Bu Kaynana Meselesi İleride Sorun Olursa ?

Bence şimdiden bu ayrıntıyı düşünmeye gerek yok. Hayatın önünüze ne çıkaracağı belli olmaz. Ayrıca karşımdaki insan ilerde annen veya babandan biri ölürse diğerine bakmak istemem deseydi ben çok kirilirdim ve içinde bulunduğum ilişkiyi sorgulardım.
Evet o nedenle bu kırıcı durumu açmak istemiyorum. Hoş bir konu değil fakat ileride ki belirsizlikte korkutuyor beni. Hayatıma başkası girse onunla da bu durumu yasamayacagim ne malum diyorum. Bir de seviyorum, olmayan bir şey için ilişki bitirmek anlamsız bir şey. İlerisi korkutuyor sadece

Bence sağlıksız şeyler bunlar. Çalışan kadına alışkın olmayabilirler sağlıksız olan sizin onlarla aile olma isteğiniz. Tamamen sizin açınızdan konuşuyorum. Tabi bu bence sağlıksız. Birde siz başka biriyle senelerce aynı evde yaşamak istemeyebilirsiniz. Bunu açıkça söyleyin havada kalması kabul etmek demektir.
Zaten ayni evde yaşama fikrine olan tavrimi biliyor. Fakat biri vefat edip biri kalınca tek kalsın istemem diyebilir. Bu durumda şimdiden ne desem nahoş olucak

Bakmam demeyin.
Allah kimseye muhtaç etmesin ama senin ya da benim anne-babamız bakıma muhtaç olursa aynı evde değil yakın evde bakarız. Böylesi herkes için daha iyi olur. Ev ev üstüne olmaz deyin.
Buna yönelik bir sey söyledim fakat tek başına bir evde yaşama fikrini kabullenmedi. Zaten sorun birinin tek kalması. Tek kalmasın diye gelsin isterim diyor zaten

Genel olarak düşünülünce, kimse böyle bir duruma düşmeyi elbette istemez. Ama, anne ve babaya muhtaç olduklarında bakmak gerekir.
Kültürel farklarını gözlemleyin. Bazı aileler asla kız evlat yanında kalmayı istemezler. Erkek evladı varsa, onun bakmasını, onun yanında kalmanın gerektiğini düşünürler. Aile yapısını inceleyin. Çok büyük uyumsuzluklarınız varsa, bu konuları konuşmayı ötelemeyin.
Eş adayınızın yaklaşımı, bence oldukça makul.

Konu ile alakası yok ama kimin ne zaman öleceğini kimse bilmez..
Benim kv biz yaşlıyız öleceğiz zaten, yaşlıyız öleceğiz zaten diyip duruyor en son dayanamadım yaşlısınız ama nerden biliyorsunuz kimin nezaman öleceğini, belki ben sizden önce öleceğim dedim bir daha bu konuyu açmadı..
Yani demem o ki yarın için şimdi canını sıkman boşadir yarın ne olacağı belli değil..

Kültür gereği küçük çocuk bakıyormus. Fakat hem şehir ayrı hem çalışan gelin olarak daha önce karşılaştıkları bir sey değil. Bu sebeple ne düşünürler bılmiyorum. Sevgi gözümu kör etmiyor elbette ama birine de annen baban ölürse ben bakmam demek çok hoş olmuyor. Usulünce anlatmaya çalıştım, çalışan insanlar olunca zor diye. Konu belirsizce kapandı
Birine annen baban ölürse bakmam demeyin zaten. Uygun dille ifade etmelisiniz dedim. Bunun yolu da size kalmış.

"İnsanlar plan yaparken kader kenardan gülümsermiş " diye bir söz okumuştum. Sonra düşündüğümde ne kadar da anlamlı olduğunu anladım. Şu zaman şöyle olur, bu zaman böyle olur ile şimdiden olmayan şeyleri düşünüp bunu sorun etmek gereksiz bence. Allah korusun evlenip evlenmeyeceginiz bile kesin değil insanlar nikah günü vazgeçiyor. Yada yarın hangimizin öleceği belli mi ? Bebek, çocuk, genç, yaşlı olarak gitmiyor ki ölüm denilen şey. Neden gözle görülür net birsey olmadan böyle düşüncelere girdiniz anlayamadım.

Genel olarak düşünülünce, kimse böyle bir duruma düşmeyi elbette istemez. Ama, anne ve babaya muhtaç olduklarında bakmak gerekir.
Kültürel farklarını gözlemleyin. Bazı aileler asla kız evlat yanında kalmayı istemezler. Erkek evladı varsa, onun bakmasını, onun yanında kalmanın gerektiğini düşünürler. Aile yapısını inceleyin. Çok büyük uyumsuzluklarınız varsa, bu konuları konuşmayı ötelemeyin.
Eş adayınızın yaklaşımı, bence oldukça makul.
Evet zaten kızlarında kalmazlar. O bizim kültürde bu şekilde maalesef. Erkek çocuğu bakar mantığı var. Fakat dediğim gibi bizim durumumuz benim çalışmamdan ve başka şehirde olmamdan kaynaklı değişebilir ama yine de tedirginim

"İnsanlar plan yaparken kader kenardan gülümsermiş " diye bir söz okumuştum. Sonra düşündüğümde ne kadar da anlamlı olduğunu anladım. Şu zaman şöyle olur, bu zaman böyle olur ile şimdiden olmayan şeyleri düşünüp bunu sorun etmek gereksiz bence. Allah korusun evlenip evlenmeyeceginiz bile kesin değil insanlar nikah günü vazgeçiyor. Yada yarın hangimizin öleceği belli mi ? Bebek, çocuk, genç, yaşlı olarak gitmiyor ki ölüm denilen şey. Neden gözle görülür net birsey olmadan böyle düşüncelere girdiniz anlayamadım.
Haklısınız , zaten sağlıksız düşündüğümü biliyorum. Fakat kültürel yapı ve ailesine düşkünlüğü ilerisi ile alakalı tedirgin olmama sebep oluyor ister istemez

Zaten ayni evde yaşama fikrine olan tavrimi biliyor. Fakat biri vefat edip biri kalınca tek kalsın istemem diyebilir. Bu durumda şimdiden ne desem nahoş olucak
Diyebilir değil bence sizin düşünceniz. Diyeceğini biliyorsunuz ve bu size çokta iyi gelmiyor

Konu ile alakası yok ama kimin ne zaman öleceğini kimse bilmez..
Benim kv biz yaşlıyız öleceğiz zaten, yaşlıyız öleceğiz zaten diyip duruyor en son dayanamadım yaşlısınız ama nerden biliyorsunuz kimin nezaman öleceğini, belki ben sizden önce öleceğim dedim bir daha bu konuyu açmadı..
Yani demem o ki yarın için şimdi canını sıkman boşadir yarın ne olacağı belli değil..
Evet haklısınız. Şu huyumdan vazgeçemiyorum. İlla düşünüp duruyorum böyle

ne diyeceğimi bilemedim.
bu kadar evham yaptığınız şeyler imtihanınız olur
başka biri ile evlenirsiniz, hayat sizi yine bu noktaya getirebilir
Hatta kendi babanız vefat eder, anneniz tek kalamıyorum korkuyorum der, psikolojik problemler yaşar, onunla yaşamanız gerekebilir..
yada siz doğum yaparsınız, allah korusun, kötü bir süreçten gecersiniz, bir bakarsınız siz ona buna yalvarır olursunuz nolur gel diye.
Hayatta hiç bir şeyi garanti altına alamazsiniz.
size kimse gelecekle ilgili net vaadlerde bulunamaz.
bakın, olmadık yerden corona cikti, çoğumuzun planları alt üst oldu.
hayatınızdaki her şeyde böyle kontrolcu iseniz bence yardim alin.

Doğru mu anlıyorum şuan ikisi de hayatta ama birisi ölürse diğeri yanımızda Yaşar diye mi geriliyorsunuz? Kusura bakmayın çok saçma geldi sizin yada nişanlınızın onlardan önce ölmeyeceği ne malum? Yani ay ne bileyim konunuz çok tuhaf geldi
Evet doğru anlamışsınız fakat aslında saçma değil. Kültürleri beni korkutuyor. İleride her şey normal şeyrinde devam ederse bu durum ile karşılaşma ihtimalimden korkuyorum

• Beğen
Reactions: JES
ne diyeceğimi bilemedim.
bu kadar evham yaptığınız şeyler imtihanınız olur
başka biri ile evlenirsiniz, hayat sizi yine bu noktaya getirebilir
Hatta kendi babanız vefat eder, anneniz tek kalamıyorum korkuyorum der, psikolojik problemler yaşar, onunla yaşamanız gerekebilir..
yada siz doğum yaparsınız, allah korusun, kötü bir süreçten gecersiniz, bir bakarsınız siz ona buna yalvarır olursunuz nolur gel diye.
Hayatta hiç bir şeyi garanti altına alamazsiniz.
size kimse gelecekle ilgili net vaadlerde bulunamaz.
bakın, olmadık yerden corona cikti, çoğumuzun planları alt üst oldu.
hayatınızdaki her şeyde böyle kontrolcu iseniz bence yardim alin.
Evet maalesef biraz kontrolcuyum. Biraz fazla düşünüyorum bazı şeyleri. Fakat bu konu kültür ve ailesine düşkünlüğü, zaman zaman bunları dile getirmesi sonucu kafamda oluştu. Bu son ile karşılaşma ihtimali ekstrem durumlar dışında gerçekleşeceği için tedirginim biraz. Aklıma takılıyor yani

Bu konuyu sakın sürüncemede bırakma evlenmeden önce netlestir sonradan ben demiştim der başına kalırlar

• Beğen
Reactions: JES
Bu konuyu sakın sürüncemede bırakma evlenmeden önce netlestir sonradan ben demiştim der başına kalırlar
Ayni evde yaşamaya kesin bir dille karşı ciktigimi biliyor fakat biri vefat ederse şöyle olur boyle olur demek kırıcı olacaktır. Bunun hesabını şimdiden yapalım diyemem. Annesi babası sonuçta.

Back
X