Bu kadar pis olunur mu?

Siz bu eve gidiyor musunuz?
Tlc de bir program var obsesif insanlar böyle pis evleri 3 günde temizliyorlar o evlerde aynen eşinizin annesininki gibi

Benim bir yakınım var eminin onun kadar pis değildir. Geçen sene gittim kendimi zor attım dışarı. Başka yerde kaldım. Kalamam imkan yok. Bir süpürge tutayım desem nereye tutucam ? 5 sene öncesinden kalma konserveler üst üste yığılıp küflenmis bulaşıklar. Yerler toprak, yatak üstleri yemek sinileri ile dolu. Ayyyy fenalık geldi !

Kendin bilirsin hamilesin yapma zaten ama insanlarinda koltugun altina ne diye bakiyon onuda anlamadim belliki sen gecmisten kirginsin ozellikle bisi ariyomussun gibime geldi, gunahinida almak istemiyorum icinizde ne oldunu bilemem umarim duzelir araniz baska me diyebilirimki :/

Koltuğun altına bakıyorum çünkü valizdeki eşyaları çekyatın altına yerleştirmek istiyordum.

Ayrıca geçmişten gelen bir kırgınlık vs olmasına gerek yok kimsenin evinin yıllanmış kirini temizlemek zorunda değilim.Herkes poposunu kıssın,az gezsin temizlesin.

Anlatabildim mi?

Aslında ben kargaşaya ve pisliğe sempatiyle bakan biriyim beni uyuz eden kişiler evime gelipte koltumu beğenmeyen (rahat değilmiş) yada balkonumun konumunu beğenmeyen insanları boğasım geliyor ama birde pis dedikleri birinin evine gittim gerçekten güler yüz yeterli gelmiyormuş buda yaşlı kadındı tutmuş viledayla yerleri sildi suyu pintilik yapıp dökmiş deterjan döktüğü için ekonomik olsun diye o suda kokmuş mu allahım kadının evinde oturduk o kadar çğrenç kokuyordu ki ev , ikram ettiği kahvede sanki koktu gibi kahve pişirdiği içinide temizlememlş daha önce içinde süt pişirmiş birde kendi yaptığı nuh zamanında kaldığı keki ikram etmesi ve yemediğin vakit bir güzel azarlaması tabi büyük eziyet
ama kadın tatlı dili sohbet hoş diye , yüzüne vurmadık
halende görüşürüz ama kahveyi ona yaptırmayız biz yaparız ki iyice herşey yıkanır öyle içeriz

TEMİZLİK ÇOK AYRI BİR KAVRAM
herkes temizlik yapamaz temiz olamazz
benim kv dede asırı pis ilk evlendiğim yıllar yemek yiyemiyordum allahım ne cektim kendim yemek yapp götürüp yiyordm ama kasık catal ordan kullanılıyotr ne cekiyordm cok ac yattım gece
bayramlarda ziyarete gittiğimz yerleredeki seyleri ansıl yiyordm ölümüne aclıktan
eve gelince gene actım büskivi hep bulunduruyordm
velhasıl günler böyle gecti yapsam hangi bir yeri düzleyim kız bitmez ben bir başına gecersem ohoooo
ben bıraktım kendime havlu götürüyorm kızıma ev terliği bana ev terliği
bolca kagıt havlu atıstırmalık seyler b sekilde bagda bahcede orurup yasıyom ama bana sor nasıl yasıyom hem dagınık hem pis ötesi
hele suna sinir oluyom sarı mutfak temizlik bezleri varya tezgah siliniyor onu yeri siliyor hoppp tezgahın üstüne koyuyor oralarıda siliyor hadi yemek ye sıkıyorsa

ayda 2 defa temizlikçi alsa bile düzenli olur ama sorun o değil onlara normal geliyor bu pislik o yüzden. benim kayınvalidem pis değil allah var bir şey diyemem ama aşırı biriktirme meraklısı hiçbir şeyi atmaz. eski mutfak eşyaları artık eline almazsın, yenisini daha güzelini alırım eskisini bir yere kaldırır. bir evde 5 çaydanlık, 6 kahve fincanı takımı, 4 elektrikli cezve olur mu? bunun gibi daha birçok çöp. evde 5 tane boş damacana var su kesilirse onları kullanacakmışız. kiler üst üste dolu içine girip bir şey alamazsın allahım afakanlar basıyo

vallahi canım haklısın, insanın çekyatın altını açmasına gerek yok, orta yere kirli don atanlar da var, ben maalesef başak burcuyum, aşırı derecede titizim, gözün görmesin görmezden gel, didikleme diyorlar nasıl görmezden geleyim, klozet leş gibiyse , banyo leş gibiyse ne yapacaksın, tuvaleti dahi kullanamıyorum ne yapayım, elime alıyorum domestosu önce iyice yıkayıp giriyorum, o da nerden baksan 45 dakika sürüyor, ya bir kez temizlikçi şansımı deneyeyim dedim bi yakınımızın evine götürmek için, ama çok çok pis dedim , kendini ayarlasın diye, ablacım ben o kadar pis evi 1 gün de temizleyemem 5 gün lazım en az demesin mi Annemle bir akrabamıza kalmaya gittik, o zamanlar 17 yaşındayım, yastık kokar mı arkadaşlar , yastık öyle bi kokuyor ki, annecimi uyandırdım anne bu yastık kokuyor yatamıyorum dedim, hakikaten zehir gibiydi, annem aman kızım sessiz ol , uyumaya çalış ayıp dedi, artık yastıksız uyumak zorunda kalmıştım, bizim evimiz de minikti annemle babamın evi, bahçeli bir ev, 100 metre kare ev , 300 metrekare bahçe ama nasıl temizdi, eşyalarımız eskiydi ama önemli olan eskilik değil ki, ihtiyacın olmayını vereceksin, evde stok yapmayacaksın, biraz paylaşacaksın, az da olsa temizlik yapmaya çalışacaksın. Yaşlı isen, hasta isen anlarım ama o zaman da temizlikçi alacaksın ya da durumun yoksa belediyeden ekipler gelip temizliyor.

Gittigim bi yer eger kötüyse sirf bi gun bile kalacaksak giderim temizlik malzemesi alırım banyodan heryeri tertemiz yapip öyle oturrum ayy canimm kusura bakma bu nevi hastalim ben kendim temizlemdigim bi yerde oturmam sen carsaflari yika perdeleri bende parkeleri temizliyimmoturdugum oda temiz olsa gerisi muhim degil

Siz suan orada kaliyorsunuz temizleyin icinize sincek kadar.
Misal wc ben temizliyeyim diyin.
Yada mutfagi ben toplarim diyin hem icinize siner hemde gözde gelin olursunuz :)

Bu biriktirme huyu annemdede var ama benim nenemdede vardı arada ben veya ablam gelip annemin fazlalıklarını temizliyoruz annem herşeyde ama biriktirme huyu var artık genetik mi bilmiyorum bende şu an yok yaşlılıkta bilemem

Benim kayınvalidem de cok temiz degil cok pis de degil ama.ev kalabalık eşya esya...o eşyalar üstüne geliyor.her yer örtü.o örtulere degince de zaten kalabalık olan ev iyice dagınık görünüyor göze.ilk evlendigimizde cok garipserdim.evde baharatlık yok mesela.poşet poset icinde baharatlar.toz bezi ararım yok varsa da ic camasırından toz bezi var.atlet de degil bildiginiz alt camasır.esime aldiririm mikrofiber bezlerden.sartsız surtsuz iş yapılır.yani pislikten ziyade genel olarak düzensizlik var evde.o da bir arkadaş demiş biriktirmekten kaynaklanıyor.

Ama ben artık alıştim bu duruma.yoksa tatile her geldigimde stresli olup esimle kavga ediyordum.sonra anladımki bu durum sinirimi bozuyor eşimle aramı bozuyor ben de artık kabullendim durumu.

Hımm peki, bu hafif kalan dedikoduyu eşinize de yapın o zaman O çözüm bulur size

Pasaklı değilim. Evimi süpürür silerim bulaşığımı her gün yıkar, kirli sepetinde camaşır bırakmam. 2 Banyom var haftada bir çamaşır suyuyla dezenfekte alırım oralara aldığım her aletin dışında çamaşır suları bile ayrıdır köşelerine bırakırım. Ayda bir camları kapıları silerim. Çocuksuz olduğum için gayet normal ideal temizlik olarak görürüm bunu. Gelelim yorumuma.
Titiz insanlardan nefret ediyorum. 2 günde bir cam siler günde iki kez ev süpürür sen wc lerini kullanırsın arkandan girer temizler. Daha kötüsü bi çay içmeye gidersin sanki oturduğun yeri kirletmişsin gibi bakar. Evine gelir sağ solu kollar kirli mi diye. Ya ben balkondaki saksıyı hergün silmek zorunda mıyım? Burası benim evim sana giren çıkan ne? Evine davet etme kendimi emanet hissediyorum.
Diyemiyorum. Arkadaşlığımı da bitiriyorum. Titizler buraya yazıyorlar çünkü hiç arkadaşları yok.
O insan lütfetmiş sizin gibi birini evinde misafir etmiş utanmadan konuşuyorunuz günah.
Gitmeyin efendim kimsenin evine gitmeyin.
Kukuman kuşu gibi 24 saat evde durup cam silin fayans ovalayın koltuk silin.
Lütfen o evinizden asla çıkmayın da bir rahat edelim.
Bir de lütfen heryerde kendinizi övmeyin yanınızda he he deyip içimizden biliyoruz ne olduğunuzu....

Bugün de içimi döktüm çok şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…