• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kadarınada pes artık yaaa....

banabenigeriver

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2016
9.337
4.664
123
Eşim bir arkadaşına 2 bin TL borç vermişti küçük bir dükkan açacaktı.Bir seneden fazladır almadı ihtiyacımızda yok şükür aceleside yoktu süresiz vermişti zaten.Ama verdiği günden beri bu eşimin ailesine dert oldu.Eşim malesef bir ziyaretinde ağzından kaçırmış borç verdiğini zaman zaman morali bozulur ailesi konuştuğu için.Annesi geçenlerde eşimi arayıp parayı alıp almadığını sormuş eşimde parlamış tabi.Biliyorum laftan anlayan insanlar değiller.Hatta dört ay önce yine eşime yapılan bir hareket sebebiyle annesini arayıp yüzgöz oldum diyebilirim.Bize karışmayın, çocuk değiliz herşeyin farkındayız,yeter huzurumuzu bozmayın vs.dedim ağlayarak ve bağırarak daha ne diyebilirdim bilmiyorum derdimi anlatamadım sanırım... Kötü olan şu ki annesi nerden bulmuş bilmiyorum ama borç verdiği adamı bulmuş heran gidip isteyebilir ihtimali var yani.Bugün eşime ona telefon almak için biriktirdiğim yaklaşık 2 bin TL yi verdim üstünü tamamla göster aldım diye dedim tamam dedi.Suç eşimde biliyorum bugüne kadar dur dememiş hep hesap vermiş onlarda bunu devam ettirmek istiyorlar.Ama annesinin eşime telefonda söylediği bir söz çok canımı sıktı"eskiden kızlara yedirirdin, şimdide arkadaşlarına yediriyorsun" eskiyi bilmem pek arkadaşlarından borç takan falan olmuş ama şuan kimseye yedirdiği yok zaten maaşın yarısı bende oluyor diğerleriyle evin ihtiyacı falan gidiyor.Onların evinde oturuyoruz diye gerçekten bu hesabı vermek zorunda mıyız bizden önce yıllarca bu ev boşmuş ve sözlede olsa malesef ki eşime verilmiş sizce ne yapmalıyım bu durumdan kurtulmak için?Eşimin yanında melek onların olduğu yerde şeytan olmak istemiyorum bu durumu kendime yakıştıramam...
Bu arada kısa süre önce arkadaşı parayı verebileceğini söylemiş eşim şuan ihtiyacım yok sorun değil demiş annesi giderse çok kötü olur yani bunuda belirtmek istedim.Eşim asgari ücretle çalışıyor.Birikimimiz falanda soruluyor arada.

Eşinizin işine annesi neden bu kadar karışıyor. Borcu veren eşiniz annesinin parası ile vermemiş ki. Herşeyi ailesiyle neden paylaşıyor. Sizin bilmeniz yeterli.
Ben şu herşeyi annesine babasına danışan söyleyen insanları anlamıyorum hele evliliklerde . Her iki taraf için de geçerli . Herşeyi herkesin bilmesine gerek yok .

Eşinizin işine annesi neden bu kadar karışıyor. Borcu veren eşiniz annesinin parası ile vermemiş ki. Herşeyi ailesiyle neden paylaşıyor. Sizin bilmeniz yeterli.
Ben şu herşeyi annesine babasına danışan söyleyen insanları anlamıyorum hele evliliklerde . Her iki taraf için de geçerli . Herşeyi herkesin bilmesine gerek yok .
Eşim söylediğini farketmiyor bile lafı dolandırıp söyletiyor çok farklı bir kadın üç beş hamle öncesi hep hazır...

Esinize niye para veriyorsunuz gidip göstersin diye. Gereksiz olmus hesap verir gibi. Daha da karisirlar simdi" biz müdahele etmesek almazdin parayi diye.
Gidip adamdan istemesin diye verdim valla belki adamın verecek durumuda yoktu kaç ay dükkanı kapalıydı virüsten ayıp olmasın diye bile eşime söylemiş olabilir... Neredeyse bir buçuk sene olacak sayısız açıldı konusu...Siz böyle deyince annesi blöf mü yaptı acaba diye aklıma geldi şuan 🙄

onların önünü kesmek sana değil koca kalmış birşey , sen araya girme kocan gerekeni yapsın ,

bekarkende kadınlara yedirecek tabikii erkeklere yedirirse sıkıntı zaten :olamaz::rapci:
Yani ne bileyim bekarkende o sahip çıkamamış demek ki pek parasına eee o zaman evlendirme evinde oturt kimse yemesin parasını...

Aile yıllarca arkasını topladığı için eşinizin endişeli. Aile endişe eder. Normaldir.
Kocaman insanlarsınız artık. Sordukları zaman iyiyiz şükür, bir yaramazlık yok vs. der geçilir. Detay verilmez.
Ev verilmiş vs. ne alaka? Gereksiz alınganlık yapıyorsunuz. Aile onların verdiği evde oturmasanız da sorar. Endişe eder çünkü. Sınırı eşiniz belirler. Sizlik bir durum yok yani.

Gidip adamdan istemesin diye verdim valla belki adamın verecek durumuda yoktu kaç ay dükkanı kapalıydı virüsten ayıp olmasın diye bile eşime söylemiş olabilir...

Öyle veya böyle esiniz yeterli kadar agirligini koyamamis. Adami da bulup parayi istese afam en fazla "teyze borcu xden aldim onunla hallederim. Senlik bir durum yok" derdi. Birakin gidip rezil olsun

Aile yıllarca arkasını topladığı için eşinizin endişeli. Aile endişe eder. Normaldir.
Kocaman insanlarsınız artık. Sordukları zaman iyiyiz şükür, bir yaramazlık yok vs. der geçilir. Detay verilmez.
Ev verilmiş vs. ne alaka? Gereksiz alınganlık yapıyorsunuz. Aile onların verdiği evde oturmasanız da sorar. Endişe eder çünkü. Sınırı eşiniz belirler. Sizlik bir durum yok yani.
Annesi çok farklı biri değişik sorular sorarak bilgi alıyor kaç kez farkettim dört aydır ben gitmiyorum zaten birşey istediğimizde yok benim şikayet ettiğimde şükür borcumuz yok hesabımızı biliyoruz yani bu endişe niye.... Beşinci yıla girdik.

Artık çok geç eşim gitti bile ailesine 🙄

derin bir nefes aldım kibar kibar yazayım

annesi tabii karışır bak anneciğim aldım parayı diye göstermeye giderse

sana ne demeliydi ilk seferinde

sonrasında da yedim içtim şçtım sana ne demeliydi

senin ne haddine kazanıp harcadığım para demeliydi vs

kv aslında çarçur etme paranı modunda ama bunu ona söyleten eşin

kimseye bir şey anlatmayacak diye öneri verecektim ki adam "bakkkkk, parayı aldım" diye göstermeye gitti

çok basit hayatınızın yönetimini elinize almak

hep yuvarlak muhabbetler olsun

iyiyiz, idare ediyoruz vs vs

örneğin görümcemin eşi ev alırken eşim kefil oldu bunu mesela sadece ben biliyorum başkasına ne

annesi bunu duysa damat kendi ev alamamış oğlumu kefil yapmış derdi vs

annem hayatımıza dair çok az şey bilir

hele ki kötü şeyleri hiç bilmez, o durum geçer bir iki yıl sonra artık anlatılıp gülünecek hal alır öyle öğrenir

örneğin işten çıkarıldım bir süreçte annem 15 ay sonra duydu bunu

idare ettim gerekirse yalan söyledim ama onu benim hayatıma dahil etmedim

borç vermiş de alamamış da kime ne iki yıl sonra verirse anlatırdınız iki yıl oldu ama verdi bak hayırlı arkadaşmış diye vermezse de içer birer bardak su otururdunuz

Annesi çok farklı biri değişik sorular sorarak bilgi alıyor kaç kez farkettim dört aydır ben gitmiyorum zaten birşey istediğimizde yok benim şikayet ettiğimde şükür borcumuz yok hesabımızı biliyoruz yani bu endişe niye....
Çok klişe olacak ama çocuğun olunca anlarsın. Annelik çocuk evlenince bitmiyor. Hala evladın canının parçası oluyor. Hala onun için en iyisini istiyorsun. Hala hatalardan koruyup kollamak istiyorsun. Kimi dozu kaçırıyor. Bu durumda dengelemek evlada düşüyor.
Anne de farklı değil. Evladını çözmüş. Ne soracağını biliyor.
Kendi evladım var oradan biliyorum.
Kusura bakma her yapılanda da bu kadar art niyet aranmaz. Anne oğul bunlar neticede düşman değil. İstisnalar hariç ebeveynler durup dururken evlatlarının kötülüğünü istemez. Azıcık insaf et yahu.

derin bir nefes aldım kibar kibar yazayım

annesi tabii karışır bak anneciğim aldım parayı diye göstermeye giderse

sana ne demeliydi ilk seferinde

sonrasında da yedim içtim şçtım sana ne demeliydi

senin ne haddine kazanıp harcadığım para demeliydi vs

kv aslında çarçur etme paranı modunda ama bunu ona söyleten eşin

kimseye bir şey anlatmayacak diye öneri verecektim ki adam "bakkkkk, parayı aldım" diye göstermeye gitti

çok basit hayatınızın yönetimini elinize almak

hep yuvarlak muhabbetler olsun

iyiyiz, idare ediyoruz vs vs

örneğin görümcemin eşi ev alırken eşim kefil oldu bunu mesela sadece ben biliyorum başkasına ne

annesi bunu duysa damat kendi ev alamamış oğlumu kefil yapmış derdi vs

annem hayatımıza dair çok az şey bilir

hele ki kötü şeyleri hiç bilmez, o durum geçer bir iki yıl sonra artık anlatılıp gülünecek hal alır öyle öğrenir

örneğin işten çıkarıldım bir süreçte annem 15 ay sonra duydu bunu

idare ettim gerekirse yalan söyledim ama onu benim hayatıma dahil etmedim

borç vermiş de alamamış da kime ne iki yıl sonra verirse anlatırdınız iki yıl oldu ama verdi bak hayırlı arkadaşmış diye vermezse de içer birer bardak su otururdunuz
Vermese bana dert değil valla hibe etsin gitsin bir dua yeter bana.Eşim düz biri çocuk gibi tam istediği gibi yani aaah aaah...

Back
X