Bu kez çok daha şiddetli geri döndü.

elizanelizan

Guru
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2011
1.297
526
323
Merhabalar.
Babamın kanseri 3. Kere nüksetti . Bu kez beyin ve akciğerlere de sıçramış durumda. Nazofarenks kanseriydi. İlkinde kemoterapi, 2. Nüksedişte ışın tedavisi gördü. Çok yıprandı çok zayıfladı. Eski halimden eser kalmadı. Tüm bu süreç 10 yıl olacak toplamda

Şimdi yine nüksetti . Bu kez durumu çok daha kötü. Hiçbir sey yiyemiyor sürekli yatıyor, öksürüyor, istifra ediyor .

İstanbul'da yaşıyoruz . Bakırköy devlete gittik . Medikal parkta daha önce ışın gördüğü için önce git orda ışın al dedi asistanın teki.

Anlam veremedik. Yıpranmış öahvolmus bir hastayı ordan oraya sürüklemek neden. Üstelik adam gibi bir açıklama yapmadan , neresine sıçramış ne durumda hangi evrede açıklamadan.

Paranın gözü kör olsun diyoruz maalesef. Emekli maaşı ile geçinmeye calisan ınsanlar ailem. Paramız olsaydı tüm profesörler sıra olmuştu tedavi etmek için.

Hamileyim bayanlar 2. Çocuğuma ve ödüm patlıyor babamı kaybedeceğim bu süreçte diye . Elimden bir şey gelmiyor. Annem de iltihaplı eklem romatizması hastası . Elini ayağını doğru düzgün kullanamıyor.

Hangisini düşüneceğim ne yapacağımı şaşırdım.

Şehir hastanesi ya da devlette iyi bir onkoloğa ihtiyacımız var. Bilen eden varsa bizi yönlendirirse çok mutlu olurum. Çok dua ederim.

Çok, çok, geçmiş olsun. En kısa zamanda het anlamda feraha ulaşmanızı dilerim

Allah razı olsun çok teşekkür ediyorum hepinize. Bizim için bir mucize lazım . Belki de hazırlamak lazım kendimizi en kötüye bilmiyorum. Son 8 aydır anksiyete ile uğraşıyorum. Bana düşünme diyorlar. Nasıl olacak bilmiyorum. Bir düğme olsa keşke kendimi kapatsam. Hissiz kalsam . Düşünmesem duymasam.

Çok kolay gelsin ve geçmiş olsun. Benim bildiğim kanser tedavisi için özeller bedava bakıyor. Öyleyse medical parka gidin evet. Ama yanlış biliyorsam ve bütçenizi aşacaksa devlette devam etmek istediğinizi bildirin bakırköydeki doktorunuza.

Bir de doktorunuzla isterseniz babanız olmadan bir yakını görüşsün. Beklenti nedir ne değildir sorsun. Mesela ışın tedavisi nereye yapılacak, başarılı olursa beklenti nedir? Kemoterapi de beklenti nedir bunlar bence çok önemli. Ben nörolojide çalışırken beyin tümörleri gelirdi. Bizim işimiz değil, beyin cerrahisinin işi ama bazı tümörlerde durum belli oluyor. Yani doktor derse ki tedaviyle beklentimiz 2 ay uzatmak diye bence hastaya bırakılmalı bu seçenek. Sonuçta her tedavinin de yan etkisi var, hastaneye gidip gelmesi var. Ama derlerse ki 5 yıllık sağkalım oranı var, elbette tüm tedaviler başlanmalı.

Onun dışında tüm ailenin psikolojik destek alması çok önemli (Türkiyede hiç yapılmıyor). Hele de gebesiniz. Lütfen psikolojik destek alın. Babanız da mutlaka alsın tabi.

Tekrar çok geçmiş olsun.

Doktoru görebilen beri geliyor . Asistanın biri vardı. Tamam o da gidip danışıyordur ama insan uzmanın kendisi ile konuşmak istiyor. Ondan duyacağı ümitvari bir söze muhtaç oluyorsun.

Babama ilk kanser olduğunda 6 ay ömrün var demişlerdi. Yine de tedavi yapıldı. Şuan 10 sene olacak hayatta. Gerçekten doktor faktörü çok çok önemli böyle hastalıklarda.

Bende psikolojik destek alıyordum anksiyete ile alakalı ama bırakmıştım biraz iyi olunca. Sanırım şimdi yeniden başlamak gerekiyor. Hem gebelik 2 çocuklu hayatın getireceklerinden korkma hem babamın ağırlaşması çok fazla geldi bana. Yine ataklar yokluyor.

Öncelikle çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin. Kesinlikle bu hastalığın çaresi para değil yani para olunca hep iyi doktorlar ve en iyi imkanlar çıkmıyo karsınıza bizde özel hastanenin biriyle hukuk mücadelesi veriyoruz şuan da babamın beynindeki tümörü temizlemedikleri için sonuç olarak devlette şifa bulduk gerek beyin cerrahı gerekse onkologları olsun babam şifasını buldu Allahın izniyle ..şişli etfali gözüm kapalı tabsiye ederim tülin hanım ve nihal hanım babamın doktorları alanında uzmanlar.

Çok sevindim babanız için En kısa zamanda eski sağlığına kavuşur inşallah. Bahsettiğiniz doktorlara bakacağım inşallah teşekkür ediyorum

Çapada onkoloji de cok iyi diye biliyorm. Cok gecmis olsin kanser moral moral moral psikolojik savas demek kanser.ozeller bakiyor ama sanirim muayene ve tahlilleri karsimaliyor medipol onkoloji bölümüne de sorun. Cam sakurada iyi bir hastane

Çok geçmiş olsun

Babanıza acil şifalar dilerim ama bu hastalıkta moral çok önemli biliyorsunuz. İstanbul da yaşıyorsunuz madem bana göre oldukça şanslısınız. Çok kalabalık olmayan ve doktor ve hemşireleri ilgili ve sıcak olduğu için Haseki EAH yi önerebilirim size. Onkoloğu çok tatlı bir insan 182 den randevu alarak gelebilirsiniz. Fatih te olduğu için ulaşım açısından da sıkıntı yaşamazsınız bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…