- 30 Eylül 2011
- 3.013
- 10.790
- 408
- Konu Sahibi Anjina Pectoris
benim taktik çok işe yarıyor taktikte demeyeyim de yapım böyle, saygısızca konuşamam eşimin ailesi hakkında nasıl bir arkadaşıma " senin baban da ne lavuk adammış" diyemiyorsam eşime de ailesi hakkında asla kötü bir şey diyemem. hep onları düşündüğümü söylerim vs. ama kocam da her istediğimi yapıyor, hep önce beni düşünüyor.
bence buradaki kadınların en büyük hatası bu, haklı olmanız ortalıgı ayaga kaldırmanız hakkını vermiyor sonuçta onun ailesi, asla saygısızca konuşmayın, bırakın eşinizin gözünde magdur olun, dırdırcı çirkef kadınlar gibi gözükmektense. sonra diyorlar ki kocam beni hiç savunmadı hiç arkamda durmadı, kardeş sen kocaya fırsat vermiyorsun ki, kendilerini savunmak için işte böyle konuşmalar yapıyorlar. sonra gelsin ayrılıklar kavgalar gürültüler.
benim eşimin annesi ve kardeşi de bir iki kere bir şeyler dediler, çok üzüldüm, acaba beni sevmiyorlar mı, nedne böyle söylediler anlamadım vs dedim :) sonrada neyse boşver diyip kapadım, ama açsaydım agzmı, her lafı öyleseydim, eşim her olayda benim arkamda durur muydu? bana da bir gün kapa artık çeneni demez miydi?
önce biz sınırları aşmayalım ki insanlar da bizim sınırlarımızı aşamasın. dediğim gibi tavrın hep böyle olsun, bu ne kendini ezdirmektir nede bir şeylere boyun egmektir. sen saygını koru sadece onların yüzüne karşı değil, eşinin yanındayken de agzından çıkacaklara dikkat et, o zaman herkeste senin mesafenden, saygınlıgından çekinir sana öyle davranır, kocan da hep seni iyi yürekli bildğinden senin yanında yer alır. öteki türlü seviyesiz bir kayın aile ilişkin olur demedi deme![]()
Valla ben her türlü saygısızlığı yaptım evden bile kovdum. Eşim beni savunmaktan biran bile vazgeçmedi. Hiçkimseye de laf söyletmez. Bu tamamen beni nasıl adım adım çıldırttıklarını bildiği için. Iyi bile dayandın sen çıldırana kadar ben müdahale etmeliydim diyip Özür diledi. Bazen taktik falan yok bam bam bam demekte işe yarayabilir. Nasıl ki herkesin problemi başka çözümlere başka başka olur. En başından kimi nereye koyması gerektiğini bilmeyen adamlar seçmemeli bence.