Bu kadar kıskançlık normal mi?

Eve gelince bir de onun için kavga çıkmasın diye. “Sana gelirken sigara al dedim. Neden almadın” der diye.
Almadım çünkü sen de dışarı çıkacaksın üstelik bana böyle davranan adam sigarasını da kendi alsın dersiniz.
Yani refleks olarak bile içinizden gelmemeli aslında çünkü (sigara içiyorum) ama bebeğimin altını değiştirmemiş bir kocaya zevk mamülü bir şey almak içimden bile geçmez. Öfkelenirdim. Diğer hakaretleri de cabası.
Hem en azından bir tepki vermiş olurdunuz diyeceğim ama galiba siz yalnızca tartışma olmasın da ne olursa olsun tavrındasınız.

Ben diğer konulara vs aşina değilim bu konudan yola çıkarak söylüyorum komşunuzu arayıp aranızda bi şey geçti mi diyecek kadar hadsiz bir kocayı bugüne nasıl ve neden taşıdınız?

Evet koca ekmek kapısı/parası değildir her şey maddiyat değil ama maddi gücünüz de varken boşanmama sebebi çocuklar mı (çünkü onlarla da pek ilgili ya da özenli değil galiba) yoksa siz seviyor musunuz, düzeleceğini mi umut ediyorsunuz?
Sırf bu konuda okuduklarım bile beni üzdü, motivasyonunuzu anlayamadım ama.

Neyse, hakkınızda hayırlısı olsun.

Sadece Engin’e özel değil. Evlenmeden önce arkadaşım kim varsa hepsine karşı. Bir kere eski komşumu arayıp “aranızda bir şey geçti mi” diye de sordu. Komşum ondan sonra beni engelledi.
Ay bu ne böyle, bunun geçmişte bir travması mi var sana yansıtıyor?

Off kocan tam bir su katılmamış boz ayı

Benim bir flörtüm vardı, selam verdiğim ortak arkadaşlarımızla aramda bir şey olduğunu ima ediyordu. Sonra ortaya çıktı ki kendisi bir çok kıza sulanıp, asılıyormuş. Demem o ki kocan seni aldatıyor olabilir.

Hepsini geçtim “midem bulanıyor” diye çocuğunun altını değiştirmeyen birinden benim midem bulanır. Babalık bu değil. Gayet ataerkil bir ailede yetişmiş ama kızının altını değiştiren, tırnaklarını kesen, kundaklayan bir babanın kızı olarak söylüyorum.

Çocukları beraber büyütebileceğim kimse yok say. En azından küçük yürümeye başlasın diye dişimi sıkıyordum ama sorunlar geometrik olarak katlanarak artıyor.
Ya bu tamamen bahane aslında.
Kimse yoksa cebinde paran var.
Kimseye ihtiyacın yok ki
Antalya pahalı bir şehir ama koca Antalya'da sence asgari ücretle günde 9 saat çocuğuna bakacak bakıcı bulamaz misin?
Aylık brüt asgari ücret 13.000 lira. Üstelik bu bakici her gün çocuklari oyalayacak, sen kendine vakit ayırabileceksin , kadın onların altlarını değiştirecek,kreş zamanı gelince kreşe götürecek, deliren çocuk olunca onu parka indirecek...gerçek anlamda hayatını kolaylaştıracak.
Annenin bakmasindan on kat iyi. En azından drama Yok, kural ihlali yok...
Sen ki simdi 1,5 milyona araba alma planlayan birisin. Bir yıllık bakıcı parası senin için kusurat.
Bu hayatı yaşamanın tek sebebi bu hayatta olmak istemen.
Belki de çocukluğun huzurlu geçmemistir ve ev içi stres senin güvenli alanın olmuştur. O yüzden bu ev içi stres ve huzursuz ortam ne kadar kötü olsa da sana tanıdık geldiği için içten içe burada yasamayi seviyorsundur.
Yoksa akıllı insan işi değil bu sekilde bir evlilik sürdürmek

Ben size boşanın ya da boşanmayın diyemem. Elbet vardır bir bildiğiniz. Yanlış anlamayın ama ben sizi de anlamıyorum. Burda öfkelenip konu açıyorsunuz, adama hep birlikte saydırıyoruz sonra mutlu fotoğraflarınızı atıyorsunuz. Yani boşanmak istemiyorsanız bile bu kadar verici olmayın. Sigarasını siz neden düşünüyorsunuz mesela? Kaldırsın poposunu alsın. Zaten başka işi gücü yok.

Burda öfkelenip konu açıyorsunuz, adama hep birlikte saydırıyoruz sonra mutlu fotoğraflarınızı atıyorsunuz.
Affedersiniz nerde mutluluk fotografımız? Benim büyük kızım doğduğundan beri pek mutlu anım olmadı da, size nasıl yansıdı? Çocuklar için evde tabaklar, bardaklar havada uçuşmuyor diye mi? Geçen ay panik atak geçirdim mesela. Mutluluktan mı?
İnsanı konu açtığına pişman ediyorsunuz.

Evet yengenc. Benim için en iyisi çocukları bakıcıyla büyütmek.
Çocukları için neyin iyi, neyin kötü olduğuna da akılları erince kendileri karar versinler. Benim için en iyisi bu toksik evliliği bitirmek.

Sizi pohpohlamak zorunda değilim. Açtığınız kaza konusu sonrasında eşinizle fotoğrafınızı paylaştınız burada. O konuda da eşinize saydırdınız. Bana komik geliyor. Haydi hep birlikte saydıralım, gömelim sonra? Hayat sizin hayatınız. İyi forumlar.

beni pohpohlayın demedim. Kimseye de saydırmayın. Bu kıskançlık normal mi değil mi soru bu? Anlamadınız heralde.

Babam dışında hiçbir ilişkimde kimse bana bir şey vermedi Vis. Bende babam dışında kimseden bir şey istemedim.
Kesinlikle evliliğimizde kadın gibi hissetmiyorum. Sadece anne rolüne büründüm. Bunu da sürdürmek için akil melekelerimi kaybetmek üzereyim.

Aile durumunuza birşey diyemem ama çocuklar için evlilik devam ettiriyorsaniz ve mutsuz bir aile tablosu çiziyorsaniz onlar için inanin iyilik değil kotuluk ediyorsunuz. Surekli sorunlu anne babayla buyumekdense yalniz ama mutlu bir anneyle buyumeyi tercih ederlerdi bence. Neyse. Konunuza gelicek olursak normal değil. Bu sevgi kiskançliği da değil. Bildigin guvensizlik ve saygisizlik. Ilk once ona sormaniz lazim sen beni ne zannediyorsun diye.

Böyle biri boşanirken sorun yaratmadan anlayisla boşanir mi acaba? Dahası boşandıktan sonra...
Nafaka isteyecek Nihalden diye korkuyorum cidden bak. Nihali seviyorum çok emek verdi bunu uzaktan bu kadar görüyorsak o neler yaşadı kim bilir... Ama cidden yeter güzelim artık sen elinden gelenin üzerine düşenin çok fazlasını yaptın. Bide maddi anlamda bu kadar yetersiz erkeği cidden koca diye yanında bulundurmamak lazım evet aşk sevgi tamam ama bir yerden sonra bakıyorsun adamın herşeyini sen ksrsiliyorsun kendi hayatınızı sen ksrsiliyorsun e o zaman o neden yanında? Bence çok çok düşün sonrada kendiniz için hayırlı karar neyse onu ver arkadaşım. duruguzel

Bana kalanlar servet yoluyla kaldığı için hak iddia edemiyor. Evliliğimiz boyunca edindiğimiz bir mal yok. Aksine ben sürekli cepten yedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…