- 16 Şubat 2009
- 34.838
- 123.227
- 1.123
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
Ben sadece bir fikir sunmuştum ama olay büyüdü büyüdü gitti işyerimde,Amacim sizi elestirmek degil ama farkindamisiniz bilmem belkide is yerink sevmediginiz icin bu kadar mızmızlaniyorsunuz
Ilk staj yerinizi cok sevdiginiz icin ilk yer ve burayi cok fazla kiyasliyorsunuz fakat soyle bir gercdk var ki hayat hicbirimize istedigimiz imkanlari saglamiyor
Suan calisan toplulugun neredeyse %90 niistemedigi bir is yerinde istemedigi insanlarla muhattap
Idari katta calistim idari personellerin kullandigi lavaboyu kullandim ama dusundugunuz gibi ışıl ışıl falan degil bende tiksiniyordum ams mecbur olmadikca kullanmiyordum
Hatta namaz kilan biriyim evden cikmadan abdest alip giderdim o sekilde idare ederdim
Bunyem enfeksiyon konusunda cok hassas bir kez kullanirsam rahat 5 gun falan idrar yolu enfeksiyonu agrisiyla kivrandim ama hicbir zamanda kimseye soyle yapilsin boyle yapilsin diye yorumda bulunmadim
Bi yorunda ben temizlikcimiyim ddmissin baska bi ornekte calistigim ni is yerindeki arkadas bazen erken gelir alir eline fircayi camadir suyunu bi guzdl yikardi tuvaleti ne oranin temizlikcisi ne ascisi nede sekreteriydi bulundugu yerde calisan bi personeldi ama rahatsiz oldugubda kendi yapardi
Size gekince belliki o kadindan haz etmiyorsunuz ben sizin yerinizde olsam sevmedigim insanla muhattap olmamak adina elimden geleni yapardim
Yemegimi kendim goturur onun hazirladigi yemegi yemezdim gerekirse ac kalirdim ama yemezdim kendime bi su isitici bi kupa alir sallama cayla idare eder bi bardak cay icin onunla muhattap olmazdim
Temizlige gelincede kendi masami mintikami kendim temizler geridinide hic umursamazdim
Tuvalete gelincdde kendime bir sprey kutusunun icine camasir suyu ve su koyar her girdigimde bi sikar su doker oyle tuvaleti kullsmirdim
Bence bu kadina sinir oluo duracagina kendine alternatifler uret cunku farkindadin ki senin bu ise ihtiyaci var orda sıkintı aninda ikinizden biri cikarilmaya kalkilacak olsa gozleri kapali seni cikarirlar
Ve mağdur olan sen olursun o yuzden is yeri ve is yerindekilerle munasebetin islerin kadar olsun
Ya derdim anlam yüklemek değil içim rahat etmiyor gerçekten bide sifon da bozuk olunca, yani temizlenme imkanı varken temizlensin istiyorum tek isteğim buydu olay uçtu gittituvalete bu kadar anlam yükleyeni de yeni gördüm
Kadın kendi işlerini bize yüklemeye çalıştığı için içime dert ediyorumKusura bakmayın ama kadının işini yapıp yapmasından size ne? Orada yönetici misiniz patron mu? Kendiniz diyosunuz görevi temizlik değilmiş diye, o zaman ne diye vakti var da yapmıyo diyorsunuz anlamadım? Şayet görevi temizlikse bunu önce onunla konuşmanız gerekmez mi? Başkalarıyla konuşmak yerine ona söylemeniz gerekirdi.
Ayrıca sizinki bile bile lades. Biri görümcesi, biri 8 yıldır orada. Gidip söylemeleri gibi doğal bi durum yok. Neden saklayacaklar zaten onu da anlamadım.
Ben sadece bir fikir sunmuştum ama olay büyüdü büyüdü gitti işyerimde,
Gercekten bin pişman oldum
Sabah sabah o kadın dikildi odama bana hesap soruyo bide o kadar egolu ki senin kafan basmıyor mu kızımlı falan konuştu benimle
Dedim ya kelebek nerden ağzını açtın sen !
Abla ben sadece bi fikir sundum diyorum kadına etmediğini bırakmadı şimdi de muatap olmuyorum
5-6 tane kızsınız girin yıkayın ne işiniz var diyo kadın
Aslında çekindiği şey şu eğer biz böyle bi rahatsızlığımızı dile getirmiş olsak belki de patron diyecek ki ayşe hanım varken ne gerek var temizlikçiye yada ayşe hanım yıkmaıyo mu zaten diyecek belki de
Bizim bu ablada patron öyle der de temizlik ona kalır diye korktu ondan bu kadar tepki verdi
Aslında daha önceden temizliyomuş ama zamanla temizlik yapmayı bırakmış patron da zaten çok temizliğe önem veren birisi değil gözüne batmıyor yani
Kadın sözde temizlikçi değil ama işyerinde bizim odadan başka heryeri siliyo patronun odasını flan mesela
Ben işe başlamadan önce bizim odayı siliyormuş sonra silmeyi bıraktı eskiden sabahları erken gelip çayı koyuardı şimdi ben köyden geldiğim için mecburen erken geliyorum diye artık o gelmiyor patronun haberi yok
Çayı ben koyup demliyorum koymayıncada gelince hesap soruyo hanımefendi
Böyle değişik bi insan işte naparsınız
Kadın kendi işlerini bize yüklemeye çalıştığı için içime dert ediyorum
Şöyle söyleyeyim kadın ben sekreterim diyo ama telefonu bizim yanımıza bırakıp dizi izlemeye gidiyo yada direkt bağlıyo bize hiç sormadan
Kadın ben aşçıyım diyo ama çayı bile neden koymadınız neden demlemediniz diye bizi fırçalıyo , bi başkası masada bardak bırakıyo bunu neden almadınız gözleriniz kör mü diye bize bağırıyo
Temizlik konusunda da alsınd alafa gelince ben temizlikçi değilim diyo kendine yakıştıramıyor ama çoğu yerin temizliğini yapıyo patronun odasını temizliyo müdürün odasını temizliyo misafirlerin geldiği yerleri siliyo ama bizim odayı silmiyor tuvaletleri temizlemiyor ama tuvaletten birisi çıkarken bi ayak izi yapsa laf ediyo
Hee bu arada aslında saklancak bi durum yok kadın böyle tepki gösterince ben farklı aksettirdiler sandım ama bugün sabah kadınla biz tartışırken görümcesi geldi
O da kadını fırçaladı ya ayşe sen ne yapmaya çalışıyosun kız sadece bi fikir sundu yaptığın ayıp dedi
Öyle işte şimdi de muatap olmuyorum
Ayak izlerini de tuvaletten çıkan kişi silecekmiş yani silmesi gerekiyor zaten çıkan kişinin ama kadın tuvalet müdürü gibi mesela ben tuvaletin önünden geçiyorum çağırıyo kelebekkkk tuvalette ayak izleri var bi güzel sil bakayım oraları diye halbuki benden önce kim girdiyse o bırakmış bizim abla da görüyo ama sildirecek adam bekliyoAma yanlızkelebek bizim odayı ve lavobaları temizlemiyo diyorsunuz.
Ayak izi oluncada sinirleniyor demişsiniz peki ayak izlerini kim temizliyor ?
kAdın temzlemezse sanırım söylenmezde yanlış mı düşünüyorum.
Sanırım olay sizin istediğiniz şekilde temizlik ve hijyene önem vermemesi,ama oda imkansız gibi birşey çünkü adı üstünde İŞYERİ.
Kadınla zaten sabah çok kötü atıştık sen kafan basmıyor galiba kızım diyo bana,Öncelikle kendini hiiiç üzme.. maalsef işyerinde böyle şeyler çok sık oluyor, ayağını kaydırmaya çalışanlar herzaman karşına çıkabilir.. sen dik dur.. kendini ezdirme.. o kadın üstüne mi geliyor, "naaapıym benim hijyen takıntım var, temizleyen de yok, ee tuvalet temizliği benim görevim de değil.. böyle bi fikir geldi aklıma" de geniş geniş.. sen ondan çekindikçe üstüne geliyor galiba, ezilme.. patron da bi şey sormaz bence sana, ama sorarsa anlatırsın yanlış anlaşıldım diye..
Mesela biyerde bi tortu birikinti sarartı oluyor sıcak su onu daha iyi çözmüyor mu ?Sizin biraz takıntı probleminiz mi var acaba? Her gün kaynar suyla tuvalet temizlemek bana garip geldi açıkçası.. Kaynar suyla tuvalet temizlendiğini ilk kez sizden duydum hatta..
Siz bence işyerinde kendi işinizi yapın, Ayşe Hanımla muhatap olmayın ve Ayşe Hanım diye hitap edin.. Mesafe koyun aranıza.. Abla, abi diye diyalog kurunca ilişkiler laçkalaşıyor bir süre sonra..
Aynen gerek yok fazla samimiyete.. Tşk ederim deyin geçin mesela kek için.. Canınızın kek istediğini paylaşmayın o kişiyle..Mesela biyerde bi tortu birikinti sarartı oluyor sıcak su onu daha iyi çözmüyor mu ?
Bulaşıkları çamaşırları neden sıcak suyla yıkayınca daha iyi temizleniyor ?
Ben evde hep kaynar suyla yıkarım soğuk suyla yıkadığım zaman bazen fırçalamama rağmen tam temiz olmuyo gibi
İşyerinde de daha çok dikkat edilmesi taraftarıyım açıkçası
Yaklaşık 1 aydır da sifonda çalışmıyor sanki avm tuvaleti gibi kokuyor bazen girince
Ayşe hanımda zaten girdiğimden beri bana takmış biraz aklına geldikçe esip gürlüyor yapacak bişey yok, muatap olmcam bugünde olmadım zaten ama kendisi laf atıyo bana kelebek kek yaptım kek çekiyo canın diyodun mutfaktan al dedi buıgün tamam dedim , fazla da samimi değildik aslında ama
Kadın kendi işlerini bize yüklemeye çalıştığı için içime dert ediyorum
Şöyle söyleyeyim kadın ben sekreterim diyo ama telefonu bizim yanımıza bırakıp dizi izlemeye gidiyo yada direkt bağlıyo bize hiç sormadan
Kadın ben aşçıyım diyo ama çayı bile neden koymadınız neden demlemediniz diye bizi fırçalıyo , bi başkası masada bardak bırakıyo bunu neden almadınız gözleriniz kör mü diye bize bağırıyo
Temizlik konusunda da alsınd alafa gelince ben temizlikçi değilim diyo kendine yakıştıramıyor ama çoğu yerin temizliğini yapıyo patronun odasını temizliyo müdürün odasını temizliyo misafirlerin geldiği yerleri siliyo ama bizim odayı silmiyor tuvaletleri temizlemiyor ama tuvaletten birisi çıkarken bi ayak izi yapsa laf ediyo
Hee bu arada aslında saklancak bi durum yok kadın böyle tepki gösterince ben farklı aksettirdiler sandım ama bugün sabah kadınla biz tartışırken görümcesi geldi
O da kadını fırçaladı ya ayşe sen ne yapmaya çalışıyosun kız sadece bi fikir sundu yaptığın ayıp dedi
Öyle işte şimdi de muatap olmuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?