Bu kez konu eşim..

ya bence koz vermemek lazım kv yada kiminle yaşıyorsanz.. asla yapmaz dememek lazım..
kimse çocugunu suçlamaz sende o kadr annene gidip ihmal etmeseydin kocanı derler..
ayrı eve çıkma şansınız yok mu? böyle ördek ailesi gibi garip değil mi ya ? tamm sustum

Bir önceki actigim konuda yardımcı olanlara teşekkür ediyorum konuya giriyorum.

Evleneli 3 yıl oldu birde rabbime şükür bir evladım var allah isteyen herkese nasip etsin. Evliligimde herhangi bir sorun yok ama bazen çok bunaldigimi hissediyorum zaten evde tek kalamama gibi bir sorunum var birde haftada bir kez de olsa dışarı çıkıp bir aktivite yapamamak beni çok bunaltıyor. Şu 3 yılda yaşadığım maddi sıkıntının 3te 1ini bekarken yaşamadım bunada şükür deyip gecistiriyorum fakat bunaldigim için bazen eşimin üstüne çok gittiğimi hissediyorum fazla değil 1 2 saat sonra pişman oluyorum hemen gönlünü almaya çalışıyorum. Hiç bir zaman bencil biri olmadım suyum eksik bunu istiyorum yada başka birşey sadece bazen ayda 1 de olsa en azindan eşimin aklına gelip beni alıp biryere götürmesini bekliyorum bunları onunlada konusuyorum ama yok tamam diyor haklısın diyor ama ay sonunu goremeden maaş bitiyor borçlar vs. Evde birşey yapalim desek başbaşa kalmak imkansiz ailesiyle yaşıyoruz. Bazen anneme gidiyorum 1 hafta kalıyorum eve gelesim gelmiyor ama mecbur 😀 acaba diyorum böyle yaparak kendimden uzaklastirir miyim eşimi bazen çünkü kaynimdan bir efsane duyuyorum bunu her anneme gidip gelişimde tekrarlar eltim için bunu soyler "x te zamanında annesine giderdi 1 ay kalırdı gelmez di" ve kaynım eltimi aldatmış bir adam 😱 eşime sonsuz güveniyorum kendimden çok ona güvenirim ama allah şaşırtmasın acaba şeytana uyar mı? Ne yapmam lazım anneme gitmeleri azaltmalimiyim
Evleri ayirmaya bakin siz

Vallaha otur bir hesap yap,herkese borcunuzu kapadiktan sonra eşya için ne kadar para harcamaniz lazım ....kaç yıl daha borc ödemeye tekamül ediyor diye..bana kalırsa gir bir işe sen de çalış.Aksi taktirde sadece eşyalar için bile bir iki yıl bir arada yaşamanız gerekebilir.Hem senin de evden uzak olman , kayınvalidenden ve kayninın özlü sözlerinden de uzak olmana vesile olur ,kafan rahatlar biraz
Şöyle soyliyim eşim daha işlerini yeni oturttu tam bir ev gecindirecek kadar maaş alıyor fakat dediğim gibi hem borçlar var hem eşya almamız gerek evlenirken sadece yatak odası aldık kv ile oturacağım için bir de söyle bir şey var eşim anne ve babasina şu 3 yılda çok yük olduğumuzu düşünerek 1 yıl boyunca onlara destek olmayi düşünüyor yani tamam kendine göre haklıdır ama ben diyorum ki evlatları olarak bu kadarını yapmış olmaları çok değil. Ayrıca annemin onlar dan daha fazla emeği var üzerimizde evin parasının yarısını o verdi yani neredeyse evin yarısı onun. Ama onun tek dediği siz mutlu olun ben hiç bisey istemiyorum buna rağmen yine kendi anne babasını düşünüyor sürekli annemden bahsediyorum farkindaysaniz babam hayatta değil ve 2 kız kardeşim var

Açıkçası arkamı dönünce beni aldatacak adam ve ben bunda kendimi hatalı bulacak biseyler aricam yok artık . Bakın aldatmak sevgiyle orantılı değil ahlakla orantılıdır.
Gelelim aile ziyaretlerinize; ben kesinlikle çiftlerin elzem bir durum olmadıkça yani anne babanizda bir sağlık sorunu vardır ya da yaptıkları birşey konusunda kesinlikle sizin yapmanız gerekenler vardır vs vs ama elzem durumlar dışında ayrılmak aile ziyaretleri kesinlikle evlilikte doğru değil .
Neden eşiniz sizin yoklugunuza alışsın ki ? Elbette bu tip ayrılıklar çiftlerin birbirinden uzaklaşmasına neden olur .
Ben bir buçuk yıllık evliyim ailem teyzelerim kuzenlerim harika bir tatil planı yapmışlar .hem çok eğlenceli olacak ve benim için masrafsız olacak yani en ufak bi yorulma ihtimalim bile yok ama gelemeyecegimi söyledim. Çünkü gerçekten eşim yanımda olmadan ben yeteri kadar mutlu olamıyorum .eğer eşim şehir dışına ya da yurtdışına işi gereği gitse o zaman giderim ailemle ama eşimi evde bırakıp sen çalışmaya devam et ben de ailemle biraz hasret gidereyim demem ve aynı hissiyat eşimde de vardır
Haklısınız ama benim de tek gittigim yer orası sık sık gitmemeye çalışıyorum hem kendim bunalıyorum bazen hemde onlar çocuğu özledikleri için götürüyorum. Ama doğru söylüyorsunuz bende onsuz birşey anlamıyorum oda zaten özledim deyip 2 3 gun sonra gel diyor

Haklısınız ama benim de tek gittigim yer orası sık sık gitmemeye çalışıyorum hem kendim bunalıyorum bazen hemde onlar çocuğu özledikleri için götürüyorum. Ama doğru söylüyorsunuz bende onsuz birşey anlamıyorum oda zaten özledim deyip 2 3 gun sonra gel diyor
Ayrıca aldatma olamayabilir ama malum internette hoş olmayan çirkin videolar var bunları alışkanlık haline getirebilir ve inanın o alışkanlığı yıkmak çok daha zor .

Ayrıca aldatma olamayabilir ama malum internette hoş olmayan çirkin videolar var bunları alışkanlık haline getirebilir ve inanın o alışkanlığı yıkmak çok daha zor .
Öyle bi alışkanlık edinecegini düşünmüyorum eşim ergenlik döneminden sonra bıraktı 😁

Ha yani aldatirsa suçlu şimdiden belli: kadın.
İlginç bir zihniyet...
Bin muhteşem güneş isimli kitapta bir cümle okumuştum:"Pusulanin daima kuzeyi gösteren ibresi gibi bir erkeğin suçlayan parmağı da daima mutlaka bir kadını gösterir." O zamanlar çok doğru olduğunu zannetmiştim.

Ama sonra anladım ki yazar büyük bir yanılgı içinde... kuzeyde kalan kadınları işaret eden parmaklar sadece erkeklerin olmuyor.

Kuzeyde kalan kadınları işaret edenlerin çoğu "kuzeyde kalan kadınların ta kendisi" oluyor.

Yazdıklarımı anlamayacak çok kadın var burda. Ama ben de anlayacak kadar akıllı kadınlara söylüyorum zaten.

Bin muhteşem güneş isimli kitapta bir cümle okumuştum:"Pusulanin daima kuzeyi gösteren ibresi gibi bir erkeğin suçlayan parmağı da daima mutlaka bir kadını gösterir." O zamanlar çok doğru olduğunu zannetmiştim.

Ama sonra anladım ki yazar büyük bir yanılgı içinde... kuzeyde kalan kadınları işaret eden parmaklar sadece erkeklerin olmuyor.

Kuzeyde kalan kadınları işaret edenlerin çoğu "kuzeyde kalan kadınların ta kendisi" oluyor.

Yazdıklarımı anlamayacak çok kadın var burda. Ama ben de anlayacak kadar akıllı kadınlara söylüyorum zaten.
Ne demek istediğini çok iyi anladım fakat bunu yazarken dediğim gibi yaşadığım bir olaydan dolayı yazdım tabiki erkek nefsine sahip çıkarsa hiç bir kadın onu bastan çıkaramaz ama hepimiz çok iyi biliyoruz ki en güvendiğimiz adam bile en ufak tahrikte hata yapabilir. Bir kadın olarak bütün kadınlar için suçlama yapacak halim yok onlar kendilerini biliyorlar.

Açıkçası arkamı dönünce beni aldatacak adam ve ben bunda kendimi hatalı bulacak biseyler aricam yok artık . Bakın aldatmak sevgiyle orantılı değil ahlakla orantılıdır.
Gelelim aile ziyaretlerinize; ben kesinlikle çiftlerin elzem bir durum olmadıkça yani anne babanizda bir sağlık sorunu vardır ya da yaptıkları birşey konusunda kesinlikle sizin yapmanız gerekenler vardır vs vs ama elzem durumlar dışında ayrılmak aile ziyaretleri kesinlikle evlilikte doğru değil .
Neden eşiniz sizin yoklugunuza alışsın ki ? Elbette bu tip ayrılıklar çiftlerin birbirinden uzaklaşmasına neden olur .
Ben bir buçuk yıllık evliyim ailem teyzelerim kuzenlerim harika bir tatil planı yapmışlar .hem çok eğlenceli olacak ve benim için masrafsız olacak yani en ufak bi yorulma ihtimalim bile yok ama gelemeyecegimi söyledim. Çünkü gerçekten eşim yanımda olmadan ben yeteri kadar mutlu olamıyorum .eğer eşim şehir dışına ya da yurtdışına işi gereği gitse o zaman giderim ailemle ama eşimi evde bırakıp sen çalışmaya devam et ben de ailemle biraz hasret gidereyim demem ve aynı hissiyat eşimde de vardır
Böyle yapışık ikiz gibi yaşamak evlilik için çok mu doğru

Konuya yorum yapmayacağım.
Şartlar olgunlaşmadan evlilik için acele edenleri,
kendi ailesini bırakıp,bile,isteye,
hiç tanımadığı kv-kp ile birlikte yaşayanları anlayamıyorum çünkü.

Bununla birlikte şu eşine sonsuz güvenenleri,
kendimden bile çok güveniyorum diyenleri ise hiç mi hiç anlamıyorum.
İnsanoğlu adı üstünde beşer,şaşar.
25 yıldır hiç falsosu olmamış kocama sonsuz güvenmiyorum şahsen.
Allah şaşırtmasın diyorum.

13 yıldır eşimleyim ben kendime sonsuz güvenemiyorum Allah hata yaptırmasın diye dua edebiliyorum sadece,kendim için bile büyük konuşmaya korkarken başkası için nasıl bu kadar net konuşabiliyorsunuz anlamıyorum.

Bir önceki actigim konuda yardımcı olanlara teşekkür ediyorum konuya giriyorum.

Evleneli 3 yıl oldu birde rabbime şükür bir evladım var allah isteyen herkese nasip etsin. Evliligimde herhangi bir sorun yok ama bazen çok bunaldigimi hissediyorum zaten evde tek kalamama gibi bir sorunum var birde haftada bir kez de olsa dışarı çıkıp bir aktivite yapamamak beni çok bunaltıyor. Şu 3 yılda yaşadığım maddi sıkıntının 3te 1ini bekarken yaşamadım bunada şükür deyip gecistiriyorum fakat bunaldigim için bazen eşimin üstüne çok gittiğimi hissediyorum fazla değil 1 2 saat sonra pişman oluyorum hemen gönlünü almaya çalışıyorum. Hiç bir zaman bencil biri olmadım suyum eksik bunu istiyorum yada başka birşey sadece bazen ayda 1 de olsa en azindan eşimin aklına gelip beni alıp biryere götürmesini bekliyorum bunları onunlada konusuyorum ama yok tamam diyor haklısın diyor ama ay sonunu goremeden maaş bitiyor borçlar vs. Evde birşey yapalim desek başbaşa kalmak imkansiz ailesiyle yaşıyoruz. Bazen anneme gidiyorum 1 hafta kalıyorum eve gelesim gelmiyor ama mecbur 😀 acaba diyorum böyle yaparak kendimden uzaklastirir miyim eşimi bazen çünkü kaynimdan bir efsane duyuyorum bunu her anneme gidip gelişimde tekrarlar eltim için bunu soyler "x te zamanında annesine giderdi 1 ay kalırdı gelmez di" ve kaynım eltimi aldatmış bir adam 😱 eşime sonsuz güveniyorum kendimden çok ona güvenirim ama allah şaşırtmasın acaba şeytana uyar mı? Ne yapmam lazım anneme gitmeleri azaltmalimiyim
Yapan senin yanında arkanı dönüncede yapar.
Karakter meselesi içinde varsa zaten yapıyodur ruhun duymaz. Bence için rahat olsun kötüyü çağırma

Vallahi cok yorucu bir gün gecirmistim anlamak için 3 kez okudum ama anladim ve tek diyecegim o kadar doğru ki tam özetlemisiniz durumu :super:

Yapışık ikiz gibi değiliz şuan eşim arkadaşlarıyla baş başa dışarda eğleniyo ben evdeyim ama yapışık ikiz gibi olmak birbirine alan tanımamak birbirinden ayrı sosyalleşmek tabiki sorun . tartışmasız
Ben bu sitede herkes olumlu konuşur yardımcı olmak adına diye düşünüyordum fakat muhalafet arkadaşlar daha fazla çıktı maşallah :KK64:

Back
X