Bu, kader midir?

zezella

ay bak tahsin geliyorlar soldan soldan.
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2014
2.905
7.949
158
Herkese iyi akşamlar dilerim.

Benim özellikle evli, nişanlı veya uzun süreli ilişkisi olanlara bir sorum var. Hiç karşınızdaki kişiden kaçmaya çalışıp sürekli hayatın bir şekilde o kişiyi karşınıza çıkarması durumunu yaşadınız mı? Yani şimdi eşiniz, nişanlınız vs. olan kişiden bir zamanlar kaçmaya çalıştınız mı?

Dert kısmı şu ki, şu an düşünmediğim bir insanı hayat sürekli iradem dışı ve onun da iradesi dışı karşıma çıkarıyor. Bunun nedeni bu kişinin kaderim olması mıdır?

annemin bile rüyasında gördüğü kişiyi o benim kaderim diye o kadar kafaya takmıştım ki olmayınca feci dumur oldum
kısmette neyse o oluyor zaten o kişiyi kaderiniz zannedince fedakarlık yapıyorsunuz sonra bir bakıyorsunuz değilmiş
bunu aklınızda bulundurun dedim de ...inşallah sonun benimkinden güzel olur tabi:)

Hehe kaçmıştım zamanında. İstememiştim sonra da istemediğimi çok düşünüp soğudum benim durum değişikti anlayacağınız.

Tesadüflere anlam yüklemek bu hayatta kendime yaptığım en kötü şeylerden biridir. Üzerine düşünmeyin, olacağı varsa olur zaten.

Kader birazda senin seçimlerine bağlıdır
Yanı bunu pc de bı secenek tıklıyosun dıyelımkı bes altı secenek daha cıkar sen bırını secersın onun gıbı
Bu durum senın bakış açına bağlı kaderde olabilir tesadüfte denebilir
Sırf kaderımmı acaba dıye dusunup adım atmamalısın senın kafana gönlünede hitap ediyorsa adım atmalısın

Belli olmaz sanırım..
Biri vardı, kendini tanımadan önce adını duyardım sık sık. O da beni duyarmış.
Adını duyduğumda bile bir tuhaf olurdum nedenini bilmezdim.Ondan bahsedilirdi, ben heyecanlanırdım.
Sonra ara ara karşılaştık.
Bir süre sonra sevgili olduk,uzun yıllar sürdü.
Kesinlikle kaderim olduğuna inanırdım..
Lakin değilmiş.
Bak şimdi içlendim. Hakikaten kaderim olduğuna çok inanıyordum yaa!
Öyle birşeydi işte...........

Çok anlam yüklemeyin, gerçekten nasipse olur. Kimse engel olamaz

Biz esimle stajda tanismistik.sonra kisa bi sure flortumuz oldu ama beceremedik.ayrildik.ama hala gorusmeye devam ediyorduk.sonra esim bigun haftasonu seni istemeyw geliyoruz dedi.meger benim bi akrabam onun annesi ile samimiymis.bi kizimiz var oglunla taniatiralim deyince biz bi sans daha verdik birbirimize.iyiki de olmus.simdi iki cocuklu musmutlu bi aoleyoz:)

Hergün karşıma çıkıyordu . .
Dünyada bi o kalsa almam dedim . .
6 yıllık evliyiz. .
Nasip kısmet. .
Heh işte benim yazdığım gibi olmuş. Almam dedim soğudum ve almadım ahaha bende ters oldu yav.

Onunda iradesi dışında demişsin ya, belkide o öyle söylüyordur bilerek karşına çıkıyordur?

Biliyor musun eskiden ben de "bu bir işaret mi " dediğim olaylar yaşadım. Bir çocukla tanıştım. Ailesini birkaç kere rüyamda görmüştüm, kardeşim onu çok sevmişti kimsenin elinden yemediği halde onun verdiklerini yemişti, aynı yıllarda benzer anılar yaşamıştık. Sanırım benim kaderim bu adam dedim. Ama olduramadık, olmadı. Değilmiş.

Bu kader meselesi derin bir konu ama güvendiğim bir hocamın kaderi açıklayışı şöyleydi:
Hayatına alacağın insan da kader diye bir şey yok sadece evlilik nasip işi. Yani bir insan nasibinde varsa evet evlenir ama bu kişiyi seçmek insanın iradesinde olan bir şey. Karşına çıkıp duruyor ama seçmezsen kaderin olmaz bitti gitti. Bu romantiklik bizim hoşumuza gidiyor toplumca, her şeyi kadere atfetmeye gerek yok. Kısacası tamamen senin elinde.. Bende bu yoruma katılıyorum

tesadüf ve tevafuk ayrı seyler. bir seyı cok dusunursen gercekten cekersin kendine ve ister istemez karsılasırsın ya da farkında olmadan karsılasacagın yerlere gidersin vs enejin o yonde olursa gercekten bir sekilde karsına cıkar ama bu kader demek degildir. yani tesadüfleri kendimize cekebiliriz.. eger gercekten unuttuysan mesela karsına cıkmaz. ama tevafuk farklıdır.
tevafuk iste kaderin tesadüfler aracılıgı ile vuku bulmasıdır. doner dolasır cinde de olsan yemende de olsan karsına cıkar. kaderin degilse istersen meditasyon yap nirvanaya ulas, yoookkkk cıkmaz karsına. carsı pazarda görmen ya da instagramda ortak arkadas görmen tevafuk dgildir yani, tesadüftür, ve bir anlamı yoktur. anlam yüklememek gerekir:)

Hüzünlendim.
Biriyle buluşacaktım,o gün buluşamadık bi aksilik yüzünden bende buluşmak tan vazgeçtim ve o p.çle tanıştım ayni gün
Öyle seviyorum öyle aşığım ki,onunda benim bulunduğum yere gelişi sans tesadüf eseri olmuştu
Tamam dedik birbirimizin kaderiyiz
Sonra beni aldattı ve hemen evlenip başka birinin kaderi oldu Olsun nasip değilmiş

Nişanlımı tanımadan önce rüyamda görmüştüm.
Daha sonra karşımda onu görünce heyecandan elim ayağım birbirine dolanmıştı.
Şimdi 1.5 yıllık nişanlıyım.
Bu arada ona arkamı dönüp gitmek istediğim zamanlarda oldu.
Hayatımda daha önce aşık olmamıştım böyle hisler besleyince kendimden korktum aşka hazır olmadığımı düşündüm. Ama o her defasında yolumdan çevirdi şükürler olsun diyorum aklıma gelince.
He aklıma da bir ayet geldi.
"Biz her insanın kaderini, çabasına bağlı kıldık "- isra 13-

Filmlerde olur o filmlerde...

Sokakta karşılaşıyor olmanız sizin kaderiniz olduğu anlamına gelmez ki. Uzak falan mı oturuyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…