Bu kaplumbağanın evden acilen gitmesi lazım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok üzücü. İntihar edip bu dertten kurtulun. Tek odalı bir evdesiniz muhtemelen ki kamplumbağa hep sizin yanınızda ya da tekerlekli sandalyeye mahkumsunuz kamlumbağayı götürme şansınız yok. Aman allahım... Tüh tüh tüh...

mesaj sayısı artınca ödül falan mı veriliyor, hani bu mesajların bir açıklaması olmalı. :ssz:

hepsini geçtim, diyelim ki bunlardan biri bile var bende. Allah'a çok şükür yok ama tek odalı evde yaşayanların, engellilerin vb böyle dalga geçme amaçlı yazılan mesajlarda malzeme edilmesi hoş değil.

evet öyle. yoksa gelmesini zaten ben de istemiştim. biraz da ürktüm.
o kaptan çıkıp gezmeye kalkarsa eve giremem üstüne basar öldürürüm korkusuyla :17:

:)))

yanılıyor olabilirim ama sen bu hayvandan büyük olduğu için korkmak demeyelim de tiksinmişsin galiba....bunu söylemende bi sakınca yok ki üstelik kokmuşta olabilirsin bunu söylemekte de bir gariplik yokki...sevmediysen açıkça söyle hayvana da iyilik yapmış olursun ....

Son düzenleme:
:)))

yanılıyor olabilirim ama sen bu hayvandan büyük olduğu için korkmak demeyelim de tiksinmişsin galiba....bunu söylemende bi sakınca yok ki üstelik kokmuşta olabilirsin bunu söylemekte de bir gariplik yokki...sevmediysen açıkça söyle hayvana da iyilik yapmış olursun ....

tabii ki gariplik ya da çekinecek bir şey yok.

cidden sevmemek değil, öbürü sarışında bu esmer ya da öbürü daha iyi bu daha kötü değil ki.

sadece annem sayesinde dağdan gelip bağdakini kovmuş gibi oldu gözümde, ondan geri vermek istedim.

şu an hala elime falan alamam ama, suratına falan bakabiliyorum bir nebze :1:

birbirlerine bir şey yapmazlar mı?

bir tanıdığımın üç kaplumbağası vardı ama hepsi aynı büyüklükteydi...bir araştır bakalım büyüklükleri aynı yerde yaşamalarına engel olur mu??

belki daha da mutlu olurlar birlikte...kaplumbağa besleyenlerin forum sitelerine falan bakabilirsin

Son düzenleme:
kendinize de annenize de o zavallı kaplumbağaya da haksızlık ediyorsunuz.kaç yaşındasınız bilmiyorum ama öyle ağlama krizleri,kusmalar,nefes alamamalar ve kendini odalara kapamalar pek de sağlıklı gelmedi bana,en azından böyle küçük bir sorun için(sorun küçük,çözülemeyecek bir yanı yok ama siz büyütüyorsunuz) beni yanlış anlamayın sizi eleştirmiyorum buna hakkım da yok zaten.bu konuyla ilgili verilecek bir çok tavsiye olmasına rağmen size bir psikoloğa danışmanızı tavsiye ediyorum.

Eski konunuzu okudum (sinir krizleri geçiren kedinizle ilgili olanı:1:) bu yazdığınız konuyla alakası yok sanki iki konu farklı kişilere aitmiş gibi... İstediğinizde hayvanlara ne kadar sabırlı olabiliyorsunuz bence bu kaplumbağaya da alışabilirsiniz ayrıca belki arkadaş da olurlar...

Ama ne olursa olsun şu palmiyeli küçük kaplarda bakmayın ikisine de... Onlar ÖLÜM KABI en küçük olanlar için bile....

bukadar uzulup kusacak sınırlenecek kadar mı cırkın o hayvancagız ,bırkac gun mısafır et baska bırıne yada hayvanların satıldıgı yerler den bırıne verırsınız

Üvey evladınız olsa mazallah atarsınız evden öyle hissettimm .... Kriz geçirecek ne var bunda ya alem insanlarr :19::ssz:

Böyle bir konuya bu kadar anormal tepkiler verdiğine göre sinir hastası olmalısın. Seni gören evladını filan kaybetti sanır herhalde. Öncelikle bir doktora görün, belki bir sakinleştirici filan yazar da kendine gelirsin.

O hayvancağıza acıdım. Kimse ona sormadı bunları yaparken. Hayvanı almayı kabul eden sen, ama eve gelince istemiyorum diye kendini yerden yere atan yine sen. Hayvanı oyuncak yapmışsınız. Çok sinir bozucu birşey bu vicdan sahibi olup da bu konuyu okuyanlar için kusura bakma. O yüzden bu kadar tepki aldın. Ama herkese verecek cevap bulmuşsun. İnternetten bakın, mutlaka isteyen birileri bulunur. Yazık hayvancağıza, hakkatten çıksın o evden, kendini sevebilecek bir insana gitsin inşallah.

Böyle bir konuya bu kadar anormal tepkiler verdiğine göre sinir hastası olmalısın. Seni gören evladını filan kaybetti sanır herhalde. Öncelikle bir doktora görün, belki bir sakinleştirici filan yazar da kendine gelirsin.

O hayvancağıza acıdım. Kimse ona sormadı bunları yaparken. Hayvanı almayı kabul eden sen, ama eve gelince istemiyorum diye kendini yerden yere atan yine sen. Hayvanı oyuncak yapmışsınız. Çok sinir bozucu birşey bu vicdan sahibi olup da bu konuyu okuyanlar için kusura bakma. O yüzden bu kadar tepki aldın. Ama herkese verecek cevap bulmuşsun. İnternetten bakın, mutlaka isteyen birileri bulunur. Yazık hayvancağıza, hakkatten çıksın o evden, kendini sevebilecek bir insana gitsin inşallah.

Arkadaş söylemiş bipolar bozukluğum var diye... Ben de ilk önce çok kızmıştım ama daha önce kedisine çok sabırlı davranmış hayvanları oyuncak yapacak biri değil bence.... Tepkisinin nedeni annesinin onu hiçe sayması ama o hayvanın bir can taşıdığını untmaması gerekiyordu...

Canım sakin ol şimdi annene tamam kalsın de kabul etmiş gibi yap

bir iki gün geçsin annende ona birşey yapmayacağına emin olsun

sonra annen evde yokken al kaplumbağacığı eski sahibine götür ben istemiyorum kusura bakmayın bakamayacağım bidaha yollarsanız camdan aşağı kütelerim falan de

korksunlar veremezler

Arkadaş söylemiş bipolar bozukluğum var diye... Ben de ilk önce çok kızmıştım ama daha önce kedisine çok sabırlı davranmış hayvanları oyuncak yapacak biri değil bence.... Tepkisinin nedeni annesinin onu hiçe sayması ama o hayvanın bir can taşıdığını untmaması gerekiyordu...

Ben kımsenın kimseyi hiçe saydıgını okumadım. Konu sahibi basta kabul etmiş, arkadas olur fılan demıs mı? Demiş. Sorun, akvaryum meselesıyse, bu da halledilemeyecek birsey degıl. Ben bipolar bozuklugun ne oldugunu defalarca okudum, zaten mesleğim gereği de çalıştım bu konuyu. Öyle sinir krizleri geçirmek değil belirtileri. Arkadaş bu hastalığın arkasına saklanmış ama ben yemedim malesef.
Evet, o hayvancagız da bir can taşıyor, bu unutulmuş, orda size katılıyorum.

Mesaj tekrarı....

Son düzenleme:
Mesaj tekrarı.....

Son düzenleme:
Bipolar bozukluğun varsa sana ait kaplumbağaya da acırım.ondan da sıkılır,bir sinirle istemez hale gelirsin sen.önce tedavi ol,ilaç falan kullan.sonra hayvancağızlara bakmaya çalış.kendine bakamayan adama neden hayvan emanet edilir anlamıyorum:27:

Büyüttüğümün farkındayım.

Ama cidden istemiyorum.

Benim kaplumbağamın yerini nasıl ona verir? Katlanamıyorum.

Görmeye bile dayanamıyorum, normalde hayvanlardan korkmam ama bundan tiksindim de.

Onun geri gitmesi gerek.

Ya sen ne kaprisli tripli bir seysin... (sey diyorum cunku insan olan insan sadece kendi besledigi hayvani degil tum hayvanlari sever!)

Istemiyorum da tiksindim de bilmemne de bilmemne.. Annen hata etmis insanlik etmis haklisin almis getirmis, kadina da cemkire cemkire bi hal olmussun.. Yazik.

Sen kendi besledigin hayvanlari nasil sevdin bu kafayla onu da anlayamiyorum..

Madem istemiyorsun INSAN gibi mecburen ona bir yuva bulana kadar bakarsin layigiyla sonra verirsin sahiplenecek birini bulunca.

Buraya istemiyorum da istemiyorum diye yaygara yapmaya konu acacagina adam gobi konu ac durum bu bakmak isteyen sahiplenmek isteyen var mi diye bari hayvanin gunahina girme.. Istemiyorum tiksinc igrenc diyecegine en azindan actigin konu ise yarar bir konu olur hayvan senden kurtulur.

Gece gece sinir ettin beni..

Son düzenleme:
lutfen gonder artık evden. yazık rahat etsın hayvancagız tiksinc bakıslardan

Hiç gülceğim yoktu.İncir çekirdeğini doldurmayan dert budur sanırım.

Yahu kardeşim hiç dere,nehir,göl,herhangi bir tatlı su yok mu yaşadığın şehirde.Bu kadar problem yaratcağına sal gitsin hayvancağızı özgür bırak.Hem onun işine gelir hem senin.Bir kaplumbağa yüzünden sinir krizine giren tek insansındır herhalde.:27:

ah be güzelim üzülecek başka bierşey mi bulamadın? buna dert mi diyosun? üzüldüğüne ve anneni üzdüğüne değer mi......................

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X