- 4 Aralık 2010
- 1.444
- 738
- 323
- 39
- Konu Sahibi Kimimkiben82
-
Ay iğrenç tuvalet tıkanmaz mı ya kokudan durulur mu orada. Hiç sormadınız mı neden çekmiyorlarmış?Seyrek gidiyoruz.
Zaten farklı şehirlerdeyiz.
Pis olarak kastınız ne bilmiyorum yalnız.Size anlatacağım duruma bakın.
Şöyle anlatayım ; eşimin annesinin evindeki tuvalete ne zaman girmek istesem büyük tuvalet ve idrar dışkıları oluyor.
Çünkü sifon çekmiyorlar.
Bildiğimiz "sifonu" çekmiyorlar.
Onlara gittiğimizde eşim benden önce kalkıyor. Tuvaleti temizleyip, domestosluyor. Bana haber veriyor ben öyle giriyorum.
60 küsür yaşındaki insanın evi.
Eşimin annesi...
Ne diyelim, ne söyleyelim.
İstisnasız her gün sifon çekilmiyor ve dışkılar duruyor.
Varın siz düşünün.
Zaten yılda bir kez görüşüyoruz, eşimin annesi. Eşim de biliyor rahat edemiyoruz. En iyisi mesafe. İki gün de idare ediyorum eşim sağolsun,yoksa hayatta dayanamam.
Allah o insanlari sana muhtac etmesinSenede bir zaten sma onu da çekemiyorum. Midem bulanıyor. Onlardan da soğuyorum iyice. Yemek zaten yiyemiyorum.
Hadi canım artıkkk yuhhOyle deme. Bu bahsettigim hayal bile edemeyeceginiz bir daginiklik. Mutfaga giremiyorum mesela yerlerde biseyler var. Tezgahin ustune bir bardak koyamadim yer yok. Her yerde obek halinde ivir zivirlar. Asiri pis degil ama yine de temiz sayilmaz. O kadar daginikligin alti nasil temizlenir ki.
Bizim bi komsu da alaturka wc de kullandiklari farasi mutfakta kullaniyormus. Kimse evine gitmiyor.
Bunlar gerçek mi? Korku filmi gibiGörümcem değil de eşimin annesi (kayınvalide demeye bile dilim varmıyor.) aşırı pistir.O evde Nasıl çarpılmadan yaşıyorlar anlamıyorum.
Kiler dolabında eski leş kokan ayakkabılar..
O ayakkabıların içinde yemyeşil olmuş,kurumuş ekmekler ve bir dünya ekmek kırıntısı..
Kaşık çekmecesinde örümcek ağları,güve yuvaları,kurtlar..Tanımlanamayan kir,pislik ve kırıntılar..
Duvara asılı kepçelerin içine dolmuş,ocaktan sıçramış,katranlaşmış yağlar..
Mutfaktaki divanın altında yıllardır duran yıkanmamış (herhalde kendi kendine temizlenecek..) taşlaşmış bulaşıklar..
Tuvalette her defasında sifonu çekmemek için tuvalet atıklarını (bildiğin dışkı) itelemek için yosunlaşmış bir sopa..
Yattığımız odada çekyatın altında arası tahta bezi gibi kapkara 4 tane kaynanaya ait kadın donu..
Bahçe kapısı çarpmasın diye konulan taşın altında yıllardır birikmiş vıngıl vıngıl kaynayan kurtlar..
Vıcık vıcık yağlı kapılar pencereler.
Doğalgaza geçilmesine rağmen hangi fikirle orada durduğunu bilmediğim 6 adet üzeri kayış bağlamış büyük tüp..
Temiz tencerelerin içinde birikmiş,kurumuş pis su izleri..
Gerçekten pis mi görümcen Bi düşün..
Vııyyy anam bu ne beeGörümcem değil de eşimin annesi (kayınvalide demeye bile dilim varmıyor.) aşırı pistir.O evde Nasıl çarpılmadan yaşıyorlar anlamıyorum.
Kiler dolabında eski leş kokan ayakkabılar..
O ayakkabıların içinde yemyeşil olmuş,kurumuş ekmekler ve bir dünya ekmek kırıntısı..
Kaşık çekmecesinde örümcek ağları,güve yuvaları,kurtlar..Tanımlanamayan kir,pislik ve kırıntılar..
Duvara asılı kepçelerin içine dolmuş,ocaktan sıçramış,katranlaşmış yağlar..
Mutfaktaki divanın altında yıllardır duran yıkanmamış (herhalde kendi kendine temizlenecek..) taşlaşmış bulaşıklar..
Tuvalette her defasında sifonu çekmemek için tuvalet atıklarını (bildiğin dışkı) itelemek için yosunlaşmış bir sopa..
Yattığımız odada çekyatın altında arası tahta bezi gibi kapkara 4 tane kaynanaya ait kadın donu..
Bahçe kapısı çarpmasın diye konulan taşın altında yıllardır birikmiş vıngıl vıngıl kaynayan kurtlar..
Vıcık vıcık yağlı kapılar pencereler.
Doğalgaza geçilmesine rağmen hangi fikirle orada durduğunu bilmediğim 6 adet üzeri kayış bağlamış büyük tüp..
Temiz tencerelerin içinde birikmiş,kurumuş pis su izleri..
Gerçekten pis mi görümcen Bi düşün..
Ayy yok artıkBenimkiler banyoda kullandığı gider pompasını mutfak lavabosuna da sokuyo.
Azcik sen el atsan diyorum kadin belki yasi nedeniyle yapamiyodur
Ay demeyin böyle seyler lütfen... gercek olamaz di mi????
Bu da berbatmis ya.ayni bezle hem yer hem masa hem ocak simek.igrencccc.nasil temizim diyorlar ya
Ne güzel anlatmışsınız kv oda uymuş bu uyarılara zıt kaba saba konuşaydın bu sonuç sıfırdı ve tiksinerek gider gelirdin hoş olmuş güzel bir yaklaşım tebrik ederim :)Benim kv, sizinki kadar olmasa da, biraz pisti. Aslında bazı şeyleri çok temiz bazıları ise pis. Mesela çamaşırları her daim çok temiz ama mutfağı ve lavaboları falan pis.
Ben de ona birşey söylemeden, pis bunlar gibi, alıp kendim temizlemeye başladım.
Örneğin, annecim çamaşır suyu nerede? Lavabonun içini yıkayayım, oğlumun elini yüzünü yıkıyorum ya, temiz olsun.
Veya tuvaleti yıkayayım, biz de kullanıyoruz, çabuk kirleniyor.
Yani böyle kibar ve anlayacağı şekilde söylemeye çalıştım.
Şimdi beni biliyor ve ona göre davranıyor artık.
Biz gitmeden önce muhakkak dikkat ettiğim yerleri temizlemiş oluyor artık :)
Hatta oğlum için ayrı tabak, kaşık, tencere vb şeyler almış. Kendisi bile yıkamıyor. Sadece ben yıkayıp kaldırıyorum :)
Bence güzel bir şekilde ifade edilirse, karşı taraf anlayabilir.
Mesela klozetin aktif kullanıldığı banyoyu sildiği vileda ile evin diğer yerlerini de sildiğini gördüm bir gün.
Sonra o gün oğlumu hiç yere bırakmadım. Niye yere koymuyorsun dediğinde de, açık açık söyledim. Klozet var orada, yerlere illa ki idrar sıçramıştır. Onu bütün eve sürdün şimdi diye.
Hemen kalkıp yeniden sildi ve bir sonraki gidişimde ayırmıştı viledasını bezini falan.
Bunun söylemeyle bir alakası yok temizlik alışkanlık bir davranış şeklidirKırmadan hijyenik olmanın ne kadar sağlıklı vede önemli olduğunu anlat onlara çok rahatsiz olduğunu böyls mekan ev vs da olduğunu temizlik İMANDAN gelir bunuda söyle
yin
Anliyorum sizi anneannem de oyle .. 70 küsur yasinda ama gencken de ayniymis..Böyle bir kadının kızı tertip düzen sahibi olabilir mi sence?
Eli ayağı tutuyor,genç,her yıl yurt dışı gezilere gidecek enerjisi varsa evini de temizleyecek gücü vardır.
Evde 2 mutfak iki de bulaşık makinesi var (iki katlı eski bir ev) Atsın makineye yıkasın pintiğin pisliğin açıklaması olabilir mi?
Yılda 2 kere bayramlarda gidiyorduk saatlerce yol tepip.Bir de onun evini arıtamayacağım kendi evimin işini zor yapıyorum ben.
Daha önceki mesajlarda da yazdım,alışmışlar.O pislik görünmüyor onların gözüne.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?