Bu kez mesele kardeşim :(

Kesinlikle bu dediklerinizin hepsini kardeşim de bende yaşadık babam sınırlı bir insan olduğu için fikrimizi söylemeye çekinirdik ben veya ailem zorlamıyoruz ama kendisi de çok üzülüyor calisamiyorum diye

on aydır toparlanmaya çalışıyorum ben kendimi hiç bırakmadım çünki bıraksam bir daha çıkamam bu karanlıktan biliyorum Bende çok ağır yaşadığım için bu hastalığı sanırım o yüzden bu kadar çok korkuyorum kardeşimin de yaşamasından

O sürekli aranan,sorulan insanlar bence genelde boş insanlar.Bunu kendi hayatımda da başkalarınınkinde de gözlemliyorum.Ne kadar boş insansanız o kadar ortam yaparsınız.

Anladım canım da kardeşinin durumu seninle aynı değil.Ortama ayak uyduramadım demiş size.Belki de işi beğenmedi size öyle söyledi.
Kardeşin için hemen karalar bağlama yani.
Şimdi madem iyi hissetmiyorsunuz abla-kardes sinemaya,tiyatroya ne bileyim spora yazılın.Sosyalleşin biraz.Bu durum senin için daha önemli.Ikinizde depresyonda olup hayata adım atmadan nasıl yaşayacaksınız?

Doğru söylüyorsun canım yapacak başka bir şey yok şimdilik

Birlikte uzman yardımı alın . Uzak bir yer tercih edin .geze geze gidin , dönün..evde durmak ruhsal cinayet
Kesinlikle evde durdukca insan iyice bunalıma giriyor ama biz abla kardes işe de girip çalışamıyoruz bu sorunlar yüzünden ben sürekli çıkıp dolaşıyorum zaten hastalığımdan dolayı ilaç tedavisi de görüyorum ama kardeşim kullansın istemiyorum ama ikna edebilirsem terapi aldırıcam

Polis olmak istiyordum sağlık nedenimden dolayı olamadım çok çalışmama rağmen ağır depresyona girdim. Ailem başka bi bölüm oku iş sahibi ol diye baskı yaptı iyice soğudum hala bile etkisindeyim oku deyince biri bana sinirleniyorum. Gerekirse normal bir işte calisirim ama okumak istemiyorum diyip duruyorum sanırım bu bende kalıcı bi iz birakti. sevgilim bana herkes okuyacak diye birsey yok kendini geliştir hobilerini yap tarzında yaklasmasaydi doktorla dahi atlatamayacktim. Bu yüzden baskı sakın yapmayin. Çalışmak istiyorsa bu elinde olan birşey benim ormegimide gosterebilirsiniz. Ona cesaret verebilirsiniz. Yavaş yavaş konusarak anlayarak. Bu arada psikoyatriye gittiğimde gerçekten daha çok hasta psikolojisine girdim ben. Bunuda göz önünde bulundurun. Umarım herşey gönlünce olur

Gerekiyorsa ilaç desteği reddedilmemeli..

Cok merak ediyorum:anneniz ve babaniz ile araniz nasıl? Ve cocukken sizinle nasıl konusurlardi?

Cok merak ediyorum:anneniz ve babaniz ile araniz nasıl? Ve cocukken sizinle nasıl konusurlardi?
Annem ile gayet iyi babam ile de iyi olmak zorunda.. Sinirli bir babayla büyüdük bu yasıma geldim hala çekinirim babamdan küçükken de çok korkardık kardeşim de bende acaba kızar mi bağırır mı diye fikrimizi söyleyemezdik zaten kardeşimin de benim de böyle olmam da babamın da çok etkisi var

Böyle birsey tahmin ettim zaten. Psikolog ve aile danışmani olan Steve Biddulph bir kitabinda "Biz çocuklarımızla nasıl konuşursak, bu ilerde onların iç sesi olur". Yani biz kendi kendimizi olumsuz düşünceler ile bitirirken aslında cocukken bize söylenen kötü sözleri ve davranışları tekrarliyoruz. Burdan yola çıkmak lazım. Kardeşinize de bir terapist ile görüşmeyi öneririm. Her sorun ilac alarak geçmiyor. Bazen 3ü bir kişi ile yargilanmadan konuşmak da faydalı

Kesinlikle ben de kardeşime terapinin daha faydalı olacağına inanıyorum

Bence kardeşinizde pek bir sey yok sadece ortam bozuk. Iş hayatı öyle sorunlu ki kimse ayak uyduramıyor maalesef. Ama istediği iş olana kadar bir yerlerde sanretsin. İnsanlara çok takılırsa kaybeder işini yapsin çıksin boşverin. İş hayatı böyle güzel oluyor inanın :) yaşı da genç

Kesinlikle iş hayatı çok zor gerçekten ben de kardeşim gibiyim kaç kere iş değiştirdim hiç bir yerde tutunamıyorum bana deger verilmedigini hissediyorum hep dışlanan kişi oluyorum arkadaş ortamın da böyle olunca da o ise gitmek zulüm geliyor bana ayrılıyorum işten sonra

Bana fazla naz gibi geliyor açıkcası bu tip şeyler..
Kendimi hep uyumsuz hissetmisimdir, oyleyimdir de ama çalışmak zorundayım.. ruh halim de genelde melankolik , depresiftir ama çalışıyorum.. hayat şartları, zorunda hissetmek de onemli diye dusunuyorum..
Ama her insan ayni sekilde basedemeyebilir, doğrudur, psikologa yonlendirebilirsiniz..

Cok mu el bebek gul bebek yetisti? Ortama alisamadim diye ilk gunde 2 kez istifa etmis. Depresyona girdigi dogrudur issizlik zor ona lafim yok. Ama buna yol acan ya cok rahat tuttugunuz icin aile olarak sizsiniz ya da kendisi. Iyi de olsa kotu de olsa cok uc noktada bir ortam olmadigi muddetce acil bir ise girmeli. Sorununun cozumu bu . Ise gir diye baski yapilmaz anca kendi ayaklari uzerinde durunca hayatinda nelerin degisip guzellesecegini, is arkadaslariyla sosyallesebilecegini tatli tatli anlatirsaniz sorun cozulur gibi geliyor bana.

Evet ben de cok iş değiştirdim. Restoranlarda otellerde calıştım hizmet sektörü zor geldi bıraktim. Sekreter oldum o da olmadı. Ben de bir is hayatında tutunamiyorum. Bir ara sorun bende mi diye çok düşündüm ana çevreme bakinca bir cok kisinin uyum sorunu yaşadığını farkettim :)
Kısacasi kardeşinizi bir an kendime benzettim. Kafaya takmasın. Ama bir inerim var oyle plazalardan holdinglerden uzak dursun. Büyük yerin derdi de büyük oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…