- 4 Nisan 2017
- 406
- 520
- 33
- Konu Sahibi mylittlepeony
-
erkekleri en üzen şey bu durum..zaten bir ömü boyu küs kalmak mümkün değil ailelerler..hakkınızı savunmayı öğrenin...Merhaba arkadaşlar, eşimin ailesiyle anlaşamadığımız için bir süre önce onlarla görüşmeme kararı almıştım. Eşimle de tartışmıştık ve bunun üzerine o gün bu gündür birbirimize çok soğuk davranıyoruz. Bu biraz ağır bir karar olsa da, ben görüşmek istemediğime eminim kızlar. Çünkü oraya gittiğimde iğneleyici sözler eleştiriler beni öyle geriyor ki ellerim titriyor. Yani sağlığım kötü etkileniyor. O an ne yapacağımı ne söyleyeceğimi bilmiyorum ve o stres bana kar kalıyor. Eşim ailesinin hatalarını bilse de benim ses çıkarmamı tepki vermemi istemiyor. Beni anlamasını en azından biraz zaman vermesini istiyorum. Ama o benim ailesi tarafından ezilmemi ve buna razı olmamı istiyor.. Küslüğümüz de çok uzadı. Bu konuyu hiç açmıyor ama bana karşı çok soğuk. Ne yapabilirim.. Geri adım atmak istemiyorum ama bu konunun bizi böyle etkilenmesini de istemiyorum...
Bu konuda gerçekten çok zayıfım. Yani o an ne diyeceğimi bilemiyorum. Onlar da benim yapımı bildikleri için yüklendikçe yükleniyorlar. Bazen de gereken yerde cevap veriyorum ama o zaman da eşimin sert bakışlarına maruz kalıyorumerkekleri en üzen şey bu durum..zaten bir ömü boyu küs kalmak mümkün değil ailelerler..hakkınızı savunmayı öğrenin...
şakayla karışık ver cevaplarını...yada eşin yokken farklı, eşinin yanında farklı davran...Bu konuda gerçekten çok zayıfım. Yani o an ne diyeceğimi bilemiyorum. Onlar da benim yapımı bildikleri için yüklendikçe yükleniyorlar. Bazen de gereken yerde cevap veriyorum ama o zaman da eşimin sert bakışlarına maruz kalıyorum
Esin cok bencilmis kusura bakmasin dunya bitek onun etrafinda donmuyor once karisina sahip cikmayi ogrensin bence. Sana laf soylemesini biliyosa ailesine de soylemesini bilicek karimla aramda huzur kalmiyor biraz sesinizi kesin diyecek..!!Evet ama ben zaten ailesine hep çok ılımlı çok sevecen yaklaştım. Ama onlarda durum çok farklı. O ortamda çok geriliyorum. Eve gelip ağlıyorum içime atmaktan çok yorulmuş oluyorum. Eşim durumu bildiği ve cevabını duymak istemediği için bana neden ağlıyorsun diye sormuyor. Ama onlara ağzını açıp tek kelime söylemiyor.
Esin cok bencilmis kusura bakmasin dunya bitek onun etrafinda donmuyor once karisina sahip cikmayi ogrensin bence. Sana laf soylemesini biliyosa ailesine de soylemesini bilicek karimla aramda huzur kalmiyor biraz sesinizi kesin diyecek..!!
Kesinliklee.Altına imzamı attım. Kadin yine sabırlı ve çirkef olmamış ailesine karşı. Bence soğuk savaşlara gerek yok. Karısına sahip çıksın ilk
Ya kızlar çok teşekkür ederim. İnanın beni anlamanız bile içimi rahatlatıyor. Eşim ne yaparsa yapsınlar ailesini haklı bulur. Ben de kendimi düşünmek zorundayım ve en uygun çözüm olarak görüşmemeyi buldum.Altına imzamı attım. Kadin yine sabırlı ve çirkef olmamış ailesine karşı. Bence soğuk savaşlara gerek yok. Karısına sahip çıksın ilk
Zaten eşim ailesi ile görüşüyor. Böyle bir durum söz konusu değil ki. Eşimin ailesi, tabiki görüşmeli. Fakat ben beni de ezdirmesin istiyorum.Siz gitmeseniz de onların iletişimi devam etse? Sonuçta ailesi sizi görmeye çok da bayılmıyorlar.
Benim bir tanıdığım var. Düğün günü iki aile birbirine girdi . Kız erkek ailesiyle , erkek kız ailesiyle kesinlikle konuşmuyordu... Bu yüzden kavgalar yaşanmış vs...
En son şöyle bir karar almişlardi. Her pazartesi herkes kendi ailesine akşam yemeğine gitsin, zaman gecirsin. Saat geceye yaklaşınca çocuk arabayla gelirdi aileyle selamlaşmadan kızı alır giderdi. Böyle böyle kişi kendi ailesiyle kaliteli zaman geçirdikce evde ailelerden kaynakli oluşan gerginlikler azalmış olmalı ki sonradan aileler de barıştı .
Siz de böyle yapabilirsiniz. Sonuçta sizinle küstüler diye neden ailesiyle görüşemesin ki?
Haftada bir akşam herkes kendi ailesine gitsin, zaman gecirsin
Evet ama ben zaten ailesine hep çok ılımlı çok sevecen yaklaştım. Ama onlarda durum çok farklı. O ortamda çok geriliyorum. Eve gelip ağlıyorum içime atmaktan çok yorulmuş oluyorum. Eşim durumu bildiği ve cevabını duymak istemediği için bana neden ağlıyorsun diye sormuyor. Ama onlara ağzını açıp tek kelime söylemiyor.
Yoo çok haklısınız ağlamıyorum. Tam tersi bu tavrı ile kararımda ne kadar haklı olduğumu anladım ve daha da sağlam duruyorum tavrımın arkasında.Sonuna kadar haklısınız, suan soğukluk varsa bunda iki taraf zararlı çıksa da asıl zararlı çıkan o. yemek temizlik ütü her şey sizin elinizde. Sevmediği yemekleri yapın, ütüsünü yapmayın, soğukluk varsa cinsellik de sıkıntılı olabilir onun icin de eksi bir durum. Yani aslında güç sizden yana.
Ağlayıp üzgün de durmayın o sekilde görmesin sizi, nasilsa yufka yürekli karım eninde sonunda pes eder diye düşünüyor sizi öyle üzgün gördükçe.
Esini ailesine karşı savunamayan adam zaten suan yaşadığı her seyi hak ediyordur. Aynısını ona sizin aileniz yapsa bırakın kendi konuşmayı sizi bile göndermezdi , bencil çünkü.
Ya kızlar çok teşekkür ederim. İnanın beni anlamanız bile içimi rahatlatıyor. Eşim ne yaparsa yapsınlar ailesini haklı bulur. Ben de kendimi düşünmek zorundayım ve en uygun çözüm olarak görüşmemeyi buldum.
Eşim aslında gerçekten iyi biridir. Çok seviyorum. Fakat bazen beni öyle şaşırtıyor ki... Bu biraz yetişme tarzı ile alakalı. Ailesi çok dominant. Benim tarafımı tutmaya korkuyor, kılıbık pısırık derler sanıyor. Çünkü hemen insanlara böyle şeyler yaftalarlar. Ama böyle zamanlarda onun bana olan sevgisini sorguluyorum..seni haklı olduğunu bile bile ailesi için üzen, üzülmene canı yanmayan bir kocan varsa bence bu evliliği bir an önce sorgulamalısın.
evlendikten sonra aile karı koca ve çocuklardan oluşur. iki tarafın ana babası artık 2. planda kalır. benim ailem böyle sana ne derlerse desinler kabul et sus diyen erkeğin bacaklarını ayırırım bir daha anasını göremez. onu diyeceğine ailesine bir kere insan gibi benim karımla böyle konuşmayın diyemiyorsa karakterinde bir sorun vardır.
ve sen hala küslüğümüz bitsin diye üzülüyorsun.
bilmem bir şeyleri sorgulamana yardımcı olabildim mi?
Birinin eşi olmak her saygısızlığı signeye çekmek zorunda olduğunuz anlamina gelmez. Nasil sokakta başkalarının saygısızlığını çekmek zorunda degilsek, aile içinde de saygı bekleyebilir insan. Ben kendi ailemde saygısızlığa tahammül göstermem kaldıkı başkanlardan. Saygısızlık etmem ama bende ayni sizin gibi mesafe koymaya secerdim.. Madem onlar insan gibi yerlerinde duramıyor, uzak dursunlar. Esiniz de bu "seni sevgimden mahrum bırakırım" numaralari başkasına saklasin. İlişkilerde en nefret ettiğim tavır
Evet tam da bu tavırda şu an..Birinin eşi olmak her saygısızlığı signeye çekmek zorunda olduğunuz anlamina gelmez. Nasil sokakta başkalarının saygısızlığını çekmek zorunda degilsek, aile içinde de saygı bekleyebilir insan. Ben kendi ailemde saygısızlığa tahammül göstermem kaldıkı başkanlardan. Saygısızlık etmem ama bende ayni sizin gibi mesafe koymaya secerdim.. Madem onlar insan gibi yerlerinde duramıyor, uzak dursunlar. Esiniz de bu "seni sevgimden mahrum bırakırım" numaralari başkasına saklasin. İlişkilerde en nefret ettiğim tavır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?