- 26 Şubat 2025
- 131
- 47
- 13
- 33
Bir parkta oturuyorum. 20 li yaşlara yakın, tesettürlü güzel bir kız da yan tarafta oturuyor. Neyse, böyle yaşlıca bi adam laf atmaya başladı kıza. Bugün 19 mayıs, işte niye böyle giyiniyorsun? Çok geri kalmış değil mi? Biraz aydın olun genç olarak vs. Yazık kız da kibarca ben böyle tercih ediyorum diyor. Uzatmıyor. Adam hala konuşup duruyor, at gözlüklerinizi çıkarın bilmem ne. Ben tesettürlü de değilim, açık da giyinen biri değilim. Normal, ortalama diyelim. Daha fazla kayıtsız kalamayıp, sana ne amca dedim. Sana ne oluyor dedi. Bende: sen nasıl bir kadının giyim tarzına burnunu soktuysan, bende hemcinsimi koruma amacıyla dahil oldum dedim. Kız diyor işte abla siz karışmayın, boşverin. Konu büyümesin. Adam hala saçma sapan konuşuyor. Modernlik bilmem ne. Bana sen niye kapanmıyorsun o kadar savunuyorsan diyor. Asfalyalar attı. Sana mı soracağız diye bağırdım. Açık giyinir, namusuna laf edersiniz. Kapalı giyiniz, yobaz dersiniz. Rahat bırakın kadınları, ne istiyorlar onu giysinler dedim. Yazık kızcağız da korktu, abla sakin olun filan diyor. Öyle çıkışınca sesini kesti.
Belki size de denk gelmiştir çevrede böyle olaylar. Belki en yakınlarınızdan. Yahu ister tesettür giyinir, ister etek - şort giyinir. Kime ne ki?
Belki size de denk gelmiştir çevrede böyle olaylar. Belki en yakınlarınızdan. Yahu ister tesettür giyinir, ister etek - şort giyinir. Kime ne ki?