• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kadarınada pes artık yaaa....

Kötü olan şu ki annesi nerden bulmuş bilmiyorum ama borç verdiği adamı bulmuş heran gidip isteyebilir ihtimali var yani
Eşim malesef bir ziyaretinde ağzından kaçırmış borç verdiğini
Bu arada kısa süre önce arkadaşı parayı verebileceğini söylemiş eşim şuan ihtiyacım yok sorun değil demiş
Bugün eşime ona telefon almak için biriktirdiğim yaklaşık 2 bin TL yi verdim üstünü tamamla göster aldım diye dedim tamam dedi.Su
Neden ailesiyle arasındaki problemlerde arkasını siz topluyorsunuz?
Annesi gidip parayı karşı taraftan isterse, tepkiyi eşiniz versin, parayı veren o, ailesini bilerek ağzından kaçıran da o, aklını başına toplasın hata yapmasın, ceremesini siz çekmeyin.
Şimdi o gönderdiğiniz paraya ailesinin el koymayacaklarını nerede biliyorsunuz? Ya da eşinizin o parayı ailesine vermeyeceğini.

Demek ki bekarlıktan vukuatlı, azıcık da alıksa kadın olaya hakim olmak istemiştir. Madem millete borç verecek kadar zengin , evinde de oturmayın çıkın kirada efendi efendi oturun. Asgari ücretle karşılıksız para temini yapın.
Verdiği borç 2 bin kira verecek durumda olsak herhalde oturmayız.O hakim olmayı önceden yapsaydı şimdi değil yeni mi aklı başına gelmiş hem alık falan bu nasıl üslup ya şikayet ediyorum saygılı olun.

Asgari ücretle çalışan adam bi maaşını arkadaşına neden hibe ediyor anlamadım. Bekarken de böyle ona buna borç verip zor duruma düşmüşse o yüzden söylüyordur kadın. Haklı da yani ben de yüksek maaşlı birisi zannettim eşinizi gerek yok deyip almayınca. Bu kadar zenginseniz kendi evinize çıkın ya da kira ödeyin ailesine.

İşte hali tavrı inandırıcı olmamış demek ki

Gidin topluca anlatın yapmayın bunu bu adama karışmayın borç harç hepsi bizim vs deyin
Yalan söylemez ki bencede inandırıcı olmadı.Ben yüzgöz oldum annesiyle artık pek konuşmam tükürüğüm surata bakmam hesabı.

Neden ailesiyle arasındaki problemlerde arkasını siz topluyorsunuz?
Annesi gidip parayı karşı taraftan isterse, tepkiyi eşiniz versin, parayı veren o, ailesini bilerek ağzından kaçıran da o, aklını başına toplasın hata yapmasın, ceremesini siz çekmeyin.
Şimdi o gönderdiğiniz paraya ailesinin el koymayacaklarını nerede biliyorsunuz? Ya da eşinizin o parayı ailesine vermeyeceğini.
Vermemiş para bana döndü çünkü o kendini savunamıyor hep bastırılmış tepkisiz kalamam...

Asgari ücretle çalışan adam bi maaşını arkadaşına neden hibe ediyor anlamadım. Bekarken de böyle ona buna borç verip zor duruma düşmüşse o yüzden söylüyordur kadın. Haklı da yani ben de yüksek maaşlı birisi zannettim eşinizi gerek yok deyip almayınca. Bu kadar zenginseniz kendi evinize çıkın ya da kira ödeyin ailesine.
Eşim hibe etmedi o an için almamış sonra verirsin diyerek İki binlik birikim heray olmuyor ne büyüttünüz ailesi gibi.Kira ödeyeceksem bu evde neden oturayım ne alaka gider elde otururum binkat daha iyi.

Eşim bir arkadaşına 2 bin TL borç vermişti küçük bir dükkan açacaktı.Bir seneden fazladır almadı ihtiyacımızda yok şükür aceleside yoktu süresiz vermişti zaten.Ama verdiği günden beri bu eşimin ailesine dert oldu.Eşim malesef bir ziyaretinde ağzından kaçırmış borç verdiğini zaman zaman morali bozulur ailesi konuştuğu için.Annesi geçenlerde eşimi arayıp parayı alıp almadığını sormuş eşimde parlamış tabi.Biliyorum laftan anlayan insanlar değiller.Hatta dört ay önce yine eşime yapılan bir hareket sebebiyle annesini arayıp yüzgöz oldum diyebilirim.Bize karışmayın, çocuk değiliz herşeyin farkındayız,yeter huzurumuzu bozmayın vs.dedim ağlayarak ve bağırarak daha ne diyebilirdim bilmiyorum derdimi anlatamadım sanırım... Kötü olan şu ki annesi nerden bulmuş bilmiyorum ama borç verdiği adamı bulmuş heran gidip isteyebilir ihtimali var yani.Bugün eşime ona telefon almak için biriktirdiğim yaklaşık 2 bin TL yi verdim üstünü tamamla göster aldım diye dedim tamam dedi.Suç eşimde biliyorum bugüne kadar dur dememiş hep hesap vermiş onlarda bunu devam ettirmek istiyorlar.Ama annesinin eşime telefonda söylediği bir söz çok canımı sıktı"eskiden kızlara yedirirdin, şimdide arkadaşlarına yediriyorsun" eskiyi bilmem pek arkadaşlarından borç takan falan olmuş ama şuan kimseye yedirdiği yok zaten maaşın yarısı bende oluyor diğerleriyle evin ihtiyacı falan gidiyor.Onların evinde oturuyoruz diye gerçekten bu hesabı vermek zorunda mıyız bizden önce yıllarca bu ev boşmuş ve sözlede olsa malesef ki eşime verilmiş sizce ne yapmalıyım bu durumdan kurtulmak için?Eşimin yanında melek onların olduğu yerde şeytan olmak istemiyorum bu durumu kendime yakıştıramam...
Bu arada kısa süre önce arkadaşı parayı verebileceğini söylemiş eşim şuan ihtiyacım yok sorun değil demiş annesi giderse çok kötü olur yani bunuda belirtmek istedim.Eşim asgari ücretle çalışıyor.Birikimimiz falanda soruluyor arada.
Aralarındaki sorunlara karışma uzaktan seyret sen niye dert ediyorsun ki eşin uğraşsın ailesiyle. Böyle gelmiş böyle gider bir düzenleri varmış madem. Düzelmez. Düzeltmeye çalışırsan kendini yorarsın.

Aralarındaki sorunlara karışma uzaktan seyret sen niye dert ediyorsun ki eşin uğraşsın ailesiyle. Böyle gelmiş böyle gider bir düzenleri varmış madem. Düzelmez. Düzeltmeye çalışırsan kendini yorarsın.
Eşim çok üzülüyor bende aynı şeyleri yaşasam oda destek olurdu...

Eşim hibe etmedi o an için almamış sonra verirsin diyerek İki binlik birikim heray olmuyor ne büyüttünüz ailesi gibi.Kira ödeyeceksem bu evde neden oturayım ne alaka gider elde otururum binkat daha iyi.
Ya adam vermeye kalkmış kocanız almamış farkında mısınız? Daha gelmez o bence beklemeyin. Borç dediğinin bi zamanı olur öyle süresiz verilmez. Bu kafayla size borç takan da çok olur bi gün anlarsınız ailesini yani acele etmeyin. O evde de oturduğunuz için para vereceksiniz adamların evinde hem bedavaya oturun hem de el bin kat iyi diye laf edin. İyiyse oturmayın madem.

Eşim çok üzülüyor bende aynı şeyleri yaşasam oda destek olurdu...
Bu yaptığın destek olmak değil ama kendini yıpratmak. Aradaki çizgiyi ayarlayamamışsın. Herkes kendi sorumluluğunu bilsin, eşin de kendi sorumluluğunu alacak yaşta, onun hatalarından sorumlu olan kişi sen değilsin kendisi.

Ya adam vermeye kalkmış kocanız almamış farkında mısınız? Daha gelmez o bence beklemeyin. Borç dediğinin bi zamanı olur öyle süresiz verilmez. Bu kafayla size borç takan da çok olur bi gün anlarsınız ailesini yani acele etmeyin. O evde de oturduğunuz için para vereceksiniz adamların evinde hem bedavaya oturun hem de el bin kat iyi diye laf edin. İyiyse oturmayın madem.
Adamı eşim yeni tanımıyor yaklaşık on senedir tanıyor ailecek tanışıyoruz dolandırıcı değil evet farkındayım alsaymış iyiymiş ben seslerini kesmek için alırdım.Oldu sen emret verelim tamam by.

Son düzenleme:
Aile maddi acidan gucluyse ve siz o ailenin maddi olarak herhangi birşeyinden yararlaniyorsaniz (evlerinde oturuyormuşsunuz) malesef bunlari çekmek zorundasiniz. Kendinizi onlardan kopartmak istiyorsaniz, kendi ayaklarinizin uzerinde bagimsiz durmaniz lazim once.

Her aile bu durumu kullanmaz belki ama maddi olanak sağlayip, bu olanaklar üzerinden cocuklari üzerinde hakimiyet kuran, kurmak isteyen çok aile var malesef.

Oturabileceğiniz bir ev varken neden kiraya çıkacaksınız ki. Bence kiraya çıkmayı aklınızdan bile geçirmeyin. Fazladan ev varken tabii ki o evde oturacaksınız. Ayrıca sanki evi sizin üstünüze vermişler, oğullarına vermişler sonuçta ben sizin yerinizde olsam hiç çekinmeden paşa paşa otururum. Ev verdik diye herşeyinize karışamazlar. zaten dışarıdan müdahale oldumuydu ister istemez çiftler arasında huzursuzluk oluyor. Ben olsam ben de karışsınlar istemezdim sonuçta kimse için huzurumun bozulmasını istemem.

Oturabileceğiniz bir ev varken neden kiraya çıkacaksınız ki. Bence kiraya çıkmayı aklınızdan bile geçirmeyin. Fazladan ev varken tabii ki o evde oturacaksınız. Ayrıca sanki evi sizin üstünüze vermişler, oğullarına vermişler sonuçta ben sizin yerinizde olsam hiç çekinmeden paşa paşa otururum. Ev verdik diye herşeyinize karışamazlar. zaten dışarıdan müdahale oldumuydu ister istemez çiftler arasında huzursuzluk oluyor. Ben olsam ben de karışsınlar istemezdim sonuçta kimse için huzurumun bozulmasını istemem.
Kim ister ya gerçekten anlamıyorum insanın evladı canından bir parça olmaz mı onun huzursuz olması için neden uğraşır...Hani böyle kötü davranıyor desem yok resmen ikili oynama...

Ailesinin eşinize yaptığı hareket her neyse sizin gidip annesini azarlar gibi kavga etmeniz çok çok çok yanlış
Benim annemle aramda olan mevzuya eşim devreye girip bana velilik yapar gibi anneme laflar söylese çok sinirlenirdim
O sizin eşiniz onun annesi degilsiniz
Bırakın kendileri halletsin eşiniz lafını geçirsin
Kendi paranızı verip al göster demeniz hala ona annelik yapmaktir

Kaynana normal davranmıyor evet ama bence çok fazla mudahele etmişsiniz konuya

Kim ister ya gerçekten anlamıyorum insanın evladı canından bir parça olmaz mı onun huzursuz olması için neden uğraşır...Hani böyle kötü davranıyor desem yok resmen ikili oynama...
bazı insanların tuhaf yapıları var anlaşılmaz çözülmez şekil. Yoksa hangi anne evladının huzursuz olmasını ister ki

Fazla dahil oluyorsunuz eşinizle ailesinin ilişkisine. Sizin harcamalarınıza ya da sizin ailenize yapılan bir borca karışsalar tamam ama eşinizin kendi arkadaşına verdiği ve 1 senedir geri alamadığı borca laf söylemelerinin sizi üzecek bir yanını göremedim ben. Yerinizde olsam hiç müdahale etmezdim.

Hatırladığım kadarıyla eşiniz maddiyat, iş tarzı konularda çok basiretli ya da talihli bir adam değildi. Üzerine sizin çalışmanıza da izin vermiyordu. Durum böyleyken maddi konularda ailesiyle arasında tampon olup işini kolaylaştırmayın beyefendinin. Tek maaşla yaşamak istiyorsa, geniş geniş iş değiştirip asgari ücrete razı oluyorsa elbette 2000 tllk borç öyle gönlünce hibe edemeyeceği birşey olacak.Kira ödemeden ailesinin evinde kalıyorsa elbette maddi konularda onlara hesap verecek.

Eşinizin yanında durduğunuza göre sizi mutlu eden biri belli ki ama bazı konularda biraz kendi iyiliğiniz için bencil olmak en iyisi.

Evladi alıksa mudahale etmek zorunda hissediyor olabilirler, huzursuz olsun diye degil, oglu kendi basina is yapamadigi icin karisiyorlardir...

Back
X