş elbet bir gün kopacak gibi duruyor. Allah yardımcın olsun çok şükür maddi imkanların var yatılı yardımcı alarak gül gibi tek başına yetiştirebilirsin çocuklarını

Engin tek tek anlattı. İstoç’ta büyük galerisi var. “Elektrikli alma, sıfır al” dedi. Benim bütçeme uygun araba seçenekleri söyledi. Güzel indirim yaptı. Bunları da eskiden azda olsa bir sohbetimiz olduğu için yaptı. Eski sevgilim olsa zaten bu kadar resmi konuşmayız.
Eşime kalsa bayiden ilk gördüğü arabayı alırdı. Ama maksat para kazanmak. Tabii ki bilen birine soracağım. Bunu da bir zahmet engelleme be adam.

kuzum sen kendi işini yapan bir insansın

yarın bir iş yapmaya kalksan/ortak olsan/bir işe girsen sermaye filan koyacak olsan, neyse işte
karşı taraf bu adamı gördüğü an senle iş yapmaz çünkü hakketen bela olur bak

sen nasıl erkeklerle diyalog kurmadan ticaret yapacakmışsın? nereye kadar? bu nasıl bir saçmalık.

Siz bu adama bakıp besliyorsunuz ama o çocuklara bakmaya bile tahammül edemiyor ve çabuk gel sıkıldım diyor, çocuğun altını bile değiştirmiyor. Siz de çocuklarım için boşanmıyorum diyorsunuz, öyle mi?

Migrenimsi diyelimki çocukların, evin, benim giderlerimi karşılaşın bende dizimi kırıp evde oturayım. Erkek sinekle konuşmayayım. Ama dünya kadar giderimiz var. Bu çarkın nasıl dönmesini bekliyor. Bankadaki para eriyor. Bende değerlendirmek istedim. Hadi bana bir faydan yok, bari köstek olma.
iş çevremde o kadar nüfus sahibi tanıdıklarım vardı. Hepsiyle bozdu aramı.

Kendime göre yorumladım. Bizde ortaklaşa yapılır jonu sahibinin eşinin çalışmadığını yeni öğrendim. Maddi olarakta kendi üstlenmiş herşeyi. Elbetteki bu durumda devreye sokamaz.

valla tam olarak bunu kast ediyorum
bir gün boşanacaksın

ama etrafında hukukun olan kimse kalmamış olacak
sen öğretmen değilsin ki boşanınca al tayini git x başka şehre
senin işin çevreyle tanıdıkla olacak iş

Nihal az bucuk hayatındaki yasanmıslıklara asinayım. Ben bildigim, gözlemledigim kadarıyla yorumlarda bulunacagım. Uzun soluklu koca bir evlilik gecirmis kadınsın. Ailendeki ebeveynlerinin rolu abla kardeslerinin yaklasımı söyle bir baktıgımda sen benim gözümde koca bir vericisin. Seni tüketen seylerden -bence- biri bu.
Alma verme dengesini asla kuramıyorsun. Eski evliligini cok bilmiyorum ama bu evliligi sanki tek basına yasıyor gibisin. Baba-anne-sorumluluklar hepsi sende hepsini bir bedende sen üsteliyorsun.

Ve bu evlilikte sorumlulukları almaktan disil enerjini unutmussun. Erilligin o kadar yüksek ki vere vere tükeniyorsun. Şiddet yok, kavga zarar görme yok diye bu evlilik böyle yürümez. Tüm sorumlulukları sen alıp nasıl olurda pişkin pişkin birde sana söz geçirir? Üstelik senin isin insanlarla iletisim iken sürekli ona buna salça olacaksa işin var. Ayrıca bu bana göre kıskançlık değil kompleksi. Benim karşıma çıkan ikizler burcu erkek arkadaslarım statü sahibi, meslekleri olan öz güveni yüksek erkeklerdi. İkizler demek ego demek bunun egosu yerlerde sürünüyor hıncınıda muhatap olduğun insanlardan çıkarıyor.

Cok merak ediyorum neler yapacak cocukları icin? Egitimine sadece onlara iyi davranarak severek mi destek verecek? Gelecekte cocuklarına neler bırakacak? Ve bu cocuklar ilerde babaları icin neler düşünüp söyleyecekler. Koca bir çabasızlık var ortada gidişat ne olur bilmiyorum. Sen artık kendinde degisiklikler yap. Geri çek alma verme dengeni kur. Bu degisiklikler kendisine nasıl düşünceler yaratacak bunu gözlemle.

Kendi sigarasını bile çıkıp almayan, çocuğun bezini değiştirmekten aciz bir zavallıyla evlisiniz.
"Evde sıkıldım çabuk gel" filan bu ne üsluptur, sahibiniz mi bu herif sizin? Üstelik evin kirası, faturaları herşeyini siz ödüyorsunuz. "Koca" ne halta yarıyor merak ettim..
Üzüldüm gerçekten, umarım bir an önce gücünüzü toplar ve boşanırsınız.

Evet artemis. Sen böyle yazınca çokta sağlıklı olmadığı anlaşılıyor.
psikiyatriste de o kadar güzel rol yaptı ki kadın “ eşin işe başlasa sizin sorunlarınız biter” dedi.
Yok ben altan aldıkça, taviz verdikçe çıtayı yükseltiyor. Benim boşanmaktan başka kurtuluşum yok.

Çocuklara tek başıma bakamam bahanesine sığınmayı bırakın bence. Maddi gücünüz var iki tane bakıcı tutsanız bile bu adamın harcamalarına denk gelmez masrafı. Üstelik çocuklarınıza bu adamdan iyi bakar, ilgilenirler.

Siz seviyorsunuz bu şekilde hirpalanmayi ve sömürülmeyi. Psikolojik destek alsanız bu bağımlılığı bırakacaksınız bence. Belki de alıyorsunuz bilmiyorum. İşe yaramaz ve aynı zamanda maddi manevi yük olup bir de psikolojik şiddet uygulayan birini beslemeye devam etmeyi benim aklım almıyor zira.

Şimdi bu adamdan boşanırken mallarınızın yarısını da kaptiracaksiniz değil mi? Çalışmadığı için nafaka da ister. Yazık valla. Boşansanız da beslemeye devam edeceksiniz gibi görünüyor.

Boş zamanı çok olduğu için sizi aldatmaya da meyilli bence, bu sebepten de kıskançlık adı altında sizi darlıyor. Kendinden biliyor işi çünkü kişi. Bir de doğru dürüst bir adama denk gelir de aklı kayar, beni beslemeyi bırakır diye korkuyor. Bakıcısını kaçırmak istemiyor.

Rol yapmasına o kadar şaşırmadım ki. Çünkü ikizler demek çene demek. Bu adamın tek başarılı noktası çene. Çenesi olmasa bu adama kimse dönüp bakmaz. İkna kabiliyeti, cümle kurma yeteneği, insana vereceği enerji herşeyi elde edebilir. Terapistlere bile öyle bir tuzak kurar ki işin içinden kolayca sıyrılır.

Gittik kk. Kadına o kadar güzel rol yaptı ki “eşin işe başlarsa sizin sorunlarınız biter” dedi. Onlardan da bize fayda yok. Allah herkese akıl vermiş. Benimkini kullanmam lazım.

Sadece Engin’e özel değil. Evlenmeden önce arkadaşım kim varsa hepsine karşı. Bir kere eski komşumu arayıp “aranızda bir şey geçti mi” diye de sordu. Komşum ondan sonra beni engelledi.
Maşallah siz hala bu adamla evlisiniz ve çocuğum için diyorsunuz öyle mi? Hem de çocuğunun altını, çocuğundan tiksindiği için değiştirmeyen bir baba için tüm bunlar. Siz şaka mısınız?

Nihalcim canım gerçekten demesi kolay bunu biliyorum ama hergun uzulecegine bir kez üzül ve kes bu kangren olan yeri. Cidden bu kadarı kendine haksızlık. Nasil sana bu kadar güvenmez. Bu kıskançlık değil bu hastalık. Enginle gayet normal iki arkadaş muhabbeti geçmiş aranızda burdan ne bulupta onu düşünmüş. Gerçekten anormal.
Bu arada Engin bizede bir güzellik yapsa ne iyi olur söylemeden gecemiycem Nihalden geliyorum Engincim yap bir guzellik

İyi de ben her gün 25 erkeğin içinde çalışıyorum, lisede öğretmenim. Sanayiye dayalı iş kollarında çalışan kadınları düşünemiyorum bile. Kaldı ki yarın bir gün kızlar okula gidince Ecem’in babası, servis şoförü, okul müdürü, kırtasiyeci gibi kişiler de eklenecek haberiniz olsun

Valla nihalcim ben seni çok seviyorum ve bu adamı boşayıp kapının önüne koydum diyeceğin kutlu günü dört gözle bekliyorum.Bir insan ancak bu kadar eziyet olabilir karısına. Adamın tek mantıklı; oh be kocam işte bu, diyeceğin bak tek bir hareketi yok. Şimdiye kadar hiç gururla bahsettiğini de hatırlamıyorum bu adamdan. Cocuklara baktığı falan da yok. Ben çocuğa bak diye bıraktığın zaman uyuyup kaldığından bahsettiğin konuları da hatırlıyorum. Büyük daha minicikti. Çocuk başı bir bakıcı ev işi için de bir yardımcı tutsan çok daha kârlısın, kafan da rahat olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…