Bu kadın beni çıldırtacak !

Ben sadece bir fikir sunmuştum ama olay büyüdü büyüdü gitti işyerimde,
Gercekten bin pişman oldum
Sabah sabah o kadın dikildi odama bana hesap soruyo bide o kadar egolu ki senin kafan basmıyor mu kızımlı falan konuştu benimle
Dedim ya kelebek nerden ağzını açtın sen !
Abla ben sadece bi fikir sundum diyorum kadına etmediğini bırakmadı şimdi de muatap olmuyorum
5-6 tane kızsınız girin yıkayın ne işiniz var diyo kadın
Aslında çekindiği şey şu eğer biz böyle bi rahatsızlığımızı dile getirmiş olsak belki de patron diyecek ki ayşe hanım varken ne gerek var temizlikçiye yada ayşe hanım yıkmaıyo mu zaten diyecek belki de
Bizim bu ablada patron öyle der de temizlik ona kalır diye korktu ondan bu kadar tepki verdi
Aslında daha önceden temizliyomuş ama zamanla temizlik yapmayı bırakmış patron da zaten çok temizliğe önem veren birisi değil gözüne batmıyor yani
Kadın sözde temizlikçi değil ama işyerinde bizim odadan başka heryeri siliyo patronun odasını flan mesela
Ben işe başlamadan önce bizim odayı siliyormuş sonra silmeyi bıraktı eskiden sabahları erken gelip çayı koyuardı şimdi ben köyden geldiğim için mecburen erken geliyorum diye artık o gelmiyor patronun haberi yok
Çayı ben koyup demliyorum koymayıncada gelince hesap soruyo hanımefendi
Böyle değişik bi insan işte naparsınız

Kadın kendi işlerini bize yüklemeye çalıştığı için içime dert ediyorum
Şöyle söyleyeyim kadın ben sekreterim diyo ama telefonu bizim yanımıza bırakıp dizi izlemeye gidiyo yada direkt bağlıyo bize hiç sormadan
Kadın ben aşçıyım diyo ama çayı bile neden koymadınız neden demlemediniz diye bizi fırçalıyo , bi başkası masada bardak bırakıyo bunu neden almadınız gözleriniz kör mü diye bize bağırıyo
Temizlik konusunda da alsınd alafa gelince ben temizlikçi değilim diyo kendine yakıştıramıyor ama çoğu yerin temizliğini yapıyo patronun odasını temizliyo müdürün odasını temizliyo misafirlerin geldiği yerleri siliyo ama bizim odayı silmiyor tuvaletleri temizlemiyor ama tuvaletten birisi çıkarken bi ayak izi yapsa laf ediyo
Hee bu arada aslında saklancak bi durum yok kadın böyle tepki gösterince ben farklı aksettirdiler sandım ama bugün sabah kadınla biz tartışırken görümcesi geldi
O da kadını fırçaladı ya ayşe sen ne yapmaya çalışıyosun kız sadece bi fikir sundu yaptığın ayıp dedi
Öyle işte şimdi de muatap olmuyorum

Siyle soyleyeyim ilk hatayi ise baslarken abla diyerek yada soylediklerini yaoarak yapmisdin bazi seyleri degistirmen zor olacak hatta risk alabilirsen ancak duzeltebilirsim
Cunku bazi insanlara aranda mesafe kurmayinca sana karsi hadlerini asabiliyorlar yada senden beklentileri fazka olabiliyor

Bak calistigim is yerlerinden birinde benim evim is yerine cok uzakti senin gibi gec kalmaktansa erken gideyim diyordum temizlik personelleri bizim odanin onunu temizledigi saatle benim geldigim saat cakisiyordu bende sildikleri yerler islak kirlenmesin diye hep kenardan gecerdim personel abi bizim odanin coplerini alirken kendi copumu kendim cikarie cop kovasina atardim sonra bi gun ben ise gelirken abi demesin mi kenardan gec eee zaten ben hep kenardan geciyorum anlayacagin iyi niyetim suistimal ediliyor karsindaki kisi bana komut verme ywtkisini kendinde goruyor zaten kenardan gecmesem soyledigi seyi hakli gorurdum

Yemekhaneye erken girdigimde yemekhanedeki ablaya yardim eder ekmek dograr masakari siler masalara ekmek birakirdim kucuk yerdi ve tek calisandi zaten baskalarida yardim ederdi ama cogu kadina yaptigi yemekler icin soylenirdi falan ama ben ger cikan yemegi soykenmeden yerdim

Genellikle benim isim uzun surerdi diye ikiye kadar ben gelemezsem benim yuzumden bekleme ben kanrinden bisrylerle idare ederim derdim temegin cogunada gelmezdim

Bi gun asagiya indim bana kibritci bugun yemek az oldu saba sadece corba versem olur mu digerlerine yetmezse soylenirler dedi olur dedim

Ama dusunuyorumda normalde kim olsa zaten kibritci hergun yetismiyor bugunde erken gelmis onun hakkı derdi ama o tam tersini yapti

Ama suc o insanlari mi hayir benim o yuzden kimseye fazla taviz verme cizgini ciz

Haaa evin uzak mi erken gek havalarda isindi disarda takil saatinde ise gir o ablayada ayse abla ben bundan sonra su saatte geli em benim yuzumden cayin gecikmesin istersen ona gore ayarla de

Madem olay sıcak su sizde hijyen konusunda hassassınız alın elinize çaydanlık suyunu dökün gitsin.
Bence siz olayı bireyselleştirmişsiniz,ama genelleştirmeniz lazım yoksa hiçbir çalışma ortamına ayak uyduramazsınız bu konularda.

Ama yanlızkelebek bizim odayı ve lavobaları temizlemiyo diyorsunuz.
Ayak izi oluncada sinirleniyor demişsiniz peki ayak izlerini kim temizliyor ?
kAdın temzlemezse sanırım söylenmezde yanlış mı düşünüyorum.
Sanırım olay sizin istediğiniz şekilde temizlik ve hijyene önem vermemesi,ama oda imkansız gibi birşey çünkü adı üstünde İŞYERİ.

Öncelikle kendini hiiiç üzme.. maalsef işyerinde böyle şeyler çok sık oluyor, ayağını kaydırmaya çalışanlar herzaman karşına çıkabilir.. sen dik dur.. kendini ezdirme.. o kadın üstüne mi geliyor, "naaapıym benim hijyen takıntım var, temizleyen de yok, ee tuvalet temizliği benim görevim de değil.. böyle bi fikir geldi aklıma" de geniş geniş.. sen ondan çekindikçe üstüne geliyor galiba, ezilme.. patron da bi şey sormaz bence sana, ama sorarsa anlatırsın yanlış anlaşıldım diye..

Ayak izlerini de tuvaletten çıkan kişi silecekmiş yani silmesi gerekiyor zaten çıkan kişinin ama kadın tuvalet müdürü gibi mesela ben tuvaletin önünden geçiyorum çağırıyo kelebekkkk tuvalette ayak izleri var bi güzel sil bakayım oraları diye halbuki benden önce kim girdiyse o bırakmış bizim abla da görüyo ama sildirecek adam bekliyo

Kadınla zaten sabah çok kötü atıştık sen kafan basmıyor galiba kızım diyo bana,
Sen benimle bu şekilde konuşamazsın ben sadece bi fikir sundum uygun olmaz dediler arkadaşlar peki tamam dedim ısrar etseydim bu cümleyi belki kurabilirdin haddini aşma dedim bende, bu bence terbiyesizlik bana yapılmış bi saygısızlık falan dedi bide tartışmaya yer arıyo bağırığ çağırarak konusuyo bide diyo ki abime söylersek bana kızmaz sadece size de kızar sanada kızar gidip temizleyin der diyo
Sonra baktı ki bende susmuyorum savunuyorum pes etti gitti
Allah daha adaletli bi işyerinde çalışmayı nasip eder inşallah bana

Sizin biraz takıntı probleminiz mi var acaba? Her gün kaynar suyla tuvalet temizlemek bana garip geldi açıkçası.. Kaynar suyla tuvalet temizlendiğini ilk kez sizden duydum hatta..

Siz bence işyerinde kendi işinizi yapın, Ayşe Hanımla muhatap olmayın ve Ayşe Hanım diye hitap edin.. Mesafe koyun aranıza.. Abla, abi diye diyalog kurunca ilişkiler laçkalaşıyor bir süre sonra..

Mesela biyerde bi tortu birikinti sarartı oluyor sıcak su onu daha iyi çözmüyor mu ?
Bulaşıkları çamaşırları neden sıcak suyla yıkayınca daha iyi temizleniyor ?
Ben evde hep kaynar suyla yıkarım soğuk suyla yıkadığım zaman bazen fırçalamama rağmen tam temiz olmuyo gibi
İşyerinde de daha çok dikkat edilmesi taraftarıyım açıkçası
Yaklaşık 1 aydır da sifonda çalışmıyor sanki avm tuvaleti gibi kokuyor bazen girince
Ayşe hanımda zaten girdiğimden beri bana takmış biraz aklına geldikçe esip gürlüyor yapacak bişey yok, muatap olmcam bugünde olmadım zaten ama kendisi laf atıyo bana kelebek kek yaptım kek çekiyo canın diyodun mutfaktan al dedi buıgün tamam dedim , fazla da samimi değildik aslında ama

Aynen gerek yok fazla samimiyete.. Tşk ederim deyin geçin mesela kek için.. Canınızın kek istediğini paylaşmayın o kişiyle..

Ben hastanede çalışıyorum ve çamaşır suyu dediğiniz şeyi seyrelterek dezenfektan olarak kullanıyoruz biz.. Oyüzden çamaşır suyu kullandığınızda ekstra kaynar suya gerek yok bence..

İşyerinde ne kadar çok dikkat ederseniz edin bin bir çeşit insan kullandığı için illaki kirli olabiliyor. Bazen bende bir giriyorum afedersiniz pisliğini yapmış, sürtmeden çıkmış gitmiş.. Bu durumla karşılaştığım zamanlarda temizlik personeline gidipte wc pis temirlermisiniz demiyorum.. Ki hastane ortamı olduğundan temizlik çizelgesine göre 2 saatte 1 temizlenmesi lazım ama günde 1 defa temizleniyor.. Siz kafanıza takmamaya çalışın.. Kendiniz için temizleyin gerisini boşverin

Aaa çok sevimsiz bir kadınmış, haklısın o zaman. Ama yerinde olsam hiç taş atıp kendime bulaştırmam. Sorunlu bi tip sanırım

Arkadaşlar yurtdışına gittiklerinde bir umumi tuvaleti (okulda) kullanmak zorunda kaldıklarında kapıyı bile peçeteyle açıp girdiklerini söylemişti. İçeri bir girmişler, biri tezgahta oturuyor kitap okuyor, biri yere yaymış kitapları... Bizimkiler de tin tin tin peçetelerle her yere dokunarak, ayak parmaklarının üzerine halletmişler işlerini.
Böyle insanlara hayat çok zor. Boşuna başınıza bela almışsınız aile şirketinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…