İyi akşamlar hanımlar,
Apartmanımızda sorunlar hiç bitmiyor bitmeyecekte sanırım.!
Hemen konuya gireyim,abim yıllar önce şehir dışında bir üni tutturdu.Üniversite tutturduğu şehirde de ev aldılar ona.Apartman abimin okuduğu dönemde aile apartmanıydı.Yıllar sonra bende aynı üniversiteyi kazanınca o eve ben yerleştim.4 sene annemde benimle geldi.Arada sırada babamda geldi kaldı.Bu sene birkaç gün kalıp döndüler yalnızım.Benim dönemimde apartmanda aile olarak sadece biz ve 2 daire kalmıştı gerisi hep öğrenci.Alt katımızda bi hanım var.Abim burda okurken sürekli takip edip önlerini kesip “eve sakın kız getirmeyin,tepemde terlikle dolaşmayın,balkondan bişey çırpmayın” diye uyarılarda bulunmayı pek seven,küçükken abimin yanına geldiğimde aynı şekilde benide takip edip önümü kesip “çok gürültü yapıyosun” diye azarlayan biri kendisi.Yıllardır yazlığına yerleştiğinden evinde hep öğrenciler oturdu.Evinde bu sene kendisi oturuyor.Kendisinin yazlığına taşındığı dönemde apartmanı hep annem ve bi komşumuz yıkadı.Babam apartmanın her türlü tamir işini kendisi yaptı kendi cebinden harcadı kimseye yıllarca bi fatura filan çıkartmadılar.Apartmanda şu an bi yönetici yok.Sadece 20 TL aidat toplanıyor hem otomat için hem olur da dış kapı bozulursa,otomatlarda sorun olursa filan diye.
Gelelim sorunuma;bu sene aidatları bu hanım topluyor.Dünde kendisi ve bi komşumuz apartmanı yıkadılar.Bugün atmaca gibi balkondan beni gözetledi ve önümü kesti.Bu hareketi zaten çok sinirime dokunurken şöyle dedi bana “Dün en alt kattaki komşunun evini su bastı gideri tıkanmış evinin o yüzden 25 TL topluyoruz herkes verdi bir tek sen kaldın.” Bende “Sonra getiririm.” dedim çünkü komşunun evindeki giderle apartman ne alaka?Bir başka komşumuza(aile) gidip durumu anlattım “Bizim böyle bir şeyden haberimiz yok.” dedi.Aynı şekilde diğer aileye indim onlarada böyle bir şey söylememiş.Ben anladım ki bu kadın o parayı apartmanı yıkadı diye kendi için istiyor.Zaten kendisinin yıllar önce evimize hırsızlığı olmuştu.Abim okulu bitirince babam evi satmayı düşünmüştü.Evi aldığı emlakçıyada evin anahtarını bırakmıştı olur da bakmak isteyen olursa diye içinde ev eşyalarımız filan varken.O sıralar apartmanın altındaki dükkanlar boru taktırıyorlarmış biz evde olmadığımız için bu alt kattaki hanım emlakçıya gidip evimizin anahtarını alıp ustaları bir güzel eve sokmuş kendide girmiş tabi.Evimizden çay kupalarımız çalınmıştı bizde ustaların günahını almıştık ta ki kupaları onun evinde görene dek..Kendisi öyle bi tip ve ben yalan söyleyerek almaya çalıştığı bu parayı ona vermek istemiyorum.Benim annem 4 yıl boyunca tek başına yıkadı bazen bende yardım ettim ama çatır çatır aidatımızı yatırdık yinede.Evini su basan komşuylada gidip konuşacağım “siz evinizi su bastı diye diğer komşulardan para mı topluyorsunuz?” diye soracağım.Size sorum ben bu kadına sadece aidatı ödeyeceğim.Bu durumda ne demeli ne yapmalıyım?Fevri olmak istemiyorum ama çok sinirime dokundu.