Bu kaplumbağanın evden acilen gitmesi lazım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok çok afedersin ama insanlar ne durumlara düşüyor da kusmalar titremeler krizler yaşıyor. Bunda kriz geçirecek ne var?

Aay Allah dert vermesin sana!

aşırı tepki vermissiniz sizde.. sakin olun ne o kusmak kriz falan... hem anlamadım da siz istemiyorum niye anlamıyolar ki demissiniz zorla mı yani??

gece gece oturdum kaplumbağa için üzüldüm. yazık gerçekten zavallıya. ama şaşırmayın arkadaşlar. sokakta o kadar çok terk edilmiş cins kediler köpekler var ki... insanlar alıp alıp sokağa atıyor. çocukken ben de bakamadığım için annemden gizli muhabbet kuşumu kafesinden serbest bırakmıştım. pencereden gitmişti. çocukluk işte. bakamayacaksak almayacağız. olan masum canlılara oluyor.

Evde bir tane kaplumbağam var, küçük. Daha yaşını doldurmadı. Annem geçen gün arkadaşının kaplumbağası olduğunu, bakamadığını, eve getireceğini söyledi. Bir şey demedim. Çünkü ne olacak bir kaplumbağadan... Hem diğer kaplumbağam öldüğü için arkadaş olur diye düşündüm.

Bu akşam getirmiş. Kaplumbağa tüm elimden büyük, kocaman. Aynı yerde bakamayız benim oğlumla. Annem de bunu bile bile getirmiş. Çok sinirlendim ama kendimi kontrol edemedim. Ağlamaya başladım, kusmaya başladım, o kaplumbağa gidecek diye tutturdum ki hala aynı fikirdeyim. Hayvanla aynı odada durmaya katlanamıyorum, daralıyorum. Bu arada fenalaşınca annem hastaneye gitmek istedi ama kaplumbağayı verdiği arkadaşını arayıp da bakamayacağımız söylemedi diye ona da feci kızgınım.

Kendimi odaya kilitledim, neden bilmiyorum. İstemiyorum onu bu evde. Kedim gitti, kaplumbağamın biri gitti derken nereden çıktı bu. İstemiyorum.

Ben kendi oğluşuma ne güzel akvaryum yapmıştım motoruna kadar. Bu kaplumbağayı verenler o plastik ortası palmiyeli abuk kapta senelerdir bakıyorlarmış. Annem bi' de o büyük diye onu akvaryuma almış, benim kaplumbağamı o plastik kaba almış. Ya olacak şey mi? Neymiş, o kaptan çıkıyormuş. Çıkar tabi, gayet normal. Plastik kapta kaplumbağa mı bakılır? Benim kaplumbağama yazık değil mi?! Senelerce baktılarsa daha da baksınlar bize ne? Hani sebepleri de yok, sıkılmışlar.

Ben gidecek dedikçe mantıklı sebep göster diyor. Ya sebep göstermeme ne gerek var, istemiyorum ki söylediklerim gayet mantıklı şeyler.

Sonunda annem kızdı, geri adım atacağımı düşündü de "atarım camdan!" dedi. At deyince bir şey yapamadı. Amacı atmak değil, beni geri adım attırmak.

Ben bu kaplumbağayı istemiyorum, eve geldiğimden beri kusmaktan, ağlamaktan, titreyip durmaktan yoruldum.

Kimseye anlatamıyorum, sevgilim bile "kaplumbağadan o kadar mı korktun?" falan diyor, korkuyla alakası yok. İstemiyorum.

Ne yapayım da veren arkadaşına göndereyim, kriz geçiricem nerdeyse. Resmen nefes alamıyorum.

çok rahatsız olduyosun madem bı petshop a ver en kolayı.... kusacak kriz gecırecek ne var... kaplumbagacık kriz gecırmesın de....:44:

slim'ciğim sen gördüğüm en akıllı gençlerden birisin.

İçine attığın başka bir sıkıntın mı var ? Yoksa böyle tepki vermen normal değil.

Tedavi olduğunu biliyorum ama bu hastalık biraz daha ilerlemiş gibi. Kusacak kadar tepki vermen, sanki annen eve birini getirdi seni hayatından atıp herşeyini ona verdi gibi davranman falan :50:

Hayvansever biri olarak iki canı nasıl birbirinden ayırt eder, nasıl birini diğerinden kıskanırsın? Ben olsam kapluşuma arkadaş gelmiş diye göbek atardım. Hazır akvaryumun da var, bakacak imkanın da var. Beraber çok daha mutlu olurlar inan bana.

Benim zavallı kapluşlarım haydar ve mehlika sultanı sevgiyle anıyorum buradan. Canlarım benim

NOT: Kapluşu sokağa atmak niyetindeysen bana ver lütfen ben bakarım

:46:tebrikler ekşi ye düşmüşsün konunla:1:

aahha egem :)) Ben ekşi sözlüğü seviyorum :)

Ekşi selam size buradan :42:

ben sevmiyorum.hep bel altı konuşuyorlar.bizleri beğenmiyorlar ama belki de kendi anneleri,kardeşleri,ablaları hatta kız arkadaşları bile aramızda olabilir:52:

Hımm dün kezban'lar diye bayağı bir yardırmışlar bize biliyorum :)

Ama inanın bizim bile alay ettiğimiz konularla onların etmemesi imkansız..Bazı konuların gideri var biliyorsun

Ama şu da var ki Küfür konusunda sana hak veriyorum..Zira bu durum birkaç haddini bilmez dengesiz tarafından yapılıyor ve onlar için koca bir sözlüğü hiçe sayamam üstelik kadın üyesi de fazladır oranın severek takip ediyorum..

Aslında egem bdv bölümünde az çok birbirimizi biliyoruz :) Kk'nın diğer konularına bakmaya hem fırsatım olmuyor hem de pek ilgilenmiyorum..Neyse konumuz bu değildi zaten :)

Slimmsigara bipolar bozukluğum var demişsin sanırım bu sebebden ama biraz da şımarıklık var gibi geldi bana :))Altı üstü savunmasız bir hayvan..

Annem böyle bir durumda agzımın üzerine iki şaplatsa ve etimi 380 derece iki parmağının arasına alıp kıstırsa idi sanırım bu konuda fazla tepki gösteremezdim.

Kaç yaşındasın bilmiyorum ama genç bir birey olduğun belli (kendimi yaşlı gibi hissediyorum ) annenin yaptığı bu jesti sen aşırı tepki vererek geri püskürtmüşsün..Sakin olmayı dene ve o hayvanı da madem istemiyorsun şımarıklığı bir kenara atarak pet shoplara verebilirsin.

Ya slimcim, sakin ol.. Bende de var kaplumbağa, biri ufak biri elim kadar ama gül gibi geçinip gidiyorlar aynı akvaryumun içinde :ssz::ssz:

Kaplumbağa büyük diye onu itekleme lütfen :26:

Yok ille de bakamıcam diyorsan, bir petshop a götür alsınlar..

Hayvanı sakın petshop a verme, biraz alışmaya çalış olmazsa bakacak birini arasın. Hem kim bilir belki anlaşırlar seninkiyle.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X