• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu kadını gören var mı ?

Çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum öncelikle.
Nereden başlamanız konusunda şunu söyleyebilirim,ilk olarak ailenizle durumunuzu paylaşarak başlayın işe,sonra herşeyi geçtim zor gününüzde yanınızda olmayan erkek müsvettesi eşinizi kapı dışarı ederek hayatınıza devam edebilirsiniz diye düşünüyorum.
Adam hem tembel,hem sorumsuz,hem umursamaz,hem düşüncesiz,size faydası yok,zararı çok

Belli farkında belki farkında olmayarak bir bu raddeye kadar gelmişsiniz. Eşinizin sorumsuzluklari yüzünden üzerinize aldığınız fazla sorumluluk, herkese mükemmel göstermeye çalıştığınız hayatınız yüzünden oluşan stres ve kimseye anlatamamak hastalığa sebep olmuş. Sizin hastalığınız önemsemeyen, sırtınıza kambur olmuş bir insanın hayatınızda olmasına gerek var mı? Salın ipini gitsin. Ve lütfen hastalığınizi ve eşinizin yaptıklarıni ailenize anlatın. Dertler paylaştıkca azalir. Ailenize söylemek yukarıda yazdığım her şeyin son bulmasını sağlayacak. Belki o vakit esiniz ne kadar büyük hata yaptığını anlar.

Bir de merak ettiğim şey siz çalışmıyorsunuz esiniz çalışmıyor ne yiip ne içiyorsunuz?

Son düzenleme:
canım konuyu açarken aslında eşimi nasıl düzeltirimdi amaç . ama sanırım soyadımı nasıl alırımdı altta yatan
Sadece sizin esiniz degil boyle olan. Cok var bu sekilde tanidigim.
Ama 60 yasinda da hala ayni. Hala kira odemesini bile yapamiyor. Bi gun orda calismis bi gun baska yerde. Esini,cocugunu hep magdur eder bunlar. Ben daha duzeleni gormedim.

Çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum öncelikle.
Nereden başlamanız konusunda şunu söyleyebilirim,ilk olarak ailenizle durumunuzu paylaşarak başlayın işe,sonra herşeyi geçtim zor gününüzde yanınızda olmayan erkek müsvettesi eşinizi kapı dışarı ederek hayatınıza devam edebilirsiniz diye düşünüyorum.
Adam hem tembel,hem sorumsuz,hem umursamaz,hem düşüncesiz,size faydası yok,zararı çok

Belli farkında belki farkında olmayasak bu raddeye kadar gelmişsiniz. Eşinizin sorumsuzluklari yüzünden üzerinize aldığınız fazla sorumluluk, herkese mükemmel göstermeye çalıştığınız hayatınız yüzünden oluşan stres ve kimseye anlatamamak hastalığa sebep olmuş. Sizin hastalığınız önemsemeyen, sırtınıza kambur olmuş bir insanın hayatınızda olmasına gerek var mı? Salın ipini gitsin. Ve lütfen hastalığınizi ve eşinizin yaptıklarıni ailenize anlatın. Dertler paylaştıkca azalir. Ailenize söylemek yukarıda yazdığım her şeyin son bulmasını sağlayacak. Belki o vakit esiniz ne kadar büyük hata yaptığını anlar.

Bir de merak ettiğim şey siz çalışmıyorsunuz esiniz çalışmıyor ne yiip ne içiyorsunuz?

sondan başlıyım. maddi yükü evlilik ve işyeri ben aldım. eşimin babası kredi çekti artı kredi kartları sadece onların 30-35 bin borcu üstüme kaldı 1 yıkda hem evi geçindirdin hem bu borçları ödedim.
benim ailem benim maddi ihtiyaçlarımı karşıladı tüm reddedişlerime rağmen. işte kozmetik giyim ve mutfak .

eşim birsürü işdeğiştirdi son 1 yıldır aynı yerde mayıstan beri o ödüyo kira fatura .
o kadar borca ailemin bana harcadığı pata kadarda kenara attım işte bi ay 800 biay 1000 ne atabildiysem . o paradan kullandık şimdi para bitti.
sadece eşimin masşı var .

aileme anlatamıyorum yiyeceğim fırça çok büyük duyacağım laflarda. üzülmeşeride canası

ilk önce hastalığınızla mücadele etmeniz için çervrenizde pozitif,sizi üzmeyecek inasanlara ihtiyacınız var.bu yüzden eşinizden ve onun ailesinden bir an önce kurtulun.

hastalığınızdan,ailenizden,güçlü insanlara,size yardımcı ve moral destek olacak insanlara bahsedin.(kardeş,yeğen,kuzen ya da çok yakın bir dost)hatta birden fazla kişi olursa,çok daha iyi olur.

sizi diğer konulara yaptığınız yorumlardan az,çok tanıyorum.güçlü bir kadınsınız,maddi imkanlarınız da varmış.eminim,bu hastalığı en kısa sürede atlatıp,çok güzel günler yaşayacaksınız.ama sırtınızdaki yüklerden kurtulmak için azıcık cesaret,ha gayret.

Öncelikle geçmiş olsun dilerim iyileşirsiniz en kısa zamanda .
Eşiniz için söyleyeceğim tek şey boşanın ve kurtulun .

ilk önce hastalığınızla mücadele etmeniz için çervrenizde pozitif,sizi üzmeyecek inasanlara ihtiyacınız var.bu yüzden eşinizden ve onun ailesinden bir an önce kurtulun.

hastalığınızdan,ailenizden,güçlü insanlara,size yardımcı ve moral destek olacak insanlara bahsedin.(kardeş,yeğen,kuzen ya da çok yakın bir dost)hatta birden fazla kişi olursa,çok daha iyi olur.

sizi diğer konulara yaptığınız yorumlardan az,çok tanıyorum.güçlü bir kadınsınız,maddi imkanlarınız da varmış.eminim,bu hastalığı en kısa sürede atlatıp,çok güzel günler yaşayacaksınız.ama sırtınızdaki yüklerden kurtulmak için azıcık cesaret,ha gayret.

eşimle ilgili konuştuğum sadece 1 arkadaşım var hani oda üstün körü. o bile ıfacık şeylerde boşan dedi. benim eşim böyle yapsa maddi imkanım olsa durmam dedi. tabi eşim az çok durumu anlayonca kızı arayıp sen ne kıskanç insansın kendi evliliğin kötü sırayı benimkine mi getirdin dedi. utancımdan ne arıyabiliyorum ne açabiliyorum.

Neden çalışmayı sevmeyen erkekler için cinsiyet değiştirsin, bunu kadın yapacaksın gibi ifadeler kullanılıyor.Kadınlar gayet de güzel çalışıyorlar hem evde hem iş hayatında.Buradaki kadınlar söylemlerini değiştirmezlerse toplumsal hayatta nasıl değişecek.Gerçekten rahatsız oluyorum bu durumdan.Biri kocam dedikodu yapıyor dese hemen aaa kadın gibi.

Sadece sizin esiniz degil boyle olan. Cok var bu sekilde tanidigim.
Ama 60 yasinda da hala ayni. Hala kira odemesini bile yapamiyor. Bi gun orda calismis bi gun baska yerde. Esini,cocugunu hep magdur eder bunlar. Ben daha duzeleni gormedim.

eşim kaba tabirle hayatı beleş görüyo.
babası kahvede otururken bğyük bi şirkete konmuş adam çocuklarına kızıp buna bırakmış film gibi. oturduğu evi kpi almış. damadını kpi emekli etmiş dkkanlardan kira veriyo. yıllarca kızıbın sigortasını ödemiş emekli etmiş.

yani böyle bi hayatı olunca sanıyoki herkese biyerlerden yağıyo.

babam bize ev almak şstedi kabuk etmedi tamam kira vermeyin geçin nerede istiyosanız oturun biriktirip ev alın dedi kabul etmedi. etmeyişinin sebebi yalı almadını bekliyodu heralde bilemiyorum.

işten çıktığımda eşim daha ilkkez kira ödediğinde milletin yanında babana söyle ... daki evi satsın bize burdan ev alsın dedi.

yerin dibine girdim bide adamın hangi evini satıcağını söylüyo.

Neden çalışmayı sevmeyen erkekler için cinsiyet değiştirsin, bunu kadın yapacaksın gibi ifadeler kullanılıyor.Kadınlar gayet de güzel çalışıyorlar hem evde hem iş hayatında.Buradaki kadınlar söylemlerini değiştirmezlerse toplumsal hayatta nasıl değişecek.Gerçekten rahatsız oluyorum bu durumdan.Biri kocam dedikodu yapıyor dese hemen aaa kadın gibi.

keşke söylemleri dert edecek olabilsem nasıl sevinirdim

13 yaşında verilen karar ancak bı kadar olur.
Rahatsızlığınıza üzüldüm geçmiş olsun Rabbim şifa versin.

sondan başlıyım. maddi yükü evlilik ve işyeri ben aldım. eşimin babası kredi çekti artı kredi kartları sadece onların 30-35 bin borcu üstüme kaldı 1 yıkda hem evi geçindirdin hem bu borçları ödedim.
benim ailem benim maddi ihtiyaçlarımı karşıladı tüm reddedişlerime rağmen. işte kozmetik giyim ve mutfak .

eşim birsürü işdeğiştirdi son 1 yıldır aynı yerde mayıstan beri o ödüyo kira fatura .
o kadar borca ailemin bana harcadığı pata kadarda kenara attım işte bi ay 800 biay 1000 ne atabildiysem . o paradan kullandık şimdi para bitti.
sadece eşimin masşı var .

aileme anlatamıyorum yiyeceğim fırça çok büyük duyacağım laflarda. üzülmeşeride canası
Aileniz sizin kişisel ihtiyaçlarinizi karşıladiysa borçların üzerinize yıkıldığından ve düğünü kendinizin yaptığından haberleri var o zaman. Bu konuda size kızamazlar haberleri varsa. Az buçuk eşinizin sorumsuzlugundan da haberleri var o zaman. Hastalık için de belki korkarlar ama kızacakları tek nokta neden bu güne kadar söylemedin bu yükü tek başına taşıdın olacaktır. Morale size pozitif enerji verecek insanların varlığına ihtiyacınız var sizin bu hastalığın tek çaresi tedavi + moral. Şöyle ailene canim. Arkadaşım yok demiştin ya ben senin arkadaşın olurum :) gel bana anlat sıkıntılarıni içine atma

ha şunu da eklemeden geçemeyeceğim,ailenizin duyunca çok üzülüceğeni düşünüyorsunuz ya(eşinizle olan durumlardan bahsediyorum,hastalığınızdan değil)inanın hiç bir şey sonradan duymaktan daha kötü değil.ilk başlarda size biraz kızarlar belki,niye bu adamı seçtin diye ama inanın bir kez anlatma cesareti bulursdanız,çok büyük bir hafifleme sağlarsınız.

anneniz yaşındayım.sizden büyük oğlum var.bu durumları yaşasa,ilk ben bilmek ve sıkıntılarının hepsini sırtlamak isterim.

bundan 1-2 sene kadar önce oğlum iş kurma bahanesiyle saçma sapan işlere girmiş.krediler,borçlar,para isteyen alacaklılar,aylarca bunaltmış.ailem duyunca,üzülür bana kızarlar diye bizden saklamış.sıkıntılarından,birşeylerin yolunda gitmediğini farkettik.gelen bir iki haciz ve icra belgelerinden sonra herşeyi itiraf etmek zorunda kaldı.ilk şoku atlattıktan sonra hemen bir ödeme planı çıkarttık.krediler çektik,bütün borçlarımızı ödeme planlarını uyguladık.biz birşeyleri yoluna koydukça,oğlum neden daha önce sizlere söylemedim diye çok pişman oldu.

ha ilk günler kızmadık mı,sitem etmedik mi?ama eşiminde,benimde söylediğimiz şey şu oldu.her borcu maddi olarak ödeyebilirdik ama onun çektiği sıkıntıları,bizimle paylaşmamasıydı.işte asıl kabul edemediğimiz buydu.anneler babalar,ocukları zor durumdaysa,bilmek ister inanın.ve sizin zannettiğinizden çok daha güçlüler.

yani maddi durumlar bozulur düzelir ona söyleyecek çok bişeyim yok
ama ben en çok eşinin senin hastalığını önemsemeyişine takıldım
her şey normalmiş gibi davranarak hastalığını yok saymaya çalışıyor olabilir mi?

Aileniz sizin kişisel ihtiyaçlarinizi karşıladiysa borçların üzerinize yıkıldığından ve düğünü kendinizin yaptığından haberleri var o zaman. Bu konuda size kızamazlar haberleri varsa. Az buçuk eşinizin sorumsuzlugundan da haberleri var o zaman. Hastalık için de belki korkarlar ama kızacakları tek nokta neden bu güne kadar söylemedin bu yükü tek başına taşıdın olacaktır. Morale size pozitif enerji verecek insanların varlığına ihtiyacınız var sizin bu hastalığın tek çaresi tedavi + moral. Şöyle ailene canim. Arkadaşım yok demiştin ya ben senin arkadaşın olurum :) gel bana anlat sıkıntılarıni içine atma

ailem borçlardan haberi yok.
onlar sen evlenince bizim kızımız değil misin herşey yine aynı gidecek dediler.
kredi kartımı babam ödemeye devam etti. annem de herhafta kendi mutfağına mealdıysa bizede aldı boğazımdan geçmiyo yoksa diye.

bekarken tüm maaşımı biriktirirdim hani onlar yine biriktir kafasındalardı.

ne iyi olur bi bilsen herşeyin yenisine ihtiyacım var

yani maddi durumlar bozulur düzelir ona söyleyecek çok bişeyim yok
ama ben en çok eşinin senin hastalığını önemsemeyişine takıldım
her şey normalmiş gibi davranarak hastalığını yok saymaya çalışıyor olabilir mi?

kaç operasyon geçirdim ve hepsinde tabiki patoloji sonuçlarını göstermeye gittim birkere yanımda gelmedi. ki seni istiyorum dedim ya seni yok .
ama annesi babası veya herhangi birine bişey olucaksa koşa koşa gidiyo.
bana gelince izin alamıyo oluyo

Back
X