Bu kadın ne yapmaya çalışıyor?

Yeni evliyiz, eşim kuzeniyle çok samimi sevgililik dönemimizin başlarında kuzeniyle ve karısıyla tanışmıştık. Kadın benden ve eşimden yaklaşık 1-2 yaş büyük, bizde eşimle aynı yaştayız, kadınla aramızda çok bi yaş farkı da olmadığı için ilk zamanlar arkadaş gibi oluruz hep diye düşünmüştüm önyargılı olmak istemedim aradım sordum her zaman, bebeği oldu daha o zamanlar eşimle sevgiliydik çocuğun zıbınından tişörtüne ayakkabısına kadar bir sürü şey aldım özendim götürdüm, hep arayıp sordum ilgilenmeye çalıştım, kendi beni hiç arayıp sormamasına rağmen. Eşim biz sevgiliyken ve nişanlıyken çok sık giderdi kuzeninin evine bazen kuzeninin işi çıkar evden ayrılırdı eşim de bir kaç kez kuzenini beklemek amacıyla evde beklemişti evde sadece bebekleri ve kadın olurdu eşim dışında, ben bir kere arayıp napıyorsun nerdesin falan demiştim eşime tesadüfen de o şekilde öğrenmiştim kuzeninin dışarı çıktığını evde sadece bebekle kadın olduğunu, kızmıştım zoruma gitmişti bana vakit ayırmasın gerekirken o kadınla vakit geçirmesine ve söylemiştim bana bağnaz muamelesi yaptı. Eşime karşı aşırı samimi ve laubali, bir kaç günlük evliyken daha balayına bile gitmeden önce gecenin 4’ünde saçma sapan bir video atmıştı. Geçenlerde otururken elini eşimin dizine koydu şoka girdim, sürekli bir sürü boş yer varken gelir eşimin yanına oturur, isminin sonuna -cım eki koyup hitap eder, bana karşı da soğuk hiçbir şekilde aramaz sormaz zamanında ben defalarca evine gittim kendi evime davet ettim kendi hiç bir zaman davet bile etmedi, görümcemle kayınvalidemi, kayınpederimi de sürekli arar sorar bu arada. Daha yazamadığım bir sürü şey var ve artık sabrımı taşırıyor bu tavırları ne yapmaya çalışıyor anlayamıyorum bana mı tuhaf geliyor sizce?
Daha baştan hatalı davranmışsınız. Her zaman aradım sordum, hep ilgilenmeye çalıştım, bebeğine ayakkabısına kadar hediyeler aldım... Niye? Kardeşiniz mi, en yakın arkadaşınız mı, sizin kendi kuzeniniz bile değil. Bakın o tenezzül etmemiş bile. Davet edilmediğiniz halde defalarca evine gitmişsiniz size soğuk duran kadına. Ben seni çağırmadım davet etmedim niye habire gelip duruyorsun deseydi nasıl hissederdiniz?

Kuzenin akrabalık durumu ne, yani sizin eşinizin ailesi ona göre ne? Kadın size ilk andan ne olduğunu belli etmiş aslında. İster senle evlensin ister başkasıyla, ben sizden önce buradaydım. Senin kocanla sen evlenmeden önce de samimiydim şimdi de öyle olacak. Seni aramam çağırmam onu veya anne babasını arar sorarım sen karışamazsın demiş.

Evlenecek kızlar lütfen nişanlınızın veya eşinizin gözüne hoşuna görünsün diye böyle gereksiz işler yapmayın. Karşılaşırsanız veya davet edilirseniz merhaba merhaba modunda takılın önce. Hiç tanışmadığınız birine sırf evlilik yoluyla akraba olucaz diye gereksiz samimiyet göstermişsiniz. Önce bir ortama girin havayı koklayın, iyi midir fesat mıdır kafamız uyar mı diye tartın ona göre davranın.

Nişanlıyken size haber bile vermeden kuzeninin evinde, üstelik de evde sadece karısı ve çocuğu varken kalan adam iyi bir hizaya çekilmeli ama bağnazsın denmiş susup oturmuşsunuz. Bir kere olur, adamın acil işi çıkar o an kimseye ulaşamaz kuzeninden rica eder bir kaç saat kalır mısın diye. Ama bu nedir ilk kez duyuyorum, kuzen ya ben evde yokken gidip bizde kal, hem de defalarca.

Nereden buluyorsunuz böyle orijinal tipleri? Normal bir kadın kocasına "ne münasebet, kimse kalmadı da niye kuzenin geliyor? Ayrıca gerek yok dağ başında yaşamıyoruz senin kuzene gelene kadar kaç kişi var arayabileceğim" der susturur kocayı. Hem kuzen hem kadın gönüllü olduğu gibi nişanlısı olan adam da itiraz eden nişanlıya bağnaz diyor.

Nişanlılık bunlar için var. Davranışları hayat görüşü bana uyuyor mu uymuyor mu, mutsuz olur muyum, bu adamdan iyi koca baba olur mu... Yeter ki evleneyim, ille de bu olacak dememek gözü kapalı girmemek lazım. O zamanlar ses çıkarmadığınız, ya da ses çıkarıp sonra geri adım attığınız için oluyor bunlar.

Emin ol defalarca o konu yüzünden tartıştık artık yoruldum
Defalarca tartışmak size bir şey kazandırmamış çünkü susup kabulleneceğinizi biliyor. Aşk sevgi güzel şeyler de böyle davranışlar bende ikisini de yok eder ya da azaltır. Kimsenin aşkını sevgisini kendinizden kişiliğinizden üstün tutmayın. Ne olursa olsun ne yaparsa yapsın ben kocamı seviyorum bırakmam demeyin. Şimdi bu adama kalkıp ya ben ve evliliğimiz ya da bu kadınla olan samimiyetin dense ne yapar sizce? Bu saçmalığa daha ne kadar katlanabilirsiniz düşündünüz mü?

Siz böyle kıskandıkça ya da davranışlarından rahatsız olduğunuzu hissettirdikçe bu kadının amma hoşuna gidiyordur.
Hiç bu kadını veya dünyanın geri kalanını suçlamayın. Tek kişi var suçlanacak o da eşiniz. Oturun düşünün ona zorla mı yaptırılıyor bunlar yoksa koşa koşa mı gidiyor kuzeninin karısının olduğu ortamlara? Hayat böyle geçmez, kendinizi yer durursunuz daha yolun başındasınız. Mutlu olmak için mi evlendiniz yoksa kocanızı eğitmek için mi?

Diğer yorumlarda okuduğum kadarıyla bu adam için arkadaşlarınızdan bile vazgeçmişsiniz. Benim kocam bana bunu hiç demedi çünkü öyle bir cesaret vermedim kendisine. Bana bir zararı olmayan yıllardır tanıdığım arkadaşlarımı sil diyen nişanlıyı ya da kocayı silerim önce. Bir de değil üstelik iki arkadaşınızı silmişsiniz ama karşılığında kocayı kapmışsınız aferin.

Her kadın benle ilgilensin bana iyi olsun bana samimi hareketler yapsın ne güzel. Anneleri kızkardeşleri bitti şimdi de kuzenlerin eşi kaldı laf söyletmedikleri.

Yeni evliyiz, eşim kuzeniyle çok samimi sevgililik dönemimizin başlarında kuzeniyle ve karısıyla tanışmıştık. Kadın benden ve eşimden yaklaşık 1-2 yaş büyük, bizde eşimle aynı yaştayız, kadınla aramızda çok bi yaş farkı da olmadığı için ilk zamanlar arkadaş gibi oluruz hep diye düşünmüştüm önyargılı olmak istemedim aradım sordum her zaman, bebeği oldu daha o zamanlar eşimle sevgiliydik çocuğun zıbınından tişörtüne ayakkabısına kadar bir sürü şey aldım özendim götürdüm, hep arayıp sordum ilgilenmeye çalıştım, kendi beni hiç arayıp sormamasına rağmen. Eşim biz sevgiliyken ve nişanlıyken çok sık giderdi kuzeninin evine bazen kuzeninin işi çıkar evden ayrılırdı eşim de bir kaç kez kuzenini beklemek amacıyla evde beklemişti evde sadece bebekleri ve kadın olurdu eşim dışında, ben bir kere arayıp napıyorsun nerdesin falan demiştim eşime tesadüfen de o şekilde öğrenmiştim kuzeninin dışarı çıktığını evde sadece bebekle kadın olduğunu, kızmıştım zoruma gitmişti bana vakit ayırmasın gerekirken o kadınla vakit geçirmesine ve söylemiştim bana bağnaz muamelesi yaptı. Eşime karşı aşırı samimi ve laubali, bir kaç günlük evliyken daha balayına bile gitmeden önce gecenin 4’ünde saçma sapan bir video atmıştı. Geçenlerde otururken elini eşimin dizine koydu şoka girdim, sürekli bir sürü boş yer varken gelir eşimin yanına oturur, isminin sonuna -cım eki koyup hitap eder, bana karşı da soğuk hiçbir şekilde aramaz sormaz zamanında ben defalarca evine gittim kendi evime davet ettim kendi hiç bir zaman davet bile etmedi, görümcemle kayınvalidemi, kayınpederimi de sürekli arar sorar bu arada. Daha yazamadığım bir sürü şey var ve artık sabrımı taşırıyor bu tavırları ne yapmaya çalışıyor anlayamıyorum bana mı tuhaf geliyor sizce?
Yanlış anlama ama senin yazdıklarına göre bende yazıyorum

Sen varken eşinin dizine elini koyup -cım diyerek konuşuyorsa
Yanlız olduğunda başka şeyler de olabilir. benim düşüncem kim ne derse desin bu zamanın insanoğluna güven olmaz valla.
Ve eşine bu durum evliliğimizi yıpratıyor de, mesafeli olalım yada kuzeniyle tek görüşsun ayrıca bı kadının eşi evde Yokken eşi dışında diğer karşı cinsiyle evde yanlız olmaları hic de hoş değil kadından önce eşine kız ve arayı samimi tutmak isteyen de sensin, mesafeni koy hatta kadınla ciddi ciddi rahatsız oldugun samimiyeti konuş. eşinin kulağına giderse gitsin, eşin seninle onun arasında bi seçim yapacak değil ya !

Geri kafali olabilirim😐😂 ama yukarda arkadas yazmis, yaninda boyle yapan sen yokken neler yapiyodur🙄 yeminle aklima neler neler geldi..mugeden sonra psikopat olduk iyice😐😂 o cocuga dna testi yapilsin.. gece 4 te msj atmak nedir? Insan kardesine bile atmaz ki gece rahatsiz olmasin diye…esininde kardesi yokken kadinin yaninda kalmasi cok sacma…kocasida kiskanmiyor demek.. cok ilginc insanlar var. Kardesim gibi denir ya.. fasa fiso

eşinizle kuzeni ve kuzeninin kocası hepsi garip ama sizde onlardan geri kalmazsınız evinize asla sokmamanız yakınında durmamanız gereken insana habire hediyeler almış gitmiş gelmiş çağırmışsınız ve o kadar şey yaptım bana mesafeli duruyor diyorsunuz daha allasen ya...

Eşinizde bi garip...kuzeni evde yok hanım evde bebeğiyle...eşiniz niye bekliyor orda..kadın kendi kuzeni olsa anlarım ama kuzeninin eşi.. niye bekliyorsun çık git yani
Hiç hoşlanmadım iki tarafın tavırlarından
Tam bunu yazmak için gelmiştim. Konu sahibi eşinin zaten mesafe koyduğunu fakat kadının sürekli yakın davrandığını söylemiş yukarıda bir yerde. Mesafeli olan bir insan kadının eşi yokken o evde bulunmaz. Sorun tamamen konu sahibinin eşinde.

rı samimi ve laubali, bir kaç günlük evliyken daha balayına bile gitmeden önce gecenin 4’ünde saçma sapan bir video atmıştı.
Rahatsiz olmak ve olmamak arasinda gidip geliyorum..
Simdi bundan bir anlam cikarsaniz,sizi suclayamam..
Bekleyip devamini goreyim derseniz o da makul..Kimsenin gunahina girmemek acisindan.
Ama ben bir rahatiz oldum sanki.
Dizini neden tutsun ki,hani anlik bir refleks olur da..
Gece 4'De gelen mesaj.. (gruba atiyorsa belki baskasiyla konusuyordur,ama sahisa atiyorsa ilginc)
Neden oturacak yer varken esimin yanina tunesin ki.
Tuhaf bence..
Ayrica kadina hediye almak,surekli davet etmek,soguk davrandigi halde yaranmaya calismak da gereksiz olmus..
Gunahi boynuna,Esin de pek memnun sanki..Madem rahatsizsin kuzeni yokken,evde tek oldugu zamanlarda gitmesin kadinin yanina.

Son düzenleme:
Konu sahibi uçmuş yine ama ben olanca genişliğimle yazayım, bence olanlarda gece 4 de atılan mesaj dışında (aslında o mesajın da içeriği mühim) bir anormallik yok, herşey bana göre normal.. Ama eşin çifte standardı, her zamanki muhteşem ataerkil toplumumuzun çirkin bir eseri.

Ben sizin gibi kadınları bir anlayamıyorum. Evlenmedem görüyorsunuz kocanızın ne mal olduğunı, evleniyorsunuz, sonra evlenince iyice zıvanadan çıkınca birde kocam kocam diye eşinizi savunup, suçu millete atıyorsunuz.
Gece yarıları kuzeninin karısı ile mesajlaşıp, yan yana oturduğunda birbirlerinin bacağına el kol atacak, kuzeni yokken karısnın yanına misafirliğe gidecek, hatta kendsine canımlı cicimli hitaplara ses çıkarmayacak kadar medeni eşiniz, kendi yakın arkadaşlarıda olmasına ve sizin onun aksine seviyeli bir arkadaşlığınız bulunmasına rağmen erkek arkadaşlarınızla görüşmenize karışacak sizde o adamla evleneceksiniz. Böyle bir adamla evlenirken aklınız neredeydi ? Kocasızlık bu kadar mı gözünüzü korkuttu da böyle bir adamı hayatınıza aldınız.
Bakın akraba arkadaş ilişkilerindeki samimiyet kişilerin dünya görüşleri ve çevreleri ile ilgilidir ama ona gelince konya ovası genişliğinde hareket serbestken , sana gelince erkekten arkadaş olmaz kafasındaki adam bildiğin iki yüzlüdür ve çevresindeki kadınlara iyi gözle bakmıyordur kusura bakma.
Kuzeninin karısına gelince, hiçbir kadın karşı bir samimiyet bulmadığı adama böyle hareketler yapmaz. Sen kendini kandırmaya devam et.

Eşim rahatsız değil bu durumdan kadının art niyeti olduğunu düşünmüyor samimiyetten diyor biz haber vermesekte kayınvalidemler sağolsunlar hemen haber veriyorlar eşimde kuzeniyle çok samimi mutlaka çağırıyorlar, eşim gitmezsek ayıp olur düşüncesinde bende mecburen onu yalnız bırakmamak için gidiyorum, gelmek istiyorlar reddedemiyoruz bu şekilde
Eşin ben napabilirim diyormuş ya hani istese öyle bi keser ki o kadının samimiyetini ama işine geliyo erkek işte. Senin ne demek istediğini de eşşek gibi anlıyo zannetme ki çok masum ve saflar. Ama sen kötü düşüncelisin demek işin kılıfı. Zeytinyağı misali. Eşin rahatsız olmuyor olabilir, hatta iyi niyetli bi samimiyet de olabilir kadınınki( hiç sanmıyorum). Öyle bile olsa, eşinin, bu kadının hareketlerinin önünü kesmesi için tek sebep, sizin rahatsız oluyor olmanız yeterli başka bi sorgulamaya gerek yok. Onunla samimiyet, sizden daha mi değerli???

Benim mesafe koymamla hallolacak bir sorun olsa keşke, ne yazık ki ben zaten uzun zamandır mesafeliyim ama zaten mecburen aynı ortamda oluyoruz bu konuyu çözecek tek şey eşimin kendini kadından daha fazla geri çekmesi, en azından diyorum kadın gece arayıp yazdığında dönmese ama eşim kuzenine olan saygısından yapamıyor olmaz öyle belki başına bişey geldi zor durumdadır vs. diyor dönüyor mesela
Eşin de istemem yan cebime koy bacım. Kusura bakma

Gece gece konusmalar bacaklara dokunmalar mide bulandırıci yakınlık tek sorum neden evlendiniz ?

Ben eşime samimiyet manyağı olupta, bana gelince buz kesilen kişiye iyi niyetle falan bakamam açıkçası. Belli ki bir rekabete girişmiş kendi içinde. Ama eşinizde problem ve bu eşle asla çözüm falan bulamazsınız. Çünkü zaten sizin rahatsızlığınızı umursamadığı gibi, sizin fikirlerinize bir saygısı dahi yok. Gece mesaj attığında, belli bir saatten sonra çok çok önemli bir şey olmadığı sürece mesaj atmazsan sevinirim, eşim ve ben uygun olmuyoruz diyebilir. Kadın yanına oturduğunda kalkıp başka yere oturabilir. Elini dizine koydurup koydurmamakta tamamen eşinizin elinde olan bir durum.Kadın sizin rahatsız olduğunuzu bile bile yaptığı şeylere devam ediyor, çünkü eşinizden bir tepki almayacağını, sizin kendinizi yediğinizle kalacağınızı, sizi orada ezip geçtiğini falan düşünerek egosunu tatmin ediyor.Bazı kadınlar başka bir kadını mutsuz etmeden mutlu olamazlar. Belki de kadın o tarz bir insandır. Hayır kadın kişiliğini değiştirmek zorunda mı deniyor ama, aklı başında bir insan bir kişinin partneri bariz şekilde bir şeyden rahatsız oluyorsa, onunla rekabete girip psikolojik kavga etmek yerine, en azından saygı duyarak hareket edebilir. Bir kadın kocasının bacağına dokunmamdan rahatsız oluyorsa ve belli ediyorsa ben ısrarla bu hareketi neden yapayım? Tek bir sebeple, seni yendim, en önemli benim, burada sözü geçen benim, senden üstünüm, ne hissettiğin ya da ilişkin umurumda bile değil demek için. Üzgünüm sizin eşiniz bu durumu düzeltemez, çünkü zaten rahatsız değil, böyle yaşayamayacaksanız durumu anlatıp ayrılmayı düşündüğünüzü söyleyin, ya kendine gelir eşiniz ya da bu saçma ilişkiyi seçer siz de yolunuza bakarsınız. Bazıları böyle bir şeyden ayrılınır mı diyebilir ama benim için böyle beni rahatsız eden alışamayacağım bir durum varsa kendimi yıpratacağıma ayrılırım daha iyi.

Özellikle belirtmissiniz size karşı soğuk oldugunu siz arayıp sormaniza rağmen arayıp sormadigini neden aramaya devam ettiniz ki...
Eşinize söyleyin görüşmek istemediğinizi. Gerekirse evet içim kötü diyin, neler duyuyoruz, insanoğlu bu devirde kimseye güven yok.

Benim mesafe koymamla hallolacak bir sorun olsa keşke, ne yazık ki ben zaten uzun zamandır mesafeliyim ama zaten mecburen aynı ortamda oluyoruz bu konuyu çözecek tek şey eşimin kendini kadından daha fazla geri çekmesi, en azından diyorum kadın gece arayıp yazdığında dönmese ama eşim kuzenine olan saygısından yapamıyor olmaz öyle belki başına bişey geldi zor durumdadır vs. diyor dönüyor mesela
Kuzenine duyduğu saygının yarısını size duysun bı zahmet

Back
X